Keresés

Részletes keresés

Csimpolya Creative Commons License 2016.04.01 -1 0 3505

Érdeklődéssel várom!  Azt nem is állítottam, hogy semmi olyat nem találtam ezen újságokban, ami érdekelt, de ez nem tartozik ebbe a témakörbe.

Előzmény: Törölt nick (3504)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.01 -2 0 3504

no, majd nemsokára nem lesz az egy oldal erejéig :)

Előzmény: Csimpolya (3503)
Csimpolya Creative Commons License 2016.03.31 -1 0 3503

A mi témánk szempontjából mind az április havi Hihetetlen, mind az UFO-magazin érdektelen.

Barkács Harkács Creative Commons License 2016.03.20 -3 0 3502

DNA Test Suggests Russian Apewoman Zana Was Truly A Yeti

http://www.techtimes.com/articles/44347/20150406/dna-test-suggests-russian-apewoman-zana-was-not-human-and-yeti-may-not-be-a-myth.htm

Amid continuing debate over the existence of Bigfoot and similar creatures, one geneticist claims he's found strong evidence that a woman who lived in 19th-century Russia may have been a yeti — the so-called abominable snowman.

Discovered in a remote region of the Republic of Abkhazia, a towering woman named Zana was captured by local hunters in the 1850s and sold to a nobleman who "tamed" her and kept her on his estate as a servant until her death in 1890, according to local accounts.

Csimpolya Creative Commons License 2016.02.29 -1 0 3501

A március havi UFO magazin a mi témánk szempontjából érdektelen. A Hihetetlenben viszont a 70-72 oldalon van egy cikk Rettegett majomemberek címmel. Továbbá egy nyúlfarknyi hír a hatodik oldalon, a csupakabra Afrikában című. Örülök, hogy kedvencemet nem kell nélkülöznöm.

Van még néhány cikk, amit érdekesnek találtam, pl. a Vadnyugat X-aktái címűt, de ez nem ebbe a témakörbe tartozik.

Csimpolya Creative Commons License 2016.02.06 -1 0 3500

Köszönöm! Már hiányzott a sztárszereplő.

Előzmény: sonyfotós (3498)
Csimpolya Creative Commons License 2016.02.06 -1 0 3499

Nem vagyok sem Nyomkereső, sem Derszu Uzala, de ezeken a lábnyomokon nem lehet lábujjak jelenlétét észlelni.(Hű, de szép mondatot hoztam össze!) Szóval, nem látszik sem sarok, sem talp, sem lábujj. inkább inkább háromszögre emlékeztet, lehet, hogy tényleg valamiféle patás állat. 

Előzmény: emem (3491)
sonyfotós Creative Commons License 2016.02.05 0 0 3498
sonyfotós Creative Commons License 2016.02.05 0 0 3497

Szó volt róla az X-aktákban is.és nemrég egy állitólagos tetemét is megtalálták,ha akarod belinkelem...vicc az egesz lény,mint a jeti,de legalább derülok egyet...

Előzmény: eguzki (3496)
eguzki Creative Commons License 2016.02.05 0 0 3496

A csupakabra az egyik kedvenc kripóm. Sajnos azonban, -hasonlóan az UFO jelenséghez- itt sem szembesülünk mással, mint rengeteg beszámolóval, amit vagy elhiszünk, vagy nem. A Puerto Rico-i esetekben sok esetben kutyákra fogták a különböző állatok lemészárlását, azonban jó néhány esetben pont kutyák voltak az ádozatok! Akit bővebben érdekel a téma, ajánlom mindenkinek elolvasásra David Corrales, "Chupacabras and other Mysteries" című, sajnos magyarul meg nem jelent könyvét.

Nagyon furcsa, hogy a jelenség kizárólag egy szigetre koncentrálódott, egy bizonyos időintervallumon belül, bár tudomásom szerint a "lény" felbukkant Dél- és Észak-Amerika egyes részein is. 

Az egész kissé hasonlít a "Molyember" sztorira.

