Keresés

Részletes keresés

Zsákó dúc Creative Commons License 2024.02.15 -6 2 165612

Ha az egyesületekben rend van, nem kerülhet sor Chip gyűrű cserére. A legfontosabb feladat lenne az alulról felfelé történő építkezés ................

Kedvezőbb galamb létszám küldés? Nem a verseny költség a legnagyobb tétel a sportunkban! A módosabbaknak a kilences is páros nem számít milyen módon történik a befizetés. Amíg vannak tehetős emberek, addig lesz relatíve olcsóbb a közös költség vállalás a kevésbé tehetősöknek ............

Játszva a gondolattal................. van egy kerület aminek az éves működési költsége 10 000 000 Ft. ebben A-tól-Zs-ig minden benne van, tehát ha tetszik ez, vagy sem ezt a pénzt a tagoktól be kell szedni. Befizetik a tagdíjat, becsületesen lejelentik az alapnevezett galambok létszámát (leadják a végleges alapnevezést papír alapon), osztanak-szoroznak kijön egy hányados, (maradék működési költség / alapnevezett galamb= x Ft./galamb) megkapjuk az egy galambra jutó költséget. Mindenki jól jár, arányos a költség vállalás mértéke. Nincs igazságosabb és tervezhetőbb, biztonságosabb módszer a versenyek és a működés biztosítására.

Írod, hogy vicc a 2300 Ft. Miért is? 23 000 Ft/csapat! (ráadásul ebből az összegből minimum 30% a díjalap, amiből egy jobb galambász jelentős összeget vissza nyerhet...) Ez sok, vagy kevés? Igaz az 5. csapat is 23 000 Ft. De legalább így minden galamb minden útra küldhető ha, azt a tenyésztő úgy ítéli meg. Nincs az mint a csapat nevezések esetén, hogy sokan arra játszanak egyesületi szinten, hogy a gyengébb galambász elveszíti a galambjait és majd annak a kontójára pakol az a galambász akinek több galambja van, mint ahány csapatot befizetett a versenyekre. Minden fajta befizetés esetén a zsivány az úgyis trükkőzni fog.

Eredmény számolás............ Benne van a működési költségben. Ergo tartalmazza a verseny költség.

Nincs pénzszórás, a közös költségek egyenes arányos kiegyenlítése történik.

A minél eredményesebb galambok megtartása és azok versenyeztetése az egyik lépcsőfoka a minőség javulásának. Hidd el senki nem fogja a gyenge galambot megtartani, hogy még azután is fizessen............

 

Ennél a befizetési módszernél azonban én sem értem, hogy miért nem mozgatnak a sporik minden galambot. Sokkan az egyéves galambjaikat "kímélik" és inkább otthon hagyják nehogy elveszenek.

tavaly, cca 5200 alapnevezett galamból az első versenyeinkre csak, cca 4200 galamb lett bekosarazva.  Hova tűnt 1000 galamb azt nem tudom. Az is igaz, hogy a végén a fele még megvolt, legalábbis a fele küldve lett a versenyekre. Lehet mégsem javul a minőség? Vagy sok az emberek kidobni való pénze? Lehet zongorával is tüzelni (fűteni), de nem kifizetődő az biztos! (Szappanos Mester után szabadon) Tehát a tenyésztők pénzére csak saját maguk tudnak vigyázni.................

