Keresés

Részletes keresés

nemethbala Creative Commons License 2000.04.13 0 0 127
Nekem se a kedvencem az Eiffel 65, de a Tout est Bleu feldolgozásáról addig nem mondok véleményt, amig nem hallottam azt a zenét.
Most pedig - kissé megkésve - én is osztályoznám Jarre albumait.
1976: Oxygene - 9
1978: Equinoxe - 10
1981: Magnetic Fields - 10
1984: Zoolook - 7,5
1986: Rendez-Vous - 7
1988: Revolution - 8
1990: En Attendant Cousteau - 6,5
1993: Chronologie - 10
1997: Oxygene 7-13 - 8,5
2000: Metamorphoses - 9
Előzmény: Snaker (126)
Snaker Creative Commons License 2000.04.13 0 0 126
Úgy látom, az embereket egyre kevésbé érdekli mostanában Jarre.
Nem birom már tovább elviselni ezt a semmittevést.
Ha már senki sem osztályozza az albumokat, akkor mondok valami újdonságot.
A közelmúltban olvastam, hogy Jarre kiadja második kislemezét a Metamorphoses albumról. Ez pedig nem más, mint a Tout est Bleu.
Némi megdöbbenést váltott ki belőlem azonban az a hir, miszerint ennek a dalnak a remixét az Eiffel 65 fogja elkésziteni.
Nem tudom, a többiek hogy állnak ehhez a zenekarhoz, de én nem igazán rajongok értük.
Irjátok meg, hogy mi a véleményetek az Eiffel 65-ről.

Snaker

Snaker Creative Commons License 2000.04.13 0 0 125
Úgy látom, az embereket egyre kevésbé érdekli mostanában Jarre.
Nem birom már tovább elviselni ezt a semmittevést.
Ha már senki sem osztályozza az albumokat, akkor mondok valami újdonságot.
A közelmúltban olvastam, hogy Jarre kiadja második kislemezét a Metamorphoses albumról. Ez pedig nem más, mint a Tout est Bleu.
Némi megdöbbenést váltott ki belőlem azonban az a hir, miszerint ennek a dalnak a remixét az Eiffel 65 fogja elkésziteni.
Nem tudom, a többiek hogy állnak ehhez a zenekarhoz, de én nem igazán rajongok értük.
Irjátok meg, hogy mi a véleményetek az Eiffel 65-ről.

Snaker

Becőke Creative Commons License 2000.04.07 0 0 124
Ez azert erdekes, nem? Minel regebbi az album, annal jobb helyezest ert el. Jelent ez valamit? Azert furcsallom hogy a Zoolook-kal egy szintre kerult a Cousteau?!
Mellesleg szerintem erdekes lenne valamelyik "hivatalos" Jarre forumra is tovabbitani a toplistat (pl. a jeanmicheljarre-ra). Mit szoltok hozza? (Bar lehet, hogy ahhoz ossze kene gyujteni meg egy par szavazatot, ha lesz idom en is folallitom a sajat listamat.)

Udv:
B.

Előzmény: Kapsel (123)
Kapsel Creative Commons License 2000.04.05 0 0 123
Az eddig beérkezett albumértékelések (6 db.)alapján a következő összesített (átlagolt) lista áll össze:

1977 Oxygene.....................10
1978 Equinoxe....................10
1981 Magnetic Fields............9,7
1984 Zoolook......................9
1986 Rendez Vous................7,7
1988 Revolutions................6,9
1990 En Atendant Cousteau.........9
1993 Chronologie..................9
1996 Oxygene 7-13...............8,7
2000 Metamorphoses............. 9,3

Ezek alapján a sorrend:

1. Oxygene, Equinoxe
2. Magnetic Fields
3. Metamorphoses
4. Zoolook, En Atendant Cousteau, Chronologie
5. Oxygene 7-13
6. Rendez Vous
7. Revolutions

Becőke Creative Commons License 2000.04.05 0 0 122
Snaker!