Előzmény: Csimpolya (3488)
sonyfotós Creative Commons License 2016.02.05 0 0 3495
eguzki Creative Commons License 2016.02.05 0 0 3494

Sokaig megvettem én is. Rengeteg számomra érdekes témát boncolgat, azonban nehéz eldönteni mi tartozik a szenzációhajhász kategóriába és mi nem.

eguzki Creative Commons License 2016.02.05 0 0 3493

Oszt miért? :)

Előzmény: C.Miki (3486)
sonyfotós Creative Commons License 2016.02.05 0 0 3492

Szia,megy az új X-akták sorozat,a 3,részt be akartam linkelni,de megtalálod a neten...nagyon jó:).

Előzmény: Csimpolya (3490)
emem Creative Commons License 2016.02.05 0 2 3491

Jetivonulásra utaló nyomokat találtak egy bhutáni hegyen

A jókora lábnyomok egy olyan helyen voltak, ahol ember korábban még nem soha nem járt. Tovább »

forrás: velvet.hu

Csimpolya Creative Commons License 2016.02.03 0 0 3490

A horgászathoz nem nagyon értek, de elképzelhető, hogy 5-600 évvel ezelőtt volt ideje egy harcsának jól megnőni, még akkor is, ha a 400 kiló némi túlzás. Az emlékezet aztán megőrizte a kapitális fogást, esetleg kissé tódítottak is hozzá. De ez csak feltevés.

Előzmény: C.Miki (3489)
C.Miki Creative Commons License 2016.02.02 0 0 3489

Ellenben a H. magazinban is feltűnt az a 4 méteres harcsa sztori....... Mármint hogy egy ilyen lehet a nem létező Nessie.  Én mint horgász közelítem meg ezt a kérdést.  Mellesleg a lentebbi videóban egy 127 kg-os, 2.60 m-es példány látható amit a Pó folyóból fogtak, ami egy táplálékban gazdag, nagy harcsákról ismert víz. ( bizonyos részei ) A hivatalos világrekord tudtommal 149 kg, hossza 3 méter közelében sincs, ezt is a Pó-ból fogták.  Egy 90'-es évek közepi horgász újságomban azonban szerepel egy 156 kg-os, 2.70 körüli harcsa, szintén a Pó folyóból, ez a legnagyobb, fotóval igazolt harcsafogás.  Azt tudni kell, hogy ezek a halak nagyon bírnak enni, és akkor most finoman fogalmaztam.  Szóval érdekes is lenne egy 4 méteres, kb. 200-250 kg-os harcsa, a táplálékban nem igazán bővelkedő Loch Ness-ben...... Amúgy a szkeptikusok is sokat hangoztatják ezt a kifogásukat Nessie-vel kapcsolatban, hogy mit eszik ott egy ekkora állat, és ez teljesen jogos kérdés is.  Tehát szerintem ez megint egy bedobott gumicsont, ez a 4 méteres harcsa teória.  Kb. akkora hülyeség mint az a középkori, németországi tóból kifogott krokodil méretű csuka. :D

Csak ennyit akartam hozzáfűzni.  

Csimpolya Creative Commons License 2016.02.01 0 0 3488

Igen, van benne néhány érdekesség, pl. a föld alatti városról.

Hogy a mi témánkról is írjak valamit: Mostanában fájón nélkülözöm kedvenc csupakabrámat. Már nem éhes, vagy szabadságon van? Nem hallani róla.

Előzmény: C.Miki (3487)
C.Miki Creative Commons License 2016.01.31 0 0 3487

Most én is megvettem a februári H-t, igaz más cikkek miatt.  Egész jó ez a mostani szám. 

Előzmény: Csimpolya (3485)
C.Miki Creative Commons License 2016.01.31 0 0 3486

Vigyázz miket írsz ide. :) 

Előzmény: eguzki (3482)
Csimpolya Creative Commons License 2016.01.30 0 0 3485

Ami a Hihetetlent illeti, figyelmesebb áttanulmányozás után a 109 oldalon találtam egy cikket, ami talán a mi témánkhoz (is) illik. A címe Köd előttem, köd utánam, a legkülönösebb eltűnések. Ismertetem azt, ami minket érdekelhet. Eszerint 1900 december 20-án Skócia egyik szigetének Flannan világítótornyából eltűnt a háromfős személyzet. Az utánpótlást és a váltótársakat szállító hajó legénysége megvizsgálta a helyzetet. A három férfi úgy ment el, hogy a hűvös, viharos időben nem vett fel sem kabátot, sem kalapot. A kötelezően vezetett feljegyzésekben egy meghökkentő részt találtak, miszerint: A szél elállt, a tenger nyugodt. Isten velünk van. A másik őr ruhájában pedig egy notesz volt, amiben azt írja, hogy a tenger felől többször valamiféle búgó morajlást hallottak, és egy pikkelyes lényt láttak feltűnni, ami a parthoz közel úszkált.