Előzmény: Eeszgéé (165584)
Galamb1234 Creative Commons License 2024.02.15 -5 0 165611

Ebben nehéz igazat tenni, mert aki nem feltétlenül bajnok akar lenni csak kedvtelésből röptet, az úgyis mindig otthon hagyja a fele galambját, hogy elég legyen a szezonra valahogy.. ezzel ugye sz*patja azt akinek pedig nem, mindegy hogy 2000 vagy 3000 galambból lesz az első. Így az előbbieket nehéz rávenni arra, hogy nevezés alapján fizessen előre, mert "jaj háá oszt ha elvész a galamb feleslegesen fizettem?" hát igen ez így van.. bezzeg véleményem szerint az ilyen is ugyanúgy elkölt aukciókon galambra nem 1 röptetésnek az árát, de ilyenkor meg sajnálja.. persze én se vagyok hülye, tisztába vagyok vele, hogy az a reális, hogy ki mennyit küld annyit fizet.. csak hogy, ahogy írjátok mindennek van egy költsége ezt fizetni kell.. nem jó szándékból, ingyen viszik a galambot és fizetjük, ahogy akarjuk... persze mivel a galambászok nagyrésze sajnos nem nagyon törődik, hogy másnak mi számít, pont leszarják, hogy ha felét otthon hagyja az másnak hátráltatás úgy mond.. ezt is meg kell érteni sajnos.. mindenki azt csinál amit akar.. csak így nehéz a postagalambászat Sport értékének a javítását elérni.. 

Zsákó dúc Creative Commons License 2024.02.15 -4 1 165610

Már nem volt lehetőségem írni, egyszerűbbnek ítéltem a telefont, egyébként nem volt olyan fontos. Legalább nem csalódtam

Előzmény: Eeszgéé (165598)
PUFI-BÁ Creative Commons License 2024.02.15 -1 7 165609

Hagy döntse el a versenyző, hogy mennyit nevez és ebből mennyit és hova szeretne küldeni. Nem kell senkit arra ösztönözni, hogy hülye legyen. Az a ,,szakszerű" előremutató versenyszervezés ahol a szezon elején belapátoltatnak kb. 6000 galambot az utolsó útra pedig 2000-et? A nagy lófaszt az. Hova lett 4000 galamb? Érdekel ez valakit?

Nagy-Varga Viktor Creative Commons License 2024.02.15 0 0 165608

áprilisban közlöm hogy sikerült

Nagy-Varga Viktor Creative Commons License 2024.02.15 0 0 165607

Nem mondanám hogy sok öncélú mindent fordítva látó ember van de mindenütt van néhány,  nálunk egyenlőre az összetartás a jellemző és a probléma megoldása az elsődleges nem pedig hogy egy két embernek mi a jó hanem mi a közösség érdeke.  Szeretnénk lehetőségeinkhez mérten olcsón röptetni és minnél több "alvó" galambot bevonzani hogy létszám is legyen.  

Előzmény: Eeszgéé (165606)
Eeszgéé Creative Commons License 2024.02.15 -7 2 165606

Örülök, hogy ezt leírtad.

Az a baj egy kerületben belül ilyen subiból van a 80-90 % , ezeknek semmi se jó , semmi se tetszik! Az se ha kevesebbet fizet, mert neki arra is van külön elmélete….

És ezért van az is, hogy általában a hülyeség van elfogadva, mert mindig az a fasza amit a többség akar! 
Elszomorító a helyzet! 

Előzmény: Nagy-Varga Viktor (165605)
Nagy-Varga Viktor Creative Commons License 2024.02.15 0 0 165605

Na itt  vagyok.   Személyes gondolat, bár van ahol hasonló dolog már működik, tehát nem én találtam fel valami élhető, vagy nem élhető dolgot.  Kisebb kerületek ügye sem tagtársban, sem galamb létszámban nem dúskálnak.......   Gondolatom az az hogy az első 4 edző útnak meg a 2 db azt követő útnak kellene egy díj ami alapnevezés után lenne kiszámolva ezáltal mindenkinek volna lehetősége bemozgatni az összes galambját  (mert ügye van alapnevezett galambja a tisztelt sporinak kb 50 db vesz rá 15 helyet majd nincs bemozgatva rendesen és mire mind volt kosárban már hopp 300 km útnál vagyunk és hullanak mint a legyek)  mikor az 5 útnál van a TSZ akkor kellene újra nevezni viszont akkor már csapatra  és az új nevezés után osztani a fuvarköltséget meg a sallangot.   Természetesen ez csak találgatás részemről.. Nállunk is volt létszám utánni kedvezmény és itt is volt aki huhogott miatta, viszont azt megértette hogy pár ilyen függő van mint én és ha mi nem fizetünk be kb 10 kb 750 galambot akkor ő kb 25 % többért röptet, na meg a lista is előbb véget ér, plussz a koeff is mehet a levesbe........

