Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.06 0 0 150

Minden résznek megvan a neve, íme az utolsó négy:

"ezel_-_bosszu_mindhalalig_1_evad_44_resz_-_ramiz_elmondja_az_igazat"

"ezel_-_bosszu_mindhalalig_1_evad_43_resz_-_ali_es_ezel_talal"

"ezel_-_bosszu_mindhalalig_1_evad_42_resz_-_ezel_anyja_rabesz"

"ezel_-_bosszu_mindhalalig_1_evad_41_resz_-_ezel_es_tefo_megm"

Nekem Eysan idősebb húga az aki nem jön be, vele remélem nem terveznek sokáig a rendezők...

Előzmény: ferapont (149)
ferapont Creative Commons License 2011.06.06 0 0 149

Nem tudom van-e jelentősége, hogy Ezel vezetékneve ugyanúgy Bayraktar mint a rendezőé?

A reteknek kiosztok egy újabb feketepontot, amiért a bölümök címét nem fordítják le, hangalámondással nyugodtan megtehették volna (lsd Dexter)

ferapont Creative Commons License 2011.06.06 0 0 148

Nagyon várom (remélem nem hiába!!!!), hogy Mümtaz és Mert is megtudják, hogy Ezel voltaképpen Ömer. D hogy Ezel is megtudja, hogy Can az ő fia.

Ha erre is hiába várok, akkor tényleg abbahagyom. :-)))

Előzmény: ferapont (147)
ferapont Creative Commons License 2011.06.06 0 0 147

Eren halálának körülményeivel sem lehetsz igazán tisztában.

Ezzel speciel tisztában vagyok, mert én is megnéztem a belinkelt eredeti részt. :-)

Ha fel kell állnom a fotelből, akkor Ezel eddigi szenvedése és küzdelme mi végre való volt? A jó mégsem nyeri el jutalmát?

Ezel bosszújába belefűztek még pár más bosszút is? Ennyi erővel az Ezel-t ki lehetne hagyni a főcímből és elég lenne ha azt mondanánk, hogy Boszú mindhalálig. Hiszen Ezel elkezdte a maga bosszúját, a még nem látott Kenan is beszállt a bosszúba Ramiz ellen, majd írjátok, hogy jön az Ali-Temmuz bosszú....Lassan mindenki mindenkivel bosszúban lesz....Láncbosszú!!

A Ramiz eleni bosszú-szál megvallom  nem nagyon érdekel, Ezelé annál inkább. Érdekelne,ha ........

Előzmény: Caro_Lina (141)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.06 0 0 146

Egyébként már odáig jutottam, hogy mikor az adott bülömnél nincs angol felirat és törökül nézem a legtöbb jelenetet átpörgetem (főleg az Ezel-Eysan szenvedést). Azok a szereplők, akiknek a jeleneteinél nem pörgetek/pörgettem: Ali, Azad, Teffo, Sebnem és Temmuz (talán Bahart is ide lehetett még sorolni). Az igazán izgalmasak Ali-Azad, Ali-Teffo, Ali-Temmuz és a Teffo-Sebnem kombó jelenetei :)

Előzmény: ahududu (142)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.06 0 0 145

Ali nagyon is férfias és sármos, főleg az eredeti kicsit rekedtes hangján :)))

Előzmény: Pandus (143)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.06 0 0 144

Igazából a sorozatban Ali és Kenan Birkan azok, akik képesek könyörtelenül megbosszúlni a szeretteik halálát. Ali pedig az egyetlen, aki szemtől szemben, a saját kezével képes erre (Kenan "keze" a bérgyilkos Temmuz, akit később már az Ali elleni bosszú is hajt). Ezel inkább csak a háttérből sakkozik és duzzog. :)))

Előzmény: Caro_Lina (141)
Pandus Creative Commons License 2011.06.06 0 0 143

Az Ezelt játszó színész valóban jobban néz ki, de inkább férfimanökennek való sztem, nem színésznek, mert játszani azt aztán nem tud. Míg Ali megszemélyesítője igen, bár nek nem oly szép a fizimiskája, valóban. Hogy a kettő együtt összejöjjön, ahhoz egy Brad Pitt kell.