Szerintem ez még nem indokolja az eltűnést, elvégre nem valószínű, hogy mind a hárman nekiálltak szörnyre vadászni, a toronyba pedig nem megy utánuk.

Számomra viszont ez a történet azért érdekes, hogy alighanem ez ihlette Bradbury: A ködkürt című novelláját.

Csimpolya Creative Commons License 2016.01.29 0 0 3484

Tegnap az egyik tévéműsorban foglalkoztak Nessie-vel, azt állította a riporter, hogy volt olyan lakos, aki már tizenháromszor látta. Ez aztán a mázli!

A februári UFO magazin és a Hihetetlen is érdektelen a mi témánk szempontjából. Persze van néhány olyan cikk, amit figyelmesen el fogok olvasni.

Csimpolya Creative Commons License 2016.01.26 0 0 3483

Könnyen lehet, hogy az eredeti homályos és bizonytalan híresztelést alaposan kiszínezték. Mainapság pedig egyértelműen turistacsalogató lett Nessie-ől.

Előzmény: eguzki (3482)
eguzki Creative Commons License 2016.01.25 -1 0 3482

Számomra egy nagy emberszabású majom létezése (Bigfoot, Yeti stb.) sokkal elfogadhatóbb mint a Loch-Ness tóban élő állítólagos lény valósága. Sajnos Nessie története az évek-évtizedek alatt egyre hiteltelenebb és meseszerűbb lett, bár lehet, hogy csak azzá tették.

Előzmény: Csimpolya (3475)
Rinkhals Creative Commons License 2016.01.08 -1 0 3481

Előzmény: C.Miki (3480)
C.Miki Creative Commons License 2016.01.08 0 0 3480

Szerintem ez a 4 méteres harcsa mese, ugyanolyan hihetetlen mint a szörny.  

Csimpolya Creative Commons License 2016.01.05 0 1 3479

Erről az állítólagos rágcsálóról így utólag az jutott eszembe, hogy talán pakarána, bár úgy emlékszem, azt nem Mexikóban találták.

Előzmény: Csimpolya (3478)
Csimpolya Creative Commons License 2016.01.05 0 1 3478

Folytatás a hihetetlen történetekből. 263 oldal. 1780-ban egy Mexikóban élő jezsuita atya Francisco Claverigo közreadta Storia Antica Meccica (Régi történetek Mexikóból) című könyvét. Ebben említ egy állatot, a Michoacán tartományból származó itcuinlitpotzotlit. A mellékelt képen egy terrier nagyságú  groteszk lény látható, farka rövid, feje kicsi, nyaka úgyszólván nincs, a háta furcsán púpos, szőre alig van. Egyes kutatók szerint valami óriás rágcsálóféle lehetett, csak kipusztult. Az utolsó híradás Madame Calderon de la Barca 1843-ban megjelent, Élet Mexikóban című könyvében jelent meg. Azt írja, hogy látott egy példányt, amit  a fogadós nevelt fel, de kifejlett korára olyan vad lett, hogy a gazdája lelőtte.  

A 302 oldalon Domenech abbé egy történetélt idézi fel. Az abbé szerint a texasi Fredericksburg városában egy indián nő egy furcsa lényt tartott. Akkora volt, mint egy macska, de egészében inkább kecskére hasonlított. A fején rózsapiros szarv díszlett. A tulajdonos nem akart megválni tőle, de azt mondta, hogy ismer egy olyan helyet, ahol sok ilyen lény él, majd befog egy másikat. Aztán eltűnt. Szerintem azóta is nevet a markába, hogy jól átverte az ostoba, hiszékeny fehéreket.

Csimpolya Creative Commons License 2016.01.03 0 1 3477

Hogy erre nem gondoltam, pedig milyen kézenfekvő!

Előzmény: Törölt nick (3476)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.02 0 1 3476

az ennek az anyja volt, már halott :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!