Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ez a finanszírozás, ez tényleg egy fogós, ravasz kérdés, de nálunk állami szinten miért nem hallani erről? Sem az ellenzéki oldalon? Azért ott is tudnak számolni!
Én úgy látom, hogy alapvetően Németország és Anglia a cél, nyilván ennek is oka van.
Azért a mi időnkben is voltak furcsaságok, hiszen kiket fogdostunk mi a román-magyar határon? A saját nációnkat és keményen visszaadták a románoknak, legalábbis egy ideig. Ha elengedted és elkapták, neked annyi volt, ha meg megfogtad, legszívesebben szemen köpted volna magad.
Igazolvány meg senkinél sem volt, tehát ha a cipőjében sem volt semmilyen irat, akkor el lehetett engedni, vagy vártál, hátha jön valaki aki igazolja.
Sok bugris örült a rendkívüli szabadságnak, de ez már az ő dolguk.:-(
A legjobb módszer az volt, hogy úgy álcáztad magad, hogy senki ne vegyen észre!:-)
(Persze ezt csak zárásban lehetett megcsinálni, járőrben kizárt volt):
Mindenképpen van valami komoly szervezettség abban ,hogy ez most így beindult! Az EU erőteljes gyengítése, padlóra tétele?
Qui prodest?/kinek használ?avagy kinek áll érdekében?/
Az istennek sem "akaródzik" helyben ,de legalább Afrikában konszolidálni a helyzetet/ táborok ENSZ -zászló alatt,konszolidácíó után az élet beínditása és visszatelepítés.Az embercsempész hálózatok erőteljes visszaszorítása.Régóta emlegetett ladikok ,lélekvesztők,lestapált teherhajókat embercsempész járműveket elkobozni ,elsüllyeszteni/kiváló koráll moszattelep lesz belöllük
Jó néznénk ki ha keverném hiszen ez a szakmám.Nem, az okmányok magába foglalják az útikományokat/útlevél ,vizum,utazási engedély/egyszeri-töbszöri/Az arab országokban létezik még a családi útlevél és még néhány okmányfajta.Ilyeneket bírtokolnak az emberek.Ha nem akkor vannak még
Aztán az un "másodlagos" ,személyazonositásra alkalmas okmányok, így személyi igazolvány/ahol van/jogosítvány fényképes diplomák,oklevelek bízonyítványok stb
Végül akinek az első biztonságos államba kiállított menekültként történt regisztrácíójáról készült okmány.
Na most: A menekültjog az 1951 évi Genfi konvencíó alapján megillet mindenki akit "hazájában üldöznek,élete vagyonbiztonsága veszélybe van stb.azonban a menekült státusz "fő szabály" szerint, CSAK az első biztonságos országig illeti meg a menekülőt!Nem úgy ,hogy végigmenekülők Afrikától-Európáig,aztán ahol a legtutibb a megélhetés ott leszek menekült!
A menekült-gazdasági migráns "szétválogatása" idegenrendészeti szakmai kérdés jó néhány módszere van ezt nem taglalnám.Lényeg az ,hogy ahol aztán se vége se hossza "horror " történeteknek/ad abszurdum az előtted ülő menekült is lehetett résztvevő is meg áldozat is,van mit "kibogózni"Na most sokan aki megőrizte okmányait,végzettségét igazoló bizonyítványait,együttmüködik a hatósággal és tényleg menekült/háborús övezetből jön/ sokkal nagyobb valószínűséggel megkapja a menekültstátuszt,valamely országban letelepedési engedélyt kap.Ellenben aki megsemmísíti az okmányait,hazudozik,hogy megnyújtsa az eljárást
majd a FRONTEX adatbázisban benne van a z első regisztárcíója stb "lelepleződik" az un "kitoloncolható" .
Mi a hivatalos menekült kérelem benyújtásának módja:
Megjelenik a magyar határon és az lévő hivatalos személynél nyújtja be a menekültkérelmét.Itt nyilvántartásba veszik/fotó,ujlenyomat,Frontex be ellenőrzés,meghallgatás és kezdetét veszi az eljárás.No Most miért nem igy jönnek zömében ?
Már van regisztácíója !/török,görög,szervvb,ritkán macedon,de még Afrikában is lehetett már menekült/
1.Okmányait megsemmisiti ,hogy ne lehessen személyazonosságát megállapitani
2.Korábbi regisztrácíós okmányait megsemmisiti,hoggy az útvonala körülményeit ne lehessen megállapítani.
Általában aki teheti mindenképpen elkerüli a "közbenső" regisztrácíót,az empercsempésznek inkább úgy fizet többet,hogy célba /Németország szállítja/
Uraim ! Volt ilyen már 20éve is .Csak akkor jobban megadták a módját
1.magyarországi ügyvéd útján vállalkozás létesítése
3.Beutazás után tart,engedély kérés/id 6 hó,tartós 1-2 év majd állandó/
4.Esetleg színlelt házasság magyar áp-val vagy
5.Közbe család eggyesítéssel jön a familia stb.....