Előzmény: ferapont (139)
ahududu Creative Commons License 2011.06.06 0 0 142

Én Kenan Imirzalioglu miatt kezdtem el nézni az Ezelt, mivel őt már ismertem régebbi török filmekből és a Deliyürek sorozatból (török adókon néztem régen). Meglepő módon egy idő után azon vettem észre magam, hogy egyre inkább Ali jeleneteit várom és neki drukkolok Ezellel szemben. Most már 100%-ban Alifan vagyok :)

Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.06 0 0 141

Nos, akkor a legjobb, ha már most felállsz és nem nézed tovább. :)))

Alinak egyáltalán nem felszínesek az érzelmei, sőt talán az összes karakter közül az érzései a legmélyebbek. Bármit képes lenne megtenni a barátaiért, a szerelméért. Nagyon vakmerő.

Te csak a megvágott részeket láttad, így Eren halálának körülményeivel sem lehetsz igazán tisztában. Mielőtt Tevfik lelőtte Erent, a srác háromszor lőtt rá Alira, harmadszorra el is találta a vállán. Ali próbálta menteni a helyzetet, Tevfiknek mondta, hogy ne lőjjön. Aztán Eren hirtelen Teffora szegezte a fegyvert és meg akarta húzni a ravaszt, ekkor Teffo reflexből lőtt. Eren a medencébe zuhant, Ali pedig egyből utána ugrott, így a fiú a karjai közt halt meg. Nagyon is drámai, érzelmes jelenet volt. Ali tényleg törődött azzal a sráccal, és vigyázni akart rá. Apja helyett, apja lenni.

Ali persze hogy szeretetéhes, társra vágyik, igazi barátokra. (Megjegyzem véleményem szerint Ő az egyetlen, aki komolyan kötődik Ömerhez/Ezelhez. Egy visszaemlékezésből ki is derült, hogy fel akarta adni magát 8 év után, mert már nem tudott a bűntudattal mit kezdeni. Már diktafonra mondta, mi is történt valójában, mikor Cengíz hívta, hogy megírta az újság Ömer halálát.) Szerencsére a történet előrehaladtával megkapja a szerelmet, a családot és a barátot is.

Ali nem árulja el a szeretteit, tanul a hibáiból. Egyáltalán nem ostoba. Minden áron megvédi a hozzá közel állókat. Nagy ellensége Temmuz lesz, akivel nagy csatát vívnak majd.

A történet most a 68. résznél tart, a 69. bölüm bemutatója ma lesz a török atv-n, és remélhetőleg gyorsan felkerül a youtube-ra is. A második évad fináléja a 70. bölüm lesz.

Az hogy az rtl kettészeli a részeket, azzal még inkább legyilkolja a sorozatot. Mivel minden bölümnek megvan a maga kerete, ami így szintén elvész...

Előzmény: ferapont (140)
ferapont Creative Commons License 2011.06.06 0 0 140

Milyen érdekes amitg írsz. Bennem olyan erős lehet az igazságérzet, hogy a sorozat kezdetétől azt várom, mikor nyiffan már ki Ali :-)))

Nagyon szeretném megbüntetni a biztonsági őr lelövéséért és részben Eren halálában is bűnsegédnek tartom. Nekem ő egy szeretéhes, ugyanakkor könnyen indulatba jövő ösztönlény. Észbeli képességeit nem tartom sokra, s úgy érzem, hogy az elvesztett és általa szeretett emberek iránt érzett fájdalma felszínes érzés, ami megborzolja a lelkét, de nem hatol mélyre, bárkit képes lenne elárulni. Ha nem kerül börtönbe a sorozat végén, akkor nagyon csalódott leszek, mint ahogy csak akkor állnék fel elégedetten a 66. rész után, ha Cengiz és Eysan is megkapná a  maga kiérdemelt büntetését, Serdarról nem is beszélve.

Előzmény: Caro_Lina (138)
ferapont Creative Commons License 2011.06.06 0 0 139

Az hogy kinek a pap kinek a papné, ízlés dolga. Az a jó  a sorozatban, hogy ezek szerint mindenki megtalálja a kedvenc karakterét. Nekem Ezel azért tetszik jobban, mert szívesebben töltenék időt  az ő társaságában. mint Aliéban, az Alit játszó színész nem vitatom tehetséges, de mint ember nem szimpatikus.

