Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2022.01.31 0 0 99506

Ha elegendő a többi hozzávaló (köröm, fej, farok, csülök), akkor a bőr 'ártani nem használ'.

Az sem jó, ha a végeredménybe beletörik a bicska, mert olyan vastag a zselatintartalom.

Előzmény: yüz karasi (99505)
yüz karasi Creative Commons License 2022.01.31 0 0 99505

Zselatint még én se tettem, de a bőrke az "alap". :-)

Még  soha nem akartam keveset főzni, van egy 16 literes direkt "kocsonyfőzére specializálódott" fazekam, még nem romlott ránk kocsonya.DDDDDDDDDD

Előzmény: öreg_néne_b (99504)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.01.31 0 0 99504

Bőrkét nem teszek a kocsonyába (zselatint meg pláne), de még soha nem volt kérdéses, hogy megdermed-e. A köröm, csülök, fejrészek bőven elég kollagént adnak. Igyekszem mindig keveset főzni, de soha nem sikerül. :)

Előzmény: yüz karasi (99502)
homerx Creative Commons License 2022.01.31 0 0 99503

hat meg ez :)

Előzmény: yüz karasi (99502)
yüz karasi Creative Commons License 2022.01.31 0 0 99502

Akkor hol van még a négy köröm, egy egész csülök, fül, farok, egy kiló bőrke, cca fél kiló füstölt tarja? :-)

Előzmény: yüz karasi (99501)
yüz karasi Creative Commons License 2022.01.31 0 0 99501

Annyi még egy csirkefarhátat se lep el,,,,

Előzmény: yüz karasi (99500)
yüz karasi Creative Commons License 2022.01.31 0 1 99500

Másfél  liternyi????

Annyiért nem érdemes begyújtani.:-)

Előzmény: joy (99498)
yüz karasi Creative Commons License 2022.01.31 0 0 99499

Azért "nem dermedt vissza", mert csak tetszhalott volt.

Föléledt, most már süthetitek.DDDDDDDDDD

Előzmény: joy (99496)
joy Creative Commons License 2022.01.30 0 0 99498

Régóta így csináljuk, a szilveszterinél sem volt gond.
Most is csak lezsíroztuk, csak annyira lett fölmelengetve, hogy a fölös csontokat kiszedjük, és szét lehessen porciózni. Semmit nem adtunk hozzá.

Végül boltból hoztunk zselatint, egy 20 g-s segített a bő másfél liternyi lén.
Most meg olyan lett, mint a "reumit"!  (Szórakozott professzor c. film :o)

Előzmény: nagypapi51 (99497)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.01.30 0 0 99497

Ha eleve jó/dermedt volt, akkor vissza is kell dermednie felolvasztás után.

Nem sóztátok utána?

(Én is így csinálom, estére megfőzöm, erkélyen kihűl, másnap lezsíroz, felolvaszt, szétoszt stb...)

Előzmény: joy (99496)
joy Creative Commons License 2022.01.30 0 0 99496

Ilyen sem volt még!

Évek óta a kocsonyát nagykotlában dermedés után lezsírozzuk, fölolvasztjuk, kicsontozza nejem, szétosztja több kisebb edénybe és újra dermesztjük.
Most azonban híg maradt, nem dermedt vissza.
Gőzünk sincs mitől, még teszünk 1 próbát zselatinozással.

joy Creative Commons License 2022.01.20 -1 0 99495

Ha már annyira, akkor a Broiler forgónyársas sütő, a Grill pedig rácsos sütő, időnkénti forgatást igényel.
Avagy a kompakt kontaktgrill grillező.
Végül is mind 1, legfinomabb a holtzkohle-parázson sütött trancsírozott-fűszerezett csirke.
:o)

Előzmény: GPF (99492)
joy Creative Commons License 2022.01.20 0 0 99494

Snap+szer ölég ütős lehet!
:o)))

Előzmény: nagypapi51 (99479)
joy Creative Commons License 2022.01.20 -1 0 99493
Előzmény: Oldskin (99476)
GPF Creative Commons License 2022.01.18 0 3 99492

Ha jól értem az angol szakzsargonban a broiling egértelműen a fentről érkező hővel sütést jelenti. A grillezés tágabb fogalom, a broiling az egyik alfaja.

