Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.04 -3 4 91705

Kedves Hárshegyi, értem az álláspontodat, el is fogadom, de nem értek vele egyet.

Az a típus, akiről Te írsz, az szerintem nem Laci. Más sem a villából.

 

Az a gond, hogy az emberek többsége lát egy-két megnyilvánulást a játékosoktól, az alapján gyorsan és felületesen ítélkezik, és onnantól a játék végéig ugyanazon a rózsaszín vagy fekete szemüvegen keresztül nézi az egészet (erről írtam az általad idézett hsz-ban ironikusan).

Persze épp erre épülnek ezek a realityk, így válogatják össze a szereplőket, hogy a néző kedvére rajonghasson meg utálkozhasson.

Kevesen képesek árnyalatokat látni, változást, fejlődést észrevenni, a dolgok mögé nézni, neadjisten a véleményüket megváltoztatni. Indulatból "érvelnek", az egész játék során ugyanaz mellett és ugyanaz ellen, és annyi. Van a Jó meg a Rossz, a Jó persze az, aki nekik szimpatikus, a Rossz pedig az, aki nem. És ha a Rosszról kiderül, hogy ő terézanya, akkor is a Rossz marad, mert hát ő a Rossz. Egy kétbites, konstans világképben:-)

 

A bocsánatkérés és az önreflexió pedig bizony nagy dolog (látod, még ezen a fórumon sem képesek rá az emberek, pedig itt aztán igazán semmi tétje nincs, nem lenne...)

Előzmény: Vitéz Hárshegyi Félix (91693)
cittakotto Creative Commons License 2015.03.04 -6 3 91704

Kedves Deuligi! Most elmorzsoltam egy konnycseppet!...:) ...sajnalom, hogy erdemben nem szolhatok hozza a monologodhoz most.... mert kihul a kajam!!!

 

:)

 

 

 

 

Előzmény: deluigi (91697)
M63 010 Creative Commons License 2015.03.04 -2 8 91703

Ami Zsuzsa ellen folyt, az nem taktika volt, hanem megalázás!

Előzmény: cittakotto (91700)
deluigi Creative Commons License 2015.03.04 -1 4 91702

Mondj egy elitelendo "taktikazast" Robin reszerol, ami feler a Zsu-bantassal... :)

 

Előzmény: cittakotto (91700)
deluigi Creative Commons License 2015.03.04 -3 1 91701

cittakotto Creative Commons License 2015.03.04 -6 4 91700

"Szerintem ebbe a játékba simán belefér a másik háta mögötti kavarás, a cselszövés, szarkavarás a másik átverése, az érzelmek megjátszása és társai.

Ha valaki ezt nyíltan alkalmazza, akkor az egy játéktechnika eszköz a részéről, taktikázás.

Ha valaki ugyan ezt teszi, de nem vállalja fel, hanem váltig állítja, hogy ő nem taktikázik, ő mindig őszinte és tiszta szívű, akkor ellenben nem játéktechnikai, hanem jellembeli tulajdonságról beszélünk."

 

 

Nem tudom, hogy olvasol e meg, de leirom;)

 

Amit irtal az nagyjabol igy van. 

A taktika szo nekem azt jelenti: vki ugy rendezi es iranyitja a dolgokat, (tudatosan olyan modszerrel) hogy elerje a celjat. 

A kerdes az, hogy kinek mi fer ebbe bele?.... :)

 

1. Erdekes, hogy a  nagykozonseg tobbsege (itt a forumon is) lojalis volt a hagyomanyos elvekhez, normakhoz.

Megbuntette azokat akik  Zsuzsat "falkaban tamadtak"  ugymond igazsagtalanul....:)) Annak ellenere, hogy  nyiltan csinaltak, harsanyan es szemtol-szembe.

Arra a fejezetre is rahuzhato volt az, amit az 2. sorodban irtal. Vagyis taktika volt.

Kozben olvashattuk azt a sok 100-1000 (?) hozzaszolast ami arrol szolt, hogy mennyire gusztustalan dolog az, amit Zsuzsaval muveltek...

De vegulis Zsuzsa kiesett.

 

2. Eees egyszer csak a semmibol feleledt Robina a jatek 2/3 reszenel es elkezdett taktikazni.  

Addig csak punnyadt a szurke Robinka es jol elvolt: evett/ivott/aludt/kakalt pont ugy mint a nem tul bonyolult tengeri uborka:)

De.... gyorsan behozta a lemaradasat es felebredve csipkerozsika almabol ugyanugy szemetkedett mint anno a tobbiek. Csak annyi kulonbseggel, hogy kozben o az: "egyeduli normalis es rendeske" szerepben tetszelgett - mert meglehetosen sunyi modon csinalta - es asszisztaltak neki is... :)

 

3. Szo-szo mind a kettore tortenesre rafoghatjuk, hogy taktika volt..

Az erdekes az, hogy amig az elso (Zsuzsas) az elitelendo, addig Robina taktikazasa es az osszes szemetseg amit csinalt az dicseretes dolog volt - de legalabbis elnezendo sokak szerint.