Előzmény: Eeszgéé (165597)
geler+ Creative Commons License 2024.02.15 0 5 165604

Az önköltségesség azt jelenti, hogy egy kitűzött célhoz szükséges pénzt a résztvevők dobják össze. Amivel legtöbben egyetértenek, az igazságos.

 

 

Előzmény: subigalamb (165602)
András Süveges Creative Commons License 2024.02.15 -3 3 165603

Subi  Téged semmiről sem lehet meggyőzni nem is ez a célom .  A Te elméletednek van több buktatója is . Az , hogy minden küldött galamb egyenlő összegért legyen szállítva azt eredményezi , hogy a tenyésztő nem fogja az összes galambját befizetni a versenyekre anyagi okból , ez szakmailag sem szerencsés  , tehát  hiába osztod a költségeket a szállítható darabszámmal , hamis adatot kapsz mert  az autó  nem fog megtelni . A kedvezményes befizetésnél olyan kevés a 20 feletti galambok után fizetendőösszeg (  sok évig nálunk ez 100 ft /galamb volt az összes útra , most 500 ft / db )  hogy nem éri meg azzal foglalkozni . Ezért a nagy többség az összes galambját befizeti az összes útra Ezért sokkal jobban érvényesül az a számítás , hogy az autó férőhelyét osztod a költségekkel  még akkor is  ha nem egyforma a galambonként fizetett összeg .  Azt  bölcsességet is hallottad már biztos , hogy jobb a sűrű fillér mint a ritka forint . Vagy ,   nem szó szerint   ,  A  sikert nem  kell megmagyarázni . Magyarázkodjanak azok akik a szerinted jobb befizetési szisztémával sehol sem tartanak , eredmény és eszközpark terén . 

Előzmény: subigalamb (165602)
subigalamb Creative Commons License 2024.02.15 -2 3 165602

Te nem érted,már megint!Csak az egyéni érdekeket szajkózod.Már sokszor leirtuk ,leirták,hogy ez egy önköltséges sport!Vagyis ki mennyit küld annyit fizet!Mert ugye van egy szállitó jármű aminek van egy költsége,ezt a költséget kell elosztani a férőhellyel,vagy az adott versenyre benevezett galambok számával!Ha ebből valakiknek adsz (bármilyen okokból) kedvezményt akkor ,az fogja a különbözetet (a kedvezményt)megfizetni aki nem kap kedvezményt.Tudod ez egy egyszerű gyerekjáték,ez olyan mint a homokozó!Van egy kis vödröd és ha minden résztvevő egyformán fizeti a betett galambjai árát,akkor tele lesz a vödör ,de ha valakik kevesebbet tesznek a vödörbe ,az akkor bizony az nem lesz tele,és azt valakinek pótolni kell!

 

Előzmény: Eeszgéé (165599)
Vöröscsapos Creative Commons License 2024.02.14 0 3 165601

Nagyon sok évig jó volt a  csapat utàni fizetés .Az dösebb kisebb pénzû emereknek a kezdö fiataloknak a kis létszàmmal versenyzö profiknak jó volt. Csak jött a minden àron nyerni akaró gazdagabb réteg és vàltoztattàk a szabàlyokat. Példàul egy kezdö kispénzü fiatal galambàsznak lehetne annyi kedvezményt adni hogy ha benevez pl  50 egy évest ,ne a teljes àrat keljen  fizetni galambonként mivel csak kb 300 km -ig akar pakolni éveseket. 

