Szia, elég nehéz visszaemlékezni vagy soha sem tudtam ezeket az apró infókat.
Szerintem az m1-en láttam, mert ott volt a rövidfilmeket bemutató sorozat délutánonként. A film kb. 1989-1991 között készülhetett, mert ebben az időszakban nyert valamilyen filmdíjat (talán Berlin vagy Cannes). Ezek alapján is próbáltam keresni, de eredménytelenül sajnos. A film magyar címe 2 különálló szó volt. Semmilyen ismerős színészt nem ismertem fel benne. Olasz kicsengése volt a szereplők neveinek. Semmi többre nem tudok visszaemlékezni sajnos, csak a sztori fogott meg leginkább.
Keresek egy filmet. Az 1950-es években játszódik, valószínűleg fekete-fehér film. Vagy magyar film, vagy esetleg cseh. Nem tudom, mikori film lehet, de mivel kritizálja a szocializmust, valószínűleg '80-as évekbeli lehet (későbbi azért nem, mert a film stílusa régiesebb, nem hinném, hogy '90-es évekbeli lenne).
Van egy női börtön, ahol olyan nők vannak, akik a kommunista rendszer ellenségei, némelyiket ki fogják végezni, akinek pedig jó ismerőse van, azt talán kiengedik. Emeletes ágyakon alszanak, és beszélgetnek egymással.
A női börtönös jeleneteknél sokat mutatnak vasúti síneket, vasútállomásokat.
Van egy ÁVÓ-hoz vagy ÁVH-hoz hasonló szerv, ahol valami irodaépületben dolgoznak emberek. Közülük a leggonoszabb egy vékony, fiatal, nagyon csinos nő, zöld katonaruhában. Ő a film női főszereplője. Időnként kijár falvakra, ahol zaklatja a falusi embereket, bebörtönzi őket, nagyon gonoszan bánik mindenkivel.
Aztán van egy 50-60 éves, kövér, ősz hajú, kopaszodó, bajuszos férfi, ő a film férfi főszereplője. Nagyon utálja a kommunista rendszert, de erről nem igen beszél senkinek. Egymásba szeretnek a vörös hajú nővel, biciklivel lejárnak egy folyópartra piknikezni meg romantikázni.
Van egy jelenet, ahol egy férfi egy nagyváros (talán Budapest?) főterén sétálgat öltönyben meg kalapban, két-három ÁVÓ-s a hónaljánál felemeli, és berakják valami autóba, és elhajtanak vele.
A film vége az, hogy a kövér 50-60 éves férfinek már nagyon nem tetszik, hogy a huszonéves barátnője ennyire kommunista, ezért anélkül, hogy szólna neki, elhagyja. Megszervezi az ismerőseivel, hogy rakják fel egy vonatra, amiben van egy nagy faláda (ebbe rejtik be az embert), és ez a vonat elviszi őt nyugatra, és majd ott fog élni. Így van vége a filmnek.
Ismerős. Ez a bűvös golyó nem egy fekete színű 8-as biliárdgolyó, amitől ha kérdezel valamit, akkor kiírja szövegesen a választ? Szóval amolyan varázsgömbként működik. Nem tudom, mi ez a film, de 1998-2002 körül én is láttam a TV-ben.
Ez egy zseniális film!! Micsoda véletlen, épp egy hete néztem meg DVD-ről, újra. :-)
Én is ajánlom mindenkinek! Különleges, ritka darab. (felületesen végignézve átlagosnak, egy viszonlyag jó mozinak tűnhet - de nem szabad felületesen nézni! több van benne)
Sziasztok! Én egy film címére lennék kiváncsi. Sajnos csak kevés részlet van meg a filmből. Egy nő megy egy autóval és defektet kap,mert ráhajt egy szöggel telivert deszkára,amit szándékosan raktak ki. Majd az elkövető felajánlja,hogy segít neki. Eközben elkábítja ,majd elrabolja. Egy elhagyatott helyre viszi,majd megerőszakolja. A nő feljelentést tesz a rendőrségen,de hiába és úgy dönt ő szolgáltat igazságot. Válaszokat előre is köszi.
