A gabonakörökhöz való viszonyuk alapján az embereket két csoportba tudom osztani: vannak a szkeptikusok, és vannak, akik hisznek abban, hogy ezek nem ember keze által alkotott dolgok.
Én 1* éáttam, vyga 5 évvel ezelőtt melóból hazabiciklézvén olyan felhőket, amelyeket azóta sajnálom, hogy nem fotóz6ttam le. A város fölött 2 irányból lassan összeértek, és volt 1 perc, amíg tökéletesen a templomokban látható "Istei Szem" jelenség rajzolódott ki. Egy fénylő 3szögből minden irányban sugarak szóródzek szana.
Elmeséltem meteorológusnak, ő mondta nem egyedi, gyakori jelenség, valóban ez az eredete a jelzett ábrázolásnak!
Pedig azt hittem, én fedeztem föl a spanyolviaszatot.
A rajzolatok NEM ESZTÉTIKAI célt szolgálnak,nem valamiféle művészi hajlam kiélése.Hanem REJTETT MONDANIVALÓ,szeretnék ha munkálkodnánk mi is. Mert a munka nemesit !
Kozmológia,asztrológia különösen mundánasztrológia illetve vallás főleg kereszténység ismerete célszerü.... illetve józan tudományos alaposságu logikus gondolkozás hogy esélyünk legyen megfejteni.
"Leírtuk már a bûvös szót: állatöv. Tudjuk, hogy évezredek óta tizenkét részreAsztologiai égbolt osztja az emberiség az égbolt körkörös csíkját, egyes csillagképekrõl elnevezve a tizenkét házat - a Nap az év során látszólagos útján végigjárja ezeket. Részleteznünk, felsorolnunk õket nem kell, újabban igen divatos az emlegetésük. Az elöbb részletezett precessziós mozgás során tehát - nagyon lassan, mert egy fokot 72 év alatt téve meg - a Nap (illetõleg a tavaszpont) visszafelé halad: a Halak után a Vízöntõbe, ezután a Bak jegyébe, majd a Nyilasba lép stb. Egy-egy jelben 2160 évig tartózkodik, ennyit ad ki az évenkénti körülbelül 50 szögmásodperc, hisz egy jel a kör tizenketted része, azaz 30 fok. Mire a Nap a tavaszpont visszafelé mozgásával bejárja az egész kört, 25 ezer 920 év telikel, ezt az asztrológusok Nagy Napévnek nevezik. Az állatöv jegyei bizonyos befolyásokat, hatásokat hordoznak, erre alapul a "horoszkóp" is. Tegyük rögtön hozzá, hogy amit a mindennapok során ezena néven emlegetnek, az tulajdonképpen nem horoszkóp, hiszen az egy bizonyos pillanatban egy bizonyos földrajzi pontra vonatkoztatott elemzés, az összes bolygó - és bizonyos más égitestek - egymáshoz és az adott földi ponthoz vonatkoztatott állása, két különbözo hely, vagy akár néhány percnyi eltérés máris más "horoszkópot" idéz elõ. De hagyjuk a divatok bírálatát. A Nagy Napév olyaténképpen mûködik az egész emberiség élete során, mint a földi év az egyes ember életében, azzal, hogy egy "hónapnak" ez a bizonyos 2160 esztendõ felel meg. És azzal - ez nagyon lényeges - hogy visszafelé következnek a jegyek. Az õsi kultúrákban sokat emlegetett aranykor, a paradicsomi állapot akkor létezett (ezen asztrológiai felfogás szerint), amikor a Nagy Napév során a Nap leginkább otthonos jegyében, a természetének legjobban megfelelõ házban, az Oroszlánban tartózkodott. A következõ korszakban a precessziós Nap 2160 éven át a Rákjegyébenjárt: az õsi tisztaság szétomlott. Az ismeretlen utáni vágyódás, vándorlás, törzsek, nemzetek szervezõdése kezdödött meg a Rák természetének megfelelõen. Ekkor keletkeztek a Holdkultuszok, hiszen a Hold a Rákban van otthon ugyanolyan erõsen, mint a Nap az Oroszlánban. Föltételezik, hogy ekkor alakul ki az anyajogú társadalom is, lévén a Hold nõi elem. A Rák után az Ikrek világa következett, újabb 2160 éven át, fejlõdésnek indult az emberi gondolkodás, jött az elágazás és szétszóródás, a kultikus fogalmak között megjelent a kettösség elve. A történelem ilyentén, asztrológiai felfogása szerint az elsõ olyan "világhónap", amely már történelmi idõszaknak is számít, az Ikrek után (hiszen visszafelé) következõ Bika idöszaka volt. Ekkor alakulnak ki a bika-kultuszok szerte a világon, gondoljunk csak a krétai kultúrára vagy az Ápisz"aranyborjú" fogalomra... Ekkor születnek azok az istenek, akik bika alakúak, és napkorongot viselnek a szarvaik között, mint az egyiptomiak Ápisz-bikája... És a Bika után következett a Kos, más nyelveken a Bárány. Az õsi kultúrák - némi, akár több száz éves késéssel - a nagy váltást követték, számunkra is olvasható módon. A krétai bikakultusz végül már olyan férfiavatási szertartássá vált, amelynek során a bikát le kellett gyözni. Mózes egyebek között az aranyborjú - a korábbi bikaisten - ledöntésével jelzi és érvényesíti Istene akaratát. A kivonulás éjén a zsidók bárány vérével kenik meg ajtófélfajukat, emlékül húsvéti bárányt fogyasztanak. Az állatövben a Kossal (baránnyal) szemben, mint poláris kiegészítõ, a Mérleg jegye áll: ez a törvény hordozója és Mózes törvényt hoz népének az Úrtól. Jött ezután a HalakMozes világhónapja. És a keresztények, az új, egész világot felölelõ felfogásának jele kezdetben a hal. Jézus végig a két korszak jegyeit hordozza - mondják ennek az asztrológiai világfelfogásnak a hívõi. Õ jó pásztor s ugyanakkor Isten báránya, akit feláldoznak a világ megváltásáért. A Halakat követte a Vízöntõ ideje, a nagy változások, az oda-vissza csapódások és megrendülések 2160 éve. Ez a korszak mostanában tart, vitatkoznak a téma szakértõi, hogy elkezdõdött-e már két-három évszázada vagy csak napjainkban. Annyi bizonyos, hogy a Nagy Napév éjszakájának a vége felé közeledünk, a Nagy Napévet ugyanis a Tejút osztja nappali és éjszakai részre, és a Vízöntõ az éjfél. Innentöl tehát már csak egyre világosabb lehet, az emberiség történetében közeledik a hajnal. Az asztrológusok szerint.... Legyen igazuk."