 

Mark Bittman a New York Times főzős rovatának volt a vezetője (és írt pár szuper szakácskönyvet) 11 alapvető hőkezelési eljárást különböztet meg, ezek között van a grillezés is és a broiling is. Az egyik könyvéből veszem az infót...

 

 

Előzmény: xrami (99490)
homerx Creative Commons License 2022.01.18 -1 0 99491
Előzmény: xrami (99490)
xrami Creative Commons License 2022.01.18 0 0 99490

"Szóval a broiler szó mit jelenthet? Tudom, van broilercsirke is, az a fehértollú a húscsirke. De maga a szó? És miért hívhatják pont így és nem grillnek mint európában?"

nagypapi51 Creative Commons License 2022.01.18 0 0 99489

Igen, oda jártam én is, és az albertfalvai kispiacon is volt boltjuk (mára a piac szinte teljesen lezüllött)

OFF a festékbolt helyén ma ruhatisztító van, mellette a kitűnő C+I papír áruház helyén pedig Tesco Express és Rossmann.

 

Előzmény: Oldskin (99487)
Popenka Creative Commons License 2022.01.17 0 0 99488

A képen látható eszközt keményen kihasználtam én is.

Apóséknál láttam először ilyet, pont ebben a színben. Ő legtöbbször hurkát vagy pirítós kenyeret sütött benne, de alkalmas volt bármire. Nos, após már nincs, de az eszköz megvan.

Ráadásul mikor látta az öreg, hogy tetszik ez nekem, vásárolt nekünk egy újat. Az barna-fehér színű, újabb, és még megvan valahol a garázs mélyén. Ki nem dobom, az biztos. Amikor após nekem adta, hegesztett hozzá egy fali tartó konzolt, nem foglalta kis lakótelepi konyhában a helyet, felcuppant a falra. ;)

Mi, a feleségemmel egyetlen villanyrezsóval kezdtük az életet, és utána ezzel a készülékkel. :))))

Csodajól grillezett.

Két éve vettem a Lidliben egy kissé hasonlót. Használom, de nem ugyanaz. Halvány utánzat.

Előzmény: nagypapi51 (99486)
Oldskin Creative Commons License 2022.01.17 0 0 99487

Micsoda emlékek! Az Andor utcában (most talán festékbolt van a helyén?) rendszeresen vettünk grillcsirkét a Bábolnai boltban. 

Előzmény: nagypapi51 (99486)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.01.17 0 0 99486

Több Sparban is sütnek grillcsirkét manapság is.

Valamikor régen, 30 éve, amikor az Allee még Budai Skála volt, a parkoló felőli bejárat

mellett volt egy nagy grillcsirke kocsi. Csirkét ugyan nem vettem, de egy ideig ingyér adták (ha vittél befőttes üveget) a kisült zsírt. Egy idő után ezt megszüntették.

Létezett még a Bábolna baromfi bolt hálózat, ott is pörögtek a pipik, ott néha vettem ebédre egy negyed csirkét.

Volt egy ilyen forgónyársas 2 csirkés grillsütőm, 2.700 kemény magyar forintba került, na, azt kihasználtuk, már csak azért is, mert a konyhában csak egy gázrezsó volt. Ha pl. rakott krumplit akartunk enni, azt átvittük a szomszédasszonyhoz, akinek volt normál sütője... :)

Előzmény: Popenka (99483)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.01.17 0 0 99485

Savoya park, nem próbáltam:

 

Előzmény: homerx (99482)
Popenka Creative Commons License 2022.01.17 0 0 99484

tényleg, összekevertem a dolgot, igazad van!

mentségemre: létezik az "alsós" játék, bár már nem annyira divatos, mint a Monarchia utolsó évtizedében

végül is ezekben a játékokban az a jó, ha egy színből mind a nyolc lap megvan, az alsó és felső is :)

Előzmény: nagypapi51 (99479)
Popenka Creative Commons License 2022.01.17 0 0 99483

Grillcsirkések országszerte.

