Minden ami Action cam. A topic célja megbeszélni a kamerákról a technikai dolgokat, bemutatni kiegészítőket (legfőképp a házilag barkácsoltakat), felvételi módokat, stb.
Legismertebb típusok:
GoPro HD HERO SD 960 1080
DRIFT HD X 170
Contour HD GPS
Oregon Scientific ACT
VIO POV
Figyelem! Ez a topic nem az elkészült videok bemutatására szolgál!
Idő közben megvettem a DRIFT HD GHOSTot. Egyenlőre tökéletesen elégedett vagyok vele. Hihetetlenül jó a képe.
Nem az ára miatt nem vettem meg a GOPROt, hanem az miatt amiket itt olvastam, meg az eladó tekintete miatt, amikor rákérdeztem, hogy mi igaz erről a sok meghibásodásról.
Valóban fantasztikus a Hero3black, én is használom kb 1.5 hónapja, de továbbra is fenntartom, hogy nem biztos, hogy minden usernek szüksége van arra a plusz tudásra, amit a silverhez képesti árkülönbség takar. A távirányító hasznos, bár hogy én mikor fogom használni, azt nem tudom, mert ha már wifi, akkor inkább az androidos app, legalább mutat képet is. Amúgy meg a 170fokos látószög mellett nem túl nehéz becélozni élőkép nélkül is, hogy mit is lásson a kamera.
Ha valaki kihasználja a nagy fps-es felvételeket, akkor mindenképpen black.
A GoPro3 black kamerán 3 féle FOV van: 170 (wide), 127 (medium) és 90 (narrow) A 90 fok megfelel (kb.) a DRSR 35 mm-es optikának. Túl magasról repülve kissé soknak tűnik, de talán nem kritikus. Ahogy mondod, pontszerű lesz minden, de hát ez egy action camera. Telézve nem lehet síre, vagy surfre rakni.
Jövő héten "berepülöm" - szeptember vége felé nyomj egy PM-et, és küldök videót, ha van eredmény.
Egyébként a GoPro3 black BRUTÁL!!! Nagyon elégedett vagyok vele.
Hero 3 black-et. Hidd el, brutál!! 3 hete van meg, azzal kelek, azzal fekszem. Borotvaéles képek, videóban, fotóban egyaránt, szinte bármire felszerelhető. Összevetve egy jobb DSLR-rel, egyáltalán nem bánt a minőség, sőőőt! - nem lehet betelni vele!!! Az angol eBay-en kb. 20%-kal olcsóbban jutsz hozzá. (Hero3 black+battery BacPac+LCD BacPac 150 postával együtt és 2 (!!) nap múlva itt volt)
Köszi mindenkinek. Közben éreztem én, hogy ez lesz a megoldás, úgyhogy leszedtem az új verziót. Eddig jobbnak tűnik, most nem produkálta a hibát.
Az app is hasznos, hamarosan kipróbálom élesben is. Akkuidő wifivel gyalázatos, ezért rendszeresítettem egy töltőt a csomagba, muszáj menet közben is tölteni.
Anélkül a wifi kapcsolat sincs meg rendesen okostelefonra, ráadásul a legújabb appokhoz mindenképp fel kell tenni. De ha nem használsz wifit, akkor is sokan azt tapasztalták, hogy tovább bírja az akku az új firmware-rel.
Én amikor megvettem, egyből frissítettem a többiek tapasztalata alapján, de nem lett 100%-os nekem sem, néha váratlanul kikapcsolt. Aztán pár napja újra leszedtem az aktuális frissítést (nem emlékszem, hogy van-e különbség verziószámban az elsőhöz képest), újra feltettem és most tökéletes. Szerintem az akkuidő is most hosszabb lett egy picivel.
Nem ördöngős dolog frissíteni, de érdemes odafigyelni a gopro.com-on leírtakra.
