Keresés

Részletes keresés

Roland7777 Creative Commons License 2020.12.07 -2 0 5231

Az alprazolam nem altató, lehet könnyebben elalszol egy ideig tőle de aztán hozzászokik a szervezeted.

Inkább valami Zolpidem hatóanyagút nézzél és azzal próbálj pl 5 napot aludni.

Utána tedd le, mert ahhoz is hozzá lehet szokni.

Előzmény: Totemem (5230)
Totemem Creative Commons License 2020.12.07 0 0 5230

Sziasztok, ismerkedésem az alprazolámmal már vagy 8 évre nyúlik vissza. Akkor volt egy kb fél évig tartó pokoli inszomniás időszakom, ami néhány fül orr gégészeti és egyéb más ok együttes összefüggése generálhatott. Van egy kis alvási apnoe-m, ezt megfejelve egy orrsövény ferdüléssel, (ami mivel gyerek korom óta nem okozott gondott) eddig nem műtettem meg. Az évek múlásával addigra az orrkagyló nyálkahártya is megnyúlt és ezek miatt együttesen az éjszakai levegővételem fekvő helyzetben nehézkessé vált. Ezt ráadásul rossz fajta (Nasivin) orrcseppel próbáltam ellensúlyozni. Ehhez még hozzájött egy közepesen magas vérnyomás, amire fel tud szökni a nap végén a vérnyomásom (150-160 körüli érték, extrémebb, ritkább esetben közel 200 felé is.) Ezt persze Concor 5mg-mal kezelnem kellett volna, de mivel nem nagyon éreztem hátrányát, meg hülye is voltam, elég rendszertelenül szedtem a tablettát, akkortájt szerintem semennyire... Így a vérnyomásom arra ment épp, amerre csak kedve volt... Na most akkor volt minden... kialvatlan éjszakák, pánikrohamok, hogy nem kapok levegőt éjjel és jaj megfulladok, valamikor használt a bevett altató (általában frontin 0.5 mg) valamikor nem, de inkább nem aludtam éjjelente mint igen.

Hogy épp a levegővételi dolgok miatt vagy épp a vérnyomás volt az egekben ki tudja.

Mire az okokra rájöttünk, pár hónap eltelt, de nagy nehezen rendeződött az alvásom is. A vérnyomásra fegyelmezetten szedni kezdtem a gyógyszert. Az orrkagylóm megműttettem, az orrsövény ferdülés maradt, mert egyelőre úgy tűnt azt nem muszáj, az apnoe-val sokat nem lehet tenni amiatt továbbra is horkolhatok, meg kihagyhat picit néha a légzés de évek óta jelentős gondom az alvással nem volt. Ha mázlim van, akár 7-10 órát is simán, ha kevésbé akkor 4-5 órát egy éjjel.

Alprazolámot az alváshoz nem kellett volna használnom, ha felvállaltam volna azt a kb. átlagos heti 1-2 éjjelt, amikor kevesebbet tudtam volna aludni, de mivel 5 éve Németországba költöztem és munkám miatt állandó éjszakai műszakos lettem, amit az idegen és a törékeny élethelyzetben nem igen akartam elbukni, ezért heti 1-2 alkalommal rásegítetetm egy 0.25 vagy egy 0.5 mg -s frontinnal. Ez lehetett akár úgy is, hogy 2-3 hétig egyet sem !!!!!, de következő héten meg valamiért 3 nap is, ahogy épp jött.. így évekig semmi függőségi jel nem volt. (Legalábbis abból következtetve ha álmos és fáradt voltam, akkor aludtam én frontin nélkül is mint a kisangyal.)

