Keresés

Részletes keresés

afintha Creative Commons License 2009.12.26 0 0 3681
Ennek mi ertelme van?
Miert nem iszol "csak" vizet ha nem akarsz taplalekot magadhoz venni?
Milyen hashajtora gondolsz?
Előzmény: Arthur Philip Dent (3680)
szutsg Creative Commons License 2009.12.11 0 0 3678
- vakarásra, dörzsölésre duzzad, terjed a duzzanat
Előzmény: szutsg (3677)
szutsg Creative Commons License 2009.12.11 0 0 3677
Sziasztok!

A H1N1 közt legyen egy kis érdekesség is, erre adjatok légyszi tippet így péntek délután amikor már nem rendel a háziorvosom és a szomszéd körzetnél is 15-en ültek legalább, az én problémám pedig fél óra alatt meg-megjavul magától.

Szóval: megduzzad a szemhéjam, olyan mintha vizes lenne. Viszket mint nyáron a parlagfű szezonban, nem fáj, nem szúr.

Előzmények:
- múlt hétvégén hasmenés, kb napi 2-3x és kb 3-4 napon át tartott. Orvosnál nem voltam, még csak hőemelkedésem sem volt, naponta többször mértem. Valami rossz kajára gondoltunk, mert a családban még két embernél volt, de nekik 1 napig tartott csak.
- "vesebeteg" vagyok, ami annyiban merül ki nálam, hogy veseköveim vannak, évente több. Rowatinex kúra, most épp nem szedtem két hete. Írgya az internett, hogy a vese közrejátszhat ilyen szemhéj duzzanatnál de fotót nem mellékelnek, hogy tudnám, ilyennek "kellene-e" lennie.
- legelőször szerdán délután három óra körül jött ki, utólag belegondolva aznap nem ittam kábé semmit egészen délutántól, viszont akkor ittam egy fél literes coca colát (ami ugye foszforsav, vesésnek nem lenne jó). egy óra múlva elmúlt akkor is. Csütörtökön picit piros volt, nem duzzadt meg. Ma du. három körül megint (ma ittam is folyadékot pedig).
-olyan, mintha megcsípett volna valami pók (mert szúnyog ilyenkor nincs), csakhogy ez mindkét szemhéjamon jelentkezett.
-új gyógyszert nem szedek, amik vannak, évek óta szedem (vérnyomás csökkentő, Accuzide+Lokren)
-egyéb szervem nem fáj

A képek 2-3 perc eltéréssel készültek
1
2
3
4

Ötlet valakinél? Nézessem meg a vesémet?
MissMoneyPenny Creative Commons License 2009.12.11 0 0 3676
Sziasztok!

Lenne két elméleti kérdésem, nem tudom tudtok-e segíteni.

Több helyen olvastam, hogy az influenza oltás mellé ajánlják a pneumococcus oltást, kiemelten az időseknek, mint veszélyeztetett korosztály. De ha az egészséges felnőttek a családban úgy döntenek, hogy nekik is kellene? Van annak valami akadálya? (most ha eltekintünk az anyagiaktól, mármint, hogy kinek mikor tb támogatott a vacina és mikor nem). Tudom hogy esetlen a kérdés, de mondhat nemet a háziorvos?
Ha valaki megkapta a pneumococcus oltást, de influenza ellenit nem, valamint áldott állapotban is van, akkor egy esetleges influenza fertőzés során a pneumo védőoltás mennyire gátolhatja a szövődmények kialakulását?
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.11 0 0 3675
Koszonom szepen a valaszokat!
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.10 0 0 3674
Kedves doktorok!

Nagyon kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újesztendők kívánok Nektek és családjaitoknak!

Zahra
kkmd Creative Commons License 2009.12.10 0 0 3673

csak egy a bibi, nem kikaparást írtam, hanem kikapást "kötelező körök lefutása után persze) inkább kikapni az inkriminált részt???", mármint gyors kimetszést értettem ez alatt, csak egy kicsit pongyolán fogalmaztam :-)))

köszi a választ!

Előzmény: afintha (3671)
afintha Creative Commons License 2009.12.10 0 0 3672
az OEK -nel vegeznek emellett vizsgalatot, 5400Ft-ert, verbol.
Előzmény: Törölt nick (3669)
afintha Creative Commons License 2009.12.10 0 0 3671
A korrekt emlovizsgalat 3 reszbol all: mammografia, UH es tapintas.
Ezek egyuttes eredmenyet kell ertekelni.
A "kikaparasnak" emlo eseten mutettechnikailag es pathologiailag nincs ertelme.
Előzmény: kkmd (3665)
brekege Creative Commons License 2009.12.10 0 0 3670
szia, nem vagyok doki és azt sem tudom ezzel segítek-e, ez egy otthoni gyorsteszt
Előzmény: Törölt nick (3669)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.10 0 0 3669
Sziasztok Doktorok!