Uraim !Nem tudom mi lesz ebből
Lehet ,hogy a csak a régi dolgokról kéne beszélgetni?Már amíg ezt leírtam addig is felállt a "hátamon a szőr"
Mindenki nem költözhet el egy kontinensről!Hát a mi szüleink,nagyszüleink sem vették a putyerkát II.vh után,hanem felépitették az országot!Emeg még előtte ébszázadokig tatárdulás,török idők stb.
Mintha kevernéd a menekült és a túrista fogalmát! Ha valami oknál fogva menekülnöd kéne kis hazánkból, odamennél a határátkelőhöz, hogy ugyan engedjenek már ki. Ráadásul zavaros időkben útlevelet is ritkán adnak. Megfelelő okmányok nélkül a szerb-magyar határon már a szerbek sem engedhetnék át az embereket, sőt Szerbiába sem tudnának átkelni a FEP-eken.
A gond az szerintem, hogy ennek az emberáradatnak csak egy csekély része ténylegesen menekült, a többi csak jobban szeretne élni. Az EU-s jogszabályok alkalmatlanok egy ilyen helyzetre, a változtatás meg lassú és körülményes.
Először is a jogelméletet, a joggyakorlatot és a szokásjogot kellene helyre rakni és közelíteni egymáshoz, másodszor az "ideiglenes ..." kifejezés már erkölcsileg igen lejáratta magát azzal a történelmi momentummal, amikor Mátyásföldön átadták az ideiglenesen hazánkban tartózkodó szovjet tiszteknek az öröklakásokat. Harmadszor, aki egy kicsit belenéz a Btk.-ba és az 1994. évi XXXIV. tv (Rendőrségről)-be, akkor rájön hogy egy szó nem esik az illegálisan belépni szándékozók elleni magatartásról, mely kényszerintézkedés nélkül a szó fegyverével nem oldható meg. Remélem még nem vagyunk elkésve, 177000 m-en talán meg lehet akadályozni vízágyúkkal, gumi lövedékekkel a behatolásokat, aki pedig menedékjogot akar kérni jöjjön a hivatalos határátkelő pontokhoz és ott adja be a hivatalos kérelmét, majd az elbírálásig ott tartva egy helyszíni táborban várja meg az elbírálást.
Azt nem tudom,hogy erről az esetről volt e-szó,de ott nem parkoló teherautóba csúsztak bele,hanem Drégelypalánkon az oroszok által is látogatott lőtéren vontatta egy hosszú drótkötéllel egymást két ZISZ/?/
Az egyik kocsi az út szélén parkolt/bal odalon a menetiránynak szemben a másik még nem kanyarodott ki,hanem a lőtér meredek lejáróján várakozott! És a kifeszített drótkötélnek rohant neki az őrs járőrt szállító
VAZ ponyvás terepjárója. A drótkötél leszakította a ponyvát,fülkét talán több áldozat,súlyos sérült is volt
azt tudom az ütközés akkora volt,hogy hátul a járőrkutya is elpusztult...
"Sz..t ér a hatalom nélkül"Erre az államhatár megvédésére jogosító az őnnálló határőrséget is korábban megillető ,teljes körű jogi felhatalmazás kell!
Kérdések: Ha büncselekmény a határzáron történő átjövetel is+az esetleges rongálás is.Akkor ,hogy is állunk a kényszerítő eszközök használatával?A hatósági intézkedés alá vont személlyel szemben mik az eljárási szabályok? Az azonnali,érdemi vizsgálat nélküli kiutasítás az egyedüli megoldás a jogsértőknek!!!
Aki nem az átkelőn jön,okmányokkal hanem csalárd módon az eljárást szándékosan ,megnehezítve/hogy ne lehessen követni,megállapítani a személyazonosságát.
Még a végén amikor nem volt BÁH a Határőrség+az ENSZ menekültügyi Főbiztosság csinálta a menekült ügyet.Volt egy koma aki /okmányok nélkül/1. első verzíó Ruandai /helyi miliciák üldözik/miután Ruandának csak Párizsba volt nagykövetsége/6 hónap camping a repülőtér közösségi szállásán teljes ellátással/ visszajön a diplomáciai írat az "illető nem Ruandai/ No jó kezdjük elöről a harmadik vezíónál kiderült Kenyai
és a Nairobi reptéren volt takarító és már égett a lába alatt ezért lelépett...Eltelt egy év és még a végén sikerült visszaírányitani!De addig is mibe is került ez nekünk?És ez acsak egy viszonylag jópofa eset volt,mér nevetni is volt energiánk rajta DE bajtársak!Ez már nem Határőrizet,mikor napi 2000fő!
