Keresés

Részletes keresés

Fekete bárány 43 Creative Commons License 2011.05.06 0 0 3668

Köszi a gyors választ ghepard! Nem ismerem a 3 ujjas vérnyomás mérés technikáját jó lenne ha majd megosztanád velünk.Azt észre vettem viszont én is hogy sokkal kevésbé érzem dinamikusnak a pulzusomat ha kisebb a vérnyomásom.A pulzusomat azért szoktam inkább nézni,hogy épp fibrillálok-e ,ebben már elég jó vagyok.Egyébként 3 ujjal tényleg jobban lehet érezni legalábbis én könnyebben megtalálom illetve érzem a pulzusomat na látod biztos hogy ezt sem köti az orrodra a háziorvos.Őszinte ember vagyok sajnos (ezért nincs barátom)a rezgésekben nem igazán hiszek,neked viszont igen.Úgyhogy próbálkozok vele,persze tudom ehhez rengeteg idő illetve tapasztalat kell.Olvastam olyasmit az interneten,hogy a levegő visszatartás ,vagy hirtelen megerőltetés,hideg zuhany helyesen alkalmazva visszaállíthatja a szinusz ritmust. Félek erről is hiába faggatnám a háziorvosomat.A levegő visszatartás talán kapcsolatban lehet a rezgésekkel.Tudod még mi bosszant? Tapasztalatból tudom hogy a rytmonorm például nagymértékben csökkenti a pulzust is és mit mond az orvos? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ dehogy arra való a béta blokkoló. Viszont a béta blokkoló meg nagymértékben csökkenti a vérnyomást is ezt is tapasztalatból tudom a háziorvosom mégis furán néz rám mikor ezt megosztom vele .A példabeszéded a szemüveggel nagyon találó és főleg helytálló.A gyógyszer szükséges rossz szerintem az életmód váltás már nem biztos hogy segít egy évek óta kialakult magas vérnyomás betegségen vagy esetemben a pitvarfibrilláción.Az orvosokról nővéreknél még annyit (Tisztelet a kivételnek mert szerencsére vannak még),hogy nem hinnéd el mi folyik egy kórházba ha nem nyomatod a lovetát.3 napig rám sem néztek mert épp hétvége volt.Megmérték a vérnyomásomat igaz,mondá is a nővérke 190/110 na mondom magamba hozzák mindjárt a vérnyomás csökkentőt na azt várhattam ,ugyanis nem volt kiírva neki. A végén csak beszereztem egy másik nővértől egy ilyen összerágós vérnyomás csökkentőt. El is neveztem misis mengelének.

Most nem azért de ha már kifizettem vagy 50 millát (beleszámolva az alkalmazottakét is)beteg biztosításra egy minimális törődést elvárnék.

Előzmény: ghepard (3667)
ghepard Creative Commons License 2011.05.06 0 0 3667

Nagyon klassz, hogy így megosztod tapasztalataidat. Az orvosokból pénz nélkül valóban nehéz valamit kihúzni. Ezt nem saját tapasztalatból mondom, mert gyakorlatilag 32 éve nem járok hozzájuk - hanem a környezetemben lévők tapasztalatai alapján. Az én mondókám az, hogy nincs jobb saját tapasztalatnál. Nekem nincs vérnyomásmérőm, mégis tudom, mikor nagyobb, mikor alacsonyabb. Nem tudom mennyi, de érzem a különbségeket. Az a 3 ujjas technika amit csinálok a pulzus mérésére mindennap, ezt lehetővé teszi. Nagyjából a 11 év alatt olyan 10 ezer mérés biztos lehet a hátam mögött. Ez elég nagy tapasztalat azt hiszem. Az ember idővel észrevesz olyan dolgokat, amiket tiszta hülyeségnek, lehetetlennek hitt.

 

Ezért gondoltam az idén februárban, hogy mi lesz, ha éjjel is fogok egy kicsit rezegtetni. Így okoskodtam. Éjjel, mikor alszunk, szinte nem mozgunk és a dolgok jobban lerakódnak bennünk. Valamikor olvastam, hogy az infarktusok száma a legnagyobb valamikor hajnalban, meg hogy hétfőn is nagyobb, meg ilyen dolgokat (pedig ugyebár a többség a hétvégén pihen, relaxál stb, kisebb a sztressz és mégis......). Mondom, mi lesz, ha ezeket a lerakódásokat nem fogom annyira megengedni az éjjel. Az eredményről már beszámoltam. Na ez elég döbbenetes. Na ez nekem aranyat ér, jó tudni ezeket a dolgokat. Na ez szinte szárnyakat ad az embernek - hisz itt majdnem szó szerint az van, hogy a kisujjamat mozgatom csak meg ezért az eredményért. Persze elég bonyolult rezgéseket csinálok, kicsiket, nyugtatókat - még a pulzus is csökken utána és a vérnyomás is (persze ezt csak a megérzésemre alapozom). De az említett könyvben esek a dolgok kisérletekkel és mérésekkel igazolva vannak...........

 

Gyógyszerek valóban tudják csökkenteni a vérnyomást, ezzel azonban nagyon be van csapva az agy, mert nem igen érti, hogy mi történik a testben. A mellékhatásokról ne is beszéljünk..... Vegyél egy másik nagyon fontos dolgot - talán nem találsz a Földön egy embert, aki elmondhatja magáról, hogy a szemüveg megjavította a látását (úgy értem, nézze meg, hogy aztán hogy lát szemüveg nélkül). Ha találsz egyet, szólj.......... Persze jól lát a szemcsiben, persze egy bizonyos ideig, aztán egyre erősebb kell sok sok esetben - és lassan lassan rosszabbodnak a dolgok.......

