Nekem se a kedvencem az Eiffel 65, de a Tout est Bleu feldolgozásáról addig nem mondok véleményt, amig nem hallottam azt a zenét.
Most pedig - kissé megkésve - én is osztályoznám Jarre albumait.
1976: Oxygene - 9
1978: Equinoxe - 10
1981: Magnetic Fields - 10
1984: Zoolook - 7,5
1986: Rendez-Vous - 7
1988: Revolution - 8
1990: En Attendant Cousteau - 6,5
1993: Chronologie - 10
1997: Oxygene 7-13 - 8,5
2000: Metamorphoses - 9
Úgy látom, az embereket egyre kevésbé érdekli mostanában Jarre.
Nem birom már tovább elviselni ezt a semmittevést.
Ha már senki sem osztályozza az albumokat, akkor mondok valami újdonságot.
A közelmúltban olvastam, hogy Jarre kiadja második kislemezét a Metamorphoses albumról. Ez pedig nem más, mint a Tout est Bleu.
Némi megdöbbenést váltott ki belőlem azonban az a hir, miszerint ennek a dalnak a remixét az Eiffel 65 fogja elkésziteni.
Nem tudom, a többiek hogy állnak ehhez a zenekarhoz, de én nem igazán rajongok értük.
Irjátok meg, hogy mi a véleményetek az Eiffel 65-ről.
Úgy látom, az embereket egyre kevésbé érdekli mostanában Jarre.
Nem birom már tovább elviselni ezt a semmittevést.
Ha már senki sem osztályozza az albumokat, akkor mondok valami újdonságot.
A közelmúltban olvastam, hogy Jarre kiadja második kislemezét a Metamorphoses albumról. Ez pedig nem más, mint a Tout est Bleu.
Némi megdöbbenést váltott ki belőlem azonban az a hir, miszerint ennek a dalnak a remixét az Eiffel 65 fogja elkésziteni.
Nem tudom, a többiek hogy állnak ehhez a zenekarhoz, de én nem igazán rajongok értük.
Irjátok meg, hogy mi a véleményetek az Eiffel 65-ről.
Ez azert erdekes, nem? Minel regebbi az album, annal jobb helyezest ert el. Jelent ez valamit? Azert furcsallom hogy a Zoolook-kal egy szintre kerult a Cousteau?!
Mellesleg szerintem erdekes lenne valamelyik "hivatalos" Jarre forumra is tovabbitani a toplistat (pl. a jeanmicheljarre-ra). Mit szoltok hozza? (Bar lehet, hogy ahhoz ossze kene gyujteni meg egy par szavazatot, ha lesz idom en is folallitom a sajat listamat.)
Egybkent, 12DOTS (Twelve Dreams of the Sun) volt a cime, es szerintem zsenialis volt (eltekintve a technikai problemaktol). Letoltheto (alig nezheto formaban) a web-folvetel a honlapomrol:
A kedvencem a legújabb album, valamint az Equinox meg az Oxygene, a Rendez-Vous-hoz kellemes emlékeim fűződnek, de nem csak ezért kedvelem. A Cousteau hosszú száma egy igazán remek relax-zene, meditációra kiválóan alkalmas.
Egyébként a fülem ügyébe akadt egy jópár MP3, a következő JMJ-albumok anyaga hallgatható belőlük:
Music for Supermarkets
les granges
lacage erosmachine
deserted palace
Ez négy album, és 1969-1973. keltezésűek.
Számomra nagyrészt hallgathatatlan mind, fogalmam sincs, milyen hamgkeltő eszközzel, prüntyögővel alkotta a Mester. Jó kis zenék lennének, de nem ilyen "hangszerrel". Hallható néhány későbbi motívum is, de nekem nem tetszik egyik fent említett album sem.
Szilveszterkor állítólag vol valami monstre koncertje JMJ-nek Egyiptomban, lehet, hogy volt már erről szó ebben a rovatban, de még nem jutottam el odáig, hogy végigkövessem a hozázászólásokat.
Kérdésem ezzel kapcsolatban: ez a koncert-anyag hozzáférhető-e valamilyen formában...?
Én a következő osztályzatokat adtam az albumoknak:
1976 - Oxygene: 10 - azért is, mert egybeesik a születési évemmel.
1978 - Equinoxe: 10 - méltó folytatása az elkezdett pályának.
