Keresés

Részletes keresés

Maharani84 Creative Commons License 2024.02.10 0 0 12371

A bírók mindent megtesznek az ETO érdekében.

lunanoctis Creative Commons License 2024.02.10 0 0 12370

16-12-re vezet a Braila otthon, eh, Buzauban a Thüringer HC ellen. A félidő legemlékezetesebb tizenöt másodperce kevesebb, mint fél perccel a szünet előtt zajlott, ebben a periódusban a románok két üres kapus lövést is elhibáztak.

 

Összességében a THC 7 a 6 elleni játéka meglehetősen meddő, de Herbert Müller egyelőre ragaszkodik hozzá.

lunanoctis Creative Commons License 2024.02.10 0 0 12369

Ahogy elnézem, a Nantes elég rendes gödörben van, kikaptak ma is a Bensheimtól 37-30-ra. Stefan Kretzschmar lánya lőtt a statisztika szerint egy laza 14/13-at.

 

A meccsről ne kérdezzetek, semmit nem láttam belőle.

maedros Creative Commons License 2024.02.09 0 3 12368

Bardi távozik Móvárról, ő már biztos nem lesz beálló Nonó helyett, Faragó mellé szerintem légióst szerződtetnek, már ha ősztől is az ideihez hasonló terveket szőnek. (Helembai állítólag Rómániába szerződik.)

RnD Creative Commons License 2024.02.09 -3 4 12367

Móvár—Málaga: 25-23 (végeredmény)

 

 

Gyors spanyol góllal indult a második félidő, Ivancok középen csak nézte ahogy kívül elmegy mellette az irányító Jimenez és a hatosról betalál. Mi jóval hosszabb ideig támadtunk, végül Tóth Gabi középen egy-egyezés után kilenc méterről faultból egészen váratlan gólt lőtt (15-12 32. perc) Nem sokkal később kiállították Albek Annát – Anna kilépett nyolc méterre, előre nyújtott két karjával elérte a nála jóval alacsonyabb Jimenezt aki persze rögtön eljátszotta h arcon ütötték….. De ez a két perc sem jelentett gondot: előbb Tóth Eszti talált be talpról b2 6 méterről két védő fölött  majd ugyancsak ő hetesből, pontosabban a kapusról visszapattanó labdát megszerezve ’akcióból’ (ráadásul a hetest is ő harcolta ki baloldalon betörésből) [17-13 35. perc]. A spanyolok sorra rontották el a támadásaikat, úgy tűnt akár öt góllal is el tudunk menni de mégsem… Albek Anna középről felugrásból a kapu mellé bombázott. Kaptunk egy gólt beállóból de lőttünk is egyet rögtön: Ivancok éppen csak felálló védelem ellen b2 hat méterről volt eredményes, a nagyon kevés „könnyű gólunk” közül az egyik (18-14  37. perc)…

 

Szemerey Zsófi indulás ziccert védett, a plusz öt megint karnyújtásra volt csak, de a visszaindulás pontatlanra sikerült. Jimenez újabb védők közé befutását újabb színészi alakítás követte, most Tóth Gabit állították ki (a spanyolok Ivancokot szerették volna, mert ő piros lappal végleg kivált volna a játékból de hiába reklamáltak…) Sebaj, 5-a-6 ellen Stranigg Zsófi labdát szerzett, indította volna Udvardi Laurát a félpályánál egy rövid passzal, de a passz túl alacsony volt, a spanyolok levették és megint ők támadhattak. Kiadták a labdát balszélre. a bevetődő játékos jobb lábát a levegőben Faragó Luca oldalról kézzel némileg visszahúzta, ez elég volt ahhoz h a ziccer kimaradjon, de ahhoz is h helyette hetest fújjanak be és a jobbszélső Udvardit kiállítsák (Luca helyett…)

 

Arderius, a málagai irányító könyörtelenül bevágta a hetest és aztán több mint egy percig kettős hátrányba kerültünk (18-15 41. perc) De ez sem jelentett gondot: középen Albek Anna hét méterről talpról átlövésből gólt lőtt, Arderius viszont utána a kaput sem találta el… végül a kettős emberhátrányt 1-0-ra mi nyertük meg. A még hátralévő ’szimpla’ emberhátrányt viszont ők: Tóth Gabi pattintott bepassza beállóba Pásztor Nonónak nem sikerült, a labdát megszerezték és aztán az üres kapunkba már nem volt kunszt betalálni (19-16 42. perc)

 

Elöl elkezdtünk kapkodni, Albek Anna és Tóth Eszti elhamarkodták a támadás befejezéseket, a spanyolok viszont betaláltak még egyszer és feljöttek mínusz kettőre (19-17 43. perc) A védekezésünk viszont kiválóan működött továbbra is, a következő igen hosszú támadásnál a Málaga még lövéshez sem jutott, végül elvették tőlük a labdát. Elöl viszont Tóth Eszti ismét a kapust találta el, a spanyolok bezzeg jobbszélről nem hibáztak és már csak egy góllal mentünk (19-18 45. perc).