Sziasztok! Gopro Hero 3 black problémám van, tud-e valaki rá megoldást? Bekapcsolásnál 10-ből 6-7-szer lefagy, megjelenik a kamera ikon a kijelzőn, és annyi... Tovább nem megy. Akksi ki/be aztán újra próbál... Ugyanez a helyzet a távirányítóval indításnál is. Mi lehet a gond? Valami frissítés kell neki? Köszi a javaslatokat! Üdv. Z.
Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy a gopro3 sok i-framet használ és nem bírja a géped kiszámolni rendesen a videót. Én movist-al tudom tűrhetően lejátszani macbook pro-n. Igaz 2009-es gép. Szintén black természetesen.
jaja, nekem is volt olyan szivasom hogy akadt a video, bar elcsuszas nem volt de olyan volt mint a ryan kozlegeny film. adapteres mikro sd kartyakkal, ket fele is van mindketto sajat adapteres, sandisk class nemtomenhanyas, ami normal sd-ben jo az mikroban nem volt az. arrol nem is szolva hogy baromira melegedett tole a gep, ette az aksit is es soxor fagyott. eltartott egy darabig mire rajottem hogy ez a baja.
Ugyanezt a kombót használom én is, nekem semmi hiba nem volt még. De másik szgépen és régebbi goprok esetén sem tapasztaltam még ilyet, csak egy nagyon régi flycamone2-es minikameránál, de az nemhogy fullHD, de még 720 sem volt.
Ezügyben esetleg a kártya lehet gyanús, azt nem írtad, hogy milyen, de ha nem elég gyors, az okozhat galibákat és a kép akadása engem ebbe az irányba indítana el.
Én Sandisk-et használok, ez hibátlanul működik Blackkel, 1080/50-es módban is:
Kellene egy kis segitseg. Vettem egy hero 3 black edition kamerat. Egybol frissitettem a 3.0-ra. A kamera hibatlanul mukodik, de amikor felrakom a gepre elcsuszik a hang a keptol es a kep is szakadozik. MacBook Pro geprol van szo es eddig soha nem volt vele ilyesmi problemam. Miutan az elso gopro kameram nagyon remelem, hogy csak valami beallitassal van a gond. Atalitottam PAL-ra. A felbontas 1080 es 60 f/s. De 720-al is ugyan ezt csinalja. Probalkoztam VLC-vel de ugyan az a problema.
Tegnap este kiraktam az ablakba a hero3 black-et egy kis csillaghullást videózni Tmelapsellel! 32GBkártya a töltőt rádugtam hogy bírja az éjszakát!
Reggel arra keltem hogy ki van kapxsolva a kamera a töltést jelző led pedig világít pirosan! Ennek ellenére a kamerát nem tudtam bekapcsolni! A töltőröl nem is akart tölteni, majd rádugtam a pc-re és elkezdett tölteni, aztán bekapcs és csak 3300 kép készült ami 4GB. Tehát lemerült valószínüleg, de hogy ha a tölő rajta volt?
Valaki járt már hasonlóan? Vagy próblta már valaki töltőröl üzemeltetni?
A black mondjuk ebből a szempontból is jó, hogy tudsz 3féle képszöget váltani menüből, minőségromlás nélkül.
De ahogy a kolléga is írta, nem biztos, hogy neki a blackre volna szüksége, megkockáztatom, hogy talán még a white is elég lenne erre a felhasználásra. Mondjuk én elgondolkodnék egy vízálló, HD videóra is képes pocket fényképezőgépen is, abban zoom is lenne és némileg kényelmesebb, felhasználóbarátabb a kezelése, fogása.
Nekem korábban Hero960-as volt, 2 is, semmi bajom nem volt velük, amire nekem kellett, tökéletesen megfelelt, a 720 még felkonvertálva is elég jó minőséget adott, nem lógott ki a képe a 1080-as felvételek között sem.
Viszont hiányzott a nagy fps-es felvételek lehetősége.