Előzmény: Fekete bárány 43 (3666)
Fekete bárány 43 Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3666

Tisztelt Hölgyem,Uram! Nagyon valószínűnek tartom,hogy nem véletlenül lépett erre az oldalra!Nagyon jó lenne ha regisztrálna és elmondaná saját tapasztalatait betegségével kapcsolatban.Néhány perc az egész és főiskola sem kell hozzá(:!Mint azt mindannyian tudjuk mindenki más minden ember másként reagál a különböző gyógyszerekre esetleges gyógyítási módszerekre.Nekem egy perzisztens pirvarfibrillációt sikerült produkálnom.

Sajnos a legtöbb doktor úrból vagy hölgyből harapófogóval sem lehet kihúzni komolyabb információt helyzetünk  javítására .Még magánrendelésen is csak annyit mondott a főorvos úr,hogy növeljem a rytmonorm adagomat és két hét múlva menjek vissza kontrollra .Csinált ugyan egy EKG vizsgálatot ami épp akkor fibrillációt mutatott de,hogy elemezze velem az eredményt az már lux 10 ezerért.Szerintem azon kívül,hogy szedjük a javasolt gyógyszereket sok mindent tehetnénk még,értem ez alatt azt,hogy elmondanánk egymásnak tapasztalatainkat.

Például nálam a fibrillációt valószínűleg magas vérnyomás váltotta ki no meg egy kis stressz.45 éves vagyok és szerintem úgy 10 éve lehet magas vérnyomásom.Ki is mérte volna meg a körzeti orvoshoz csak jogosítvány érvényesítésre jártam,igaz talán megmérhette volna a vérnyomásomat de még rám sem nézett csak leperkáltam a lóvét és viszlát.Ez többnyire mindenhol így ment vagy megy. A lényeg az,hogy esetemben az 5/10 es Covercard megoldotta a vérnyomás gondomat.Szépen beállt 120/80 körül.Viszont a rytmonormal kapcsolatban kétségeim vannak ha nem szedem akkor nem elég a Covercard és a vérnyomásom nő,viszont normális a pulzusom,de egy idő után befibrillálok.Amennyiben szedem a rytmonormot( 2x300 mg)a pulzusom lemegy 50 alá és úgy érzem e miatt indul be a fibrilláció.Gondolom én laikus.hogy az agy kiadja az utasítást a szívnek,hogy "te figyelj már húzzál már bele egy kicsit mert alacsony a pulzus,és nem elégséges a vér ellátásom mivel én magasabb vérnyomáshoz szoktam"Igen ám de a szív meg azt mondja hogy figyelj már agy a bal pitvarom tágabb 41x58 as és fibrillálni fogok!Mi lenne a megoldás?Talán az hogy összehoznánk egy optimális vérnyomás csökkentő módszert úgy hogy mindketten jól járjanak.Lehet csak egy kis béta blokkoló kellene kevesebb rytmonormal és más fajta vérnyomás csökkentővel esetleg nyugtatóval kombinálni.Ki tudja? Én biztos nem akinek kellene tudnia nem biztos ,hogy baromira érdekli.Nos ezért kérem,hogy segítsünk egymásnak tapasztalataink megírásával,mert félek legtöbben másra nem számíthatnak.Én még kezdő szívbajos vagyok csak 5 hónapja tudok róla,hogy konkrétan mi bajom van.Ígérem ha több tapasztalatom lesz megosztom veletek.Tegyétek ti is ezt.Elnézést a csapnivaló fogalmazásért(nyelvtanból kettes voltam)ha nem lenne a helyesírás javító legalább jókat nevetettek volna.

alma83 Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3665

Üdv!

 

Köszi a infót,kicsit messze van Debrecen Zala megyétől! Nyugat M.o-on kellene megtalálni 

a lehető legjobbat!

Fekete bárány 43 Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3664

Üdv neked is alma83!

Én a Debreceni kardiológiai klinikát ajánlom.Nagyon jól felszerelt és kitűnő szakemberek dolgoznak ott.Persze

ezt nagymértékben befolyásolja,hogy hol laksz.

Előzmény: alma83 (3663)
alma83 Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3663

Üdv Mindenkinek!

 

Szívműtét után hova érdemes menni leginkább rehabilitációra?

Előre is köszi

ghepard Creative Commons License 2011.05.04 0 0 3662

Igen pontosan az is hat. Épp ma akartam úgy felsorolni, hogy szerintem hogyan és mi hathat ezekben a rezgésekben és úgy általában az életben. Tehát a lenyugvás, ez nagyon fontos. Az ember nem tudatosítja, hogy mennyi minden dolog veszi el az energiáját. A gondolatok is tetemesen, legyenek azok akármilyenek. Az agy az ember tömegének kb 2%-a, de teljes üzemben elveszi az ember energiájának több mint a 20%-t is. Ha a sok felesleges dolgot ki tudja az emebr iktatni jó időre a test nyugodtan dolgozhat a felgyülemlett problémákon és igyekszik megoldani. Ez működik az élőlényekben sok sok millió éven át. Tehát gyakorlatilag hagyom, hogy a természet végezze a dolgát és nem nehezítem neki.