Nezd meg a topic nevet, es a 0. hozzaszolast ;-)

Egybkent, 12DOTS (Twelve Dreams of the Sun) volt a cime, es szerintem zsenialis volt (eltekintve a technikai problemaktol). Letoltheto (alig nezheto formaban) a web-folvetel a honlapomrol:

http://www.inf.u-szeged.hu/~beszedes/_jmj.html#12dots

Ugyancsak meg van a zenei anyag mp3-ban is (ez mar egy szinttel jobb minosegu), ha erdekel, jelezd!

Udv:
B.

(mellesleg tenyleg jo lenne valahogy atlagolni az eddigi ertekeleseket, kivancsi lennek az eredmenyre, nekem sajnos most nincs idom ilyesmire)

Előzmény: Snaker (120)
Herb-Atea Creative Commons License 2000.04.04 0 0 121
Halihóó!

Jegyzi/értékeli valaki a pontozást...?

Az én értékelésem:

1977 Oxygčne (10)
1978 Equinoxe (10)
1981 Magnetic Fields (9)
1984 Zoolook (8)
1986 Rendez Vous (10)
1988 Revolutions (8)
1990 En Atendant Cousteau (10) - Calypso (5)
1993 Chronologie(8)
1996 Oxygene 7-13 (9)
2000 Metamorphoses (10)

A kedvencem a legújabb album, valamint az Equinox meg az Oxygene, a Rendez-Vous-hoz kellemes emlékeim fűződnek, de nem csak ezért kedvelem. A Cousteau hosszú száma egy igazán remek relax-zene, meditációra kiválóan alkalmas.

Egyébként a fülem ügyébe akadt egy jópár MP3, a következő JMJ-albumok anyaga hallgatható belőlük:

Music for Supermarkets
les granges
lacage erosmachine
deserted palace

Ez négy album, és 1969-1973. keltezésűek.
Számomra nagyrészt hallgathatatlan mind, fogalmam sincs, milyen hamgkeltő eszközzel, prüntyögővel alkotta a Mester. Jó kis zenék lennének, de nem ilyen "hangszerrel". Hallható néhány későbbi motívum is, de nekem nem tetszik egyik fent említett album sem.

Szilveszterkor állítólag vol valami monstre koncertje JMJ-nek Egyiptomban, lehet, hogy volt már erről szó ebben a rovatban, de még nem jutottam el odáig, hogy végigkövessem a hozázászólásokat.
Kérdésem ezzel kapcsolatban: ez a koncert-anyag hozzáférhető-e valamilyen formában...?

/-/

Snaker Creative Commons License 2000.04.04 0 0 120
Én a következő osztályzatokat adtam az albumoknak:
1976 - Oxygene: 10 - azért is, mert egybeesik a születési évemmel.
1978 - Equinoxe: 10 - méltó folytatása az elkezdett pályának.
1981 - Magnetic Fields: 10 - érezhető, hogy nemsokára megváltozik Jarre zenei világa.
1984 - Zoolook: 7 - az Ethnicolor még tetszik, de a Diva és a Wooloomooloo számomra csalódás.
1986 - Rendez-vous: 8 - az előző albumhoz képest valamivel jobb, de ez sem az igazi. Azt hiszem Jarre erre a 2 -Zoolook és Rendez-vous- albumra gondolt, amikor azt mondta, hogy volt a pályafutásában néhány év, amire nem szivesen emlékszik vissza.
1988 - Revolutions: 8 - az album jól érezhetően két részre osztható, az első fele egy összefüggő darab, a második fele viszont rövidebb számokból áll. Kétségtelen, hogy Jarre még mindig nem találta meg igazi énjét.
1990 - Waiting for Cousteau: 8 - kár, hogy az utolsó, monumentális, 47 perces szám végig olyan "sivár". Ismeretterjesztő film alá viszont jó.
1993 - Chronologie: 10 - úgy érzem, hogy Jarre ezen az albumon megpróbál lépést tartani az akkori divatirányzattal, gondolok itt elsősorban a dancesebb elemekre.
1997 - Oxygene 7-13: 10 - ez az album Jarre szerint nem folytatása az első Oxygene-nek, de azért érződik az első album hangzása a lemezen.
1998 - Odyssey through O2: 9 - ez a lemez végeredményben nem is Jarre alkotása, hanem a vendég DJ-k megpróbálták a klubok számára is játszhatóvá tenni a számokat. Számomra az album vége kissé nehezen emészthető, ezért a 9-es osztályzat.
2000 - Metamorphoses: 10* - mikor olvastam a Jarre honlapon, hogy az új album nem instrumentális, hanem énekes számokból áll, egy kicsit elgondolkodtam, hogy érdemes-e megvenni a lemezt.
Szerencsére jól döntöttem, körülbelül a harmadik végighallgatás után tetszett meg, és azóta ez a kedvenc lemezem. Jarre bebizonyította ezzel, hogy még most is képes zenei váltásra, de érzésem szerint ez a zenei váltás sokkal jobban sikerült, mint a Zoolook idején tett kísérlet.
Előzmény: zolkiena mester (114)
lezoli Creative Commons License 2000.04.04 0 0 119
Ertekeles az albumokrol:

Oxygene: 10 - stilust teremtett
Equinoxe: 10 - melto folytatas - egyik kedvencem
Magnetic fields: 10 - Kicsit mas, de a koncepcio hasonlo, tetszik az album utemssege es "pulzalasa"
Zoolook: 9 - elismerem az album egyediseget es zenei igenyesseget, de valahogy a ha az elobbiek tizes kaptak, akkor ez csak 9
Rendez-vous: 6 - nekem sem jon be ez az album. A Rendez-Vous 2 tenyleg nagyon jol sikerult, de az egesz albumbol valami hianyzik
Revolutions: 7,5 Az Ind. Rev. es a Revolutions nagyon teccik, a tobbi elmegy
Waiting for Cousteau: 7,5 A Calypsok teccenek, a cimado szam erdekes probalkozas es legalabb van mit jaccani koncert elott ;)
Chronologie: 8 - szerintem a struktura es a koncepcio nagyon jol sikerult, nekem zeneileg is bejon.
Oxygene 7-13: 9 szerintem jo folytatas.
Metamorphoses: 10 Szerintem szuper. Emesztheto, elgondolkodtato, dallamos, utemes magaval ragado. Szerintem nagyon eltalalta.
Lezoli

zolkiena mester Creative Commons License 2000.03.30 0 0 118
Udv Mindenkinek !
Kosz lezoli a web cimekert a francia oldalrol lehetet ugy tobbet megtudni.Erdekel tud-e valaki a forumon olyan http-s helyet ahol a Tetsuya
Komuro-valkeszitett Together Now talalhato mp3 formatumban vagy az Rendez-Vous 98 mp3 remix Apollo 440-nel ?
Zolkien a Mester
lezoli Creative Commons License 2000.03.30 0 0 117
Zolkien a Mester!

Szerintem ezek a legjobb Jarre oldalak:
angolul
http://www.conceptualpublishing.com
http://www.jarre.net
http://www.revolution-uk.com/

franciaul:
http://www.kami.org/TransJarre/
Az ertekeleseket is megirom, ha egy kicsit tobb idom lesz :)
Lezoli

Előzmény: zolkiena mester (114)
Kapsel Creative Commons License 2000.03.30 0 0 116
Hát akkor íme az én meglátásaim hősünk albumairól:

1977 Oxygene (10)- úgy jó ahogy van.

1978 Equinoxe (10)- itt még nem tűnik önismétlésnek, inkább az előző lemez további kifejtésének.

1981 Magnetic Fields (10)- itt kicsit más, hidegebb a hangzás, nagyon jó témákkal megtüzdelve. Igazi Jarre klasszikus.

1984 Zoolook (10)- de inkább (15), SZVSZ ez eddig Jarre legjobb munkája, nem is annyira a dallamvilága miatt, hanem inkább a hangszerelése és a samplerek fantasztikus alkalmazása miatt.
Az első szám (Ethnicolor) egy remekmű.

1986 Rendez Vous (6)- itt tetszik a legkevésbé a szintik hangszíne, nagyon mű az egész. Nem beszélve arról, hogy a slágerszám (pontosan nem emléxem hogy rendezvous part... melyik) fődallama egy az egyben a Zoolook lemezről való.