Aztán 3 éve nappali melóm lett, egyműszakos, még annyira sem volt erre szükség, mint előtte. Ott csak a vasárnapok miatt kellett néha, mert akkor is volt meló csak olyankor két órával korábban kezdtünk, amire valahogy a biológiai órám nem volt ráállva. Akkor néha bedobtam egy 0.5-s frontint hogy időben beálmosodjak és így tudjak úgy aludni 5-6 órát, hogy még 6.45 kor fel is tudjak kelni. Tehát amolyan, koca, alkalmi szedő voltam. Olyankor kellett még egyet bedobni alvásra, ha pl. nagyobb út előtt álltam (pl 700 km kocsival) időre pl., reggel 7-8 kor indulás, és ha valamiért idegesség, feszültség v. izgatottság miatt nem tudtam volna eleget aludni az éjjel, inkább még időben bedobtam egy frontint, hogy kialudjam magam az indulásra biztosan, de ez éves szinten pár alkalom. Tehát alapvetően időzített bealvásra kellett csak. Így kiszámolva 2db 50 db-s kiszerelésű Frontin egy évre bőven elég volt.

Az utóbbi évben elfogyva a frontin, ismerőstől Xanax Sr-t kaptam, mondván a hatóanyag ugyanaz, 1mg-s, gondoltam én balga félbetörve kb 0.5-s frontinnak meg fog felelni az eddigi céloknak. Sajnos a lassú felszívódás nekem sem volt megfelelő, mert megszoktam hogy bedobtam a frontint, ásítottam kettőt és 15 perc múlva már aludtam is, ezzel meg órákig semmi, csak később nagy szerencsétlenkedve vagy bealudtam vagy nem... de valamennyire működött nálam az is egy ideig. Viszont azt vettem észre, hogy az elmúlt fél évben már nem a régi mennyiségben szedem, hanem már egy héten többször, bár az alvás sok esetben nélküle is ment.

Aztán október környékén valami durván megváltozott, mert már nem tudtam aludni semmit, ha nem dobtam be egyet, még akkor se ha előtte volt 2-3 már kialvatlan vagy részlegesen kialvatlan éjszakám Aztán jöttek olyan napok is, amikor hiába dobtam be már vagy 1 mg-t is, akkor sem tudtam semmit aludni, pedig levegővétel jó volt, vérnyomás elvileg jó volt, de nem jött álmosság.. Lefekve csak a csukott szemű forgolódás egész éjjelen keresztül, másnap fáradtan, kómásan meló, aztán éjjel ezt ismételve megint.. Adagot persze nem mertem emelni, mert lehet pl. dupla dózissal aludtam volna, csak tudtam az addiktív hatását, és piszkosul nem akartam jobban rápörögni.

Persze emelett be voltam szarva, hogy mi a franc van, ha már altatóval sem megy akár egymásutáni napokon sem az alvás. Most ugye pár hónap eseményeiről beszélünk, mert ahogy mondtam októberben változott valami, és közben pár hete volt olyan is, hogy pl. 4 nap éjjelét egyhuzamban a szer nélkül is tudtam végigaludni.. szóval volt itt zavar rendesen... mondtam is hűha, de király.. lehet többet nem is kell szer?!, ....aztán rá jött is megint egy szar éjszaka, csak hogy tudjam hol a helyem...

na most azóta szereztem sima alprazolámot, (ami olyan mint a frontin 0.5 mg)... nem ez a lassú felszívódású Xanax Sr (amit egyelőre a sarkokba hajítottam, ne is lássam). Mellé sokat olvastam és utánanéztem, ezért elkezdtem szedni 500 mg. GABA receptor pótló étrendkiegészítő valamit, meg 500 mg. Magnézium-kálium kiegészítőt... vettem egy Melatonin Spray-t is, amit lefekvés előtt kell a szájba fújni a jobb alvás elősegítésére.