PUFI-BÁ Creative Commons License 2024.02.14 0 5 165600

A mennyiség helyett foglalkozzatok inkább a minőségi szállítással. A nevezett galambok után fizetni a szállítás költségét, hogy jöhet egyáltalán szóba? Ne a szállításban anyagilag érdekeltek, abból élők mondják meg, hogy mi mennyi, mit hogyan.

Eeszgéé Creative Commons License 2024.02.14 -4 1 165599

Te nem érted!

Zsuszi az éves 5 millióból 200.000-et bevállaln, te 45.000-et! Ha Zsuzsi 150.000-et vállalna mert nem lenne kedvezménye csak 150.000-et fizetne , te meg 50.000-et. Hidd el nekem, ez így van. 

Előzmény: subigalamb (165588)
Eeszgéé Creative Commons License 2024.02.14 -4 1 165598

Itt szeretnék beszélgetni erről is, nem telefonon. 
Köszönöm, hogy gondoltál rám is, másnak se vállaltam amit szeretnél…. 🤝🥂🍾

 

 

Előzmény: Zsákó dúc (165583)
Eeszgéé Creative Commons License 2024.02.14 -1 1 165597

Te hogy látod mi a legjobb megoldás? Ne csak kérdezz mindig!

 

Előzmény: Nagy-Varga Viktor (165592)
Nagyoncsapos Creative Commons License 2024.02.14 -1 1 165596

Persze érthető de vannak akik csak a későbbi utakra szeretnének melegíteni hiszen a rövidebb utak foglaltak azt játszák akik azt szeretik és nem biztos hogy áprilisban már mindet szeretnék küldeni sajnos vannak még mindíg 2-3 utas versenyzők akik alig ismerik a közösséget,adjunk lehetőséget azoknak is akik csak hobbiból galambásznak!

 

 

Előzmény: András Süveges (165593)
subigalamb Creative Commons License 2024.02.14 0 1 165595

Vagyis ki fizeti a kedvezményt a gazdagoknak?

Előzmény: subigalamb (165594)
subigalamb Creative Commons License 2024.02.14 -1 1 165594

Akkor forditsuk meg az egyenletedet druszám!A kocsi költsége adott ez igy van,de azt a költséget nem mindegy ,hogy hány galambra osztjuk le!Akkor ahogyan irod(nem tudom hány férőhelyes az autótok,csak saccolok)a 4000 férőhelyet csak 3000 galambra osztjátok le ,hogy maradjon pénz a "kedvezményekre"?Vagyis ugy adjátok a kedvezményeket ,hogy a költségeket már befizetettétek a kedvezményekre nem jogosultakkal!Vagyis akkor ki is fizet?

 

Előzmény: András Süveges (165590)
András Süveges Creative Commons License 2024.02.14 -1 2 165593

A 80 galambból küldesz 35 db mint ahogy írod , ha minden úton másik 35db-ot küldesz ami elég , hogy is fogalmazzak  ,  szakmaiatlan  ,   hisz biztos helyezel valamennyit , akkor is csak majdnem háromhetente kerülnek sorra .  Ezzel a szisztémával tényleg elmegy a kedved a galambászattól . 

Előzmény: Nagyoncsapos (165591)
Nagy-Varga Viktor Creative Commons License 2024.02.14 0 1 165592

Gábor.  Nem egyszerű kiszámolni egy komplett szezont pláne a kisebb kerületeknek, sok sok matek és sajnos sok az ismeretlen tényező, ha nem szednek előre némi tartalékkal elég pénzt akkor megy a hiszti hogy nem oda megy a kocsi, nem ez volt a programba stb stb,  tudod te mi mendent kell belekalkulálni?  Van a szállítási díj,  kocsikísérő díj, állatorvosi papírok utanként, díjalap ,  számolási díj,   ha kint kell állni a kocsinak plussz pénz, hozzájön hogy hiába akarunk kis autóval röptetni ha nevetséges a terhelhetőségük.........   nem olyan egyszerű ez hidd el.