 

Ha az ember hisz a gyógyszerben, akkor az segít, ha hisz az orvosban, akkor az, ha hisz magában, akkor az. Elsősorban az emeber azért is megy orvoshoz és szed gyógyszert, mert hisz bennük. És ez a hit erősebb, mint gondolnánk. Ezt számos kisérlet igazolja, tudok jó párat, meghökkentő. Persze a gyógyszer tartalmaz hatóanyagot - de az nem inteligens, sok a mellékhatása. Erről nagyon fejbevágó statisztikák vannak. A gyógyszer nagyjából így működik szerintem: van 100 sejt, abból kettő rossz (beteg)- azt kell kinyírni. Mivel nem nagyon tudja melyik az, mind a 100-at fejbevágja. A két gyenge kimúlik és a test aztán gondoskodik az eltakarításáról és újabbal való pótlásáról. De a másik 98 is kap egy ütést, elviseli de legyengül emiatt. Ezért talán senkinek se jobbul meg tőlük az immunrendszere. Ezt nagyon tapasztaltam én is az első 27 évemben.

 

Hát igen, a veszély mindig fenn áll, mindehol, mindenkor. Én is sokszor gondoltam arra, hogy egyszer leszakadhat valami és elzáródik valami. De ahogy tapasztalgatom, az valahogy úgy működik, ahogy leírtam. A határokon, a különböző anyagok határán nagyobb lesz a súrlódás, így melegebb lesz és egy kis elektromágneses tér is keletkezhet ott. Mindig a leggyengébb kötés szakad meg hamarébb, ez ismert dolog a fizikából kémiából stb. Irományomban írom, hogy el tudom tüntetni a kék foltokat. Leírom ott, hogy hogyan. Mégpedig kb 35-40 perc alatt felszívódik, tehát le kell neki pattogni valahogy. Azt hiszem nem kell mondanom, hogy nagyon figyeltem hogyan megy el. Minden lélegzetvételkor elvettem róla a szám és néztem, hogy alakul. A széleken kezdődött majd fokozatosan felszívódott az egész. A focin  nagyon sokszor elszenvedek rúgásokat, ütéseket, vagy nekirepülünk a palánknak stb. Van min gyakorolnom.... :)) De sokszor le se cseszem, tudom, hogy el fog menni az magától is csak csináljam a rezgéseimet, ha netán kell és nagyon fáj, hogy idegesít, akkor  jobban összpontosítjak egy kicsit

 

Én minden nap úgy kelek, hogy az lesz lehet az utolsó napom - ha nem, boldogan alszom el  - néha úgy tűnik, ilyen egyszerű az egész....... Akkor eszembe jut, lehet valamit jól csináltam, hogy még mindig nem patkolok el és jól érzem magam.......

 

A szívproblémáknak lehet szintén ezer féle oka baja, a náthának szintén, az izületi bajoknak szintén, a bőr, tüdő stb stb. Az embernek millió baja lehet. Kb 75 miliárd előlény alkot minket (sejtek), kb 2000 nem éppen hozzánk tartozó, de bennünk élő élőlény szorgoskodik. Egyedszámuk kb megegyezik a sejtjeink számával. Én egyszer a NatGeon csak 300 milliót olvastam, de egy topiktárs a homeós topikban (azt tárgyaljuk, hogy hogyan, miért hat tulajdonképpen, hisz nincs bennük hatóanyag) kijavított, hogy sokkal több, több is mint sejtjeink száma. Na ez elképesztő. De a tudomány csak 4 erőt ismer, valahogy ezek működnek bennünk. Vagy 7 miliárd ember él a Földön, mind mind más - de mindegyikben csak ez a 4 erő hat(hat). Én ezt a 4 erőt próbálom megérteni és használni mindennapjaimban.....

Előzmény: .ETNA. (3659)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.03 0 0 3661

Most hogy újra átolvastam, látom ám, hogy mivel siettem, imitt-amott kimaradt egy-egy szó...  gondoljátok hozzá:-DD

.ETNA. Creative Commons License 2011.05.03 0 0 3660

kimaradt: .... a bypass pedig nem ajánlott ....

.ETNA. Creative Commons License 2011.05.03 0 0 3659

Igan, valószínűleg történik, de talán önmagában már az is sokat segíthet, hogy nem figyelsz az egyébként stresszt kiváltó dolgokra, hiszen egy adott célra/feladatra koncentrálsz és így akaratlanul is "száműzöd" a gondolataidból a bosszantó tényezőket:-))

 

Anyukám a szívbeteg, már elmúlt 70 és háromér-betegsége van, nem tudják katéterezni (Debrecenben sem sikerült), mert erős már a lerakódás, a bypass pedig az enyhe túlsúly valamint az orvos szerint, a gyárilag nem erre a jelenlegi súlyára méretezett "doboz" (mellkas) miatt valószínűleg túl sokáig kellene lélegeztetőn maradnia, ami pedig az ő korában.... na szóval marad a gyógyszer. 

 

Arról viszont éppen mostanság beszélgettünk, hogy vajon az ő esetében érdemes-e bármilyen egyéb (akár alternatív) módszerrel "bolygatni" a lerakódást? Ez, ilyen esetben vajon nem vezethet-e egy komoly, akár végzetes érelzáródáshoz, tüdőembóliához? Hm, nem tudom, de valahogy tartunk ettől.

 

Lehet ám benne némi kis "babona" is, mert szegénykém, élete során már kétszer épült fel vérrög okozta elzáródásból, méghozzá, szinte a csodával határos módon, teljesen (szinte 100 %-osan!!!!)! Egyszer még a szülés után, akkor jószerivel le is bénult, de helyrejött, majd kb. 65 évesen, amikor a nyaki érnél volt elzáródás, szerencsére éppen az orvosnál volt, a mentő is jött azonnal... sokan, akikkel egy szobában feküdt (egyik vagy másik eset idején), sajnos tolószékben végezték, vagy egyéb mentális problémájuk van. Szóva mi nagyon óvatosan vagyunk, nehogy a harmadik már végzetes legyen!