Előzmény: Pandus (136)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.06 0 0 138

Kenan I. színészi teljesítményét nem tartom annyira nagyra, mint Baris Falay-ét (őt imádom). De azért eredeti hanggal az ő játéka is más. Kenan I. hangja sokkal határozottabb, férfiasabb, mint az őt szinkronizáló színészé, aki tipikus szappanopera főhősöknek szokta kölcsönözni a hangját. Talán ez az ami zavaró lehet, illetve hogy Ezel karaktere kevésbé árnyalt, mint Alié. Ali egyszerre érzékeny és brutális. Mindig, minden helyzetben talpraáll, szívós, határozott, bátor, ezért vívta ki már a történet elején Ramiz tiszteletét és Tevfik barátságát. Ezt a rendkívül sokrétű, izgalmas karaktert pedig Baris Falay tökéletesen hozza. Ő az a színész, aki miatt érdemes nézni törökül is, mert hiába nem értem, amit mond, annyira jó színész, hogy mégis értem/érzem Őt. Amikor majdnem meghal (ez párszor előfordul), mindig azt gondolom, ha most meghal nem nézem tovább a sorozatot. :)))

Előzmény: Pandus (136)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.06 0 0 137

Majd az első évad utolsó részében fog személyesen megjelenni, de már vannak rá utalások. Ő akarta megöletni Azadot.

Előzmény: ferapont (135)
Pandus Creative Commons License 2011.06.06 0 0 136

Kenannak nagyon sok érzelem jelenik meg az arcán, más amikor komoran néz, más amikor csak a szeme mosolyog más amikor arcának minden porcikája nevet és megint más amikor sír. Az érzelemmegnyilvánulások ilyen széles skáláját kevés színésznél tapasztaltam eddig. - én meg pont azt akartam írni, micsoda ripacs, mennyire rossz színész, 2 percig tart átváltania az egyik arckifejezésből a másikba - rettenetes, amatőr, már-már mexikói szappanopera szint (tudjátok, akik az analfabétáknak játszanak)! Az Alit játszó színész viszont jó, neki elég egy pillantás, egy tört másodperc is, hogy megjelenjen az arcán, amire gondol.

Előzmény: ferapont (125)
ferapont Creative Commons License 2011.06.06 0 0 135

Melyik az  Kenan Birkan? Az a zsírfejű a moziból?

Előzmény: Caro_Lina (134)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.05 0 0 134

Hogy kik a rosszak, az is relatív :))) Minden negatív karakternek van pozitív oldala, még azoknak is, akik később lépnek be a képbe, még Temmuznak és a "főgonosz" Kenan Birkannak is (a visszaemlékezések után egyértelművé válik, hogy Kenan okkal akar bosszút állni Ramizon, semmivel sem kegyetlenebb módon, mint ahogy Ramiz bánt el vele)

Cengiz sem gonosz, csak önző. Alira meg aztán mindent lehet mondani, csak azt nem hogy gonosz lenne. Nekem egyedül Eysan nem szimpatikus, de tőle úgyse szabadulok meg :)

Talán Serdar volt a legnegatívabb karakter...

Ezel bosszúja át fog értékelődni, és a Kenannal való háború kerül előtérbe, amibe minden szereplő belesodródik így vagy úgy.

Előzmény: ferapont (133)
ferapont Creative Commons License 2011.06.05 0 0 133

Megmondom őszintén én már szeretném ha Ezel néhány rosszakarója, már alulról szagolná az ibolyát. Lassan azt gondolom, hogy a végén a rosszak megmenekülnek Ezel bosszújától, miközben mi az első résztől kezdve várjuk a fizikai, lelki megsemmisülésüket, hogy az igazságérzetünk elégtételt kapjon. 

ferapont Creative Commons License 2011.06.05 0 0 132

Jól tették, akik írtak petíciót.

HOgy tényleg megteszi-e az RTL majd elválik.

Mindenesetre ostobaság volt az utóbbi évek egyik legeredetibb sorozatát így tönkre tenni.

Előzmény: ahududu (127)
Anakonda művésznő Creative Commons License 2011.06.05 0 0 131

Hurrá!

Előzmény: ahududu (127)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.05 0 0 130

Az alámondott részek valóban nagy igazságokat rejtenek. De azokra már úgysem emlékszik vissza az ember, csak a cselekményre, az érzelmekre... Ráadásul ki az, aki képes kivárni, amíg az rtl vágottan csepegteti a sorozatot, mikor az fent van a youtube-n. (Ha egy részhez meg épp van angol felirat akkor meg aztán végképp nincs akadály. Én sem tudok törökül, bár pár szóra rájöttem a sorozat nézése közben :)

Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.05 0 0 129

Ali karaktere sokkal szélsőségesebb, mint Ezelé. Egyszerre tud érzékeny és brutális lenni. Imádom :))) Eredeti hanggal még mélyebb, még élvezetesebb a játéka. (Bár az Ő szinkronhangját egész jól eltalálták, de mégiscsak az eredeti az igazi :))

