Szerintetek lehet olyan bébisintért találni, akitől csak azt szeretném kérni, hogy hetente 1-2-3 (váltózó napokon és alkalmakkor) hozza el az oviból-bölcsiből a gyerekeket és csak addig szórakoztassa, amíg hazaérünk?
A helyzet az, hogy a férjem és anyukám is el tudja őket hozni, (én max. csak vinni tudom őket, de munka után már nem érnék oda) de biztosan lesznek olyan napok, amikor sehogy sem jó senkinek. (Ez amúgy is csak novembertől lenne aktuális, és még gőzöm sincs, hogy hány nap kellene egy héten).
Az ovi-bölcsi kb. 5 percre (totyogva, minden fűszálat megnézve 10 percre) van, útközben játszótér.
Hogyan lehet azt megoldani, hogy én lakáskulcsot nem akarok adni a bébisintérnek, de azt mégsem várhatom el, hogy pl. zuhogó esőben ott gubbasszanak a ház előtt? Vagy keressek itt a lakótelepen valakit? Esetleg kérdezzem meg az óvonőket, hátha van az ovistársak között olyan, akihez betársulhatunk, vagy az egyik óvonő a plusz pénzért hajlandó vigyázni a manókra?
Köszi. Malenával épp tegnap dumcsiztunk erről, mondta, hogy esetleg próbáljak rá, mert lehet pár szabad órája.
no, akkor majd még kutakodom. Azt hittem, céggel egyszerűbb.. de ezek szerint nem :( (mondjuk intő jel, hogy a 4 cég közül 1 válaszolt a mailjeimre :( csak tudnám akkor miből élnek ezek! )
Nekem a Micimackóval és az Aupair-rel volt szerencsém találkozni. Nem érnek semmit, elkér egy valag pénzt, aztán vagy foglalkozik veled vagy nem. A mi mostani bébiszitterünk Micimackós volt. Én kértem a M-t,hogy küldjenek, neki nem szóltak és más hírdetés alapján találkoztunk. Ugyanez volt annak idején ( 3,5 éve ) 2 másik jelölttel. Persze lehet, hogy nekem volt pechkem. Szerintem próbálj meg ismerősön keresztül. Ha nekünk bejön ősztől a bölcsi és a fiúk bírni fogják, akkor a miénk felszabadul ( ez kb október közepén-végén derül ki ) Ő járt Malena-hoz is. Ha érdekel és ráér akkor, majd szólok.
Hát ez nagyon durva, én is voltam már sokhelyen, sokszor szitterkedni, de még soha nem jutott eszembe, hogy bármit elvegyek, vagy elvigyek. De sajnos én is hallottam kint Angliában -amikor ott bébiszitterkedtem két évig-, sok ilyen és ehez hasonló rémtörténeteket.
Bocs, hogy csak így megszólítalak, de most olvastam bele a fórumba. Ne haragudj, ha már tárgytalan, de olvastam, hogy ősztől esténként keresel valakit a Gyermekeid mellé. Ha esetlegesen még nem találtál megfelelő személyt, szívesen venném, ha megkeresnél. Magamról annyit, hogy 46 éves óvodai dajka vagyok, a munkaidőm délután 14.00-18.00 óráig tart, tehát esténként szabad vagyok. Egyébként Zuglóban élek a családommal, - két felnőtt gyermekem van- és az ovim is a kerületben található.
Ismételten elnézést kérek, ha feleslegesen zavartalak.
Én a magam részéről biztos frászt kapnék egy ilyen helyzettől, hiszen a gyereket mindenképpen meg kell ismerned ahhoz, hogy bánni tudj vele - sokszor az anyuka se tud mit kezdeni a kicsivel, idő kell mire rájön, éppen mi a baja - akkor mit kezd vele egy idegen? Minél kisebb, annál fogósabb, ravaszabb a szitu:)
Nem semmi. Én mint anya, biztosan nem tenném. Én előszőr úgy hívtam oda, hogy beszélgessünk, majd együtt eltöltöttünk egy napot és csak azután hagytam egyedül a gyerekekkel. És ezt az első bébiszitterrel is így csináltam.