 

Azt hiszem ez a módszer éppen hogy fiatal korban, amikor a kálciumos lerakódás még csak minimális az erek belső falán, vagyis szerintem sokkal erősebb az egészség (a megfelelő keringés) megőrző szerepe, mint az egészség-helyreállító szerepe - persze ez utóbbi sem elhanyagolható, ahogy a Te eseted is bizonyítja.

Előzmény: ghepard (3658)
ghepard Creative Commons License 2011.05.03 0 0 3658

Én nem is mondom például, hogy valamikor próbáld ki. Mindenki azt csinál, amit jónak tart, de lehetőleg a másiknak ne ártson. Én csak megosztom tapasztalataimat.

 

Már úgy 1999-től minden nap mérem a pulzusomat is többször (éjjel), tudom mire hogyan ver a szíven, mennyit és hogyan. Persze volt egypár nap, amikor nem mértem. Volt olyan is bőven viszont, amikor 15-ször is megmértem, mikor valamit kisérleteztem éjjel. A jobb kezem három ujjával (középső, mutató és gyűrűs) a jobb halántékomon. Mérem minden munkanap a tüdőm kapacitását és a sejtjeim tűrőképességet, melóbajövet. Egy bizonyos helyen. Lemérem meddig tudok elmenni két lelegzetvétellel. Tehát úgy kezdek, hogy beszívok annyi levegőt amennyit csak tudok és megyek, innen már csak kétszer vehetek levegőt. A cél az, hogy így elmenjek minél messzebbre. És aztán egy másik helyen, kb 120-125 méterrel odébb (a hátsó kapuban) még egyszer ugyanaz. Kb két éve felállítottam magamnak egy csúcsot (mindkét távolságon nem ugyanazon a napon), azt hittem ezt már nem fogom tudni soha megjavítani, hiába öregszem. De nézzünk oda, áprílisban minden héten sikerült javítani....... De előtte már jóval felfigyeltem, hogy valami történt, mert folyamatosan egész közelre mentem a rekordomhoz, már úgy két héten át. Először 5 métert adtam rá, majd másnap még további hét métert. Ma ez kb 170-185 méter lehet (van benne lépcsőről le és egy ki dombocska is). Mikor kezdtem 2003-ban, alig volt 110-120méter). Gondolkodtam, hogy ez meg mitől lett, gondolom a rezgéstől, de nem a hangrezgéstől, mert kezdtem úgy februárban még valami mást is tanulgatni. Az alvásnál írtam valami hasonlót az irományomban. Tehát éjjel felkelek és (mondjuk 1-kor) és 1-2 órát próbálok rezegni úgy ahogy vagyok az ágyon (a feleségem semmit se érez...:)))), tehát mozognak a lábujjaim, egy kicsit a bokám, kezeim ujjai, csuklóm, próbálom megkeresni az egyes izmokat és csak azokat mozgatni kicsit, nagyon kicsit, egyik felén, másik felén, szemeket is mozgatom csukottan persze többnyire. Na meg hasonlók, a bordáimat is szokom egyenként ütögetni alig észt´revehetően stb stb... Utána pedig alszom tovább, mintha mi sem történt volna, azok olyan nyugtató dolgok, hogy egyáltalán gond nem elaludni......

 

Na, még múlt pénteken is továbbmentem és ma is - tegnap nem sikerült. A döbbenetes a másik nekifutás, melyre így egyre kevesebb az időm és a távolságom, hogy kipihenjem magam (mert kb egyforma sebességgel megyek és a másikat pont ugyanott kezdem, mint eddig). Már háromszor előfordult, hogy egyszerre döntöttem meg mint a két távolságot. Na ez egész döbbenetes számomra, lehet még nincs is vége, lehet még mindig tovább fogok tudni menni. Na ez nagyon feldobja az embert - ez nem lehet véletlen. Muszáj, hogy valami tisztuljon bennem, jobban működjön - másképp ez nem volna lehetséges.......

Előzmény: .ETNA. (3656)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.02 0 0 3657

Hááát, látod, lehet, hogy éppen ez a baj, mert az alkohol - állítólag - fertőtlenít:-))) De viccet félretéve, nem semmi, hogy a betegnek kell "diktálni".... sok területről hallani ilyen híreket... sajnos ez van.

Előzmény: Fekete bárány 43 (3648)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.02 0 0 3656

Én - bár még nem próbáltam - szintén hiszek benne, pedig még csak olvasmányokból kapott infóim vannak erről.

Előzmény: ghepard (3649)
ghepard Creative Commons License 2011.05.02 0 0 3655

 

Hát az bizony nagyonis lehet ezekben a rezgésekben valami, nálam a bő 8 év alatt valahogy egész jól összerázódtak a dolgok. Szinte érzem, mintha fiatalodnék, mint az irományomban is leszögeztem. Tehát mégcsak nem is azt, hogy megállt volna a romlásom, hanem egyenesen javultak a futási, dobási, légzési, focizási, egészségügyi stb állapotaim.


A könyvben tárgyalja az öregedést is. Azt írja (Dr. Chopra), hogy akik rendszeresen hangosan meditálnak (tehát pont azt, amit írtam az irományomban) - azoknál az életkorhoz tartozó értékek (szívdobogás, vérnyomás, látás, hallás, mozgás stb) jobb állapotra mutatnak. Aszongya, hogy minél több évet csinálja annál több év számítódik le. Így kb 60 éves 10 évet így meditáló kb 48 éves életkornak megfelelő adatokat mutat. Na ezt aláírom. Pontosan ezt tapasztalom. Le is írja, hogy miért lehet ez. Persze ezek elméletek, de látom, hogy van benne valami, nem is kevés........