1981 - Magnetic Fields: 10 - érezhető, hogy nemsokára megváltozik Jarre zenei világa.
1984 - Zoolook: 7 - az Ethnicolor még tetszik, de a Diva és a Wooloomooloo számomra csalódás.
1986 - Rendez-vous: 8 - az előző albumhoz képest valamivel jobb, de ez sem az igazi. Azt hiszem Jarre erre a 2 -Zoolook és Rendez-vous- albumra gondolt, amikor azt mondta, hogy volt a pályafutásában néhány év, amire nem szivesen emlékszik vissza.
1988 - Revolutions: 8 - az album jól érezhetően két részre osztható, az első fele egy összefüggő darab, a második fele viszont rövidebb számokból áll. Kétségtelen, hogy Jarre még mindig nem találta meg igazi énjét.
1990 - Waiting for Cousteau: 8 - kár, hogy az utolsó, monumentális, 47 perces szám végig olyan "sivár". Ismeretterjesztő film alá viszont jó.
1993 - Chronologie: 10 - úgy érzem, hogy Jarre ezen az albumon megpróbál lépést tartani az akkori divatirányzattal, gondolok itt elsősorban a dancesebb elemekre.
1997 - Oxygene 7-13: 10 - ez az album Jarre szerint nem folytatása az első Oxygene-nek, de azért érződik az első album hangzása a lemezen.
1998 - Odyssey through O2: 9 - ez a lemez végeredményben nem is Jarre alkotása, hanem a vendég DJ-k megpróbálták a klubok számára is játszhatóvá tenni a számokat. Számomra az album vége kissé nehezen emészthető, ezért a 9-es osztályzat.
2000 - Metamorphoses: 10* - mikor olvastam a Jarre honlapon, hogy az új album nem instrumentális, hanem énekes számokból áll, egy kicsit elgondolkodtam, hogy érdemes-e megvenni a lemezt.
Szerencsére jól döntöttem, körülbelül a harmadik végighallgatás után tetszett meg, és azóta ez a kedvenc lemezem. Jarre bebizonyította ezzel, hogy még most is képes zenei váltásra, de érzésem szerint ez a zenei váltás sokkal jobban sikerült, mint a Zoolook idején tett kísérlet.
Oxygene: 10 - stilust teremtett
Equinoxe: 10 - melto folytatas - egyik kedvencem
Magnetic fields: 10 - Kicsit mas, de a koncepcio hasonlo, tetszik az album utemssege es "pulzalasa"
Zoolook: 9 - elismerem az album egyediseget es zenei igenyesseget, de valahogy a ha az elobbiek tizes kaptak, akkor ez csak 9
Rendez-vous: 6 - nekem sem jon be ez az album. A Rendez-Vous 2 tenyleg nagyon jol sikerult, de az egesz albumbol valami hianyzik
Revolutions: 7,5 Az Ind. Rev. es a Revolutions nagyon teccik, a tobbi elmegy
Waiting for Cousteau: 7,5 A Calypsok teccenek, a cimado szam erdekes probalkozas es legalabb van mit jaccani koncert elott ;)
Chronologie: 8 - szerintem a struktura es a koncepcio nagyon jol sikerult, nekem zeneileg is bejon.
Oxygene 7-13: 9 szerintem jo folytatas.
Metamorphoses: 10 Szerintem szuper. Emesztheto, elgondolkodtato, dallamos, utemes magaval ragado. Szerintem nagyon eltalalta.
Lezoli
Udv Mindenkinek !
Kosz lezoli a web cimekert a francia oldalrol lehetet ugy tobbet megtudni.Erdekel tud-e valaki a forumon olyan http-s helyet ahol a Tetsuya
Komuro-valkeszitett Together Now talalhato mp3 formatumban vagy az Rendez-Vous 98 mp3 remix Apollo 440-nel ?
Zolkien a Mester
Hát akkor íme az én meglátásaim hősünk albumairól:
1977 Oxygene (10)- úgy jó ahogy van.
1978 Equinoxe (10)- itt még nem tűnik önismétlésnek, inkább az előző lemez további kifejtésének.
1981 Magnetic Fields (10)- itt kicsit más, hidegebb a hangzás, nagyon jó témákkal megtüzdelve. Igazi Jarre klasszikus.
1984 Zoolook (10)- de inkább (15), SZVSZ ez eddig Jarre legjobb munkája, nem is annyira a dallamvilága miatt, hanem inkább a hangszerelése és a samplerek fantasztikus alkalmazása miatt.
