Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Az nyílvánvaló, hogy egy raktárban véletlenül sem vagyunk azonos polcon. 23-adikára a rendőrök a székházas fiaskó után készültek. Készült a másik oldal is. Én Für Lajost tiszteltem, volt több személyes találkozásunk is. 22-én a Hír TV-ben Lajos úr a rend megdöntésére buzdított. 23-án reggel a szívész Papp Lajos a Kossuth térről kiebrudaltakat a Korvin-közhöz vezényelte, mondván ott van esély némi balhéra. Hős forradalmárunk elkötött egy tankot és a rendőrök ellen irányította. Az astóriai békés megemlékezés résztvevői Orbán kivételével nem haza mentek, hanem csatlakoztak a kukákat gyújtogató kemény maghoz. Miért volt jogtalan a tömegoszlatás? Azt én is láttam, hogy a rendőrök esetenként túllépték jogkörüket. De ne mond azt, hogy az a tüntető aki kalapácsvetőként a rendőrsorfalba dob egy autófelnis jelzőtábla tartót, az nem veszélyeztetett életet.
Egyébként. Anno én is belenyúltam a lexebb 80-as években a elesett a lépcsőn dologba, csak mert a mattrészeg pacsai őrsparancsnok úgy döntött, sikerült kémet fognia...
Ott se hivatalos úton nyert az ember elégtételt...
Ok: ellenálló palesztint földrevitel+bilincselés közben fejbe és bordán rugdosással tették kezelhetővé, és hangosan kifejtették a véleményüket anyja foglalkozásáról.
(Esetről rossz minőségűmobilos felvétel készült, örült neki a yútúb)
Bíróság előtt a fő bizonyíték nem ez, - mert ugye a kezelés eleje nem lácott a videon, ígya védekezési aalp az volt hogy "elelnállt a letartóztatásnak, (gondolom a mosdóban a lépcsőn is leeset...)hanem az egységnél szolgáló bajtársaik vallomása. -pld arról ahogy fogollyal a rabomobilban bántak.
A rendőr nem isten. Az állomány jelentős része amúgy sincs olyan szellemi/erkölcsi szinten, hogy akként tetszeleghessen. Az október 23-i oszlatás jogerősen jogellenes volt, ár a megkezdése is. Ha te rendőri felszólításra akár a kútba is beleugrassz, lelked rajta.
Azt már nem is említem, hogy az oszlatást végző rendőrnek látszó életformákon még azonosító sem volt, szóval akár rendőri mivoltuk is megkérdőjelezhető volt, főleg, hogy ők viselkedtek bűnöpő csőcselékként.
Amúgy de, a hozzászólásod alapján karhatalmista típus vagy.
Igazad van, mindenféle típus vagyok, de leginkább racionalizáló gyerek korom óta. ( Embrek! Ha most, így, nedves klott gatyában, makulátlan tisztaságban haza bandukolunk, bukta, szüleink egyből látják, hogy megint a tiltott bányatóban töltöttük a délutánt, pofonözön, stb. Mi következik? Út porában fetrengés, csak gatyaszáradás után térhetünk haza, stb.)
jobban aggódsz a határnál esetleg megruházott illegális határátlépők testi épségéért, mint a politikailag veled nyilván nem egy oldalon álló a magyar állampolgárok testi épségért.
---------------------
azt nem tudom, hogy Gyula bátyánk miért aggódik.
De én egyetlen magyar állampolgár testi épségért sem aggódom, aki a rendőr utasításait nem hajtja végre.
Még az életéért se.
Állhat tőlem bármilyen oldalon, lehet bárminek tagja, pártolója, híve.
Vallhat bármilyen politikai, vallási vagy focidrukker nézeteket.
Ha ellenáll a rendőrnek onnantól kezdve bűnöző, nem vélemény nyilvánító.
Úgy érzem elfeledkezel arról, hogy az egész oszlatás jogellenes volt.
-----------------------
minden oszlatás = jogos.
Még akkor is ha előzőleg engedélyt kaptak egy útvonalon való vonulásra.
A vonulóknak nincs, nem is lehet információjuk arról, hogy az oszlató parancsnok milyen parancsot kapott.
Az igaz, hogy a parancsnoknak ki kell hirdetnie a megváltozott körülményeket, és fel kell szólítania a terület - önkéntes - elhagyására az egybe gyülteket.
Úgy érzem elfeledkezel arról, hogy az egész oszlatás jogellenes volt. Már az első oszlatás, a Kossuth téri is az volt.
De valahogy nem lep meg, hogy jobban aggódsz a határnál esetleg megruházott illegális határátlépők testi épségéért, mint a politikailag veled nyilván nem egy oldalon álló a magyar állampolgárok testi épségért.
Az Astoriás oszlatásra valami 30 másodperccel az ottani rendezvény vége után adtak ki parancsot.
