Keresés

Részletes keresés

Lief Creative Commons License 2010.09.12 0 0 691
Kedves Mind!

A Zsombor utcai társasház parkolójában kialakított tárolókkal kapcsolatosan szeretnék felvilágosítást kapni arról, hogy a 09.10-ére meghirdetett bírósági tárgyalás milyen eredménnyel zárult. Van ott egy tárolónk, ezért érdeklődöm, hogy tudjam mi lesz a sorsa...

Köszönöm a válasz előre is!
Üdv: F. Tünde
Törpöl Creative Commons License 2010.08.19 0 0 690
Érdekes ez a három hozzászólás. Mindenképpen tanúságos.

Az észrevételeket nem kell összetéveszteni az áskálódással, mert nem egy tőről fakad!

Itt nem " lakók", hanem tulajdonosok vannak (jó szándékú emberek )

Ez az oldal pedig azért van, hogy a véleményünket leírjuk!( akkor is, ha nem pozitív)

A véleményemet leírtam, és fenntartom !!!!

Úgy tűnik, hogy NYILVÁNOS FENYEGETTETÉSNEK tettem ki evvel magamat !!!
Minden képen figyelemre méltó !!

Az észrevételeket pedig meg kell hallgatni, A HIBÁKAT KIJAVÍTANI és nem megsértődni kell az igazságon !! Mi tulajdonos fizetünk azért, hogy ezt mind megtegyék a szolgáltatók !!
Véletlenül sem azért fizetünk, hogy primitív kioktatásban részesüljünk olyan emberektől, akik belőlünk élnek!!

Remélem válaszom megnyugtató volt - mi is reménykedünk az észrevételezett hibák mielőbbi kijavításában -

P.s.: Ezen három hozzászólás után érthető, hogy miért nem aktívak a tulajdonos társak, kinek hiányzik EZ ????!!!!
Előzmény: Breuer András (689)
Breuer András Creative Commons License 2010.08.18 0 0 689

Tisztelt Törpöl!

Érdeklődni szeretnék, hogy tartósan ebben a házban él e, mert úgy vélem beírásaiból, hogy vagy fogalma nincs a házban zajló eseményekről, vagy személyes problémáin kíván elégtételt venni mások alaptalan támadásaival.

Egyrészt az Ön által felvetett gondok többségéről a tulajdonosok egyetlen döntéshozó szerve határozott, a közgyűlés.

Ettől kezdve a döntéshozókat alázza, nem azt, akit megpróbál lejáratni.

De nézzük a tényeket:

Kamera:

de volt lent kamera, a bejáratot figyelte az elfogadott tervek szerint. A tárolók figyelését később határoztuk el pont a feltörés miatt, de ilyen alapon az összes lakást is figyeltethetnénk.

De hogy tudja: a behatolót a lakók engedték be, mivel a bejáraton nem volt behatolás nyom. A garázsajtót rongálták, melyet a képviselet ingyen csináltatott meg.

A kamera ott és úgy működik, melyet a közgyűlés megimert és ezen az ismeret birtokában elfogadott. Nem gondolom, hogy Önnek joga lenne a közgyűlést ennyire megaláznia (döntést követően) , joga lett volna észérvekkel a döntést befolyásolni, de ahhoz az érveknek nem indulatból hanem értelemből kell születnie.

közös képviselet:

Ez is egy kicsit indulati megfogalmazás. A leírtakból kitűnik, hogy fogalma sincs miről beszél, de megpróbál valamit mondani, mert az trendi. Megpróbál lejáratni embereket, akik nem segítettek haragudni.

Adószáma CSAK annak a háznak van, amely adózás alá vont tevékenységet folytat.

Az Önök házának nincs olyan tevékenysége, mely ebbe a kötbe tartozna. 

De nézzünk pár ügyet a teljesség igénye nélkül:

mit is tett a közös képviselet költségcsökkentés ügyében:

  1. szelektív hulladékgyűjtés pályázat utján, ezzel 1-1 kukát spórolt a ház havonta,
  2. normális vállalási árú takarítókkal történő szerződés, mely kb havi 40 ezer megtakarítást jelent havonta (igaz ezt csak mostanában lehetett, mert a régi SZVB idején a volt SZVB tag vállalkozásában lehetett csak a takarítás annak ellenére, hogy akkor 60 ezerrel olcsóbb ajánlatot is biztosítottunk.)
  3. A garanciális hibák jó része javítva lett, nem kevés munkával és temérdek egyeztetéssel a háttérben.
  4. SZMSZ és házirend is megszületett szintén ingyen, a képviselet munkája következtében. (biztos van információja, mások ezt mennyiért teszik meg)
  5. Országosan egyedülálló informatikai rendszer áll a tulajdonosok rendelkezésére. 75-ből 52 !!!!! tulajdonos használja ezen szolgáltatást.
  6. fundamenta megtakarításra beszéltük rá a tulajdonosokat, biztosítva ezzel az előtakarékosságot
  7. minimálisan emelkedett a közös költség, az átlagosnál alacsonyabb költségből működtetjük az épületet
  8. hetente többször megjelenünk az épületben, ha semmi gond nincs, akkor is hetente
  9. évente ingyen elkészítjük a gondnok és általunk leolvasott fogyasztás alapján a kommunális elszámolást
  10. soroljam még?

Annak idején, amikor a feroxot megválasztották az akkori szvb utána nézett a vállalási árunknak. Megállapították, hogy korrekt. Azóta megváltozott a véleménye, vagy már erre sem emlékezik?

Javasolom, hogy ezt a kérdést is bizzuk a közgyűlésre, hátha körültekintőbbek ebben is.

gondnokság:

Érdekes, hogy ezzel sem volt addig baj, amíg a takarítást -majd dupla áron- belső megoldással biztosította az SZVB.

Most van probléma vele, amikor személyes indulatok és sértettségen alapuló vélemények próbálják formálni a közhangulatot. Ahogy látom szerencsére sikertelenül.

Érdekes kísérlet azok után, hogy a tulajdonosok jelentős része ragaszkodik a gondnoksághoz és a személyhez.

Bizonyára tudja, hogy nem kevés ideje (20 év) nem kevés ház (80) kezelését látjuk el. Ebből adódóan tapasztalatunk is elég széles körű.

Ezen tapasztalatunk szerint a gondnokság, mint intézmény rendkívül hasaznos a minden napokban, különösen ott, ahol a társasház kezelés külsős. Belsős nem is lehet, csak közös képviselő, ami minőségi és tartalmi különbség. A ház nyugalmát és zökkenőmentes működését a gondnokság tudja biztosítani.

Tehát: a gondnokság a ház számára fontos, és nem helyettesíthető társasház kezeléssel

Szintén tapasztalati tény: a gondnokság juttatása komoly anyagi terheket jelent a házaknak, ezért nem engedheti meg magának sok épület.

Az Önök házában olyan konstrukció üzemel, mely szinte elenyésző költség mellett élvezi a gondnokság nyújtotta előnyöket. Ez a költség oly minimális, hogy csak igen sok köszönettel lehet kipótolni az elvégzett munkát.

Azt javaslom Önnek, hamár segíteni nem tud, vagy nem akar, a "köszönöm" szó meg nem jön a szájára, legalább másra ne használja. Sok bölcsességgel tud segíteni, hál Istennek ebben a házban (értelmes lakók között) még sok áskálódással sem tud ártani. Akkor meg minek?

üdvözlettel

Breuer András társasház kezelés

Előzmény: Törpöl (686)
Csíki Joli Creative Commons License 2010.08.17 0 0 688
Már nem is szólitalak az álneveden,eddig is gondoltam,hogy Te lapulsz mögötte,de mostmár teljes mértékben tudom ki vagy !- hát igen ez jellemző rád,hogy álarc mögé
bujva csak pocskondiázni tudsz, - ha máshoz nem is,ehhez aztán nagyon értesz
Ahhoz nincs bátorságod,hogy vállald a neved kedves Törpöl ?- ehhez gerinc is kellene
ugye ?
Nem is reagálok az általad leirtakra,de jobb ha tudod az elődöm Tarcsai Mária
96.000.-Ft fizetést kapott a nagy semmiért -ez nem sértette az önérzeted ? -én
csupán közös- és kommunálisköltséget nem fizetek az 13.745.-/hó ,semmilyen más
téritésről nincs szó,így a telefonköltségemről sem.
Sértődött,beteg ember vagy,de az áskálódásaiddal nem fogsz semmire menni,
ezt már tavaly is megtapasztalhattad,azt fogod elérni,hogy kiközösitenek,és akkor
valóban komolyan kell árulnod a lakásod.

Csíki Joli gondnok
Előzmény: Törpöl (686)
giselle06 Creative Commons License 2010.08.17 0 0 687

"Kedves" Törpöl!