1988 Revolutions (6) - túl sok mindent nem tudok írni erről a lemezről, nekem vhogy nem jön be.

1990 En Atendant Cousteau (6) - a hosszú szám inkább pozitívum a lemezen, végre vmi. kísérletezgetés (ha nem is a legjobban sikerült :), különben megint csak önismétlés lenne az album.

1993 Chronologie(8)- erre is ráfogható az "inkább iparos munka mint revelációs album" megállapítás.

1996 Oxygene 7-13 (7)- ahogy ikoaki is írta:"valami hianyzik belole mar".

2000 Metamorphoses (9)- végre elmozdulás a megszokott hangzástól, egy kis frissesség már rég ráfért hősünkre, azért csak 9 mert vannak rajta gyenge pillanatok is.

Hát röviden ennyi, várom az ellenvéleményeket :)

ikokai Creative Commons License 2000.03.29 0 0 115
1977 Oxygčne (10)
1978 Equinoxe (10)
1981 Magnetic Fields (10)
1984 Zoolook (10)
1986 Rendez Vous (8)
1988 Revolutions (7) foleg a September cimu szam miatt
1990 En Atendant Cousteau (5) - Calypso (10) :)
1993 Chronologie(10)
1996 Oxygene 7-13 (8) Ez is jo, de inkabb olyan tisztes iparosmunka, valami hianyzik belole mar.
2000 Metamorphoses (8) Nekem sok szam jobban bejott rola a koncertfelvetelen...

udv
ikokai

Előzmény: zolkiena mester (113)
zolkiena mester Creative Commons License 2000.03.29 0 0 114
Udv Mindenkinek
Lezolinak erdekelnenek a linkek.
Erdeklodnek hogy mennyi pontot adnatok 1-10 skalan
Jarre studio albumonknak hasonloan Oldfield topicnal ahogyan ok tettek.
Velemenyem:
1977 Oxygčne (10)
1978 Equinoxe (10)
1981 Magnetic Fields (9)
1984 Zoolook (10)
1986 Rendez Vous (8)
1988 Revolutions (5)
1990 En Atendant Cousteau (6)A hosszu insztrumentalis resz miatt.
1993Chronologie(10)
1996 Oxygene 7-13 (9)
2000 Metamorphoses (10)
Ellenvelemenyek:
Zolkien, a Mester

zolkiena mester Creative Commons License 2000.03.29 0 0 113
Udv Mindenkinek
Lezolinak erdekelnenek a linkek.
Erdeklodnek hogy mennyi pontot adnatok 1-10 skalan
Jarre studio albumonknak hasonloan Oldfield topicnal ahogyan ok tettek.
Velemenyem:
1977 Oxygčne (10)
1978 Equinoxe (10)
1981 Magnetic Fields (9)
1984 Zoolook (10)
1986 Rendez Vous (8)
1988 Revolutions (5)
1990 En Atendant Cousteau (6)A hosszu insztrumentalis resz miatt.
1993Chronologie(10)
1996 Oxygene 7-13 (9)
2000 Metamorphoses (10)
Ellenvelemenyek:
Zolkien, a Mester

lezoli Creative Commons License 2000.03.28 0 0 112
Zolkien a mester!

Ha az altalam irottakra iranyul a kerdesed, akkor azokat az elmult egy heten belul olvastam vagy a Revolution vagy a Transjarre oldalain.
Hea konkret link kell, akkor azt is meg tudom adni.
Lezoli

Előzmény: zolkiena mester (111)
zolkiena mester Creative Commons License 2000.03.28 0 0 111
Űdv MIndenkinek '
Eloszor is kosz Becoke, a web oldalodon elhelyezet mp3-kert .Erdeklodnek ezeket Jarre mikkor irta.
Zolkien, a Mester
lezoli Creative Commons License 2000.03.23 0 0 110
Szeptemberben koncertturnera indul Jarre baratunk. A januari koncert Parizsban a nemtom milyen klubban nagyon teccett Jarre-nak es ezen felbuzdulva indoor koncertturnet szeretne zommel kisebb helyeken (2-3ezer ferohelyes) - egy ket nagyobb hely is lesz, es talan valami zenei fesztivalon is fellep Angliaban. Viszont eleg sok datum lesz allitolag ugy 40.
Arrol nincsen info, hogy Mo-t erinti-e a turne - remelem igen, bar egyszer stoppoltam es annak a vallakozasnak a vezetoje vett fel, aki a BS bulit szervezte es allitasa szerint az allitolag bukta volt anyagilag. Viszont a kozelben biztos, hogy lesz valahol szerintem, ahova mehetunk - ha esetleg Mo nem jatszana.
Lezoli.
gebi Creative Commons License 2000.03.22 0 0 109
Itt aszongya, hogy a Le Point cimu musor volt ekkor, es abban meg arrol volt szo, hogy a kanadai bortonokbol a buntetesuk 1/6-anak letoltese utan kiengedik a nem nagyon sulyos buncselekmenyek elkovetoit, hogy szocializalodjanak, de ezzel egy idozitett bombat is elengedhetnek, igy hat nem tudjuk mi a jo... Na es az AIDS-el voltak meg elfoglalva elvileg.