Előzmény: Eeszgéé (165584)
Nagyoncsapos Creative Commons License 2024.02.14 -1 2 165591

Arra még nem gondolt senki hogy mindegy mennyit nevez bárki annyit fizessen és jelentsen le amennyit valóban röptetni szeretne péld: 2 sporttárs 80-80 galambot nevez én kezdő vagyok számításom szerint veszni fognak a galambjaim 35 galambot fizetnék be mert szeretném csinálni végig a másik spori profi és van lehetősége is befizetné mind a 80 at ám legyen kifizette mind küldheti,lehet nem menne el a kedve sokunknak már a 4 úton hanem jönne mindenki a klubba és galambásznánk mint régen mert ez lassan elmúlik csak egy józan ötlet!

András Süveges Creative Commons License 2024.02.14 -1 3 165590

Természetesen az is foglalja a helyet , de  az autó  költsége nem függ attól , hogy mennyi galambot szállítunk , ugyan annyiba kerül 1000 galamb szállítása mint mondjuk 4500 db . Ha nincs akkora kedvezmény akkor a tenyésztő nem fizeti be az összes galambját az autó meg  megy fél kapacitással , a galambok meg otthon vannak a dúcokba . Szerinted ez jó . Nálunk ez már sok éve jól  működik .  Ezek a dolgok is kellenek a jó szerepléshez  ( küldött létszám ) . Belőled is meg a többi ellenzőből az irigység beszél , nevezetesen aki csak 30 galambot küld annak 10 db kap nagyobb kedvezményt , aki többet az több kedvezményben részesül . Ismered a mondást ,  Megdöglött a tehenem dögöljön meg a szomszédé is . Nézd meg , ezzel a befizetési szisztémával   milyen eszközparkkal rendelkezünk . Mindenki azt mondja , könnyen vagytok mert sokan vagytok . Egy kis kerület ahol mondjuk  egy 3,5 T kocsi el tudja vinni a galambokat ott ugyan ez működne , sőt még könnyebben  , mert nekünk több olyan költségünk van ami a 3,5 T autónak nincs . 

Előzmény: subigalamb (165585)
subigalamb Creative Commons License 2024.02.14 -1 1 165589

Vagy,hogy jobban megértsd!A gazdag a betett 200 ezre után (A kedvezményeknek köszönhetően )küld 80 galambot én meg "teljes áron"(kedvezmények nélkül )10-et 45 ezresért!Valami nagyon nem stimmel ennél az önköltséges sportnál ezzel a számitással!

 

Előzmény: Eeszgéé (165587)
subigalamb Creative Commons License 2024.02.14 -3 3 165588

Valami baj van a számolásoddal!Nem érted mit irtam!Ha leszámoljuk a tényleges költségeket/ galamb akkor aki azért mert x csapatot és y számú galambot küld kedvezményesen jóval kevesebbet fizet, és a keveset küldők és a kisgalambászok fizetik ki a "gazdag" költségeinek egy részét!Tudtommal ez a sport önköltséges,vagyis mindenki annyit fizessen amennyit küld!Tudod ha én bemegyek a boltba és veszek 1 kg kenyeret akkor annak az árát kell kifizetnem, ha meg 10-et akkor annak!De a gazdagnak is ugyan úgy működik a dolog!Csak valamikor valahol valaki jól megfotolt saját érdekében történő számitás után ezt elfogadtatta valami mesével és még el is hitték neki és sajnos azóta alkalmazzák ,az emberek átvágására!

 

 

Előzmény: Eeszgéé (165587)
Eeszgéé Creative Commons License 2024.02.14 -3 2 165587

Azért Subi mert így az összköltségbe a “gazdag” beletesz 200.000-et, te meg 45.000-et. Ha csak 150.000-et tenne, neked 50.000-et kellene.