Nem vagyok egy karhatalmista típus, de én a Körúton az első szettet úgy játszottam volna le, hogy szembe állítok egy csapatot az aktív maggal, közben mögöttük is csinálok egy zárást a legközelebbi mellékutcából indítva az akciót. Még két gyors sorfal, hogy a kapualjakba se lehessen elmenekülni, majd kényelmesen reggelig EÁP-okon átengedni a kispajtásokat rabosítás után.
A magam részéről azt a verziót támogatnám,hogy amelyik rendőr ott volt, annak karperec és közmunka. A vezetőikkel és az előállítottakat érdemi vizsgálat nélkül előzetesbe helyező bírókkal együtt természetesen.
Amúgy de, a hozzászólásod alapján karhatalmista típus vagy.
Csak a pontosság kedvéért: a Baranya században nem volt egyetlen hölgy sem (később 1 fő saját kérésére bekerült, de tőle nem szeretnék pofont kapni), a női alegység az BRFK-s volt, amúgy mindenféle csapatszolgálati képzettség nélkül.
Október 23 dettó. Tank a rendőrök ellen, stb. Nem vagyok egy karhatalmista típus, de én a Körúton az első szettet úgy játszottam volna le, hogy szembe állítok egy csapatot az aktív maggal, közben mögöttük is csinálok egy zárást a legközelebbi mellékutcából indítva az akciót. Még két gyors sorfal, hogy a kapualjakba se lehessen elmenekülni, majd kényelmesen reggelig EÁP-okon átengedni a kispajtásokat rabosítás után. Nem pedig kergetőzés éjszakába menően az Astóriától az Erzsébet hídig barikáddal, meg mindennel.
Amit írsz, annak elrettentő ellenpéldája a TV székház ostroma. A profi Fradi B középpel szemben a kiképzetlen, 40 kilós lányokat is tartalmazó, Pécsről felhozott csapat esélytelen volt.
89-ben Csehszlovakiaban eleg jol ki tudtak szurni a tunteto tomegek a kommunista titkosszolgalat provokatorait, akik a tomegbe vegyulve probaltak garazdalkodni, mintegy urugyet szolgaltatni a rohamrendoroknek a kozbelepesre. Nehanyat kozuluk sikerult a tunteto tomegnek jol meg is verni.
Csak hogy kerekebb legyen a sztori, termeszetesen egyetertve az altalad hozott peldaval is.
a világon - szerintem - a rendőrök sehol se küzdenek a tüntetőkkel.
Úgy gondolom, ez a klasszikus :.
................."..tantónéni a zúgy keszdődött, hogy a pisti visszaütött...."
esete.
Valakik tüntetni akarnak valamiért.
Ok.
Joguk.
Kapnak egy útvonalat ahol tüntethetnek.
Kapnak hozzá biztosítást.
Ok.
Ez a világ rendje.
Erre a felvonulás egyik percében a csürhéből valaki kitalálja, hogy :
- ne arra menjenek hanem amarra,
- ne csak tüntessenek hanem törjenek be két-három tucat kirakatot,
- gyújtsanak fel egy-két tucat autót,
- verjenek meg valakiket,
- stb.
Nos innentől ők nem tüntetők hanem bűnözők.
A váltópillanat, ahol a tömeg átvált bűnözőbe mindíg jól tetten érthető.
A tömeg nem akadályozza meg a váltást, mert belül önmaga is akar, névtelenül, arctalanul bűnözni, következmények nélkül.
Még a passzív ellenállást is csak a tömeg 1-2%-a vállalja, azaz válik ki a tömegből és megy haza, mert egyetért ugyan a tüntetés (vélemény nyilvánítás) céljával, de nem ért egyet a nyílt bűnözői fellépéssel.
A tömeg 97-98%-a ott marad, bűnözni.
Velük szemben minden eszköz használatát megfelelőnek tartom, mert a váltó pillanattól kezdve ez már nem gondatlan, hanem szándékos bűncselekmény.
Engem mindig felháborított eddig is, hogy a rendőrök face to face küzdenek a tüntetőkkel. Ezt a gépet láttuk már öt-tíz évvel ezelőtt is érthetetlen, hogy miért nem terjedt el. Kizárja a rendőri sérülést, ezzel csökkenti az indulatokat, és a tüntetőkkel szemben is humánus, nem okoz sérülést a tüntetőknek sem.
Csupán egy valamit hiányolok, a híradótechnikát. A mait, korszerűt. Na erről nincs hír. De érdemes beleolvasni minden linkbe. A pótcselekvés az megy. A kormány attitűd: migránsozás. Hagyományőrzés. Homokzsáktöltés. És és és ...
na meg hogy a banánköztársaság mennyire komolyabban veszi a dolgot a magyaroknál, pld rendszeresen turnéznak náluk az US specforce kiképzők, gerillaellenes témakörben.