Az első szám (Ethnicolor) egy remekmű.
1986 Rendez Vous (6)- itt tetszik a legkevésbé a szintik hangszíne, nagyon mű az egész. Nem beszélve arról, hogy a slágerszám (pontosan nem emléxem hogy rendezvous part... melyik) fődallama egy az egyben a Zoolook lemezről való.
1988 Revolutions (6) - túl sok mindent nem tudok írni erről a lemezről, nekem vhogy nem jön be.
1990 En Atendant Cousteau (6) - a hosszú szám inkább pozitívum a lemezen, végre vmi. kísérletezgetés (ha nem is a legjobban sikerült :), különben megint csak önismétlés lenne az album.
1993 Chronologie(8)- erre is ráfogható az "inkább iparos munka mint revelációs album" megállapítás.
1996 Oxygene 7-13 (7)- ahogy ikoaki is írta:"valami hianyzik belole mar".
2000 Metamorphoses (9)- végre elmozdulás a megszokott hangzástól, egy kis frissesség már rég ráfért hősünkre, azért csak 9 mert vannak rajta gyenge pillanatok is.
1977 Oxygčne (10)
1978 Equinoxe (10)
1981 Magnetic Fields (10)
1984 Zoolook (10)
1986 Rendez Vous (8)
1988 Revolutions (7) foleg a September cimu szam miatt
1990 En Atendant Cousteau (5) - Calypso (10) :)
1993 Chronologie(10)
1996 Oxygene 7-13 (8) Ez is jo, de inkabb olyan tisztes iparosmunka, valami hianyzik belole mar.
2000 Metamorphoses (8) Nekem sok szam jobban bejott rola a koncertfelvetelen...
Ha az altalam irottakra iranyul a kerdesed, akkor azokat az elmult egy heten belul olvastam vagy a Revolution vagy a Transjarre oldalain.
Hea konkret link kell, akkor azt is meg tudom adni.
Lezoli
Szeptemberben koncertturnera indul Jarre baratunk. A januari koncert Parizsban a nemtom milyen klubban nagyon teccett Jarre-nak es ezen felbuzdulva indoor koncertturnet szeretne zommel kisebb helyeken (2-3ezer ferohelyes) - egy ket nagyobb hely is lesz, es talan valami zenei fesztivalon is fellep Angliaban. Viszont eleg sok datum lesz allitolag ugy 40.
Arrol nincsen info, hogy Mo-t erinti-e a turne - remelem igen, bar egyszer stoppoltam es annak a vallakozasnak a vezetoje vett fel, aki a BS bulit szervezte es allitasa szerint az allitolag bukta volt anyagilag. Viszont a kozelben biztos, hogy lesz valahol szerintem, ahova mehetunk - ha esetleg Mo nem jatszana.
Lezoli.
Itt aszongya, hogy a Le Point cimu musor volt ekkor, es abban meg arrol volt szo, hogy a kanadai bortonokbol a buntetesuk 1/6-anak letoltese utan kiengedik a nem nagyon sulyos buncselekmenyek elkovetoit, hogy szocializalodjanak, de ezzel egy idozitett bombat is elengedhetnek, igy hat nem tudjuk mi a jo... Na es az AIDS-el voltak meg elfoglalva elvileg.
Ez a Le Point van beirva a TXT-be is? Mert ha ez volt akkor sajna az ismetlese par oraval kesobb hajnali 3 orakor volt ... :(
Szóval, hétfőn, 20-án este 21:10-től 22:00-ig tartott a műsor (legalábbis az akkori teletext szerint). Én 21:57-kor kapcsoltam át a csatornára, pontosan tíztől meg már ment a híradó :((((
Mikor volt pontosan a musor? Mert a weboldalukon semmi ilyen nincs a 20-i hetfoi tv musorban este. A JMJ-rol csak annyit irnak, amennyit roviden ossze lehet foglalni egy muveszrol, meg aradoznak, hoy mennyire sikeres az uj album, ezert a nyeremenyjatekon is azt lehet nyerni. A kerdes az, hogy hova nem tervezett soha JMJ koncertet: Versaille-ba, a kinai nagyfalhoz, a velencei szent mark teren vagy a parizsi Concorde teren.
szoval ird mar meg legyszi, hogy melyik musor volt es akkor megkeresem hogy lesz-e ismetlese.