Mindezek mellett egyelőre az a helyzet vagy bedobok egy 0.5 mg alprazolámot és akkor alszok vagy nem, de ha nem, akkor nagy eséllyel semmit. Tehát ha tuti akarok minden nap aludni, akkor már minden nap kellene legalább egy 0.5 mg-t szednem. Gondolom ez már valamennyire függő állapot, persze ez most így csak egy pár hete van, de szerintetek ha teljesen elhagyom és inkább felvállalom a nem alvós éjjeleket a továbbiakban, meddig kell kibírnom, hogy valahogy kiürüljön a szervezetemből az alprazolám és visszaálljon a normál álmosság érzet, a korábbi alvások?!  (amik évek óta voltak, ha csak a korábbi éveket is nézem) ...napokról van szó? netán hetekről? esetleg hónapokról?! Tanácstalan vagyok, de szeretném ezt a szart inkább a eldobni amíg még nem leszek jobban függő.... Tegnap éjjel pl. inkább nem vettem be, mert ma szabadnapom van, könnyen fel tudtam vállalni ha kialvatlan leszek... hát ment is a szerencsétlenkedés.. de reggeli meglepetésemre hajnal 5 tájban szerintem bealudtam valamennyit reggel 8-ig.. lehet csak két órát, de talán az alvás volt.

MAN10 Creative Commons License 2020.12.06 0 0 5229

Sziasztok. Lehet, hogy ráparáztam a tüneteimre, de voltak. Mint írtam, kóválygó szédülés, és a korábbihoz képest magasabb pulzus volt. Meg remegés, belső remegés jelentkezett. Időnként szorongás is jött, de az elmúlt mindig 1-2 óra múlva. Legrosszabb a szédülés volt. Ezek a tünetek kB. 5 napig jöttek,majd gyengülni kezdtek. Naponta rövidebb ideig tartottak. Most néhány napja teljesen jól vagyok... Remélem, nem kiabálom el... 🙂 Ja, a pulzusom is a sajátom lett, 60-70.

MAN10 Creative Commons License 2020.11.26 0 0 5228

Lehetséges... 

gombóc63 Creative Commons License 2020.11.26 0 0 5227

A pulzusod normális, a fejfájás akár fronthoz is köthető. A belső remegés anno nálam szorongással párosult. Kicsit rá vagy parázva a tüneteidre. Nem gondolod?

Előzmény: MAN10 (5226)
MAN10 Creative Commons License 2020.11.26 0 0 5226

Sziasztok. Most ilyen kóválygó szédülés van nálam pár napja. Vérnyomásértékeim jók, a pulzusom magasabb kicsit, mint szokott, de 90nél nem több.kb.85-88. A hétvégén két napig fájt a fejem, az elmúlt, és most itt van ez. Meg néha ilyen belső remegésem, gyengeségem van. Szerintetek? 

MAN10 Creative Commons License 2020.10.29 0 0 5225

Milyen problémákkal küzdesz? 

Előzmény: János55 (5224)
János55 Creative Commons License 2020.10.28 0 0 5224

De jó lenne, ha ennyi bajom lenne....szerencsés vagy!

Előzmény: MAN10 (5221)
MAN10 Creative Commons License 2020.10.18 0 0 5223

Megkérdezhetem, hogy te szedtél vmikor xanaxot, vagy frontint? Ha igen, írhatnál pár szót az "élményeidről". Köszönöm! 

Előzmény: Roland7777 (5222)
Roland7777 Creative Commons License 2020.10.17 0 0 5222

Szerintem egy kis pánik lesz az, nem elvonási tünet.

Mostanában ashwagandha port nyomatok ha nyugtalanság gyötör megturbózva egy kis alkohollal. 😉

Előzmény: MAN10 (5221)
MAN10 Creative Commons License 2020.10.16 0 0 5221

Sziasztok. Írtam már ide többször. Kérdésem lenne, hogy 21hónap után lehetnek elvonási tünetek? Pár napja 85 90 a pulzusom. 70 körül szokott lenni. Néha szorongás jön, meg hőhullám, aztán fázás. Pár napja napja fáj a derekam, meg néha picit szédülök is. 

gombóc63 Creative Commons License 2020.09.20 0 0 5219

Szia! Ez itt egy laikusokból álló fórum, azt hiszem neked orvosi segítségre van szükséged, mert komoly a problémád. 3 ilyen gyógyszerről leszokni biztos nem egyszerű, ne ránk hallgass, hanem egy hozzáértőre. Ez nem játék! Nem tudom mennyire veszed komolyan ha fekete piacot emlegetsz, amúgy a Seduxen egy elavult gyógyszer.

