Keresés

Részletes keresés

cafon Creative Commons License 1999.12.09 0 0 772
Soha az életben nem volt fegyveres harcra való felbújtás. ez egy golyós újságíró kampánya. Direkt félreértelmezett mondat van kiragadva (amikor hites volt nagyon jól tudta, hogy mire vonatkozik).
Megtanultad kívülről a Barna könyvet?
Előzmény: Kisgazda (742)
cafon Creative Commons License 1999.12.09 0 0 771
Szia!

Nem akartam beléd gázolni. Nem tudtam, hogy mellre fogod szívni, hiszen én egy általános dologról beszéltem. Ezt magadra vonatkoztatni...
Nem értem melyik része agresszív az állításaimnak. A kereszténybarbarizmus Magyarországra vonatkozott nem a romkatokra. Vagy Magyarország=római katolikus egyház?

Előzmény: iudex (733)
morgue Creative Commons License 1999.12.09 0 0 770
Honnan tudod, hogy nem ők robbantgattak? Talán tudod, hogy kik robbantgattak?
Előzmény: bubis (768)
melnyikov Creative Commons License 1999.12.09 0 0 769
Felhívnám figyelmedet, hogy Simicska büntetlen előéletű, Tasnádi ellenben nem. Te is uazt a vérlázítóan aljas és hazug módszert alkalmazod, hogy ha bizopnyos tények már letagadhatatatlanok, akkor "jó-jó, de hát a másik odal is bűnöző". Forrásként, bizonyítékként meg elég nektek egy népszabi vagy egy elsőfokon elítélt ÉS is. Bizonyos dolgok alátámasztására ezzel együtt még elegendőp lehet egy-egy újságcikk, Simicskát egy elítélt bűnözővel egy lapon említeni azonban több, mint gazemberség.
MB
Előzmény: bubis (750)
bubis Creative Commons License 1999.12.09 0 0 768
Es meg:

Problémás, mert annyi hites azért nincs, igy valószinű a hitesekből lenne a hullahegy.

Szerintem inkabb az a problemas, hogy hulyesegeket beszelnek a HGY-rol, aztan semmi nem ugy van, vagy nem ugy lesz. Rengetegszer elhangzott, allandoan azt nyomatjak az emberek agyaba bizonyos mediumok, hogy a HGY az N.S-t vakon kovetok gyulekezete, mostanaban meg az is "kiderult", hogy meg fegyveres akciokra is felszolitotta oket (minket). Mit gondolsz, ha tenyleg akarnak, nem tudnank peldaul robbantgatni, mint a terroristak. Vagy annyira hulyenek nezel, hogy ugy gondolod, hogy nem tudnank megszervezni nehany verfurdot a rendorseg mai teljesitmenye mellet?

Csakhogy ilyenek soha nem fognak tortenni, mert sosem leszunk olyan sotetek, mint azok, akik ezeket a szemetsegeket rolunk kitalaljak. Ott rugnak belenk ahol ernek, meg fogjak erdemelni az iteletuket, hacsak elobb meg nem ternek.

Udv.
Andras

Előzmény: Kisgazda (762)
bubis Creative Commons License 1999.12.09 0 0 767
Kimaradt:

Ez egy olyan szöveg, amit bárkire ráhúzhatok.

Figyelj, olvasd el! Ez nem huzhato ra barkire, GEZA pontosan azt emelte ki, akikre vonatkozik. Es ha te jo lelkiismerettel ugy iteled meg, hogy ez valakire vonatkozik, aki mondjuk kvazi az eletedre tor, akkor ugy gondolod, hogy nem imadkozhatsz Istenhez(!) ennek a zsoltarnak az alapjan? Nem magad biraskodsz(!), hanem az igazul itelore hagyod a dolgot!

Udv.
Andras

Előzmény: Kisgazda (762)
jóember Creative Commons License 1999.12.09 0 0 766
Miért, szerinted milyennek kellene lennie a kereszténységnek? Ha meg tudod mondani, csatlakoznál hozzá?
Előzmény: Kisgazda (759)
bubis Creative Commons License 1999.12.09 0 0 765
Kedves Kisgazda!

Magazodas off, ha nem zavar, engem mar zavar.