 

Időt kértünk, új játékosok azonban nem kerültek pályára, maradt elöl Tóth Gabi, mellette Albek Anna és Tóth Eszti. A TO után Anna rögtön elrontott egy passzt, ebből indultak a spanyolok és ki is egyenlítettek (19-19) Tóth Gabi balszélen ütközött a spanyol szélsővel, nem fújtak be semmit – mondjuk nem is volt igazából fault – de aztán Szemerey Zsófi ziccert védett jobbszélről és az ellenféltől ki is állítottak valakit… Végre egy emberelőny, kezdtünk reménykedni, amíg aztán Tóth Eszti minden előkészítés nélkül j3 hét méterről ellőtte a labdát - ezzel a félmagas lövéssel megint nem értünk semmit – majd a következő támadás végén Udvardi Laura jobbszélről a keresztlécet találta el. Előtte kaptunk egy gólt középről, utána még egyet és hirtelen azon kaptuk magunkat h már az ellenfélnél van az előny… (19-21 50. perc)

 

Pásztor Nonó lőtt egy szépségdíjas gólt beállóból – Lancz adta hozzá az asszisztot – Szemerey Zsófi védett egy átlövést…de  Tóth Gabi passza jobbra Udvardinak pontatlanra sikerült. Zsófi védett két újabb ziccert –11/32 (34%) védett eddig - de elöl is kellett volna végre valamit mutatni. Vagy valaki újat becserélni (egyelőre csak Lancz került pályára, közvetlenül a TO után, de ő sem volt jó formában…) Nonóról mindenesetre befújtak egy újabb kiállítást, újra 6-az-5 ellen támadhattunk, balszélre játszottuk ki az akciót és a most pályára küldött Stranigg Zsófi nem hibázott (21-21 54. perc) Sőt, utána a másik oldalról Udvardy is betalált – Lancztól kapott kiváló előkészítést és labdát - igaz közben kaptunk mi is egy gólt beállóból.

 

Így aztán az utolsó öt perc egyenlő állásból indult (22-22 56. perc) Jimenez megpróbált j3 Pásztor Nonó mellett betörni a hatosig, de Nonó elölről leütközte, a jv-k erre sem fújtak semmit (belemenést lehetett volna). Mi jöhettünk: Tóth Eszti nem tétovázott sokat, a némileg felül védekező spanyol jobbszélsőt kívülről megkerülte és eléggé kiszorított helyzetből klassz gólt lőtt (23-22 55’36”)

 

Albek Anna megkapta a harmadik két percét, ezt most egy nyakra fogásért (jogosan) (23-22 56’12”) Rögtön ezután az irányító Arderius középről túl magasan próbálta megjátszani a balszélsőt, nálunk viszont Lancz adta el a labdát amikor Tóth Esztinek próbált passzolni középre (23-22 57’09”) A Málaga támadhatott újra, be is találtak hamar b3 betörésből, eggyel többen voltak így aztán könnyen helyzetbe kerültek (23-23 57’32”)

 

Időt kértünk (57’59”) ezt követően Lancz próbált jobboldalon betörni, de aztán Tóth Eszti lőtt gólt j3 7 méterről kisebb felugrásból az elébe lépő két védő + az egyiket elzáró Pásztor Nonó  között (24-23 58’24”).

 

Ezzel a spanyolok „gólkényszerbe” kerültek, ez sosem kellemes helyzet… elég hosszan támadtak, mi jól védekeztünk majd Arderius lövését j3 hat méterről Szemerey Zsófi bravúrral védte (24-23 59’02”) Mi jöttünk megint, nagyjából negyven másodperc volt még a meccsből, sokat nem gondolkodtunk: Tóth Gabi megindult előre és kilenc méterről a kilépő és őt végül oldalról faultoló védőről klassz gólt lőtt (25-23 59’32”). A Málaga időt kért, egy akcióra maradt idejük: a ballövő Doiro ügyesen be-egy-egyezte magát középen a hatosig de az ő lövését is védte Szemerey Zsófi (25-23 59’49”) Utána nem forszíroztuk már a támadást, inkább örültünk ennek a kiküzdött győzelemnek. Mert a küzdés diadala volt ez, a félidő közepén az ellenfél 0-6 sorozatán is sikerült túltenni magunkat (19-15>19-21 40-50. perc) és onnét visszajönni nem akármi……