 

Elég sajnálatos, hogy ilyen hozzáállású lakókkal élünk együtt, mint Ön! Nem Jolit kellene támadni, hanem a hozzáálláson kellene változtatni!Nem tudom, mi lenne ebben a társasházban, ha ó nem vállalta volna ezt önként, nem hiszem, hogy vacak 15000.- forintért bárki megtette volna. Azon kivül, hogy esetleg nem kéne összetéveszteni az A lépcsőházat a B lépcsőházzal, inkább tisztában kéne lenni a tényekkel. Egyébként senkinek sincs tudomása az emlitett betörésről, fellhomályositana róla minket? De lehet, hogy erre sem fog tisztán emlékezni, ha már a lépcsőházakat is összetéveszti, pedig még csak 2 éve lakunk itt. Én az A lépcsőházban lakom, és bizony itt is van 1-2 lakó, akit nem érdekel a környezete, mert csak ugylátszik pénze volt, de igénye nem, az ilyennek valahol messzebb kéne lakni, valami távoleső helyen a többi embertől. Egyébként szivesen venném, ha felvilágositana valami szuper takaritószerről, mert egy párszor én is (uram bocsá, saját kezüleg, nem várva a takaritóra) felmostam az ajtóm elótti folyosórészt, és a koszon kivül ugyanolyan ronda maradt. Tán a burkolattal van gond, mert a legócskább anyagokat használták fel, jó pénzt kérve érte. Egyébként remélem, hogy a következő közgyülésen Ön örömmel fogja vállalni amit Joli csinál, de csak ugyanannyiért, vállalva azt ist, hogy nem fogadónapot tart 1 héten egyszer, maximum kétszer délután 4-től 6-ig, mondjuk a szeméttároló melletti helyiségben, és felveszi este 10 után is a telefonokat, ha valamelyik lakónak fáj a hasa.....Ja, és egyébként otthon tartózkodik az év legnagyobb részében. Meginterjuvoltam jó néhány lakót a levele után, sőt kiteszem a faliujságra is, hogy tudják mások is milyen ember él köztünk (még ha névtelenül is). Ahelyett, hogy örülne, hogy van egy Jolink, aki törődik a házzal és a lakókkal, ez a többség véleménye!!! Nem tudom eddig hol lakott, lehet, hogy ez az első lakása, de párunknak nem az, és eddig is társasházban éltünk, ahol nem volt egy gondnokunk 20 fillérért, hanem egy jó messze lévő közös képviselet, akiket nem lehetett zargatni, csak bizonyos napokon. Nem csodálkoznék, ha Jolika lemondana, aztán majd meglátjuk mivé válik a ház az igénytelen lakók meg az ilyenek miatt, mint Ön!  

 

Tisztelet nélkül, de névvel:

 

Balatoni Gizella A lépcsőház

Törpöl Creative Commons License 2010.08.16 0 0 686
Tisztelt Asszonyom! Úgy gondolom, nem a tulajdonosokkal van baj, hanem avval az akaratos magaviselettel, amit Ön tanúsít a tulajdonos társaival szemben. Elég baj, hogy nem tud arról, hogy kit és mikor fosztottak ki megint. A kamera nem működött, mert nem volt rá pénz, hogy a lenti kamera is be legyen üzemelve. A kukákat szükség szerint kell takarítani, nem pedig a naptár szerint ! Úgy tűnik, a kamera csak az Ön kocsijának biztonságát őrzi!! Úgy gondolom, hogy nagyon sok pénzt kifizetünk a semmiért !!
A közös Képviselet túl van fizetve, hiszen nincs adószámunk sem, a befizetéseket rögzítik, és érdemben nem reagálnak időben semmire! Egy ilyen volumenű háznak a képviseletét a feléből meg lehet oldani.
Nem beszélve az Ön díjazásáról, ami a közös költség + kommunális költség,telefon, stb.. ! TEHÁT KÉTSZER FIZETÜNK A SEMMIÉRT !! Önnek pedig a legkevesebb oka lenne, hogy a tulajdonos társait állandóan pocskondiázza és fenyegesse, hiszen soha még egy fillért sem fizetett azért, hogy itt lakik!!! Pedig eleinte nagyon "ingyen " akarta csinálni, de ez csak addig tartott, míg minden gesztenyét kikapart magának!
Gyakoroljon önkritikát!
Próbálja értelmezni a - törvény és rendelet - jelentését - !! Köszönöm.
Előzmény: Csíki Joli (685)
Csíki Joli Creative Commons License 2010.08.16 0 0 685
Kedves Törpöl !