Előzmény: Törölt nick (5218)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.20 0 0 5218

Sziasztok! Új vagyok itt, úgy gondolom egymást segítve könnyebben megy minden.

Munkahelyi stressz miatt elszáltam egy ideje (frontin, rivotril, tramadol olykor együtt, darabszám). Észre se vettek rajtam igazán semmit, mert annyira hozzájuk szoktam. Volt párom, aki pár napja hagyott el, csak a frontinról tudott, de nem ez volt a fő oka a szakításnak. Meglepődtem magamon, mert ahelyett, hogy depresszioba esnék, sírnék, rájöttem a szakadék előtt mentett meg engem a szakítás. Szóval a célom a gyógyszermentes, kiegyensúlyozott élet. Nem vagyok gazdag, de van saját lakásom, magyar átlagfizetésem, kocsira elkezdtem gyűjteni. 

Lenne pár kérdésem. Szerintetek is a tramadollal kezdjem? Amikor már a tramadol semmit nem ad, hogy jöjjek rá, hogy állnak a benzo receptoraim. kezdjek el mondjuk napi 6 mg rivot szedni és pár nap után csökkenteni vagy növelni attól függően, mit érzek? Ezután szeretném megtervezni az elvonás menetrendjét. Igaz az hogy a seduxennel sokkal könnyebb a leszokás? Úgy tudom abból 20 szemes van forgalomban. Hány milligramm Rivotrilnál váltsak Seduxenre a felezési ideje miatt? elérhető a fekete piacon elég Seduxen?

Köszönöm előre is a válaszokat!

NessaFa Creative Commons License 2020.09.06 0 0 5217

Szia. Bupropion hatóanyagú antidepresszáns (nem SSRI, nem okoz függőséget) nagyban segíti a dohányzásról való leszokást. Nem vagyok dohányos, én  szezonális depresszióra szedem évente 3-4 hónapot, még mindig abba tudtam hagyni egyik napról a másikra. Esetleg beszélj róla orvossal. 

Előzmény: Eriel :) (5208)
Eriel :) Creative Commons License 2020.09.02 0 0 5216

Sehogy, köszi az érdeklődést. :( Elhalasztottam az egészet alkalmasabb időkre. 

Előzmény: MAN10 (5215)
MAN10 Creative Commons License 2020.08.31 0 0 5215

Na hogy megy a le szokás? Frontinnal, vagy anélkül? 

tt978 Creative Commons License 2020.08.15 -1 0 5214

Felejtsd el!!! Ha elkezded szedni a cigi miatt, majd véletlenül rájössz , hogy akkor is jó ha valami miatt feszültebb vagy, aztán meg ha nem tudsz valamiért aludni azon is segít majd. Így kezdődik a függés, márpedig ettől rendesen függővé lehet válni, és akkor már kínlódás elhagyni. Szóval még egyszer: FELEJTSD EL!

Előzmény: Eriel :) (5204)
Eriel :) Creative Commons License 2020.08.15 0 0 5213

Köszönöm :) 

Előzmény: Roland7777 (5209)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.15 0 0 5212

Csak vannak olyan bajok, amiket nem lehet leküzdeni, ami abszolút nem az egyéni akaraterőn múlik. Maximum együttélni vele,és valamennyire beletörődni.

Előzmény: MAN10 (5211)
MAN10 Creative Commons License 2020.08.15 -1 0 5211

Kedves Eriel! A világ mindennap, mindenkit kihívások elé állít, de nem kell feltétlenül pótcselekvés, hogy leküzdjük azokat. Szerintem se vegyél be egy szemet sem. Nem megoldás a cigi elvonásra. Gondolj az egészségedre, hogy mennyire káros a dohányzás! Tegnap temettük édesapámat... Ő sem tudta le tenni a cigit, tüdőrák, áttét... Ilyen negatív példából meríts erőt, ne nyugtatóból! 