Légyszi valaki SOS írja meg nekem, hol lehet elvégeztetni azt a vizsgálatot, amely kimutatja, hogy az adott betegség H1N1-e. Férjem ma viszi a csemetét dokihoz magas lázzal és nagyon csúnya köhögéssel, és szeretnénk biztosat tudni. Nyilván fizetünk a vizsgálatért, ha fizetni kell, de sajnos a Google nem nagyon adott értékelhető találatot (lehet, h csak nem jó szavakkal kerestem, de sietek is, aggódom is, stb-stb). Nagyon köszi előre is!
Link is elég!!!

Panni
kheiron Creative Commons License 2009.12.10 0 0 3668
Igen.

A mammográfián ha legkisebb eltérés is látható, egyből visszarendelik a pácienst. A visszarendeltek túlnyomó részében semmi megfogható betegség nincs, csak épp furán vetül egymásra két kötőszövetes árnyék.
Előzmény: kkmd (3667)
kkmd Creative Commons License 2009.12.10 0 0 3667

Köszi a gyors választ!

Akkor nyugodtan egyezzem bele a mintavételbe, ha felmerül a szükségessége?

kkmd

Előzmény: kheiron (3666)
kheiron Creative Commons License 2009.12.10 0 0 3666
Nem, mert a műtét fölösleges megterhelés akkor, ha egyébként nincs semmi eltávolítandó dolog.
Előzmény: kkmd (3665)
kkmd Creative Commons License 2009.12.10 0 0 3665

Kedves Doktorok,

nagyon fontos lenne és nagyon gyorsan!

Ha mammográfiára visszahívnak UH-s ellenőrzésre a leletek és pozitív anyai anamnézis kapcsán, s mintavételezést látnak szükségesnek, nem lenne egyszerűbb rögtön ( a kötelező körök lefutása után persze) inkább kikapni az inkriminált részt???

Köszi

kkmd

Vlad Tepes Creative Commons License 2009.12.08 0 0 3663

Sokmindentol fugg, leginkabb attol, hogy mi lehet a verben.

Engem is foglalkoztatott a tema mostansag es utanaolvastam, s hogy csak a csunyabb dolgokat emlitsem, pl. a HIV az alvadt verrel mar nem fertoz, de pl. egy Hepatitisz B vagy C szobahomersekleten akar egy hetes alvadt verben is fertozokepes tud maradni. Ahany korokozo, annyi fele. Vannak serulekenyebbek (szerencsere a veszelyesebbek valamiert serulekenyebbek is... biztos igy akart a termeszet kompenzalni:-) es vannak ellenalloak, amik honapokig is elet- avagy fertozokepesek.

De miert erdekel, netan valami baleset ert s ezaltal erintkeztel ilyesmivel?

Előzmény: Törölt nick (3660)
kheiron Creative Commons License 2009.12.07 0 0 3661
Attól függ, hogy élnek-e még a fertőző kórokozók a vérben. Egy másfél éve megalvadt vérfolt nagy eséllyel már nem fertőző.
Előzmény: Törölt nick (3660)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3659
VBL eszmefuttatásáról eszembe jut egy eset, amikor Emőke nevű anyukámnak azt mondta egy frissen bemutatott szakmabeli, hogy ne haragudjon, de szerintem minden Emőke kurva.
Mint kiderült, az illető ismert egy Emőkét, aki megcsalta.
kheiron Creative Commons License 2009.12.05 0 0 3658

Továbbra is cáfolatra vár, miszerint a H1N1 eddigi halálos áldozatai közt nem volt alkoholista.

A pillanatnyilag rendelkezésre álló információk (újsághírek) nem tartalmazzák ezt az információt, mint ahogy nem tartalmazzák az áldozatok hajszínét sem.

Valamint tény, hogy a rendszeres alkoholfogyasztókat kisebb eséllyel teríti le vírusfertőzés.

Erre adj valamilyen hivatkozást, rendes tudományos cikkre (pár ezer ember adatainak statisztikai feldolgozásával).

Előzmény: VBL (3644)
afintha Creative Commons License 2009.12.05 0 0 3657
ha vettek mintat, akkor abbol kellet keszulnie szovettani vizsgalatnak, es arrol kellett kapnia irasbeli szovettani eredmenyt.
Előzmény: wawabagus (3634)
orlanda Creative Commons License 2009.12.04 0 0 3656

Bocsesz.