Szoval ha ez egy MIEP gyulesen hangzik el, abbol szerintem meg semmi nem kovetkezik. Senkinek nincs megtiltva, hogy David zsoltara alapjan imadkozzon, ha mondjuk elarultak, es kvazi az eletere tornek, tehat ha valami igazsagtalan dologrol van szo.

Mi van akkor, ha Németh tartja magát Dávid leszármazottjának.

Ezt nem ertem, esetleg ugy erted, hogy Krisztusnak? Egyebkent tudtommal N.S. nem zsido (jajj neki, ha meg az is :)), tehat hogy is tarthatna?

Udv.
Andras

Előzmény: Kisgazda (762)
Kisgazda Creative Commons License 1999.12.09 0 0 764
Kedves Géza!

Ez egy olyan szöveg, amit bárkire ráhúzhatok. (Mi van akkor, ha Németh tartja magát
Dávid leszármazottjának)

Kisgazda Creative Commons License 1999.12.09 0 0 762
1. Problémás, mert annyi hites azért nincs, igy valószinű a hitesekből lenne a hullahegy.

2. Képzeld el, ezt ugyanigy elmondom egy MIÉP gyűlésen.

Igazából nem tudom, kik a Hitgyüli ellenségei (ateisták, arabok, vagy egyszerűen az aki kritizálja Némethet) de a szöveg arról győz meg, hogy ez egy potenciálisan erőszakos szervezet. Az "imakommandó", vagy egyes hitesek csömöre jól bele is illik ebbe a képbe.

bubis Creative Commons License 1999.12.09 0 0 761
Kedves Kisgazda!

Egyszeruen arrol van szo, hogy a mostani kampanyolas hatasara mindenki ugyanazokat a hazugsagokat szajkozza, amiket a kulonbozo mediumok elebuk tesznek, es sajnos on is ezt csinalja. Ezek ugy vannak osszevagdosva, hogy minnel botranyosabban hassanak, akar politikai celzattal, akar a szenzaciohajhaszas miatt. Ezert nem erti senki, hogy amikor N.S. interkontinentalis raketarol, atombombarol, vagy gepfegverrol beszelt, arrol volt szo, hogy hogyan hangozna, ha a 35. zsoltart a mai fogalmaknak megfeleloen irtak volna meg. Szoval a raketavan es a gepfegyverrel egyszeruen csak errol van szo, de tudatosan nem adtak le meg soha(!) azokat a reszeket is a mediaban, amibol ez kiderulhet, helyette viszont telikiabaltak vele az orszagot, hogy fegyveres beavatkozasra szolitotta fel N.S. a hiteseket es hasonlo marhasagok. Egyebkent csak azt nem ertem, hogy ha annyi penzunk van (akar fegyverre is), es olyan szolgai modon kovetjuk N.S. minden szavat, akkor miert nem allnak mar a hulla hegyek orszagszerte?

A teljesseg kedveert beteszem ide a predikacionak ezt a reszet, bar tok offtopik, de mostmar mindegy. Szo szerinti leiras, es mint az elo beszed ilyen leirasai rendszerint, neha ez is nagyon hulyen hangzik (olvasodik:)).

... Tehát itt már Dávid fölszólítja az Urat mint szövetségesét, hogy "Uram, perelj és harcolj a velem harcolókkal, és a perlőkkel!" És ad utasítást az Úrnak: "Ragadj paizst, vértet. Kelj föl segítségemre. Szegezz dárdát, rekeszd el üldözőim útját." Tehát akkoriban ezek a fegyverek voltak, és az Úrnak azt mondta, hogy "hát Uram, neked is van vérted, neked is van pajzsod, neked is van dárdád; csináld meg, Uram! Te ragadd meg a pajzsodat, a dárdádat, vértedet, és menj az én ellenségeim ellen. Szállj hadba!" Egy interkontinentális rakétát neki! Egy atombombát sújts rájuk! Ragadj atombombát! Ragadj egy géppisztolyt! És így tovább. Szó szerint ezt kell venni, tehát Dávid fölszólította Istent, hogy fogja meg a fegyvereket. Hát ne gondoljátok, hogy ott a mennyben nincs ilyen fegyver!... Az emberek csak azt tudják megalkotni, az igazinak az árnyékát. Tehát ami van itt, anak az igazija megvan fönn a mennyben. Tehát ha van itt atombomba, akkor ez csak az igazinak az árnyéka. Ha van itt pajzs, vért, akkor csak az igazinak az árnyéka. Hát nem tart semeddig se az angyaloknak csinálni egyet. Hát ne gondoljátok, hogy a menny
szegényebb, mint a föld! Hogy az emberek többet tudnak produkálni, mint az angyalok! ...