 

(ne ertsd felre nem a mokazas volt a gond, (az, hogy Laci vagja le a bajuszat....etc.) mert az tenyleg poen volt, Laci is jot rohogott rajta - meg mi is. 

 

Hanem a tobbi szinjateka ( v komedia)  v szerepjateka ...

 

 ---

 

Bocsi, ez elnyult mint a reteszteszta de remelem, hogy azert ertheto volt.

 

(es a lenyeg most nem utolso sorban az, hogy ---> jo etvagyat mindenkinek!:)

 

Előzmény: veszter2015 (91626)
oxoborgeye Creative Commons License 2015.03.04 0 5 91699

Közben egy másik véleményt találtam, mint amit kerestem, de egy név kicserélésével illik erre a szériára is:

 

"a neten is a faszlóbálás mindenhol, beleolvas a kommentekbe, igazuk is van, ezért tartunk itt, ez a jövő záloga, dögöljek meg, ha kiváltom, majd ráguglizok, ki mondta. És kommentel egy szaftosat. Aztán még egyet, és még egyet, mert ez elfeledteti vele, hogy VV Izát azért szívesen dugná. Aki a lánya lehetne."

http://www.hir24.hu/bulvar/2014/01/16/vv6-helikopterezoket-felnevelok-szevasztok/

 

Most is habzó szájjal kommentelnek néhány bulvárcikknél olyanok, akiknek, ha megnéznénk a számítógépét, rengeteg  pornót találnánk rajta, nem a szoft kategóriában.

 

Nem pont ugyanez, de a Kosza családtagok oldalain támadják Komiszt, mert az baszott. (A lánykájuk ugyebár csak "közösült", megbocsájtható)

v_peti Creative Commons License 2015.03.04 0 1 91698

A Szerencsejáték Zrt sorsolásain sem csücsül ott kívülről hozott informatikus, akkor sem, ha maga a sorsolás számítógépen történik.

(Ilyen volt pl. annó a Bongó.) De most is ilyen a Puttó.

 

Előzmény: oxoborgeye (91696)
deluigi Creative Commons License 2015.03.04 -4 5 91697

"viszont a sajat lelkiismeretevel mindenki sajat maga szamol el"

 

Hidd el, ha valaki, akkor Robin az, akinek semmi sincs a lelkiismereten, a tobbiekkel ellentetben, akik gyalazkodtak, megalaztak mindenkit, aki szembejott az uton...

 

"az ilyen Te-feleknek (vagyis mentalisan mas ertekeket kepviseloknek)"

 

Szerintem te vagy, aki mentalisan mas erteket kepviselsz es ezt csak pozitivan tudom ertekelni a sajat szemszogembol.

Mi a jo oldalon voltunk, igaz embereket tamogattunk, neked mas ertekek jottek be, nehogymar en legyek a negativ pelda.

Tudom, szamodra Lacko a pozitiv, a kovetnivalo, de nem artana, ha tukorbe neznel es elszamolnal a lelkiismereteddel (vagy legalabb tizig, mint Dennis :D).

Az meg, hogy megkaptal mindent a szuleidtol, ismetcsak nem nagy erv a szememben, en szegeny csaladba szulettem, sajat erobol (nagyon keves szuloi tamogatas mellett) ertem el azt, amit...

Az eletben is ugy erzem, megalltam a helyem, 17 ev ugyanannal a cegnel, 16 ev ugyanaz a no mellett, tudom ertekelni azt, ami pozitiv az eletben...

 

Előzmény: cittakotto (91695)
oxoborgeye Creative Commons License 2015.03.04 0 1 91696

Inkább arra utaltam, ill. célozgattam, hogy a közjegyző okosabban tenné , ha egy számítástechnikai szakember haverját magával vinné. Ketten érnének valamit.

 

Előzmény: Vitéz Hárshegyi Félix (91691)
cittakotto Creative Commons License 2015.03.04 -4 2 91695

"Mindennek ara van es Robinanak belefert az, hogy sunyi modon mindig hatulrol munkalkodott."

 

"Ez hatalmas LOL... Mar ne haragudj meg ezert. :D"

 

 

Dehogy haragszom, nyilvan azt irtad amit gondolsz!:)

Volt meg abban a hsz-ban az ilyen Te-feleknek (vagyis mentalisan mas ertekeket kepviseloknek) elhintett par morzsa, amin ugyancsak lehetett volna elvezkedni!