 

Na én hagyom magam meglepni. Nagyon kevés kell már csak, hogy túlszárnyaljam fiatalkori rekordjaimat - futás, legzési, teherbírás stb. Pedig nekem már romlani kellene minden adatnak - na ezek meg javulnak. Minden nap sok mindent ellenőrzök és figyelek, persze csak úgy menet közben, semmiben se gátol. Egyedüli tartalékom az éjjel. Ezt kezdtem jobban kihasználni rezgésekkel (persze csendben) az idén februártól. Az eredmény egész döbbenetes.......... majd írok erről...........

ghepard Creative Commons License 2011.05.02 0 0 3654

Igen, ha megszakadsz se találsz ott valamilyen szavakat. A hangsúly a hangokon és a frekvenciákon van nálam - na meg azon, hogy minél tovább tudjam kiadni levegővétel nélkül, persze megerőltetés nélkül. Azt próbáltam megérteni és tapasztalni, hogy mely magánhangzók (na meg néhány mássalhangzó), hol és hogyan rezegnek a legjobban és miért. Ezekről írtam és próbálom alkalmazni, na meg az ütéseket (melyek sokkal nagyobb energiát visznek a testbe, de sokkal kisebb frekvenciával), vibrálásokat, kopogtatásokat. A cél, hogy jól működjön a testem és leklem.....

 

Dr. Deepak Chopra: Tökéletes egészség ajurvéda segítségével. Ott ír erről az elég nagyszabású kisérletről. Ajurvéda azt jelenti, hogy élet tudománya (ajusz élet, véda tudomány). Azt írja, hogy egy bizonyos hangot (mantra) hallatnak a transzcendens meditáció alatt. Hogy miért pont ezt a szavat - hogy ezt választották a régi bölcsek. Én sokat kisérletezgettem a hangokkal (ezt a mantra szavat nem is használtam, nem is ismertem tulajdonképpen), vibrálásokkal a szemekre gyakorolt hatását is figyeltem az utóbbi 2 évben.

A wiki szerint a mantra kb azt jelenti, hogy a gondolat eszköze. Persze mantrázni annyit jelent, hogy valamilyen szöveget, egypár szavat ismételgetni állandóan. Tehát nem csak magát a mantra szót. Most mégis miért erre tanították meg azokat, akik meg akarták kötni azt az egészségbiztosítást. Azt nem tudom, mert nincs ott leírva. Az sincs ott leírva, hogy hogyan kell azt csinálni. Na ez nagyon érdekes. Ha miért nem írta le, befért volna a könyvbe. Azt írja, hogy azt megtanítani csak a mesterek tudják, meg ilyeneket. Kurzusra kell menni stb..... Hát ez nekem magas. Van egy topik erről a TM-ről, ott se nagyon tudják és írják, hogy hogy a francba kell ezeket a dolgokat csinálni. Én csinálom a magam tapasztalatai alapján. Az irományom és topikjaimban irogattak se tükrözik nagyon, hogy mennyi mindent és mennyi ideig kisérletezgettem. Hát mit mondjak - sokat és sokáig, nagyon sokat - azért, hogy tudjak valamit. Mondhatom, hogy valamit megtudtam - azt igyeksem hasznosítani mindennapi életemben......

 

Csak az a tippem, hogy egy szavat könnyebb megtanulni és megtanítani, mint sokat. Ahogy elnéztem pár napja, vannak olyan mantra pár szavas szövegek, amiket mondjuk én nem tanulnék meg életem végéig. De lehet az is biztos, hogy mikor valaki ezeket tanulja hangoztatni, nem igen marad másra hely az agyban, tehát végül elérheti, hogy kikapcsol az agya és megnyugszik. Én inkább arra törekedtem, hogy kitapogassam az egyes betűk (főleg magánhangzók, kombinálva olyan mássalhangzókkal, melyeknél nem áll meg a levegő útja) rezgéseit a testben. Például, ha aszongya az ember, hogy mannnnnnaaaaaaa, akkor jöhet egyfolytában a rezgés. De akkkkkkor szónál nem lehet a kkkkkk ismételni, tehát beragad a levegő és csak szünet lesz, majd az o előtt indul a levegő kifelé. Tehát a mantra szó nagyon jó a szívre, mert csak "a" magánhagzót tartalmaz és ez a szív hangja. Ott rezeg bennünk a legjobban, legalábbis én azt tapasztaltam. Tehát nem meglepő számomra, ha a szívnél olyan egész nagymértékü volt a hatás. Egyetlen betű nem tetszik nekem ott - a t betű. Ennél megáll a levegő. Lehet más szavaknál is volna hatás, az is lehet, hogy kisebb, persze ezt kisérletekkel kellene igazolni. Persze magamon már lekisérletezgettem sok mindent, más helyett nem áll módomban.....

Előzmény: Fekete bárány 43 (3653)
Fekete bárány 43 Creative Commons License 2011.04.30 0 0 3653

Kedves ghepard!Lehet,hogy gyengeelméjű vagyok de nem tudtam rájönni az irományodból arra a szóra amit meditáció közben mondogatsz.Elárulod? Valószínűleg a külvilág teljes kikapcsolásának lehet eredménye illetve a teljes lelki nyugalomnak úgyhogy bármilyen szó lehet de kíváncsi lennék arra a szóra.Hagy ne tippeljek:)!Előre is köszi!