Szoval lehet, hogy ez valakinek nem tetszik, lehet ezt nem szeretni, de az biztos, hogy amit ennek a predikacionak a megvagdosasaval csinalnak, az aljas manipulacio!

Udv
Andras

Előzmény: Kisgazda (760)
Kisgazda Creative Commons License 1999.12.09 0 0 760
Kedves Bubis!

A Hitgyüliről nagyon sokan tudták, már jóval a könyv megjelenése előtt, hogy SZDSZ-es buli. (Én biztos, mert kolléganőm Hitgyülis volt). A könyvből legfeljebb az derül ki, hogy az SZDSZ volt Hitgyülis buli és nem forditva. Az emberek óvatosak, volt itt egy fasizmus, egy kommunizmus, figyelnek a szövegekre. Bibliaismeret hiánya, na ne nevettess, a komcsik is állandóan a marxizmus-leninizmus ismeretének a hiányát rótták fel az embereknek, ezzel magyarázták meg minden tettüket. Ha én bemegyek egy bankba és azt mondom kezeket fel, utána már hiába magyarázok. Hitler beszédeit sem hallottam teljességükben, sőt elárulhatom, a komcsi ünnepeket is úgy lógtam el, ahogy csak tudtam, ez azonban nem jelenti azt, hogy Hitler, vagy Sztálin rendszerét félreérteném. Egy "odavetett" mondat sokszor nagyon sokat árul el. Németh nem Krisztus, róla nem olvastam a bibliában. Ha ő atombombáról, rakétákról beszél és még meg is erősiti, hogy ezt szó szerint kell venni, akkor bennem is megerősődik róla egy érzés, ami az elmegyógyintézettel áll összefüggésben. Igazad lehet, amit a csonttörésről irsz, de mi van ha nem igaz, Németh látja, hogy itt van egy csomó Hitgyülis, aki erre tényleg képes és az ilyen fazonok élnek - halnak (de inkább élnek) a követőkért.

Előzmény: bubis (743)
Kisgazda Creative Commons License 1999.12.09 0 0 759
Kedves Jóember!

Némethnek és a Hit gyülinek nem azt róttam fel, hogy csápol. Engem nem zavarna pld.
a mohamedán, ha a Blahán vagy akárhol "égnek meredő hátsó féllel gyakorolnák hitüket", bár ez nem Irán. Irásomban pontosan leirtam mi zavar, nem ismétlem meg. Teljesen felesleges
számodra, hogy a Hit gyülekezetét egybemosd egy normális egyházzal, mert nem az. A bizonyitékokat azonban nem én szolgáltattam ehhez, hanem maga Németh. Az, hogy nem
állami pénzből tartja fenn magát önmagában nem érdem. Ha létrehozok egy Jóemberellenes vallást és van is egy pár követőm, az még nem jelenti azt, hogy ezt bárkinek el kell fogadnia.
Németh elszúrta ezt az egészet, őt hibáztasd. A liberalizmus számomra nem azt jelenti,
hogy fasisztoid dumájú egzaltált emberek csoportjait csak azért el kell ismernem, mert egyháznak hivják.

Előzmény: jóember (744)
Bianco Creative Commons License 1999.12.09 0 0 758
De hallottam. Ebből az következik, hogy ez a két nép ma is fasiszta inkvizítor?
Ahelyett, hogy NS kérne bocsánatot, te még itt tetézed. És kioktatsz történelemből, holott nem erről beszélünk.