Előzmény: RnD (12366)
RnD Creative Commons License 2024.02.09 -2 4 12366

Móvár--Málaga: 14-11 (félidő)

 

 

Albek Anna gyors góljával kezdődött a meccs - fél perc sem kellett hozzá - aztán Szemerey Zsófi hetest védett, egy spanyolt kiállítottak, Tóth Gabi és Tóth Eszti is betaláltak majd Pásztor Nonó is eredményes volt beállóból....bármennyire is odatette magát védekezésben a Málaga, máris 4-0 vezettünk (7. perc). Persze időt kértek, és aztán négy perc alatt - alig hittünk a szemünknek – kiegyenlítettek (két gólt Tóth Gabiról, kettőt Pásztor Nonóról lőttek illetve utóbbinál az egyiket hetesből…) [4-4 10. perc] Persze ehhez kellett az h három támadást is elhebrencskedjünk elöl: Albek Anna kétszer is gyorsan akarta befejezni az akciót, de sem a beállónak szánt passz, sem a lövés jobboldalról nem sikerült. Erre becseréltük helyette Lancz Barbit, de az ő lövése is a kapu mellé ment...

 

OK, kiderült h nem lesz egy könnyű meccs. Szerencsére az előny azért maradt nálunk: Tóth Eszti talált be hetesből - amit megköszönhettünk a portugál jv-knek, mármint h befújták a hetest mondván a spanyol balszélső a kapuelőtérben volt [ez igaz, de akadályozni nem akadályozott…] Majd Tóth Gabi lőtt középről gól (6-4 13. perc)  Elöl a jobboldalunk teljes betli, a tíz perc után oda becserélt Lancz - tőle szokatlanul - egyszerűen képtelen volt betalálni és egy gyors támadás végén jobbszélről Udvardi is a kapufát lőtte telibe (7-5 17. perc). De a védekezésünk jól felpörgött, Szemerey Zsófi is klassz a kapuban (két hetest is védett) és a spanyolok is kihagytak helyzeteket. Egyedül balszélről voltak hibátlanok, legalábbis a félidő végéig, amikor aztán kimaradt tőlük onnét is két ziccer.

 

Ivancok átlövésgóljával a 23. percre visszaállt a négygólos előny (10-6) de nem sokáig. Ennek ellenére mi domináltuk a játékot a félidőben végig, Albek Anna lőtt egy szuper átlövésgólt tíz méterről (12-10 27. perc) majd nem sokkal később kiállították (kirongyolt a kilencesig a szabaddobást még el nem végző spanyol játékosra).  De ezt a két percet is lehoztuk 2-1-re, Lancz és Pásztor Nonó egy-egy góljával (12-10>14-11).

 

Az előjelek jók, ez a meccs bőven meglehet….

 

Mester111123 Creative Commons License 2024.02.07 0 3 12365

Tényleg így lett, ráadásul Juhász mellett további igazolásokat is bejelentett a Vác. Ígéretes a jövő évi váci keret. 

 

http://vacinkse.hu/index.php/2024/02/07/het-uj-erkezo-a-nyaron/?fbclid=IwAR0iW_ixEX6NqE7RuEs98j16ETX82c4xU16RRsHO-kTBW9FqDvd6bfJH5bw

Előzmény: Mester111123 (12364)
Mester111123 Creative Commons License 2024.02.06 0 2 12364

Juhász Gréta távozik, a Vácra tippelnék. 

Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.02.06 0 1 12363

Niakate Nantes

Bamberg58 Creative Commons License 2024.02.06 -11 0 12362

Ha te mondod akkor én nagyon figyelek!;-))

Előzmény: Trombozis4 (12361)
Trombozis4 Creative Commons License 2024.02.06 -1 5 12361

Csíkos Luca hozta azt a magas színvonala amire ő képes,, külünösen az első félidőben volt ellenállhatatlan. Magas, erős, dinamikus játékos, aki kiválóan védekezik kettesben. Ez már önmagában kuriózum Magyarországon. Érdemes lesz figyelni rá a következő években.

Előzmény: RnD (12341)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2024.02.06 -2 0 12360

Így igaz,valami nincs ott rendben ha a szezon második felére így elfogynak!

Előzmény: Tonio 2.0 (12354)
van_Persil Creative Commons License 2024.02.06 -20 0 12359

Az Emilie Christensen meg VB-ezüstérmes, bár azt nem tudom, hogy ki és mivel zsarolta az Izlandi Bálnagyilkolót, hogy berakja a világbajnokságra utazó keretbe.

