Tavasszal nyílik a Pesterzsébeti Múzeum új, időszaki helytörténeti kiállítása, annak apropójából, hogy 110 éves a városházánk és 150 éve született Nagy Győry István.
Ha valakinek van bármilyen fotója, tárgyi emléke, stb... kérjük jelentkezzen! E-mail: info@pesterzsebetimuzeum.eu vagy skaperbrigitta@gmail.com Telefon: 0612431779
A Pesterzsébeti Jégcsarnok toronymagas áraival elnyerte a Jégcsarnokok Éjszakája legdrágább magyarországi helyszíne „díjat” (az általában jelképes árak, ingyenes lehetőségek között még a Jégpalotába is csak egy ezres a beugró, nálunk 1400/1100)
Pesterzsébet. Zeppelin léghajó a Pesterzsébeti városháza fölött,1931, március ,29. A kis Dunánál a Gubacsi híd előtt várják a Zeppelin léghajót.1931, március, 29. Csepel felett a Zeppelin léghajó,előtérben a Szent Imre tér. Csepelen le is szált.
Segítséget kérek. Ez a fotó a fortepánon a Stetz vendéglőt ábrázolja. Van egy másik fotóm a vendéglőről, ami állítólag pesterzsébeti. Ezen a képen középen a fehér köpenyben lehet Stetz Józsefné.
Kérlek szépen ez hajnalba volt, és 5, óra körül,a Határ úton álltunk, a barátaimmal mikor a soroksári út felől a ködbe elő bukkant egy oldalkocsis rendőr és oda kiáltotta , oszoljanak, majd Kispest felé a ködbe eltűnt.
November,4 én , hajnalba az Árpád utca havas volt, és egy T,34,ott állt a határ úton ágyú csővel a Gubacsi útra nézet, ezt kérlek szépen, mikor elértem az Árpád utca ,4,es háznál vettem észre a tankot, és a kerítést dörzsölve mentem vissza.
Nem emlékszem rossz időjárásra, pedig nyolcadikosként éppen aznap küldtek valamiért a tanszerellátóba a Rákóczi útra. Már ott voltam, amikor az eladók szóltak, hogy felvonulás van, ment a tömeg az üzlet előtt az úttesten. A járműközlekedés megszűnt; lementem a 2-es villamoshoz, de már az sem járt, majd tovább gyalog a Boráros térre, de addigra már a 23-as busz sem közlekedett, így gyalog mentem haza Erzsébetre…
A Csili Művelődési Központ helytörténeti klubjának következő találkozója 2016. január 12-én, kedden délután 5 órakor lesz. Somogyváry Géza előadását hallgathatjuk meg Egy könyv, és ami még hozzá tartozik (Eörsi László: a pesterzsébeti fegyveres ellenállás, 1956) címmel (Csili B épület, Vízvári László terem, Baross u. 55.).Kíváncsian várom. 1956 ,október ,23, kedd, ködös ,és szita esős hajnalra ébredünk, itt az Árpád utca 11, ben,Ez nem a Berlin eleste, vagy a harc a sínéké,vagy 6,25 kor támadunk, háborús film volt. Ez a valóság volt, belövésekkel, kátyúsával, halottakkal, itt Határ útnál az Árpád utca környékén.
Küldök egy szép képet a Soroksári útról, amikor még békésen lehetett játszani az út porában. Balra van Hollós Oszkár lakk és olajfesték gyára a Soroksári út 60 alatt, Távol Posnansky és Strelitz aszfalt- és kátrány vegyi termékek gyára. A kép 1909 előtt készülhetett mert még a HÉV nincs villamosítva.
A 2013-ban készült fotód, úgy látom, hogy a Török Flóris u. felől készítetted a Mátyás u.-ról. Ha nem haragszol, én a Google-térképről az Erdő u. felől /Ősz u.felé/ készítettem az alábbi képet a Mátyás u.-ról. mert szerintem, ez jobban illik a régi kép mellé. Ugyanis, Kanyó Károly fűszerkereskedése, a Mátyás u.8.sz. alatt /Erdő u. sarkán/ állt anno. Üdv.