Nálam a Drift Ghost volt alternatíva, bár az LCD nekem továbbra sem volt alapfeltétel, ahogy a távvezérlés, vagy a wifi sem igazán..
Azonban az eladott goprok után annyi kütyü, kiegészítő megmaradt (nem kellettek a vevőknek, ajándékba odaadni meg túl drágák voltak), hogy végül maradt a gopro. Viszont akkor már top kategóriát akartam, sikerült némileg kedvezőbb áron hozzájutnom, mint az itthoni átlagárak. És bár még csak 1 komolyabb, tesztnek is beillő feladat volt vele, mondhatom, nem bántam meg. Nem tudom, mennyire kamu az f2.8-as fényerő, de a képe 1080-on nagyon jó. Most szereztem egy polárszűrőt hozzá, vízparton ideális lesz így.
nekem meg hero hd van, de legtobbszor gyerkekhez hasznalom en is. sztem nagyon jo ilyen celra. kicsi, nem tolakodo. valojaban az is elony hogy nincs hatso lcd, igy nem lehet visszanezni. ma mar minden kis kolok hozza van szokva hogy amint kepet/videot keszitenek rola egybol rohan megnezni milyen lett, mivel ezen nincs igy hamar megszoktak igy nem jonnek oda nem is foglalkoznak vele. meg az obijat fogom kicserelni rectilinearisra, mert ez a halszem egy ido utan eleg uncsi.
Az igazság az, hogy nem vagyok egy nagy technokrata, szal a wifit nagy valószínűséggel semmire sem használnám. A nagyfelbontás sem hoz lázba igazán, a laptopon, max a lapostévén nézném vissza a videokat. A fiamat szeretném filmezni, még csak 7hónapos, de imád pancsolni, tehát a vízállóság elsődleges szempont.
Úgy indultam neki, hogy pénz nem számít, megveszem a legjobbat (black), de most az az érzésem, hogy azt nem igazán használnám ki.
Hasonló dilemma van nálam is. Igaz, én a Silver kiadást nézegetem, illetve a Sony HDR-AS15 a másik befutó. Esetleg a Drift is szóbajöhet... Nehezen döntök.
Nekem speciel a múlt héten volt a "beavatás", nekem semmi bajom nem volt a hero3black kamerával. Az tény, hogy a készülék átméretezése miatt, meg az extra tudás miatt az akkuk kevesebbet bírnak, de abból lehet venni többet, akár utángyártottat is, meg külső töltőegységet is. Nem szabad spórolni a kártyán, márkás, nagysebességű (class10) típust érdemes választani, mégha drágább is picit. A wifit ki kell kapcsolni, illetve, ha nagyon nem tudod belőni, hogy mit fogsz látni, akkor a felvétel előtt kontrollként szabad csak használni.
Azt még nem próbáltam, hogy 1080-ban van-e különbség üzemidőben, ha 25 helyett 50fps-t használok, viszont a lassítása gyönyörű lesz.
Az átdolgozott optikát jelenleg csak a profi kamerák tudják überelni, nagyon kellemes az f2.8-as fényerő.
Ha nem igényelsz extra fps-t (720p/120fps), akkor a black-nél olcsóbb a DRIFT Ghost kamera, gyönyörű képpel, nem wifi alapú távirányítóval, beépített színes LCD-vel, forgatható optikával és tok nélküli 3méteres vízállósággal.
Vagy ha egyszerűen kezelhető kamerára vágysz, akkor a Contour sorozat, 1 kezelőszervvel, ami bekapcsol+rec/kikapcsol+stop funkcióval bír, viszont csak szgépről állíthatók a felvételi paraméterek, a menüjében. Ez viszont csak cseppálló, cserébe olcsóbb is némileg, persze van vízálló tok is hozzá.
Ha bizonytalan vagy, menj fel a myactioncam.hu mintaboltjába, ahol mind3 fenti márka összes típusa kipróbálható, összehasonlítható és persze a kiegészítőkkel együtt meg is vásárolható.