Kritikus hozzászólása részben alaptalan,részben nem fedi a valóságot.
- a B lph előtti viakolor kijavittatásával kapcsolatban: levelek,e-mailek felsorakoztatásával tudom bizonyitani,minden héten jeleztem mind a közösképviselet,mind a beruházó felé ezt a problémát,sajnos eredménytelenül,úgy gondolom a következő lépés az illetékes szervek felé történő feljelentés lesz
- kukatároló és környéke : képzelje el a kukák a nyári hónapokban 2 hetente vannak kimosva és fertőtlenitve!!! NEM ITT VAN A PROBLÉMA -hanem egyes tulajdonostársak
trehány,hanyag magatartása miatt :kiszakad a szemeteszsákja,végig csöpögteti
a folyosót, a liftet,sőt már a kukában sem tudja bedobni otthagyja a szeméttárolóban.
Eszeágában sincs maga után összeszedni,urambocsá' feltakaritani !!-vajon a saját lakásában is ezt csinálja ? - így persze jönnek rá a legyek.és valóban büz van.
Ennyire igénytelenek vagyunk ?-ennyire nem törődünk a lakókörnyezetünkkel ??
Nem a tisztitószerekkel van a baj,hanem a viselkedésünkkel.
A takaritók szerződésében évi két alkalommal van meghatározva - tavaszi és őszi - nagytakaritás és ezt tisztességesen meg is csinálják.
-Kamera rendszer : én nem tudok róla,hogy bárkihez is betörtek vagy kirabolták volna
ha a garázsszintre gondol,azt csak az követhette el akinek van proximitije,és tudatában volt azzal,hogy a lph-i bejáratokat nem látja a kamera - de megnyugtatom mostmár ez is müködik !!!
- a megbizások felülvizsgálata :
Kedves Törpöl !- tisztában van azzal,hogy az összes megbizásunk a Schindlertől a Kaputechnikáig,a társasházak kötelessége,melyeket törvények írnak elő ?
Ez nem kivánságmüsor,akarom nem akarom kérdése - hanem JOGSZABÁLYBAN ELŐÍRT KÖTELESSÉG !!!!!
Javasolnám továbbá Önnek - ehhez joga van - ellenőrizze le a kifizetett számláinkat
ha egyetlen egyet talál ,ami nem szerződésen alapszik ill.nem a tház alapvető
működéséhez szükséges én fejet hajtok Ön előtt.
Úgy gondolom mielőtt elmarasztaló kritikáit leirta volna,meg kellet volna győződnie
a valós helyzetről- és nem szítani a tüzet alaptalanul .

Csíki Joli gondnok
Előzmény: Törpöl (683)
Iza104 Creative Commons License 2010.08.12 0 0 684
Sajnos nagyrészt egyet kell értsek. :-(
Előzmény: Törpöl (683)
Törpöl Creative Commons License 2010.08.11 0 0 683
KAPUBEJÁRAT ÉS KÖRNYÉKE (ZSOMBOR 37 A )

Közel két éve nem tudták megoldani a bejárat előtt lévő kövek szakszerű javíttatását.
Pedig már csak nagy oda figyeléssel lehet nyaktörés nélkül közlekedni.
A babakocsit toló Anyukáknak külön felhívnám a figyelmét erre!!

KUKATÁROLÓ ÉS KÖRNYÉKE: Hónapok óta nem volt szakszerűen kifertőtlenítve a kukatároló és környéke. Ezért hatalmas legyek és bogarak, bűz átlengi a lakásokat!
Ablakok, lépcsőházak koszosak, a lépcsők elpiszkolódnak a szakszerűtlen és nem megfelelő tisztítószer használatának hiánya miatt!

DE: Van egy jól működő kamera rendszer, amitől változatlanul betörtek és kirabolták tulajdonos társunkat.!!! Viszont rendkívül sürgős volt a megszavaztatása!!!!

A közös költséget nem fel kell emelni, hanem jól kell vele gazdálkodni!!!