 

Egyik: Tudok egy Spar-t ahol sütnek, forgónyárson, egész csirkét, combot, szárnyat, egészben hagyott tarját. Sajnos néha a tegnapi maradék is megjelenik rámelegítve. :( De van hozzá mirelit zőccség és szószok.

Másik: Egy Tesco parkolóban nagy sárga autó, egész csibi, comb, bőrös császárhús. Kicsit sósak, ritkán veszem. Nem bírok rá inni...

Harmadik: Szintén sárga autó, egy másik Spar előtti parkolóban, benne forognak a nyársak, egész csibe, comb, oldalas, hátsó csülök. Ezt jól sütik és fűszerezik. Koviubi.

Negyedik: ez csak időszakos, Tagore sétány Borcsa felőli oldala, az egyik büfé elé szokott egy grillszekrény kitéve lenni nyáron. Jó vacsi elvitelre a strandról jövetben. De Balatonfüred egyébként is bővelkedik: a főúton a Csirke-Csülök hely neve sokat mondó. Pár éve biztosan volt még szépen sütött libacomb is az állandó napi étlapon a csirke és csülök mellett. Ugyanott káposzta, steak burgonya.

 

Nyitott szemmel autózok és kitágult orrlyukkal autózok... :)

Előzmény: homerx (99482)
homerx Creative Commons License 2022.01.17 0 0 99482

shell kutakon szoktam latni, hogy egeszben sutik, illetve az akacfa utcai sparban is latom neha, ha arra jarok. ugy vettem eszre, inkabb alkatreszenkent sutik meg. pedig nem nagy vaszizdasz. lehet, hogy inkabb sokan a lehullo maradektol tartanak (szarnyveg, mell, FARHAT!!!!!), amiket sokan talan nem szivesen esznek meg olyan aron.

Előzmény: Boszorka (99481)
Boszorka Creative Commons License 2022.01.17 0 0 99481

Bizony nagyon finom, nem is tudom miért ment ki a divatból. A budagyöngye bevásárlóközpontban a csirkésnél sokáig lehetett kapni grillezett csirkét. Aztán egyszer elromlott a gép és soha többet nem volt. Máshol se látok, pedig tényleg olyan minden sarkon grillcsirke kaja volt egy időben. Nem mellesleg Floridában is sokat ettük, mert a "közértben" sütötték 3 féle fűszerezéssel.

Előzmény: homerx (99480)
homerx Creative Commons License 2022.01.17 0 0 99480

a 80-as evek elejen tobbszor jartam az ndk-ban gimis koromban. berlin fovarosaban sok helyen lehetett kapni az akkori szohasznalattal broiler csirket. nagyon bejott nekunk, mert videki surmokent ritkan talalkozhattal vele, ott meg szinte minden masodik sarkon arultak. nepszeru kaja volt.

Előzmény: Oldskin (99476)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.01.17 0 0 99479

(már ha snapszerről van szó)

Előzmény: nagypapi51 (99478)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.01.17 0 1 99478

...Alsó együtt felsővel magyar kártyajátékokban előnyös dolog...

Nagy tévedés, a felső+király a nyerő :)

Alapból +20, adu színében +40)

Előzmény: Popenka (99475)
Oldskin Creative Commons License 2022.01.17 0 0 99477

És itt is szerepel:

 

http://www.ddrlexikon.de/broiler/

Előzmény: Oldskin (99476)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!