Előzmény: ghepard (3650)
ghepard Creative Commons License 2011.04.29 0 0 3652

Hát itt van elég bőségben, hsz-saimban és az irományomban próbálom meg is magyarázni, hogy hogyan és miért működik ez a dolog, mert hogy működik, arról már sokszor meggyőződtem:

 

felkértek, hogy nyissak topikot a rezgésekről, itt van:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9197399

Mivel gondolom, hogy a szemek nagyon fontosak az ember számára (állapotuk kihat az egész testre, így a szívre is), arra meg saját elgondolásom szerint nyitottam topikot, itt van:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9207204

És itt található az én összefoglalóm, amire felkértek az első topikban:

ftp://geofftp:rEadfTp@web.sav.sk/bl-graphs/animation/rezgesek-fekete-feher.pdf

 

 

 

Előzmény: sópipa (3651)
sópipa Creative Commons License 2011.04.29 0 0 3651

"Ha valakit érdekelne, felkérésre összkotyvasztottam egy kis irományt (összefoglalót tapasztalataimról), belinkelhetem ......"

 

Szia!

 

Engem érdekelne bővebben!

 

Előzmény: ghepard (3650)
ghepard Creative Commons License 2011.04.29 0 0 3650

Itt van egy kis dolog, ami nagyon megdöbbentő..........

 

Az ember nem is tudja, mennyi minden szajrajt van benne mindenhol..... Itt van egy döbbenetes nagyszabású kisérlet. Egypár keleti orvos átment Amerikába, hogy a nyugati orvoslást megismertesse a keletivel. A régi hagyományokon alapulót. Némelynek saját klinikája is van ott. A régi orvoslás szerint nagyon hatásos a meditáció. Sok ember nem is tudja, hogy mi az. Sok úgy tudja, hogy le kell ülni és csendben ülni és elmélkedni, kikapcsolni. De az igazi a hangos meditáció. Egy bizonyos szavat kell hangoztatni állandóan, nyugodtan ülve (én bármikor meg tudom csinálni, nemcsak ülve, menetelve is) és teljesen elfeledkezni mindenről. Kijárták egy amerikai egészségügyi biztosítótársaságnál, hogy lehessen ilyen biztosítást kötni: az ügyfélnek alá kellett írni, hogy minden nap megcsinálja ezt a fajta meditációt (30-40 perc) és 2-3 hónaponként bejön ellenőrzésre, hogy csinálja e és jól csinálja e. Más dologra nem volt semmi megkötés (étrend, alvás stb)....... Dr. D.O. Johnson (kutató pszichológus) megvizsgált 2000 ilyen amerikait és az adataikat összahasonlította az átlagameriaki adataival (kb 600ezer ügyfél ugyanattól a biztosítótól), ami nagyon nagyszabású kutatás volt, le a kalappal - most olvasom a könyvet, most találtam csak rá......... Egész megdöbbentő, amit kibogozott:


0-19 évesek 46.8%-al kevesebbszer mentek orvoshoz

19-39 évesek 54.7%-al kevesebbszer mentek orvoshoz
40 év felett 73.7%-al kevesebbszer mentek orvoshoz


87.3%-al ritkábban kerültek kórházba szívbetegséggel (!!!)
55.4%-al ritkábban kerültek kórházba jó és rosszindulatú daganatokkal (!!!)

Tehát nem véletlen, hogy rajtam annyit segített a saját hangom és a saját rezgéseim, bőven 40 felett vagyok. egész pontosan 59. A szemeimnél is megtették és megteszik a magukét. Minden dolog amit csinál az ember, új rezgésekkel bombázza szervezetét. Eltart egy kis ideig, míg az ember sejtjei átrendeződnek és rájönnek, hogy mit is akar ez a pasi vagy nőci tőlük............ :)

A szívnél az a 87.3% egész elképesztő. Jó érzés fogott el, mikor olvastam, hogy mi volt az a szó. Az irományomban nem fogtam mellé, pontosan eltaláltam. Nem meglepő, hogy épp a szívnél lett ilyen döbbenetes az eredmény........

 

Ha valakit érdekelne, felkérésre összkotyvasztottam egy kis irományt (összefoglalót tapasztalataimról), belinkelhetem ......

Előzmény: ghepard (3649)
ghepard Creative Commons License 2011.04.29 0 0 3649

Tényleg, most olvastam - véletlenül - egy régi, 2003-as cikkben, hogy az érelemeszesedést, az érfalak megvastagodását vizsgálta egy amerikai kutatócsoport és arra a megállapításra jutottak, hogy pl. a transzcendentális meditáció visszafordítja a folyamatot?!! Hm!

 

Én úgy kb 1 hónapja tudtam csak meg, hogy mi is tulajdonképp a  transzcendentális meditáció (TM). De tök véletlenül 2003 eleje óta kutatom magamon a rezgéseket, vibrációkat, ütéseket, hangokat stb. A fent említett dolgot aláírhatom. Kb 8 éves tapasztalataim vannak a saját rezgéseimmel - és valóban kicsit megdöbbentő dolgok. Egy könyből tudtam meg mi a TM és ott igencsak meghökkentő kutatással van alátámasztva a szívre és úgy általában az egész emberre való hatása. A rezgések energiát hordoznak, mégpedig elég nagyot és megmozgatnak szinte minden sejtet - ez pedig jótékony hatással van az anyagcserére, az ember nyugalmára és így békében fejlődhet az új sejtek generációja. Kb 1 év alatt testünk kb 98%-ban új sejtj - nem mindegy, milyen alapból lesz az új sejt............