Előzmény: Caro_Lina (128)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.05 0 0 128

Ezt Baris Falay tökéletesen hozza. Nekem az Ő játéka sokkal többet ad. Főleg, ahogy halad a történet, és egyre inkább kibontakozik a figurája. :) Nem lövöm le a poént, de rátalál a szerelem is, sőt esküvő és baba is lesz :)

ahududu Creative Commons License 2011.06.05 0 0 127

Jó hír! Tervezik, hogy még idén, hogy egy későbbi idősávban vágatlanul fogják leadni a részeket!

Facebook-on olvastam, ahol egy petíciót követően válaszoltak rá az RTL-től.

Luca_41 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 126

Nehogy elmeséld előre!

Előzmény: Caro_Lina (124)
ferapont Creative Commons License 2011.06.05 0 0 125

Én törökül nem értek, ráadásul az alámondott részek nagy életbölcsességeket tartalmaznak, jó ezeket magyarul hallani.

Nagyon elkeserítő, amit ez RTL művelt, főleg az, hogy ilyen hülyének néznek bennünket (mint utóbb teszik ezt már minden műsorukban).

Nekem Ezel azért a kedvencem, mert  Kenannak nagyon sok érzelem jelenik meg az arcán, más amikor komoran néz, más amikor csak a szeme mosolyog más amikor arcának minden porcikája nevet és megint más amikor sír. Az érzelemmegnyilvánulások ilyen széles skáláját kevés színésznél tapasztaltam eddig.

Előzmény: Caro_Lina (122)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.05 0 0 124

SPOILER!

Végül mégsem Ezel lesz az utódja, hehe :)))

Egyébként Ramiznak az a fő célja Ezellel, hogy miután a a srác bosszút állt, segítsen neki az Ő bosszúját is végigvinni. Azon a régi barátján, ma már ellenségén akar bosszút állni, aki megölette mindhárom fiát. (Kenan Birkan)

Majd a sok visszaemlékezésből ez a régi száll is ki fog bontakozni. A Ramiz-Kenan-Selma-Selim négyes történetéből ki fog derülni, hogy a két barát miért fordult egymás ellen, és miért indítottak a másik ellen utolsó vérig tartó bosszúhadjáratot.

Előzmény: Luca_41 (113)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.05 0 0 123

Teffo, vagy Tevfik :) Nem Tefu...

Előzmény: Törölt nick (114)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.05 0 0 122

Egyszerű, meg kell nézni törökül. Néhány résznek már van angol felirata a youtube-on. Én már a hétfőn bemutatandó 69. részt várom.

A tv-ben menő részeket már nagyon nem is figyelem ( a magyar fordítás miatt még azért félszemmel...), mióta Eren halálát annyira drasztikusan megvágták (az Eren által leadott 3 lövést, és hogy Alit vállon lőtte az teljesen kimaradt, a jelenet drámaiságának ezzel annyi is volt..)

Nem értem, ha nincs elég idő leadni a 95-110 perces részeket, akkor adják máskor... Vagy hagyják a fenébe... Temmuz és Azad feltűnése után a cselekmény is bonyolódni fog, egyre több új szereplő kerül képbe. Ha vágások miatt már most érthetetlen sokaknak a cselekmény, mi lesz később...

Hálistennek én mindent értek, hiába törökül néztem végig. ( Ha épp volt a részhez angol felirat, akkor azzal.)

Temmuz szinkronhangja meg felidegesített... Ezzel a hanggal a karaktert csonkították meg... Szerettem Temmuz eredeti nyugodt, halk hangját. Ez adta a karakterének a sava-borsát, meg persze a tekintete...

A sorozatot még mindig imádom, főleg Alit. Számomra Ő van a sorozatban az első helyen, nem Ezel.

Előzmény: Törölt nick (109)
Pandus Creative Commons License 2011.06.04 0 0 121

ezekkel a kivágásokkal nemcsak az a bajom, hogy tök értelmetlenné válik sok minden. hanem az is, hogy áttevődnek hangsúlyok. gondoljatok bele, hogy ha kivágnak 10 percet, az negyede-ötöde a filmnek. a vak anya effektusból meg nem vágnak ki semmit, tehát ami eredetileg 5%nyi töltelék, mellékszál volt a filmben, az most 10%-ká , ezáltal sokkal hangsúlyosabbá is válik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!