Erdekes, hogy csak eddig jutottal..:)

Előzmény: deluigi (91611)
Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2015.03.04 -3 0 91694

Vagyis "el sem lehet magyarázni" (belejavítottam utólag, végül rosszabb lett).

Előzmény: Vitéz Hárshegyi Félix (91693)
Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2015.03.04 -5 3 91693

Hihetetlen, hogy egyeseknél még az is bűn, ha valaki bocsánatot kér:-)

 

Nem az a bűn, hogy bocsánatot kér. Vannak olyan típusú emberek, például a betegesen féltékeny típusok, akik ilyenből rendszert csinálnak, hogy először barom, utána térden áll, megalázkodik, bocsánatot kér. Legközelebb minden kezdődik elölről.

 

Semmibe nem nézem az ilyet, illetve konkrétan betegnek tartom, sajnálom.

 

Laci vonatkozásában, ameddig követtem a műsort, már akkor is voltak ilyen jellegű viselkedésre utaló jelek. Már az elején, a Dóri ügynél villantott.

 

Sokan Laci erényeként hozzák fel, hogy párbajon milyen jól tud vitázni, gyorsan kapcsol. Műsor elején Dórival is nagyon jól tudott ellenkezni, csak kár, hogy minden érve gyerekes butaság volt lényegében. Dóri azért is kapta fel a vizet, amit akkor át is tudtam érezni.

 

Baromi zavaró tud lenni, amikor a másik fél gyerekes, éretlen, ostoba válaszokkal vág vissza folyton (fórumon is akadnak ilyen visszamaradottak, hatalmas szmájlikkal), amit röviden el sem lehet elmagyarázni, hogy mekkora hülyeséget beszél.

Előzmény: Törölt nick (91619)
mrc01 Creative Commons License 2015.03.04 0 0 91692

Vajon hová tartanak?

Előzmény: deluigi (91689)
Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2015.03.04 -3 3 91691

Ez már sokszor kitárgyalt és megunt téma, de mindezekből legvalószínűtlenebb a közjegyző lefizetése.

 

Ez is lett már itt magyarázva, hogy a közjegyzőség mekkora zsíros állás, kihalás útján lehet örökölni, páran még ölnének is érte. A közjegyző biztosan nem fogja kockára tenni az egzisztenciáját egy számára tök érdektelen kereskedelmi csatorna faszpörgető műsora miatt.

 

De a többi felvetésnek sincs értelme, legfeljebb olyan előfordulhat állítólag a reality műfajában, a világon bárhol, hogy szoros állás esetén kör SMS, illetve email-ben utasítanak saját dolgozókat, az is inkább csak kérés, vagy megteszi, vagy nem.

 

Amúgy meg többnyire nincs értelme a nézők akarata ellen küzdeni, miután a műsor van a nézőért és nem fordítva. Ha a nézőknek az adott hülye kell, akkor megkapja, legyen vele boldog.

 

Különösen a show végén mindegy már, hogy ki nyeri a fődíjat. Ha van köztük használható szereplő, azt helyezéstől függetlenül is fel tudják használni.

Előzmény: oxoborgeye (91687)
deluigi Creative Commons License 2015.03.04 -1 0 91690

deluigi Creative Commons License 2015.03.04 -1 0 91689

Breaking news:

 

 

Szép jó reggelt kívánok Mindenkinek:) Norbival megint úton vagyunk:)Mára ezt a kecses,nem feltűnő de mégis varázslatos fülbevalót választottam!

deluigi Creative Commons License 2015.03.04 0 1 91688

Azt nem akarjatok megerteni, hogy amirol 2 ember tud, az mar nem titok.

Lehet osszeeskuveselmeleteket gyartani, de amig van ra lehetoseg, hogy barmikor kitudodjon, addig ilyet nem lep meg a csatorna...

 

Előzmény: oxoborgeye (91687)
oxoborgeye Creative Commons License 2015.03.04 0 0 91687

"szerepet játszanak a nézők is a szavazataikkal" - nagyon igazad van, de hozzátenném, hogy a szavazatok is kérdésesek. Közjegyzőre hivatkozni a számítástechnika világában legalábbis kérdéses. Ha egy akármilyen jogi végzettségű akárki ott mögöttem, lehet, hogy egy háttérben futó programmal át tudom verni. Ő csak azt tudja igazolni, amit lát.

Vagy mit tud kideríteni abból, ha a rendszer egyes szavazatokat nem fogad? A legbiztosabb megoldás az lenne, ha a közjegyzőhöz a saját gépere lehetne küldeni a szavazatokat. A csatorna még akkor is lefizethetné, de ennyire ne legyek már gonosz.:)))

 

Előzmény: Törölt nick (91686)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.04 0 6 91686

Értem a problémádat, de annak ellenére, hogy az ÉH-ban nem a nézők szavaznak, nincs olyan sok különbség mégsem a VV-s rendszerhez képest a vágások miatt. Ez, amit írsz, hogy a szerkesztők bármikor keresztülhúzhatják a taktikai számításokat, a VV-ben is vastagon megvan, még ha ott a nézőre is hatnak ezzel, mivel papíron a néző dönti el, hogy ki esik ki.