Szia! Ha adhatok egy jó ötletet erre, akkor az " eMule" fájl letöltőt ajánlanám. Hasonlít a torrenthez, de szerintem itt mo.n kevesebben használjak. Én jó ideje sikerrel használom filnek, zene letöltéshez.
Facebooknál íratlan alapszabály, hogy az idővonalon a megosztási céllal feltett tartalmak közül semmire sem kattintunk rá mégcsak véletlenül sem! Ha ezt betartod, akkor soha nem fertőződsz el facebookról. Ami fertőzésem volt, azt sem a facebookról szedtem össze, hanem olyan trójaitól, ami a háttérben futva ment fel.
Sima vírusirtó pedig nem fogja meg, csakis az anti-trojans-típusú szoftverek.
"3. Torrentet, nem *.EXE-fájlból töltünk le, hanem *.torrent-fájl vagy magnet-link segítségével és torrent-programmal. (uTorrent/BitTorrent és társai.)"
1. Onnan szedtem le, és mégis átjött a vírusirtóim ellenére is. Pedig a vírusirtóm mellett Malwarebytes Anti-Malware is van a gépemen. Utóbbi adja a kémprogramok elleni védelmet, csak eddig nem volt figyelőre beállítva, hanem csak akkor futtattam, ha valamit le kellett szedni. (Ilyen fertőzésem legutóbb 4 éve(!!) volt.) Végül ezzel tudtam kiszedni a Registryből is. 3 fájlt az AVG irtott ki, másik 2 fájlt és további 34 kulcsot pedig a Malwarebytes Anti-Malware szedett le.
Meg kértem őket. Mágneslinkről összeszedni vírust nem lehet. A letöltött tartalomban már lehet, különösen programok, játékok állományai, crack-fájljai esetén, filmnél nem. (Ha, EXE-fájl volna átnevezve, AVI/MKV-ra, stb.. akkor már esélyessebb, a méret vagy a fájl fejléce árulkodó volna hogy valami nem kerek.) A #4164-est már nem is részletezem ki jobban, hogy miért.
Az, alábbiak fent vannak a gépen?
1. Megbízható vírusirtó
2. Reklámblokkoló, az adott böngészőhöz.
3. Torrentet, nem *.EXE-fájlból töltünk le, hanem *.torrent-fájl vagy magnet-link segítségével és torrent-programmal. (uTorrent/BitTorrent és társai.)
Ha, az első kettő hiányzik a gépről, akkor ne is csodálkozz. Annyi, warez-cuccot láttam, töltögettem, meg oldalakon jártam eddig, bő 10 éve, hogy szinte ilyenbe sose botlottam bele. A nyamvadt fércbúk-ról hamarabb összelehet mindenféle vackot szedni, ahogy hallom innen-onnan.
Nagy, valószínűséggel a 4148-as kommenten lévő linkek egyikéről szedted össze, az 100%. Nem, véletlenül írtam, hogy fake-shit. (4153-as komment.)
Általában a torrentes letöltéseket kell nagy ívben elkerülni, mert azokban nagy százalékban lehetnek/vannak fertőzött állományok. Ennek magyarázat a torrent-rendszer működése: egy fájlt a gyorsabb letölthetőség érdekében nem egy, hanem nagyon-nagyon sok helyről szedeget le, de csak olyanokról, ahol a letöltendő fájlnak egymással teljesen megegyező verziójú<---(videók, képek) vagy verziószámú<---(szoftverek, programocskák) másolatpéldányai vannak fenn. Így ha az egyik oldalon elakadna, akkor szempillantás alatt átvált a másik oldalra, amely nem alszik, nem szünetel. Ez az előnye.