Előzmény: jóember (756)
jóember Creative Commons License 1999.12.09 0 0 757
Kedves melnyikov, az efféle bandák Londonban, hej számosabbak, mint Budapesten. Ha van egy minimális teológiai és angol tudásod, elég csak a londoni telefonkönyvet fellapoznod, a talált címek közül néhányat felhívnod, és máris elképedve tapasztalod, hogy az általad utált HGY keze mát Londonba is betette lábát. Mellesleg, csak külön a Te tájékoztatásodra, ez a kereszténység pünkösdi-karizmatikus irányzata és világszerte 600 millió tagja van. A rómkatok után a második a krsztnysg irányzatai kztt! Ha nem hiszed, járj utána.
csacsó
Előzmény: melnyikov (748)
jóember Creative Commons License 1999.12.09 0 0 756
bianco

A spanyol és portugál fasizmusról, Francoról és Salazarról nem hallottál? Nem tudod, milyen eszközökkel irtották az ellenzéket, amíg hatalmon voltak? Én soha nem hallottam semmiféle bocsánatkérést, vagy korrekciót e két nemzet hivatalos képviselőitől a fasiszta éra alatt elkövetett atrocitások miatt. Javaslom, hogy tanulmányozd az ide vonatkozó irodalmat, hiányosságaidat pótolandó. E tevékenység abban is segít, hogy ne balhitekben higyj és tajtékozz téveteg, mert befonják elméd vad kényszerképzetek.

Előzmény: Bianco (755)
Bianco Creative Commons License 1999.12.09 0 0 755
Kedves jóember!

Ezzel sem értek egyet, de ez nem érdekes. A spanyolokra és a portugálokra gondoltam.

Előzmény: jóember (746)
pindiy Creative Commons License 1999.12.08 0 0 754
Hát illen az élet 3d, bizony én megmondhatom, hogy ki az igazi és ki nem.
Te megteheted, hogy nem értesz vele egyet.
Én meg tehetek rá.
Felőlem meg úgy osztályozhatod a liberálisokat ahogyan akarod.
Legfeljebb más lesz a véleményem.
Arra meg tehetsz.
Csak, hogy ez egy liberális gondolatmenet és ez nem lesz soha sem a sajátod.
Ezért neked nem lesz soha mindegy, hogy ki mondja meg, hogy ki az igazi konzervativ és ki nem.
Hja a tekintélytisztelet az nagy úr az alattvalói számára.
Előzmény: virge3d (753)
virge3d Creative Commons License 1999.12.08 0 0 753
Azért már nehogy mindenféle pindiyek mondják meg, hogy ki az igazi konzervatív és ki nem. Gondolom egy liberális sem örül neki ha konzervatív oldalról kezdik osztályozni őket liberalizmusból, vagy a baloldaliak, ha jobboldaliak beszélnek arról hogy ki az igazi baloldal és ki az aki csak annak mondja magát...
Előzmény: pindiy (751)
refugee Creative Commons License 1999.12.08 0 0 752
Itt egy no comment:

Budapest, 1999. december 8. (OS) - Molnár Róbert (FKGP) országgyulési képviselo szerda délelott megküldte Györgyi Kálmán legfobb ügyésznek az Országgyulés Emberi Jogi, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottsága elé került dokumentumokat, amelyeket a Hit Gyülekezete feltételezett visszaéléseivel kapcsolatosak. Az írásos anyag és a videó-összeállítás a bizottság tagjainak kérésére került a testület elé.
Molnár Róbert ezt az anyagot egy húsz oldalas feljelentés formájában Györgyi Kálmán legfobb ügyésznek továbbította. A képviselo azt kérte az ügyészségtol, hogy az egyházakról szóló, 1990. évi IV. törvényben rögzített jogkörében eljárva állapítsa meg, hogy a mellékelt dokumentumok alapján a Hit Gyülekezete, és Németh Sándor vezeto lelkész az alkotmánnyal, és az érvényben levo törvényekkel összhangban fejti-e ki tevékenységét, vagy sem?
Molnár Róbert szerint alapos a gyanú arra, hogy Németh Sándor vezeto lelkész egyes prédikációval és tanításaival nemzeti, faji és vallási csoportok ellen uszított, gyulöletet keltett. Az európai népeket (franciákat, németeket, portugálokat, spanyolokat, osztrákokat) nácinak nevezte, azt állította, hogy a katolikus egyházat Mussolini alapította. Adolf Hitler pedig csak azt tette, amit a katolikusoktól tanult.
A lelkiismereti és vallásszabadságról, valamint az egyházakról szóló 1990. évi IV. törvény bevezetojében kimondja, hogy a Magyar Országgyulés az egyházakról szóló törvényt a mások meggyozodése iránti tisztelet, és a tolerancia elvét megvalósító magatartás garanciájaként alkotta meg. Alapos a gyanú arra, hogy a Hit Gyülekezete a törvény céljával ellentétes tevékenységet fejt ki.
Molnár Róbert feljelentése szerint a Hit Gyülekezete olyan jellegu politikai tevékenységet folytat, amely a pártokról szóló törvény, és nem az egyházi törvény hatálya alá tartozik. A pártokról szóló törvény teremti meg a politikai érdekérvényesítés kereteit: egyházat az azonos hitelvet vallók közös vallásgyakorlás céljából hozhatnak létre, 150 ezer kopogtatócédula szervezett összegyujtése, választási kampányok szervezése, az 1994. évi választásokon 70 képviselojelölt szervezett indítása nem tekintheto közös vallásgyakorlatnak.
Molnár Róbert képviselo szerint alapos a gyanú arra, hogy Németh Sándor vezeto lelkész a zsarolás buncselekményét követte el, amikor követelései fejében a kopogtatócédulák visszatartásával, és elégetésével fenyegette meg a Szabad Demokraták Szövetségét. Ehhez egyébként sem volt joga, mert az ajánlószelvények az állam tulajdonai, azokat a polgárok nem a Hit Gyülekezetének, hanem az általuk támogatott pártnak adták.
A legfobb ügyésznek megküldött feljelentés szerint a Hit Gyülekezetében megsértették az alkotmányos emberi jogokat, amikor a Magyar Köztársaság más polgáraival és társadalmi csoportjaival szemben olyan imákra buzdítottak, hogy azok az emberek megbetegedését, csonttörését és halálos agóniáját eredményezzék. Az alkotmány kimondja, hogy minden embernek joga van élethez, a testi és lelki egészséghez, az emberi méltósághoz.
Molnár Róbert szerint Németh Sándor a Hit Gyülekezetén belül zsarnoki rendszert épített ki, amelyet sajátos bibliai értelemzésekbol vezetett le, és súlyosan sértette a hívok emberi jogait. A feljelentés kitér arra is, hogy a Hit Gyülekezetében fizetett tizedrol a hívok nem kapnak bizonylatot, átvételi elismervényt, ezért ezek könyvelése, elszámolása tetszoleges.
Molnár Róbert a feljelentésében felsorolta azokat a bizonyítékokat és tanúkat, amelyek az emberi jogi bizottságnak benyújtott dokumentumokon túl bizonyítják az alapos gyanút.
A képviselo azt kérte Györgyi Kálmán legfobb ügyésztol, hogy a törvénysértés tényét állapítsa meg, a Hit Gyülekezetét szólítsa fel a jogsérto tevékenység megszüntetésére, és ha ez nem történik meg, akkor az 1990. évi IV. törvény értelmében a bíróságon kezdeményezze a Hit Gyülekezete nyilvántartásból való törlését.
Molnár Róbert feljelentését tájékoztatásul megküldte az Országgyulés emberi jogi bizottságának, az egyházakat felügyelo Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának, Dávid Ibolya igazságügy-miniszternek és Kövér Lászlónak, a titkosszolgálatokat felügyelo tárca nélküli miniszternek.