Nem kell ahhoz naponta etilalkoholt fogyasztania ahhoz valakinek, hogy sterilizálja magát, a szó mindenféle értelmében.

20-30 éves mérsékelt italozás után láttam sima koponya CT-t, a paciensnek olyan volt a felvétele, mintha egy sörétespuskával rádurrantottak volna az agyára úgy két méteres távolságból, foltokban hiányzott belőle a matéria. Tiszta mázli, hogy az a felnövekedés folyamán egy csomó viselkedés automatizálódik, mert mondjuk ha egyben hiányzott volna belőle az a matéria, akkor kb. egy féloldalas bénulással ért volna fel.

Úgyhogy hidd el, hogy az alkohol simán öli azt a vírust kisebb koncentrációban is, a probléma az, hogy nem csak a vírust.

Tsók

Előzmény: Szilaj Szőrmók (3635)
orlanda Creative Commons License 2009.12.04 0 0 3655

Figyuszka:

- nem érdemes :-)

- az is tény, hogy a dohányosok ritkábban kapnak felső légúti fertőzést, mert a nikotin kiöli nem csak a dohányos szervezetét, de az ott felgyülemlett faunát is.

- az is tény, hogy az alkohol fertőtlenít.

- ettől függetlenül még marad a legelső halálozási ok mindkettő, főleg ezen a tájékon.

Tsók.

Előzmény: Szilaj Szőrmók (3653)
VBL Creative Commons License 2009.12.04 -1 0 3654

Igazad van, vannak problémák velem. De ha én, ugyanezen a nick-néven majd újra írok, nem biztos, hogy egy pohár whisky van bennem. Mint ahogy eddig sem volt. Csak egy adag keserűség. Több jóindulat jól esne.

Előzmény: Szilaj Szőrmók (3653)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2009.12.04 0 0 3653
Nem kell mentegetőzni. Egyértelműen leírtam, mi a probléma veled.
Előzmény: VBL (3652)
VBL Creative Commons License 2009.12.04 -1 0 3652

Továbbra is cáfolatra vár, miszerint a H1N1 eddigi halálos áldozatai közt nem volt alkoholista. Valamint tény, hogy a rendszeres alkoholfogyasztókat kisebb eséllyel teríti le vírusfertőzés.

Ezt én írtam. Erre reagált valaki érdemben ?

Ismétlem, NEM az alkoholizmust, mint jelenséget akarom népszerűsíteni, hiszen az maga is egy betegség.

Előzmény: Szilaj Szőrmók (3651)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2009.12.03 0 0 3651
Nem fogyott el semmim. Egyszerűen ha nincs már mód arra, hogy befejezd a népbutítást, muszáj lépni.
Mind Kheiron, mind én leírtuk, mi a probléma a gondolatmeneteddel (bár a "gondolatmenet" kevéssé illik arra, amit előadtál nekünk), erre nem reagáltál érdemben, ez várható volt.
Előzmény: VBL (3648)
VBL Creative Commons License 2009.12.03 -1 0 3650

Te tényleg nem lehetsz normális.

Mégsem végleges pá ... :-)

Mondjuk ezzel én kiálthatnék moderátorhoz, de nem teszem, mert nekem nem kell karhatalmi segítség az igazamhoz.

Kb. néhány millió ember nem ért veled egyet (Önnel egyet, ahogy tetszi) akik szintén nem normálisak. Úgyhogy nem sértődök meg, de zárjuk le ezt a témát, mert tök felesleges ragozni.

Előzmény: Szilaj Szőrmók (3649)
Szilaj Szőrmók Creative Commons License 2009.12.03 0 0 3649
Makacs szubjektivizmus? Te tényleg nem lehetsz normális.
Előzmény: VBL (3646)
VBL Creative Commons License 2009.12.03 -1 0 3648

" ...a moderációhoz fogok fordulni, mert ezeknek egy orvosi topikban semmi keresnivalójuk...."

Ezzel azok szoktak előjönni, akiknek elfogyott a puskaporuk ... Majd a moderátori hatalom segít. Kösz. nem kell, önként távozok. Aztán dec. 31 -én 23 óra 59 -kor elvárom, hogy ásványvizes flakont bontsatok. Akár az én egészségemre is.

Végleges pá !

Előzmény: Szilaj Szőrmók (3645)
VBL Creative Commons License 2009.12.03 -1 0 3647

Végleg távozok,

Csak a topicról ... :-)))

Előzmény: VBL (3646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!