Törölt nick Creative Commons License 2020.08.15 0 0 5210

Én ilyen alkalmi dohányos vagyok, aztán a xanax inkább meghozza a kedvem a pöfékeléshez, mint elvenné.Mert amikor hatni kezd jön az a felszabadult érzés,hogy miért ne? 

Roland7777 Creative Commons License 2020.08.15 0 0 5209

Az ismerősi köreimben mindenkinek úgy sikerült, hogy semmi tapasz, rágó stb. Egyből elhagyták , az első két hét lesz kemény állítólag.

Meg az étrendedre kell majd figyelni mivel a hízás veszélye erősen fenn áll.

Volt aki 50 kilót hízott egy év alatt.

Erőt és kitartást kívánok neked , hogy letudd tenni a bagót.

Egy-két hét benzó használata nem fog baj lenni.

Viszont majd fokozatosan csökkentsd az adagot mikor elhagyod.

Eriel :) Creative Commons License 2020.08.15 0 0 5208

Az a baj, hogy nem tudok elvonulni a világ elől, a világ pedig állandóan kihívások elé állít. Minden nyugalmat, minden stabilitást hozzákötöttem a cigarettához. Tudom, hogy illúzió, mert éppen a hiány kielégítése okozza a nyugalmat, ha nem lenne hiány, nem lenne rá szükség. Ördögi kör. Valamivel meg kellene szakítani. Ha fizikai függőség nincs, akkor néhány alkalomra becserélném ezt a Frontinra, mert ahhoz nem kötődnek mozdulatok meg minden. 

De átgondolom, köszönöm :)

Előzmény: running wild 42 (5206)
Eriel :) Creative Commons License 2020.08.15 0 0 5207

Köszönöm. Ha lenne akaraterőm, nem kellene a nyugtató, nyilván. :)

Előzmény: Roland7777 (5205)
running wild 42 Creative Commons License 2020.08.14 -1 0 5206

Ne vegyél be semenyit se. Fizikailag nem függenél rá, de ha nagyon bejön az érzés, akkor bajban vagy. Pszichikai függőség 2 szem után is előjöhet, mert újra és újra vágyni fogsz a teljes nyugalomra. Legyél kemény, mint a beton, csináld meg bogyók nélkül. Hajrá!

Roland7777 Creative Commons License 2020.08.14 -1 0 5205

Akaraterő kell nem nyugtató.

1-2 hétig nem lesz gond amúgy.

Eriel :) Creative Commons License 2020.08.14 0 0 5204

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha szeretnék bevenni egy-két darab nulla 25-ös Frontint, cigiről való leszokás támogatására, nyugtatóként, úgy, hogy előtte még soha nem szedtem ilyet, akkor van-e rá esély, hogy utána hiányozni fog, és esetleg nem fogom tudni abbahagyni? A Frontinról azt hallottam, hogy "szomatikusan dependens", én pedig egy alapvetően dependens típus vagyok. De talán egy-két tablettából nem lesz baj. Vagy igen? Szerintetek?

gombóc63 Creative Commons License 2020.08.03 0 0 5203

Valahol azért nem jó írásban beszélgetni, mert amúgy nagyon sokat elárul a hangsúly. Nem sértődtem meg, egyszerű ténymegállapításnak és tapasztalatnak szántam:-)

Előzmény: János55 (5202)
János55 Creative Commons License 2020.08.03 0 0 5202

Saját kínomon "ironizáltam, elnézést kérek, ha ez véleménynek látszik, távol áll tőlem ilyet tenni.

Előzmény: gombóc63 (5201)
gombóc63 Creative Commons License 2020.07.30 0 0 5201

Igen, mindenkinek a saját baja a legfontosabb és a legfájóbb, viszont addig senki ne mondjon véleményt a másik bajáról míg át nem élte azt. 

Előzmény: János55 (5200)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!