Libiába,Észak Afrikában,Szíriában menekülttáborok ENSZ felügyelet alatt,ladikokat,bárkákat,ocska teherhajókat a Haditengerészet oldja meg!És az azonnali tolonc megszervezése!Mit gondoltok milyen lessz az mikor" mennek visszafele",
Nem ezek a nevek már nem rémlenek, a katonaídőm nagy részét a viszonylag hosszú kiképzés után a szobi őrsön töltöttem,A kik szd-nél miután én elég "beugró libbelle" voltam/cselgáncs versenyfelkészülés/illetve az alapkiképzésben csak korlátozottan vettem részt emiatt,a rajomat mindig átadtam a "szakember" lövésztiszteseknek .Ellenben az egész század kutyavezetőinek kellett foglalkozást tartanom a szakkiképzés alatt/"forgószínpadszerűen"/a foglakozási tervek" állandó készitése/mert azt hiszem a végére csak egyedül maradtam kutyás tisztes
sokféle módon kerültünk mi oda Bgy-re !Egyszerre volt "gyűjtő" és elosztó és a saját állományának kiképzőközpont is
miután én eredetileg,budapesti voltam a szüleimnél laktam Zuglóba, én Adyligetre a HŐR ezredhez vonultam onnan utaztunk vonattal Bgy-re!Ott kaptam a hathetes alap+a kéthavi kutyavezető szakkiképzést,majd Dunakeszire kerültem a 4 hónapos kutyavezető-kiképző tisztes képzésre,de erről korábban már részletesen írtam.
Te is "aprilisi" voltál? Akkor mi együtt vonultunk be Gyarmatra, csak engem fél órán belul indítottak is tovább Nyírgettóba.
Talán tudtok valami infót adni egy szakaszban voltam Szász Árpival, Ő egy starjáni srác volt. Visszakerült a gyarmati kerülethez valamelyik őrsre gk. vezetőnek, és halálos baleset érte. Akkoriban azt hallottam, hogy vitte ki a váltást, és valami ruszki akatonai autó keresztben állt az úton, és alászaladtak. Nem tudom ez így volt-e, Ti hátha többet tudtok róla. Árpi nagyon jó cimbi volt. Isten nyugosztalja!
Nekem 79-ben kellett volna végeznem, tehát egy évvel jártál felettem, de mivel a főmérnöki szakra jártam, csak 81-ben sikerült, de akkor is csak majdnem!:-)))
Igen pontosan emlékszel.Csak a "végjátékra" kerültem vissza kutyavezető raj.pk-nak a szobi őrsről,abból is lejön az a 6 hét amit edzőtáborozással,versenyzéssel töltöttünk végül ápr 17-én szereltünk.
Bocsánat, ha offolom a témát, de nem tudom ismeritek-e ezt a könyvet. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe, segít felidézni a régi idők emlékeit, egyben remek szórakozás is. Ha volt már szó róla korábban, akkor szíves elnézését kérem mindenkinek!
Tudod Attila most már elárulom, hogy én emlékszem rád! 1980. januári bevonulás előtt helyeztek oda hozzánk B.gyarmatra, mert az egyik kutyás tisztest elvitték az április 4-i díszelgőkhöz. A szolgálati könyved megőrzi a kézírásomat.
Mindwn az emberen múlik... Az emberen a vállap alatt. Az a helyzet,hogy ismertm én a 18 hónap alatt hitvány,gerinctelen HT-t és olyat is,akiért tűzbe mentek volna a katonái. A késöbbiek során az élet más (hivatásos) területén is pont ezt tapasztaltam. Az emberen múlik a vállap alatt...
Másfél órája olvaslak benneteket, nagyon klassz volt!
Részemről 1981.05.27-1982.11.17-ig Nyírbátor.
Miskolcon végeztem, ezért 27 éves már elmultam a leszereléskor.
Kik. bázis irnok voltam végig, de sokat voltam ügyeletes alegységben, amit az előmenetelem magyaráz:
a katona könyvemben így szerepel: hőr, örv, tiz, örv, tiz, szkv.
Fekvőrendőrt személyesen ismerem, de egy másik topik miatt.
Ami a hivatásosokat illeti, (most hallottam először azt, hogy hitvallásosak), nekem kicsit árnyaltabb a tapasztalatom, de nem akarnék mindent leírni egyszerre.
Még egy apróság, hitvallásosak a határőrségnél csak marok fegyverrel jártak ki ellenőrző szolgálatba, melyet nem támláztattak s így hangos ürítést sem tudtak elkövetni. Tudod 8 kampó és 10 km gyaloglás 400 m szintkülönbséggel nem piskóta dolog, főként ha egyfős kutyás járőrbe mentél és telepítened kellett 50 m H63-ast, már csak a kora őszi éjszaka és a hajnal tetézte, mint hab a tortát. A szarvast és az őzet nem zavarta az elhúzás (jelző rakéta elsülése).