 

Elég ha csak Edina kamu levelére gondolsz, amiről az életben nem derült volna ki, hogy kamu, ha az RTL nem vágta volna be Edinát, ahogy a riportszobában örvendezik, hogy jól megvezette a többieket. Akkor kezdett el igazán leomlani az őszinte lány imidzs. És ki tudja, mennyi olyan anyag maradt a dobozban, amivel alapvetően meg lehetett volna változtatni a nézők jelentős részének a preferenciáját a műsor bármely szakaszában, akár még Robin megítélését illetően is...

 

Szóval a játékosok mindkét műsorban nagyon-nagyon ki vannak szolgáltatva a műsorszervezők akaratának, még akkor is, ha az egyikben szerepet játszanak a nézők is a szavazataikkal.

Előzmény: eatpraylove (91684)
vvJózsi Creative Commons License 2015.03.04 -5 3 91685

bőgicséljél még. 

Az olyan aranyos, mindenki elolvad.

Előzmény: Törölt nick (91659)
eatpraylove Creative Commons License 2015.03.04 -1 0 91684

Elhiszem, hogy jó műsor, mert a realityk legjobbjainak szokták emlegetni. El is kezdtem nagy reményekkel, de nincs se eleje se vége a dolgoknak: heti egyszer oktalanul kiesik valaki, ami a szerencsén múlik (ez nagyon nem tetszik), aztán péntekenként párválasztás. Amiket néztem epizódok, mindegyik arról szólt. Ültek a medence partján napoztak és beszélgettek egymással a semmiről, de tényleg a semmiről... Taktikázásnak sem nevezném azt, ami benne zajlik, hiszen bármit beterveznek egy felsőbb utasítás pillanatok alatt keresztül húzhatja a számításait. (ld. Naomi: na majd ő kirakja Apolkát meg Adriennt, a szerkesztők meg kirakták rögtön a barátnőjét...)

Nem tetszik.

Előzmény: Törölt nick (91676)
v_peti Creative Commons License 2015.03.04 0 0 91683

Mármint nyár végén kezdeni a castingot.

Előzmény: v_peti (91681)
v_peti Creative Commons License 2015.03.04 0 0 91682

Pont ezt mondom, hogy ha unalmas, az azt jelenti, hogy a kreatívok agya még szabadságon van.

Előzmény: Törölt nick (91680)
v_peti Creative Commons License 2015.03.04 0 1 91681

Miért ne lehetne? Novembertől májusig tartott a VV4, utána rögtön casting, majd VV5, alatta VV6 bejelentése majd hosszú csend, míg végül elindult a VV6. VV7 castingja nyár elején indult, a nyár végére lezárult, majd várakozás novemberig.

A castingnak ca. 3-4 hónap kell, ha jövő januárban indul, akkor ráérnek augusztus közepétől hirdetni, és a nyár végén megkezdeni.

Előzmény: eatpraylove (91679)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.04 0 0 91680

Milyen hozzáállás mellett? Kell valami "kémia" a gárdába minden ilyen jellegű műsornál, a száraz ökörködés, idiótáskodás és a száraz taktikázás sem túl érdekfeszítő hosszabb távon.

Előzmény: v_peti (91678)
eatpraylove Creative Commons License 2015.03.04 0 0 91679

Hát én beltörődtem, hogy idén nem lesz. Ha lenne, már hirdették volna a castingokat. Majd jövőre, de én már annak örülök, hogy lesz egyáltalán. 

Előzmény: Aragorn83 (91674)
v_peti Creative Commons License 2015.03.04 0 0 91678

Na ilyen hozzáállás mellett könnyen lehet, hogy a BB3 is rosszabb lenne, mint a VV7 volt.

Előzmény: Törölt nick (91676)
v_peti Creative Commons License 2015.03.04 0 0 91677

De a szülei azért jobban odafigyelnek rá. Na meg nem önállóan lakik.

Előzmény: Félzsíros_uht_tej (91666)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.04 0 0 91676

Egyelőre tényleg nem is valami jó, azért sokat számít ott is a humor vagy a humoros jelenetek, legalábbis szerintem, a száraz és folyamatos taktikázás marha fárasztó, a VV is egy rakás unalom lenne úgy. Az első két ÉH-évadban voltak szerethetően idióta figurák, itt egyelőre nem nagyon látszik, kik lesznek azok.

Előzmény: eatpraylove (91673)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!