Ez a Le Point van beirva a TXT-be is? Mert ha ez volt akkor sajna az ismetlese par oraval kesobb hajnali 3 orakor volt ... :(

G.

Előzmény: Becőke (108)
Becőke Creative Commons License 2000.03.22 0 0 108
Gebi!

Szóval, hétfőn, 20-án este 21:10-től 22:00-ig tartott a műsor (legalábbis az akkori teletext szerint). Én 21:57-kor kapcsoltam át a csatornára, pontosan tíztől meg már ment a híradó :((((

Üdv:
becő
ui: de jó lenne, ha lenne ismétlés....

Előzmény: gebi (107)
gebi Creative Commons License 2000.03.21 0 0 107
Mikor volt pontosan a musor? Mert a weboldalukon semmi ilyen nincs a 20-i hetfoi tv musorban este. A JMJ-rol csak annyit irnak, amennyit roviden ossze lehet foglalni egy muveszrol, meg aradoznak, hoy mennyire sikeres az uj album, ezert a nyeremenyjatekon is azt lehet nyerni. A kerdes az, hogy hova nem tervezett soha JMJ koncertet: Versaille-ba, a kinai nagyfalhoz, a velencei szent mark teren vagy a parizsi Concorde teren.

szoval ird mar meg legyszi, hogy melyik musor volt es akkor megkeresem hogy lesz-e ismetlese.

G.

Előzmény: Becőke (106)
Becőke Creative Commons License 2000.03.21 0 0 106
Hello!
Kepzeljetek, tegnap este a francia TV5 csatornan egy 3/4 oras musor volt Jarre zenejerol tele klippekkel, interjukkal, stb. Az egyetlen baj az, hogy nem lattam :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Igazabol az utolso 3 percet lattam a musornak, amikor eppen a C'est La Vie klippet adtak! Gyorsan bekapcsoltam a videot, igy megvan a klipp utolso kb. 50 %-a. Ha sikerul bedigiznem, mindenkeppen ertesitelek benneteket itt, a forumon.

Annyira merges voltam, hogy az a kib*tt kabel-tv tarsasag folnyomja a 40 csatornajat a kabelra, de reszletes TV musort elfelejt kesziteni (bezzeg a TV2 szappanoperairol szamtalan helyen lehet olvasni)!!!!!
Na mindegy, nem tudom, meg lesz-e esetleg ismetelve a musor. Bar azt sem tudom, hogy honnan lehetne megnezni, hacsak nem a teletext-en, csakhogy ahhoz nem artana tudni egy kicsit franciaul is...

Kulonben a tv honlapjan is lehet olvasni a musorrol:
www.tv5.org/musique
Ha valaki kozuletek ert franciaul, talan elmeselhetne a tobbieknek, mirol is irnak.
(esetleg egy tv musor is fonn van a neten?)

Udv:
B.

gebi Creative Commons License 2000.03.17 0 0 105
Level ment a forditassal.

G

Előzmény: LoviGabi (104)
LoviGabi Creative Commons License 2000.03.16 0 0 104
Sziasztok.

Valaki venné a fáradságot s lefordítaná a dalok szövegét? Hálás köszönetem előre is...

Ja, s ha esetleg van valakinek még Jarre videoklipje, az is jöhetne: Calypso 1, Chronologie 4, stb...