pindiy Creative Commons License 1999.12.08 0 0 751
Kedves melnyikov, hidd már el, hogy nekem semmi bajom a konzervativ eszmeiséggel és annak értékeivel.
Ha azok azok.
De nem mindegyik az ami annak mondja magát.
És még azokkal is toleránsabb vagyok, mint lenni kéne.
De az igazi kérdés túl a lekiismereti szabadságon az számomra, hogy meddig vehető le az egyénről a felelőség.
Nézzük konkrétan a szekták kérdését.
(Ugyan én nem pontosan tudom, hogy ki szekta és ki nem, de azért értem tán, hogy mire gondolsz.)
Mondjuk valaki csatlakozik egy "szektához".
Oszt ott vagy jól érzi magát vagy idővel nem.
Ha belépett viselje annak a felelőségét, ha jól érzi magát annak, ha meg rosszul jár annak.
SZVSZ felesleges a kivül állók számára az embermentő akciók rendezése.
Számomra az alapegység a szabadon dönteni képes ember.(Ezt nem én tanáltam ki, de Isten után elfogadom lásd az alma ügyet.)
És az embernek a döntésével felelőség jár.
Én sem a döntésében nem akarok beleszólni sem a felelőséget nem szeretném átvállalni.
De, ha jól magamba nézek ez lehet, hogy forditva igaz .
Nem tudom átvállalni a felelöségét és igy milyen jogon szólnék bele a döntésébe?
Szóval az én modelemben három dolog van:
-a szabadon dönteni képes ember
-annak sztochasztikus környezete
-és az ezeken értelmezett pech függvény
A cél, hogy a pech függvény integrálja minimalis legyen a születés és a halál időintervallumában.
Ennek az a lényege, hogyha mindig beleszólunk mások ügyeiben, akkor csökken a szabad döntéseinek lehetősége és ha a pech függvény nem lesz minimális vagyis nem jár jól a pali annak mindig más lesz az oka.
Komolyra forditva a szót, a Hit vagy 40 ezer embert tesz boldoggá, biztos azzá, mert különben mi a fenének lenne ott különben.
Társadalom többi tagját meg nem érinti, hisz a belépés nem kötelező, akkor mi a fenének foglalkozzak azzal, hogy mi is történik a gyülekezetben.
Az, hogy egy szekta mikor káros a társadalomra azt meg tényleg a társadalom mondja meg, hisz ő alkotja a törvényeket, amikor is viszont figyelembe kell vennie az emberi szabadságjogokat.
Talán ebből az is következik, hogy azok a szekták tilthatók, ha vannak illenek (vannak pl az a japán szekta aki mustárt alkalmazott), amelyek sértik az azon kivül állók szabadságjogait.

Előzmény: melnyikov (748)
bubis Creative Commons License 1999.12.08 0 0 750
Barhol ahol a Simicska is ott van az mar eleg mocskos nem? :)
Előzmény: melnyikov (749)
melnyikov Creative Commons License 1999.12.08 0 0 749
"Mellesleg egy kazal ilyen Fideszes klub is van, a maguk bejáratott köreivel (azt látod érdemes lenne megvizsgálni)."
Má'megin rondán hazudol. Nevezz meg egyetlen fideszes klubot, ahol Tasnádi szerű figuráknak nyom le továbbképző fejtágítót mondjuk Kövér lászló, vagy bármely ismertebb fideszes. Kérdéseimre pedig, jó mocskos-hites szokás szerint nem válaszolsz. Állításod szerint Hackot tanítványa hívta meg a Tasnádi Péter szabadegyetemre. Kérdéseim tehát változatlanok: Tasnádiék köréből való é Hack talajtornász tanítványa? Ha nem, őt is hívták? És ki?
Azután csak emlékeztetnélek korábbi hazugságodra:

cafon
válasz erre | adatok | e-mail 1999-12-06 19:48:15 (649)

Ez a Korda-villa egy Napi Maos álhír volt, amit a Kövértol kapott a fideszújság. Már rég kiderült, hogy KACSA.

Szép teljesítmény, hogy miután hazugságodra fény derült, a találkozó létét már nem vonod kétségbe, hanem a jól ismert mi loptunk, de a Fidesz is lop sémát veted be. Az ilyen primitív, könnyen tetten érhető hazudozás járatja le még jobban "egyházatokat" és pártotokat, a szadesz és a maszop legalább ért a profi, nehezen megfogható műfajhoz is. Télleg, nem hatnak a rám szórt átkok?
Mellesleg Kedves Asztaltársak, ee kén gondókkodni, hogy akit ilyen nyílt, szándékos hazugságon, tehát nem tévedésen kapunk, annak ajánljuk (kötelező ne legyen a szólszab nevében) az ugyanazon topikban közzétett bocsikérést. Ha egyetértetek, jelezvétek.

Pá mindenkinek,
MB

UI: türelmét kérem azoknak, akik azon NS prédikáció szövegét várják, melyben Sándorunk imádkozott a szadi győzelméért, és ellenfelei romlásáért, kollégám ui. ki kazitulaj, elutazott pár napra.