Hello!
Kepzeljetek, tegnap este a francia TV5 csatornan egy 3/4 oras musor volt Jarre zenejerol tele klippekkel, interjukkal, stb. Az egyetlen baj az, hogy nem lattam :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Igazabol az utolso 3 percet lattam a musornak, amikor eppen a C'est La Vie klippet adtak! Gyorsan bekapcsoltam a videot, igy megvan a klipp utolso kb. 50 %-a. Ha sikerul bedigiznem, mindenkeppen ertesitelek benneteket itt, a forumon.
Annyira merges voltam, hogy az a kib*tt kabel-tv tarsasag folnyomja a 40 csatornajat a kabelra, de reszletes TV musort elfelejt kesziteni (bezzeg a TV2 szappanoperairol szamtalan helyen lehet olvasni)!!!!!
Na mindegy, nem tudom, meg lesz-e esetleg ismetelve a musor. Bar azt sem tudom, hogy honnan lehetne megnezni, hacsak nem a teletext-en, csakhogy ahhoz nem artana tudni egy kicsit franciaul is...
Kulonben a tv honlapjan is lehet olvasni a musorrol:
www.tv5.org/musique
Ha valaki kozuletek ert franciaul, talan elmeselhetne a tobbieknek, mirol is irnak.
(esetleg egy tv musor is fonn van a neten?)
Az odissey az egyetlen Jarre album, amelyet egyenesen nem szeretek (habar meg van a draga CD a multimedialis programmal egyutt). Meg szerencse, hogy Jarre csak "revisited"-kent szerepel, tehat igazabol nem az o muvei vannak rajta hanem nehany buzgo DJ-e. Nem ketseges, 1-2 szambol tenyleg jo dance (trance vagy techno, vagy a csuda tudja mi) stilusu szamot krealtak, de ez akkor sem az en stilusom. Nyilvan Jarre egy jo kis summat keresett ezzel az albummal, de en nem buszkelkednek vele az o helyeben...
Az en izlesem szerint nem sok koze van a metamorphoses-hoz, az osszehasonlithatatlanul elvezhetobb a szamomra.
Errol jut eszembe, ismeri valaki az ArkAos softwaret, ami a CD-n szerepel? Meg szeretnem szerezni (lehetoleg warez formaban) :))
Ami a C'est La Vie klippjet illeti, nem igazan lehet belole kivenni a temajat, de nagyjabol olyasmi tortenik, hogy Jarre egy digitalis kameraval rohangal, illetve fetreng az agyban, es kozben folveteleket keszit onmagarol, a korulotte levo vilagraol, nameg hat, N.Atlas-rol, amint enekel (es vonaglik). Ezen kivul szamomra valahogy erotikus hangulata van az egesz klippnek.
Egyszer szeretnem latni "normalis" minosegben is...
Ha az új albummmal a Metamorphosis-ra gondolsz, akkor biztosan tetszeni fog az Odyssey. Nem mondom, hogy ugyanaz, de szerintem hasonló. persze mivel különböző emberek keverték újra, eléégé ingadozik a tetszési index a számok között.
Sziasztok
Erdeklodnek Hogy a Odiseye to O2 milyen a zeneje, lehet-e Jarre zenejekent elvezni.Nekem az uj album bejott.Meg van az ujevi koncert anyaga,jo hogy a Miss Moon-hoz noi vokalt hasznalt.Valaki hallota mar a N.Atlas valamely albumat kihez lehet hasonlitani.Mivel nem tudnam sehol se lejatszatni az uj klipjet,valaki elmondana mi tortenik benne.
Zolkien,a Mester
Felraktam az Oxy 8 klippjét a honlapomra (62 MB), LoviGabi jóvoltából:
http://www.inf.u-szeged.hu/~beszedes/_jmj.html
Amin igazán meglepődtem, az az volt, hogy a Z+-ról lett felvéve! Nem sokat nézem ezt a csatornát, mert enyhén szólva nem felel meg az ízlésemnek a sugárzott műsor...
Létezik hogy néha ilyen jellegű klippeket is leadnak?! Vagy ez már régebben volt, amikor "normális" zenéket is hallgatott a nagyközönség?
Noxi, lehetségel lenne a Calypso klippet valahogy digitalizálni és közzé tenni a Fórumon? Én személy szerint nagyon örülnék neki! Köszi.