Előzmény: subigalamb (165585)
subigalamb Creative Commons License 2024.02.14 0 2 165586

Pontosan!Sok helyen olyan galambok után is fizetni kell amik a magán és az egyesületi (ha van olyan) tréningekről elvesznek,nem beszélve a ker-i gyakorlókról!Vagyis még el sem kezdődtek a versenyek de már befizettünk 4-5 olyan galambot amik már nincsenek is meg(csak az alapnevezésen!)

Előzmény: bosua (165580)
subigalamb Creative Commons License 2024.02.14 -2 3 165585

A csapatbefizetés rendben!De miért is van x csapat után,meg y galamblétszám után kedvezmény?Szerinted az a galamb nem foglalja a helyet az autóban ,amelyik kedvezménnyel repül, ugyan úgy mint a csapatos?Vagyis annak  a teljes költségét(a galambonkénti kedvezmény és a teljes bekerülési költség közötti különbséget)  a csapatos és a kis létszámmal dolgozó (szegényebb )emberek fizetik ki? Vagy kik?

Előzmény: Eeszgéé (165579)
Eeszgéé Creative Commons License 2024.02.14 -5 3 165584

- Csipgyűrű cserélgetése be nem nevezett galambra…..

- Módosobbaknak kedvezőbb galamblétszám küldése….

 

 

Mikor tudatod a tagsággal, hogy alapnevezett után kell fizetni mindenki 10-20-al kevesebb galambot mondd be, ergo te nagyobb számot fogsz kapni szorzónak az osztásod után! A 2300 Ft/db ne haragudj de viccnek is rossz!

Stbstbstb,

 

Nem így ismertelek meg, hogy szerinted ez rendben van. Mert egyébként  nincs! És kicsit elszaladt a paci az egyéb kiadásoknál is ami szintén a tagságot terheli, PÉLDÁUL eredményszámolás…..

 

Szerintem.

 

Ha azon vagytok, hogy e sport népszerűbb legyen és többen kezdjenek bele az effajta “pénzszórásba”

ez egy nagyon rossz irány! 
Állományjavulás a galambminőség javulása a tenyészetben kezdődik és ér véget, meg a minőségibb takarmány etetésekor, ez meg akkor valósul meg, ha több PÉNZT hagytok az emberek zsebében!

 

 

 

Előzmény: Zsákó dúc (165583)
Zsákó dúc Creative Commons License 2024.02.14 -4 4 165583

Nálunk alapnevezés utáni befizetés van. Az idén 2300 Ft./galamb. 16 tervezett verseny út közül választhatunk. Ezekben az összegekben benne van a díj alap. További költségek: 2000 Ft./kosár minden tréningre (várhatóan 3 tréning lesz), + verseny engedély 2000 Ft és a galambomkénti 50 Ft. 

 

Előnyök:

- Előre tervezhető költségek, könnyű kalkuláció. A vezetőség minden évben kiad egy kalkulációt a várható költségekre, a tagok leadják az alapnevezésüket és már csak osztani kell és megkapjuk a várható összeget/db galambra.

- Mindenki annyit fizet amennyi galambot versenyeztetni kíván. Egyenesen aranyos a költség vállalás.

- Minden útra ki tud állni az autó, mindegy, hogy mennyi galamb várható az adott hétvégén, mert a költségek előre be lettek fizetve.

- Tervezhető megtakarítások.

- Átlag kevesebb alapnevezett galamb, viszont átlagosan magasabb küldött galambszám, útanként és tenyésztőnkként.

- Állományok minőségének várható javulása, az in produktív galambok selejtezése miatt. Mindenki meggondolja mennyi és milyen minőségű galambot versenyeztet.

 

Hátrányok:

- Esetlegesen várható szállítási gondok, ha a szállítási kapacitást meghaladja az alapnevezett galambok száma.

- Inkorrekt versenyzők jogosulatlan előnyszerzésének lehetősége, a távonkénti létszám lejelentések alkalmával.

Előzmény: Nagy-Varga Viktor (165573)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!