Előzmény: lunanoctis (12357)
doki74 Creative Commons License 2024.02.05 0 0 12358

Ugye:-) 

 

mondjuk nyilván nem egyedi az ő esete a magyar kézilabdában is találni ilyet:-) 

Előzmény: lunanoctis (12357)
lunanoctis Creative Commons License 2024.02.05 0 0 12357

Lyullllllllllllllly :)

 

De igenis ismerjük el, mennyire nagy kockázatot vállalt a dán szakvezetés ezzel a lépéssel.

Előzmény: doki74 (12347)
nicko Creative Commons License 2024.02.05 0 0 12356

130 millió forintnyi összeget összedobtak a csőd közelébe jutott BL-győztes kézicsapat megsegítésére 

 

https://24.hu/sport/2024/02/05/kezilabda-csod-megmenekules-vipers/

RnD Creative Commons License 2024.02.05 -6 8 12355

Miért, a magyar játékosok külföldre igazolása talán nagyobb siker.....?:O

 

Az ETO-ban legalább BL-4 csapatban játszottak.

Előzmény: Bamberg58 (12353)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.02.05 0 3 12354

Csak most megúszták, mert ebből a csoportból így is továbbjutottak.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (12352)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.02.05 -13 4 12353

Gondolom ott is BL-t akar nyerni?;-))

Lukács mikor követi?
Jövőre?

Nem volt sikertörténet a 4 Fradi játékos Győrbe távozása, ez a nagy tanulság, a többieknek is.

Faluvégi,Háfra,Schatzl kirúgva.....már csak egy leány, asszony....talpon...

Előzmény: Mester111123 (12345)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2024.02.05 -2 0 12352

Már tavaly is ez volt velük.

Előzmény: Tonio 2.0 (12350)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2024.02.05 -2 0 12351

Kellet volna?:-)

Előzmény: RnD (12349)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.02.05 0 1 12350

Abban igaza van Sanyesznek, hogy a Bietigheim megint kipukkadt.

Kétszer ugyanabba a folyóba...

RnD Creative Commons License 2024.02.05 -5 6 12349

Hát Sanyesz, sok újat nem mondtál.....:)

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (12348)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2024.02.05 0 0 12348

A Vác nagy lehetőséget mulasztott el tegnap,mert ha nyer,és ez nem is volt annyira irreális,akkor jó esélyei lettek volna a továbbjutásra,persze még most is meg van ez az esély,de most már sokkal nehezebb lesz.

A Móvár ha nehezen is de vissza vágott a Málaganak és minden bizonnyal tovább is fog jutni.

Az ETO a szezon egyik legrosszabb első félidejével gyakorlatilag elintézte magát,a második félidőben volt esély a fordításra,de mindig belehibáztunk.

A Fradi belekapaszkodott az utolsó szalma szálba és úgy tűnik hogy tovább fog jutni.

A Loki egy remek második félidővel simán megverte a szezon második felére rendre széteső Bietigheimet.

 

doki74 Creative Commons License 2024.02.05 0 0 12347

az egy vagy 2x-es :-) talán Koszovó ellen vetették be:-) 

Előzmény: lunanoctis (12333)
doki74 Creative Commons License 2024.02.05 0 1 12346

nincs mit:-) 

Előzmény: Valkov60 (12344)
Mester111123 Creative Commons License 2024.02.05 0 3 12345

Schatzl -> Budaörs. Hivatalos. 

Valkov60 Creative Commons License 2024.02.05 0 0 12344

Köszi az információt.

Előzmény: doki74 (12327)
RnD Creative Commons License 2024.02.04 -4 6 12343

"...Kuczora sorra követte el védekezésben a hibákat, miért nem lehetett a két beálló végig hármasban?"

 

Az utolsó tíz pecben állt át a Vác 7-a-6-ra (két beállóval). Herbert Gábor gondolom tehermentesíteni akarta erre a tíz percre Bordást azzal h csak elöl küldte be.

 

"...egy fiatal játékost nem szerencsés zavaróba betenni az utolsó tíz percre, mert ott nagyon kell a friss láb és agy...."

 

Csíkos Luca a Vác zavaró játékosa 5:1-nél, ez mindig így van. És nyitott védekezést nagyon gyakran látsz a mérkőzés utolsó tíz-tizenöt percében, nemcsak Vácon. Ebben semmi rendkívüli nincs. Ráadásul pihenhetett előtte nyolc-kilenc percet, Höri gondolom azt hitte ennyi elég is lesz.

 

Persze eleve nem volt jó ötlet, hatos falnál jobbkettőben szerintem sokkal jobb lett volna Luca.

 

 

 

 

Előzmény: hatosfalat (12330)
RnD Creative Commons License 2024.02.04 -2 3 12342

"....átálltunk elöl 7-a-6-ra mi is..."

Előzmény: RnD (12341)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!