Előzmény: cafon (707)
melnyikov Creative Commons License 1999.12.08 0 0 748
Kedves Pindyi, én nem azt írtam, hogy mér basztatod ezerrel mondjuk a romkatokat, hiszen ez hamis kérdés lenne, csupán azt mondtam, hogy tapasztalataim szerint míg egy hitgyülivel szemben szinte végtelen toleranciát tanusítasz a liberalizmus nevében, addig konzervatív eszmékkel, erőkkel, egyházakkal szemben türelmed korántsem ilyen parttalan. Oztán:világosan leírtam, hogy én nem azt a jogot vitatom el, hogy egy tömeg elhiggye -a Kurír c. mexűnt "teológiai" lapra hivatkozva, hogy Szibériában kamerákkal rögzítették egy olajdémon röppályáját, hanem pusztán annak illusztrálására szántam, hogy effajta tömegpszichózis súlyosabb következményekkel is járhat. Tehát ne csúsztass kérlek.
S végül, cáfolnom kell ama vélekedésedet, hogy jogállami eszközökkel nem lehet korlátozni szekták tevékenységét, számos nyugati példa bizonyítja, hogy igenis lehet, mégsem omlott össze a demokrácia Angliában, Németországban stb, ahol kifejezetten betiltottak efféle bandákat.

Üdv,
MB

Előzmény: pindiy (681)
bubis Creative Commons License 1999.12.08 0 0 747
Kedves Kisgazda!

Ja, a krisnasokat is ki akarjak zarni. Egyszer mar ki is zartak oket az allami tamogatasbol egy idore valami mubalhe miatt az Antal kormany idejen. A rendszervaltas eleji Nemeth Geza fele szekta-kapany minden nem tortenelmi egyhaz ellen iranyult, de leginkabb a HGY es a Krisna-tudatuak ellen. A krisnasoknal egyebkent volt valami pereskedes is, ahol a csaladellenesseguket probaltak bebizonyitani vagy mi, meg az egyik magyarorszagi vezetojuk szuleit is kihalgattak, de vegul az derult ki, hogy a szulo-gyerek kapcsolat csak az utan romlott meg, hogy a dicsoseges szekta elharitok a szuloket a gyerekuk ellen uszitottak a kulonbozo hazugsagaikkal. Ma is ez megy, ilyen szervezetek ma is mukodnek magyarorszagon. (Kerem aki errol a krisnas perrol tobbet tud, az irja le tisztessegesebben, en egy Melyvizben hallottam errol utoljara.)

Udv.
Andras

Előzmény: Kisgazda (742)
jóember Creative Commons License 1999.12.08 0 0 746
bianco,
Nem biztos, hogy szerencsémre, de az akkori NSZK-ban jártam ált. iskolába és gimibe. Személyesen igazolhatom a németek zsidó- és idegenutálatát. A kukásautóban is mindig német volt a sofőr és török, vagy egyéb a kukadöntögető. Persze ez az EU-tag Németország hivatalos politikájának szintjén éppúgy nincs jelen, mint nálunk Csurka zsidózása. Csak a közgondolkodásban.
üdv.
j.e.
Előzmény: Bianco (745)
Bianco Creative Commons License 1999.12.08 0 0 745
Kedves cafon!
A saját szemünknek azért hihetünk? Látjuk, ahogy NS lefasisztáz két népet, úgy ahogy vannak. Erre nem érv az, hogy ez három mondat volt egy Guinness-rekordot döntő hosszú előadásból.
Előzmény: cafon (731)
jóember Creative Commons License 1999.12.08 0 0 744
Kisgazda, te tényleg kis gazda vagy! Ugyanis kicsiben gondolkodsz. Ha a krisnások is 100 ezren lennének, egyből szélsőségesnek titulálnák fura vallásgyakorlatukat és a tagjaik számára kötelező különböző sajátságos életviteli előírásokat. Ugyanez igaz a mohamedánokra, ha tömegével tennék azt, mint pl. Iránban ima idején: Az utca közepén elővennék imaszőnyegüket és az égnek meredő hátsóféllel gyakorolnák hitüket. Ők sincsenek sokan nálunk. A HGY viszont a "történelmi" keresztény felekezetek számára valóban komoly vallási konkurencia, aki nem állami pénzből, így a tiedből is tartja fenn magát, hanem a hívők önkéntes adományaiból. Légy nagy gazda te is, mert az érvelésed alapján okosnak tűnsz!
Üdv: Jóember
Előzmény: Kisgazda (742)
bubis Creative Commons License 1999.12.08 0 0 743
Kedves Kisgazda!

