Üdv néked földi halandó szerény topicunkban! Az elnevezés némi magyarázatra szorul: olyan emberek sorakoznak itt, akik háziállatként, barátként, társként tartanak patkányt, esetleg többet. Olyanokat is szívesen látunk, akiket érdekel ezeknek az értelmes háziállatoknak a tartása, mindennapjaik. Ha tenyésztő vagy, aki felelősségteljesen gondol az utódgenerációkra, és nem menünek szánja őket, nem orvosi kísérletek oltárán áldozza föl őket és végképp nem vadászkutyák tanítására termeli szegény fejüket, akkor Téged is szívesen látunk, hogy tanácsokkal lásd el a leendő és meglévő gazdikat. Sok képre is számíthatsz, jókedvre, és szívélyes fogadtatásra, ha te is patkányimádó vagy!
...attól nem kell félni hogy túletetem őket,ahhoz túlzottan szeretem a csokit én is...(!hehe,kis egoista!) Rajtam nem látszik persze én sem ZABÁLOM orrba-szájba,inkább a müzlit.Az nem ba***a szét a fogaimat legalább....
Nos,mikor szabadon futkoztak lakásban és kinn volt csoki,ellopták és ÖLTÉK egymást érte.... Gondoltam ha ennyire szeretik olykor nem árt egy kocka. Amúgy egyikük sem túlsúlyos...!
nade ez saját vélemény, felőlem mindenki úgy eteti a patijait, ahogy akarja.
mivel én nem az endorfin termelés fő forrásaként tekintek az ételre, ezért a patkányaimat sem így akarom boldoggá tenni. akinékl az evés a legfontosabb örömforrás és elsősorban az, az nyilván máshogy gondolja.
mint ahogy a tv előtt nasizó, nem mozgó anyukáknak is általában hájpacnik a gyerekeik. v meg lehet nézni a nénikék "szeretetből" teletömöt tacsiit.
számomra endorfin forrás a velük való játék, sport, könyv olvasás, zene, barátokkal töltött idő...amiben természetesen fontos a minőségi kajálás (ezért nem vagyok nagy csokifan, csak üres kalória) és élvezem az ízeket, de nem az a napom csúcspontja/csúcsöröme, h befalok teszem azt egy lángost a strandon.
Úgy 4-5 éve az egyik kutyasétáltatós ismerős 7 hónapos német vizslája a gazdik távollétében dézsmálta meg a kinnhagyott csokit. És meghalt, az állatorvos nem tudott már segíteni...... :(
Biztosan senki sem szánt-szándékkal tesz rosszat az állatkájával, csak sokan úgy hiszik, ami nekem jó, az biztos jó lesz a kedvencemnek is. A csokoládé a legjobb példa arra, hogy bizony nagy különbségek vannak... Sokan nincsenek ezzel a theobromin cuccal sem tisztában... Bár még egyszer nemtom mi a helyzet pati téren..
Na, itt a körülmény úgy néz ki jelenleg, hogy adott egy cca 13-14 négyzetméteres szoba, abban vagyok ágyastól, szekrényestől, számítógépestől, laminált padlóstól. A polcon törpehöri van, a padlón még elfér a ketrec és ha hagyja magát a leányzó, akkor délelőtt vagy délutános műszak után este ki tudom venni kicsit játszani. Ha tiszta alommal hozod, akkor rád bízom, hozol-e vele váltást. Én elviselem a patkányszagot és az egy hetes alom még nem olyan büdi, de nyár van, fülledt meleg idő... Ha kaját hozol mellé, akkor abból kap enni, meg esetleg gyümölcsöt, zöldséget, ami akad itthon. Ha a család eszik rántott húst, tojást, miegymást, akkor kaphat abból is :-) Utolsó patim (Crazytől hozott kis vadas, év elején távozott a pitypangmezőkre... mennyit is élt? 3,5-4 évet?) szerette a macskakaját és a tejkészítményeket is (kefír, joghurt). Fizetségről annyit, hogy ha jól viseli magát, még ingyen is elvállalom, amúgy meg felajánlást nem utasítok vissza (ahogy nagyanyámék mondták, ha adnak, fogadd el....... :-) ). Gyermekáldástól meg nem kell tartanod, épp nincs más pati. Max. egy tengerimalac, aki elvileg fiú, bár húgom Malvinnak hívja.
Ha gondolod, ide írhatsz: puppz [kukuc] freemail [pont] hu
nekem akkor híztak el a patik, amikor nem kaptak semmi nasit csak patikaját....
Amúgy meg igen is boldogok tőle, és mivel nem rövidíti meg az életüket, akkor meg miért ne egyenek finomat is az alatt a pár év alatt, amíg élnek, hogyha ehetnek fincsi dolgokat is? A vadas hátszínt például iszonyat nagy élvezettel ették és a rántott camambert áfonyaszósszal vacsi után olyan fokon boldogok voltak....látszott a teljes elégedettség a kis arcukon :o))) De a ropit is kilopták a számból ;o)) (szigorú sótlanítás után)
És hogy mi tesz jót a sütiben meg édességekben - ami nagy mennyiségben veszélyes a patikra nézve, az kis mennyiségben hasznos (ez embernél is igaz). Szellemileg is felfrissíti őket, boldogabbak lesznek, miegyéb. Nem kell napi egy tepsinyi sütit szétosztani, de életükben 2-3szor szerintem simán kaphatnak - nyilván nem nagy mennyiségben.
Plusz amíg foglalkozol velük eleget és mondjuk kiengeded őket többször, mint havonta egy, akkor nem fognak elhízni még akkor se, ha kapnak ilyen típusú finomságokat is.