Eszem megáll..:)) tegnap este 19.30 körül hívott egy hölgy, aki aznap 20.30-ra keresett bébiszittert... Éppen a munkahelyem voltam, este 20-ig "szolgálatban", a dolog így részemről a 12 órás meló után egyébként is tárgytalan lett volna - de hogy valaki ismeretlenül, egy órán belülre keressen valakit - elképesztett..:)) Bár, lehet, hogy csak az álmát kellett volna őrizni a gyereknek...de akkor is. Gondoljátok tovább..:)
Minket is az vakított el, hogy a gyerekekkel milyen jól bánt. Mi is azt mondtuk, hogy ezek pénzben megvásárolható dolgok, még ha nem is lett volna meg a lényeg akkor is gyerekeken van. Én azért is döntöttem mellette, mert csak hozzánk járt, akkoriban mi kórházról kórházra jártunk, égetően szükségünk volt rá. Emiatt kellett szakítanunk az előtte 3 évig jól bevállt, tapasztalt, megbízható 5 gyerekes bébiszitterrel. Remélem a kórházas időszakunkat lezártnak tekinthetjük, most visszajön hozzánk a régi és remélem elég lesz és maradni is fog ( malenával váltjuk egymást, tőlünk hozzá ment és most visszajön ide ) . Én többet nem merek idegent beengedni a lakásba, ezt megúsztuk, de lehetett volna rosszabb is.
mesélte ma M., hogy mi történt veletek, egészen elképesztő... tényleg az ember nem is gondol ilyesmire, pedig ezek szerint nem ártana...
mi a mai nappal lezártuk a bébiszitter korszakot, ősztől bölcsi... :-)
viszont ősztől keresek rendszeresen, heti 1-2estére babafelvigyázót, a dolga csak az alvó babák őrzése, úgyhogy diáklány is lehet, ha valaki tud valakit, kérem, jelezze itt. köszi.
Valóban elképesztő, ami veletek történt, de ez sajnos benne van a "pakliban". Magam is bébiszitterkedem, a maximum egy pohár viz volt, amit valaha elmozdítottam a családnál... Átgondolva a dolgot, én azt mondom, bizonyára a történtek is kellemetlen élmények, de szerencsére a gyerekeknek nem történt baja semmiféle értelemben. Én személy szerint soha nem bíznám a gyermekemet huszonévesre - nem azért, mer meglophat - hanem bármikor történhet olyasmi a gyerekkel, amit tapasztalatlansága következtében, jószándéka ellenére nem tud kezelni. Szóval szerintem az a fontosabb, hogy a gyerekek rendben.
3 évig járt hozzánk egy nő mint bébiszitter, soha semmi gond nem volt, keveset ért rá, ezért kellett váltanunk. Mi abból indultunk ki, hogy mindenki olyan becsületes mint ő. Nagyon kedves, szimpatikus fiatal ( 23 éves ) lány mellett döntöttünk, a gyerekek azonnal megszerették, nagyon jól megtalálta velük a hangot. Nekem sok volt a gondom, az egyik kicsi sokat volt kórházban, stb, így elég szétszórt lettem. Nem csoda, hogya mikor valamit nem találtam, inkább a saját szétszórtságomra hivatkoztam. Aztán elkezdett gyanús lenni a csaj. 4 hónap után bizonyosodott be, hogy bizony ő lop tőlünk. Sikerült lebuktatni, rendőrség, házkutat5ás. 700000 ft-nyi cuccot hordott el, ezek nagyrésze apróság amiket nem használtunk éppen ( 125 db ruha, mind félretéve, hogy belenőnek a kicsik, vagy továbbadjuk a családban ) . Pár nagyobb dolog ( pénztárca - no azt gondoltam elhagytam - , kihangosító, fényképező ) A fényképezőnél bukott le, mert teljesen hülyék nem vagyunk. Hányszor kerestünk dolgokat és szídtuk magunkat. No de ki gondol arra, hogy a kontaktlecsét ( bontatlan csomag ) ellopták, no meg a sonkát a hűtőből. És még hasonlók. Még a fiam által nekem készített anyáknapi ajándékot is elvitte. Az irataimat használta a BKV-n ha megbüntették. Nem lesz egyszerű az ügy, de mindenünk meglett. Hogy miért is írtam ezt le? Azért, hogy aki bébiszittert fogad, az a legapróbb jelre is figyeljen. Nehéz dolog megvádolni valakit, mi sem tettük. Pedig gondoltunk rá. Fogalmam sincs hogy lehet az ilyet megelőzni, de nagyon figyeljetek oda. Mi megúsztuk, de jrhattunk volna rosszabbul is. És mindemellett imádta a fiúkat és ők is szerették. Szóval nyugodtak voltunk és közben így jártunk.