Attol meg NS nem szallt el, hogy jol osszevagdossak a szavait, vagy egyszeru Biblia ismeret hianyaban, az emberek felhaborodnak azon, amit predikal vagy csinal. Az meg megint nagyon erdekes, hogy sikerult neki ugy beavatkoznia igen durvan a politikaba, hogy ezt csak egy evek mulva megjeleno konyv kapcsan vette mindenki eszre. A HGY-ben nem hangzott el fegyveres beavatkozasra valo felbujtas, nem torik el az emberek csontjait, hogy akkor hatha megternek es meg sorolhatnam, azt pedig, hogy te ezt hiszed, az okozza, hogy elhitted ezeket a hazugsagokat. A HGY perdikacioibol meg valoszinuleg soha nem hallottal egyet sem, hanem csak osszeollozott reszeket, amiket ugy olloztak ossze, hogy "megfelelo" velemenyed alakuljon ki a HGY-rol.

"Nem humanista szemmel, hanem Isten szemével kell látni az embereket. Ha nem megy ez belső megvilágosodással, akkor menjen betegséggel, csonttöréssel, rombolással, az a lényeg, hogy Istent megismerje"

Nem tudom ezen peldaul mit nem lehet erteni! Ha Isten megismeresen mulik valakinek az udvossege, akkor szerinted mi a jobb: az hogy kulonosebb gondok nelkul elje vegig az eletet es utana elkarhozzan, vagy ha arra van szuksege legyen az eleteben akar tobb komoly valsag is, de vegul megterjen? Erre szerintem egyetlen lehetseges valasz van, es ha neked nem ez a velemenyed, az a te problemad! Az interkontinentalis raketaval kapcsolatban sajnos nem tudok reszletekbe menoen "nyilatkozni", mert magam sem ismerem ezt a predikaciot. Mindenesetre azt jo ha tudod (mert alig tudja valaki), hogy Krisztust a Biblia ugy is nevezi, hogy a Seregek Ura, vagy Juda Oroszlanja! Tudod, a szereto Istent! Az pedig egyebkent teljesen trivialis, hogy itt szellemi dolgokrol volt szo, nem a fizikai valosagrol, ami meg ha jol emlekszem az ollozasok ellenere is kiderult. Ha egy kozossegben fundamentalis tanitas a ne olj, ess szellemi dolgokrol van szo, akkor ilyesmit senki nem ert felre egy kozossegben, senki nem fogja azt gondolni, hogy el kell tornie peldaul a szomszedja labat...

Udv
Andras

Előzmény: Kisgazda (742)
Kisgazda Creative Commons License 1999.12.08 0 0 742
A HGY-t nem azért kell kiszoritani mert önfenntartó, hanem
azért mert szélsőséges. Krisnáékat érdekes módon senki nem akarja kiszoritani. Ugyanigy
a buddhistákat sem. Németh kissé elszállt és eléggé durva módon beavatkozott a politikába, továbbá a fegyveres beavatkozásra való felbújtás sem utal békés szemléletre. Kiváncsi lennék
arra, ha Németh szavait Csurka mondta volna, mi lenne itt, teljesen jogosan.
"Nem humanista szemmel, hanem Isten szemével kell látni az embereket. Ha nem megy ez belső megvilágosodással, akkor menjen betegséggel, csonttöréssel, rombolással, az a lényeg, hogy Istent megismerje" "Egy interkontinentális rakétát nekik, atombombát. Szó szerint kell ezt venni"
Hát köszi szépen, Németh az én szememben nem más mint egy őrűlt, hiszen normális ember nem mond ilyeneket. Problémának inkább azt tartom, hogy valószinűleg a kiátkozott Fidesz győzelme akadályozta meg azt, hogy az SZDSZ győzelmével egy ilyen fazon a társadalomra szabaduljon. Tudom, hogy eröltetett lenne az inszinuáció a fasizmussal, de jobb félni, mint
megijedni, de Hitler és Sztálin is elsősorban orvosi eset volt és valószinűleg elmebetegként végezték volna, ha nem találnak utat a hatalom képviselőihez.




Előzmény: jóember (741)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!