Átgondolva a síkok még találkozhatnak olyan módon is, hogy a metszés vonal nem megy át az adott középpontokon. Hiába 3D-ben több a lehetőség. :O)
A feketelyuk amúgy ugyanakkora erővel vonz, ha szembe vagy vele, ha háttal, ha oldalt és akkor is ha nem is feketelyuk, csak egy hasonló nagyságú csillag tömeg. A központi FL (ami kb. 4 millió Nap tömeg) 27 000 fényévnyire, ami kb. 1/1^9 Nap gravitációval hat ránk.
Vagyis ha a gravitációja 1^9 szorosa lenne a jelenleginek, akkor észlelnénk akkora erővel mint most a Napot, aminél nagyobb erővel hat ránk a Hold.
BBnum A geometriai okfejtést értem. Elvileg, valóban, 2 sík, úgy mint ekliptika és a galaktika síkja valóban egy egyenesben metszi egymást, (merőben elvi kitétellel, ha nem párhuzamos síkok, de nem azok) és ez az egyenes éppenséggel átmehetne a galaxisunk középpontján. Eddig rendben, igaz. Most azonban nem megy át és szó sincs róla hogy a belátható időben átmenjen, nemhogy 3 éven belül. De ezt csak neked írom, hogy ne gondold, ok nélkül szóltam rád. Azonban látod te is, hogy aki keveri a galaxis közepét a világmindenség közepével, és az erre vonaktozó kiigazítást egyszerűen nem érti hanem megpróbálja elmismásolni, ahelyett hogy valami alapművet legalább átfutna erről, sosem lehet meggyőzni az eredeti állítás bármiféle valós vagy valótlan voltáról. Reménytelen eset.
Kétségtelenül lényeges téma a precessziós világkör ami 25920 földi esztendó.Ezzel a MUNDÁN-asztrológia foglalkozik. Az ugynevezett ősi kulturák is ismerték a problémakört és tudták hogy a VIZÖNTŐ aión/eon/age/világhónap 2160 évének közepe a mélypont,átfordulás,bucska,a földi év hasonlatában : szilveszter éjféli idő.Ezt egyesek világ végének nevezik,halálpontnak,pusztuláselméletek keletkeztek....azonban mindössze egy EMBERISÉG-KÖR ér véget nem feltétlenül kell együttjárjon totálpusztulással.
Érdekes hogy a Biblia utalsó irata a JÁNOS : APOKALIPSZIS amit Jelenések Könyve cimmel ismerünk számos mundánasztrológiai utalást is tartalmaz....szerepel benne a NAGYITÉLET az istenség számbaveszi az eredményeket,kasszát csinál :)))) ugyanakkor UJ ÉG ÉS UJ FÖLD, IME UJJÁTEREMTEK MINDENT is olvasható ott. Valamiféle befejezés,elszámolás....ugyanakkor elindul egy uj ciklus....hát nem ez történik szilveszter éjfélkor is ? Persze ez itt hatalmasabb lépték,a lehető legtágasabb köre ,időszakaszolása a Földlakók "fejlődésének", talán grandiózusabb lesz a forgatókönyv.
Érdekes hogy Malakiás püspök jövendülései szerint is a mostani pápa az utolsó....illetve elötti hiszen a következő alatt "Róma elpusztul" persze ezt talán rejtett értelemben kell venni :)))
Sok minden tehát egybecseng....olyan ez mint a céllövészet,talán egyik sem talál telibe,de mégiscsak arrafelé lukacsosabb,szitaszerü a céltábla.
Bizony, ez annyira elvont képletes dolog, hogy az az apróság már igazán nem is számít, hogy a Vízöntő nem is a Tejúton van. Arról nem is beszélve, hogy ebben az elvont képletes dologban ha az éjfél felé közeledünk, az az éjszaka végét jelzi, ezt tényleg elég nehézkes konkrétan értelmezni :o))) Szóval akárhogyan fűrészeled, masszív hülyeség sajnos az egész....
Ez a nagy mellébeszélés. Először megadnak, "kikalkulálnak" egy pontos tényt, időpontot, aztán mikor rövidesen kiderül hogy képtelenség, jön a szétdumálása. Nem én írtam a 2012 téli napfordulót ugye? Kár ezzel jönni, kimagyarázni nem tudod, különben is teljesen témán kívüli ez. Majd ha a gabonakörben lesz világvége adat, akkor lesz ontopic.