A baj ott kezdődik, ha ezen részletek közül akárcsak egy is fertőzött (vagy akár több is...), mert egy fájlrészlet is tökéletesen elegendő egy kártevőprogram feltelepedéséhez. (A gyomokat sem kell öntözni, mégis kihajt a legnagyobb aszály idején is, mert több méterre hatol le a gyökérzete. A kártevőprogram is ilyen: megél a majdnem semmiből is, mindent megkísérel feltörni, felhackelni, letörölni, a számítógép rendszergazdája vagy felhasználója eltitkosítani (pénzkizsarolási-, vagy bosszú-céllal) -- azaz minél jobban megkárosítani az oprendszert és annak gazdáját.
Fertőzésre utaló jelek:
addig soha nem látott "rendszer"-üzenetek vagy "hiba"-üzenetek (idézőjel azért mert ezeket soha nem a rendszer vagy a hiba generálja, hanem mindig(!!) és kizárólag(!!) csakis az adott kártevőprogram!!!!!);
automatikusan betöltődő új weboldalak vagy új programok;
a régi programok eredeti viselkedésének BÁRMILYEN JELLEGŰ vagy LÁTSZÓLAG BÁRMILY RÖVIDKE IDEJŰ megváltozása;
törölhetetlen fájlok;
rendszerműveletek vagy saját kézi fájlműveleteid számára hozzáférhetetlen fájlok;
kék halállal végződő rendszerösszeomlás;
bármilyen más módon jelentkező rendszerösszeomlás;
... és még sok egyéb, DE MINDIG VALAMILYEN SZEMPONTBÓL SZOKATLAN szoftveres (szoftvervírus), vagy hardveres viselkedés (hardverkárosító vírus, röviden hardvervírus);.
"Megjelent egy piros keretes rendorsegi kozlemeny,hogy nem kivant tartalom miatt zaroljak a gepemet,ennyit meg annyit kell fizetnem,h feloldjak."
Ez egy ismert vírus, neve: "Police-vírus".
Leszedése egyszerű:
1. A Feladatkezelővel bezáratni az érintett böngészőt;
2. A böngésző újraindítása, de a vírusos oldal betöltése nélkül!!!;
3. kikeresni az Előzményekben a fertőzött oldalt, majd megjegyezni és pontosan lemásolni a nevét egy WordPad-fájlba a Másolás funkcióval (több oldal esetén több nevet kell lemásolni<--ez csaknem mindig(!!!) így van);
4. az Előzményekből lemásolt oldal (vagy oldalak) sütijeinek (cookies-einek) kikeresése a böngészőben a Beállítások rész alatt a Weboldal- és Webhely-adatok alatt a Sütiadatok (Cookies-adatok) alrészben, majd itt a listával egyező sütik végleges kitörlése;
5. a fertőzött oldalak törlése az Előzményekből;
6. gyanús programok (rendszerint új és nem teáltalad feltelepített, hanem "önmagától" (=a vírustól!) feltelepült ismeretlen nevű és/vagy funkciójú programok keresése és végleges kitörlése a Windows-VezérlőpultProgramok és szolgáltatások nevű alrészéből(!);
7. Víruskereső program futtatása, majd a fellelt összes kártevőprogram azonnali és végleges kiirtása;
8. Kémprogram- és trójaiprogram-szűrő program futtatása, majd a fellelt összes kártevőprogram azonnali és végleges kiirtása;
9. A Windows operációs rendszer újraindítása!;
10. Az érintett böngészőprogram hibátlan működésének a kipróbálása(!!! !!!).
Ajaj,egyszer en is belefutottam egy ilyenbe,a fiam nagyon lecseszett erte,h ne toltogessek mindenhonnan.De honnan tudjam melyik fertozott...? Megjelent egy piros keretes rendorsegi kozlemeny,hogy nem kivant tartalom miatt zaroljak a gepemet,ennyit meg annyit kell fizetnem,h feloldjak.Nagyon megremultem.