Előzmény: .ETNA. (3612)
Fekete bárány 43 Creative Commons License 2011.04.28 0 0 3648

Kedves sorstársaim! Elmesélek egy rövid történetet.2 éve panaszkodom a háziorvosomnak,hogy néha úgy érzem kihagy a pulzusom.Semmi gond extrasystole mondá ő,vagy nem jól helyezem fel az automata várnyomásmérő mandzsettáját.Aztán mikor már rémálmaim és látomásaim voltak adott egy beutalót a belgyógyászatra.Készítettek is egy EKG vizsgálatot minden rendben volt szép szinusz hullámok 120/80 vérnyomás.A tünetek nem szűntek sőt fokozódtak úgyhogy 3 hét múlva kaptam beutalót szívultrahang vizsgálatra ,ekkor véletlenül elcsípték a pitvarfibrillációmat ami persze már permanens volt hiszen több éve megvolt igaz eleinte ritkábban de önmagától megszűntek a tünetek illetve vissza tért a szinusz ritmus.többnyire veszélytelen extrasystole lehet a háttérben ha egyenletlen pulzust tapasztaltok ez így igaz de tanuljatok a példámból és ragaszkodjatok a 24 órás holter vizsgálathoz ha ilyen problémátok van mert egy sima EKG vizsgálat nem mutatja ki a pitvarfibrillációt.Mesélhetnék még de azt úgy is moderálnák:)!Mindezt 45 évesen sikerült produkálnom úgy hogy nem iszom és nem dohányzom!Jobbulást kívánok mindenkinek!

alma83 Creative Commons License 2011.04.26 0 0 3647

Üdv mindenkinek!

 

Érdeklődni szeretnék,hogy valaki rendelkezik-e valami információval dr.Horváth érelmeszesedés találmányával kapcsolatban? Arra lennék kíváncsi,hogy minden szívbetegségre használ,vagy csak bizonyos esetekben!

GGabor1 Creative Commons License 2011.03.26 0 0 3646

Ja, így már értem, köszönöm. Igen, ez logikus, ha tényleg "infarktusa" lett volna a feleségednek, a szív CT biztos kimutatta volna.
És neki milyen időközönként voltak ezek a panaszai, illetve mikor törtek rá? Akár nyugalmi helyzetben is? Mert én eddig, ahogy írtam,  csak akkor éreztem ezeket, ha nagyon izgatott voltam, de tegnap este egy hirtelen felállás után is rámjött (igaz, ernyhébb formában, és rövidebb ideig is tartott; illetve egész nap szorongtam emiatt, úgyhogy lehet, hogy ez váltotta ki). Illetve a feleségednek voltak emellett egyéb tünetei? Pl. fájdalmak, szédülés, légszomj stb.
Egyébként most megint van valami hidegfront, lehet, hogy ez is szerepet játszik a dologban, elvileg én frontérzékeny is vagyok. Ja, és a vérnyomásom is alacsony, olyan 60/90 körül szokott lenni (az ajánlott tapasz emiatt nekem nem is lenne jó, ugyanis azt írja a tájékoztató, hogy alacsony vérnyomásúak nem használhatják).

Anyukámmal is beszéltem a témáról, azt mondta, hogy fiatalabb korábban neki is voltak hasonló panaszai, főleg stresszhelyzetben (illetve ő is eléggé szorongó alkat, pánikrohamai is vannak néha, szóval nem kizárt, hogy nálam is valami ilyesmiről van szó, amit tőle örököltem).

ficere50 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 3645

Az infarktus szerü esetet is csak az EKG egyik amplitudója jelzi, ami nem bizonyított: annak a CT-n meg lett volna a nyoma, valamilyen izomelhalás stb. formában.Tehát nem tény!

A nejem szerint is az lehet,hogy nem fiziológiai, hanem esetleg neurológiai okok állhatnak a háttérben: pszichés eredetü érfal-

összehúzódás? Most, mióta ez a vizsgálatsor folyik, kap napi egy Nitromin-tapaszt (mint a nikotinos) a bőrére, 16 órára, megelőzendő a hirtelen érösszehúzódást és azóta panaszmentes!!?

A CT-ről csak annyit: mi is Nagycenkről mentünk a Szívcentrumba!!! Láttad a tv-riportokat? A SOTE- Kardio honlapon fenn vannak a "Sajtóanyagok" oldalon.  Dr. Maurovich elmondta, hogy a neves élsportolóink sem haltak volna meg, ha előtte az ő gépükkel szűrve lettek volna!!Na ezért ne hagyd ki!

Előzmény: GGabor1 (3644)
GGabor1 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 3644

Egyébként ha ez a néhány másodperces "torokban lüktető szív"-érzés infarktust jelentene, akkor szerintem már mindkezzen halottak lennénk. Elvégre én is éreztem már vagy 2-3X ilyet, és gondolom a feleségednek is többször volt (illetve ezt írtad is). Több, egymás utáni infkartus meg biztos tuti halál. :) És nekem lényegében azóta sincs semmi bajom, maximum egy kis légszomjat érzek időnként, de ilyen már évek óta van néha-néha, és ez biztos pszichés-szorongásos dolog, mert ha nem foglalkozok vele, akkor szinte sosem érzem. Meg van, hogy hónapokra "elmúlik". (Meg ahogy írtam, tavaly nyáron voltam komplett kivizsgáláson, és semmit nem találtak, pedig akkor is volt néha enyhe "légszomjam".)