LoviGabi

Előzmény: lezoli (64)
Becőke Creative Commons License 2000.03.13 0 0 103
Az odissey az egyetlen Jarre album, amelyet egyenesen nem szeretek (habar meg van a draga CD a multimedialis programmal egyutt). Meg szerencse, hogy Jarre csak "revisited"-kent szerepel, tehat igazabol nem az o muvei vannak rajta hanem nehany buzgo DJ-e. Nem ketseges, 1-2 szambol tenyleg jo dance (trance vagy techno, vagy a csuda tudja mi) stilusu szamot krealtak, de ez akkor sem az en stilusom. Nyilvan Jarre egy jo kis summat keresett ezzel az albummal, de en nem buszkelkednek vele az o helyeben...
Az en izlesem szerint nem sok koze van a metamorphoses-hoz, az osszehasonlithatatlanul elvezhetobb a szamomra.

Errol jut eszembe, ismeri valaki az ArkAos softwaret, ami a CD-n szerepel? Meg szeretnem szerezni (lehetoleg warez formaban) :))

Ami a C'est La Vie klippjet illeti, nem igazan lehet belole kivenni a temajat, de nagyjabol olyasmi tortenik, hogy Jarre egy digitalis kameraval rohangal, illetve fetreng az agyban, es kozben folveteleket keszit onmagarol, a korulotte levo vilagraol, nameg hat, N.Atlas-rol, amint enekel (es vonaglik). Ezen kivul szamomra valahogy erotikus hangulata van az egesz klippnek.
Egyszer szeretnem latni "normalis" minosegben is...

Udv:
B.

Előzmény: zolkiena mester (101)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.11 0 0 102
Ha az új albummmal a Metamorphosis-ra gondolsz, akkor biztosan tetszeni fog az Odyssey. Nem mondom, hogy ugyanaz, de szerintem hasonló. persze mivel különböző emberek keverték újra, eléégé ingadozik a tetszési index a számok között.
Előzmény: zolkiena mester (101)
zolkiena mester Creative Commons License 2000.03.10 0 0 101
Sziasztok
Erdeklodnek Hogy a Odiseye to O2 milyen a zeneje, lehet-e Jarre zenejekent elvezni.Nekem az uj album bejott.Meg van az ujevi koncert anyaga,jo hogy a Miss Moon-hoz noi vokalt hasznalt.Valaki hallota mar a N.Atlas valamely albumat kihez lehet hasonlitani.Mivel nem tudnam sehol se lejatszatni az uj klipjet,valaki elmondana mi tortenik benne.
Zolkien,a Mester
Becőke Creative Commons License 2000.03.03 0 0 100
Hello!

Felraktam az Oxy 8 klippjét a honlapomra (62 MB), LoviGabi jóvoltából:
http://www.inf.u-szeged.hu/~beszedes/_jmj.html

Amin igazán meglepődtem, az az volt, hogy a Z+-ról lett felvéve! Nem sokat nézem ezt a csatornát, mert enyhén szólva nem felel meg az ízlésemnek a sugárzott műsor...
Létezik hogy néha ilyen jellegű klippeket is leadnak?! Vagy ez már régebben volt, amikor "normális" zenéket is hallgatott a nagyközönség?

Noxi, lehetségel lenne a Calypso klippet valahogy digitalizálni és közzé tenni a Fórumon? Én személy szerint nagyon örülnék neki! Köszi.

Becőke.

LoviGabi Creative Commons License 2000.03.02 0 0 99
Halisztok.

"LoviGabi, érdekelne az Oxy klipp, feltudnád rakni valahova (esetleg e-mailben elküldeni a címemre :))"
Persze, 62 mega :)

"Ezen kívül, megkérdezném, hogy Ti mely klippeket ismeritek még Jarre-tól?"

Ottan van még a Chronologie 4 is :) A Calypso 1 pedig télleg jó :))

LoviGabi

Előzmény: Becőke (95)
Becőke Creative Commons License 2000.03.02 0 0 98
Ez egy interjú:
http://www.muse.ie/250200/interview/michel.html

Elég érdekes dolgokat lehet itt olvasni, és még egy kis "mélyebb" művészeti elemzés is van a zenéjéről.

B.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!