Az ajánlott vizsgálatot mindenesetre sajnos biztos, hogy nem tudom megcsináltatni, mert nem budapesti vagyok. De egy EKG-ra majd lehet, hogy elmegyek a biztonság kedvéért. (Kicsit rámijesztettél, bár továbbra se hinném azért, hogy infarktusról lenne szó.)

GGabor1 Creative Commons License 2011.03.24 0 0 3643

Köszönöm a választ.

Bár én nem hiszem, hogy nekem "enyhe infarktusom" lett volna. (Azt írtad, hogy a feleségednek hasonló tünetei voltak, és enyhe "infarktusos eseményt" állapítottak meg nála.) Nekem azért ez annyira nem tűnik súlyosnak, főleg így visszagondolva, illetve tényleg semmilyen egyéb kísérő tünet nem volt (fájdalom, zsibbadás, szédülés stb., és nem ok nélkül jelentkeztek a panaszok). Inkább valami idegrendszeri zavarra tippelek, vagy csak a szorongás, esetleg a frontok okozták (elvileg épp akkor jött az erős hifegrfont). Legalábbis remélem. :)

ficere50 Creative Commons License 2011.03.24 0 0 3642

A feleségemet 2002-ben hasonló panaszokkal katéterezték:eredmény negatív (szerencsére).

Kapott azért ritmusszabályzó,vérnyom.csökkentő és Aspirin protekt gyógyszereket.

Idén újra előjöttek az általad hasonlóan körülírt panaszok.Újabb teljes vizsgálat: volt egyszer egy egyhe infarktusos "esemény" az EKG szerint. A kardiológus szerint újabb szívkatéter fogja megmutatni, hogy van-e ok aggódalomra. Ekkor "jött le" a tv-ben a riport a SOTE új nagy felbontású Szív-CT készülékéről.Kértem időpontot (és volt 2 héten belül), a kardiológus kitöltötte a letölthető vizsgálatkérő lapot és már túl is vagyunk rajta! Eredmény: minden rendben, érszűkület, elváltozás, "plakk"-ok az érfalban sehol! (de mi 60 évesek vagyunk!)

A diagn.központban (Bp.Városmajor,Határőr ut 18.) dr. Maurovich Horvat Pál (aki a tv intejúkban szerepelt) személyesen megmutatta a feleségem 3D-s színes szívképét, kiemelt egy eret, amit egy egérkattintással megnyitott és belenézhettünk:van-e lerakódás? Egyszerűen fantasztikus a technika és ami a legfontosabb:megúsztunk egy (relatív) veszélyes szívkatéterezést!!

A helyszín a SOTE Cardiovascularis Center melletti Radiológia épületben van.(Gaál József utca).

 

www.kardologia.hu

 

Ui.: OEP fizeti!!!

 

Ne hagyd ki!Üdvözlet és jobbulást!

Előzmény: GGabor1 (3641)
GGabor1 Creative Commons License 2011.03.24 0 0 3641

Sziasztok!

 

Írtam már be ide néhányszor tavaly nyáron szorongás-gyanús szívpanaszokkal (szaporább szívverés, pillanatnyi torokelszorulás-ütés-kihagyás; ezek miatt akkor elmentem kardiológiára, volt sima EKG, terheléses EKG, szívultrahang, illetve 1 napos holler monitor: semmit nem találtak, bár kicsit tényleg gyorsabb volt a pulzusom). Kb. fél évig nagyjából tünetmentes voltam, de most kb. 2 hét alatt 2X is elég érdekes, illetve ijesztő dolgokat tapasztaltam, ezzel kapcsolatban érdekelne a véleményetek. Arról van szó, hogy kb. 8-10 máspdercig úgy éreztem, mintha hirtelen a "torkomba költözött" volna a szívem, illetve elég lassan, és erősen, kicsit talán szabálytalanul is vert ilyenkor (talán inkább a "lüktet" a jó szó rá). Mind a kétszer nagyon megijedtem, oylan érzésem volt, hogy mindjárt leáll a szívem. :( Semmilyen egyéb tünet nem jelentkezett egyébként, nem fájt a mellkasom, nem volt légszomjam, nem éreztem gyengének magam, nem zsibbadtak a kezeim stb., illetve mind a kétszer eléggé felfokozott (izgalmi) állapotban voltam, amikor ez a bizonyos dolog jelentkezett, tehát én úgy gondolnám, hogy nem szervi eredetű lehet a probléma (főleg, hogy nyáron vizsgáltak meg alaposan, és semmit nem találtak, amúgy is fiatal, mindössze 25 éves vagyok még a szívproblémákhoz), de nem vagyok biztos benne, tartok tőle, hogy esetleg mégis valami gáz van... Szerintetek? Lehet, hogy tényleg csak az idegesség, illetve a szorongás okozta (elég szorongó, hipohonder alkat vagyok, ahogy korábban is írtam), illetve elképzelhető, hogy ez természetes? Mintha olvastam volna olyat a neten, hogy teljesen egészséges embereknél is elpfordulhatnak átmeneti szívritmuszavarok bizonyos helyzetekben. Nektek volt esetleg hasonló, mármint ilyen torokban dobogó-lüktető érzésetek?

 

Előre is köszönöm a választ, üdv. mindenkinek: Gábor

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3640

Ott valóban régebben. Háziorvossal egyeztettem mindig. De ma bejelentkeztem 04.01-re. Köszönöm :)

Előzmény: afintha (3639)
afintha Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3639

Es akkor kardiologusnal mikor is voltal legutoljara?

Előzmény: Törölt nick (3638)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!