A most kialakult gazdasági helyzetben a tulajdonosokat nem további költségekbe kell verni, hanem felülvizsgálni a megbízásokat, kifizetéseket!
Példátlan az a fejetlen költekezés, ami itt megy !
A.
Csíki Joli Creative Commons License 2010.07.03 0 0 682
T.Tuladonostársak !
Érthetetlen és felfoghatatlan egyes tulajdonosok életfelfogása és hozzáállása
az alábbi dolgokhoz.
- annak érdekében,hogy csökkentsük a ház kiadásait,elnyertük az Önkormányzati
pályázatot a pet-palack prést illetően.Tehát egy fillérünkbe nem került,ugyanakkor letudtunk adni 2 db kukát,ami évi 330.000.-ft megtakaritást eredményez.
Ennek ellenére egyesek -azzal együtt,hogy külön kiragasztva kérem !! - arra nem képesek,hogy használják ezt a prést,sőt még össze sem taposva egyszerüen beledobják a kukába.Aztán jön a reklamáció,hogy kevés az 5 db kuka -igen így valóban kevés.Nem akarom elhinni,hogy valakinek nincs annyi ideje,hogy lepréselje
a pet-palackjait - azt meg főleg nem,hogy ennyire semmibe veszi a környezetkimélést !!!
Néha úgy érzem,hogy a 8.ker-ben felelősségteljesebb emberek élnek,mint nálunk,nem
csinálnak belőle gondot,hogy behánynak a liftbe,hogy felmoshatatlan anyagot öntenek a lift elé, - majd jönnnek a takaritók azok eltakaritják a mocskaikat, de vegyék tudomásul a takaritók NEM CSELÉDEK,azt is vegyék tudomásul,hogy a tulajdonuk nem
ér véget azzal,hogy becsukják a lakásuk ajtaját,a folyosótól a liftig minden közös tulajdon,amire igenis mindenkinek kutyakötelessége vigyázni !
Az ilyen felelőtlen magatartás azt fogja eredményezni,hogy jócskán meg kell emelni a közösköltséget, akkor viszont nagyon kiváncsi leszek a véleményükre.
Kérem Önöket tartsák be a házirendet,vigyázzanak a tisztaságra a környezetükre.
Csíki Joli gondnok
ordi99 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 681

Kedves Lakók!

2010. szeptembertől saját részre keresek 1+2 hálószobás kiadó lakást az Újbuda társasházban erkéllyel vagy terasszal. (Vagy ha elég nagy a nappali, és leválaszhtató belőle egy hálósarok, akkor 2 szobás is szóba jöhet) Akinek esetleg van kiadó lakása, kérem keressen meg a farkas_andi@hotmail.com mailcímen! Köszönöm!

Tazsa08 Creative Commons License 2010.06.13 0 0 680
Kedves Olvasok!
En szerettem volna hasznalni az Andor Utcai jatszoteret, bar valoban foldszinti lako vagyok es van sajat kertem. Szerettem volna ha a gyerekemnek mas alternativat is nyujtani az egyeduljatszas mellett. Jo lett volna kisgyerekes anyukakkal megismekedni. Meg egyaltalan, ha egyszer a lakasomat jatszoter hasznalattal egyutt vettem, akkor nekem es valamennyi Zsombor Utcai lakonak jar, fuggetlenul, hogy szeretnem hasznalni vagy sem. Sajnalom, hogy ennyi rosszindulat szorult az Andor Utcai lakokba, vigasztal a tudat, hogy a most epulo 2*2savos Andor ut miatt a lakasok az Andor uton jatszoterrel egyutt sem er sokat. Vigasztal, hogy talan tenyleg lesz jatszoter a Zsombor utcaban. Ennyi...
Csíki Joli Creative Commons License 2010.06.10 0 0 679
Kedves Audry !
Úgy látszik az SZVB-ból csak az én nevem ismered,ami természetesen nem baj.
Igen jelen voltunk azon a lakógyülésen amit a kertben tartottatok meg,ahol szerettem volna elmondani a tényeket - nem hallgattatok meg !
A tények az alábbiak :a beruházó közel 2.ooo.ooo.-Ft-al tartozott a háznak,a Ti tüzjelzőtök ide volt hozzánk bekötve - a többi apróságot már nem is emlitem -
többször leültünk tárgyalni a beruházó képviselőjével / Varga Csaba / sajnos sikertelenül,mert amiben ma megegyeztünk,azt másnap már teljesen másképp értette.
Mint induló társasház nem rendelkeztünk "aranytartalékkal",többek között pl a gázszámlánkat is 3x részletben tudtuk kifizetni nem csekély késedelmi kamat megfizetésével.
Egyetlen lehetőségünk az volt,hogy addig nem irjuk alá a használatbavételi engedélyt amig a fenti dolgokat nem rendezi. Nem veletek akartunk kitolni !!!
De nagyon kiváncsi lennék Ti mit csináltatok volna az adott helyzetben ??
Arról nem beszélve,hogy az eredeti átadási határidőtök 2008.május 31.-kérdésem
miért nem mozgattatok meg minden követ annak érdekében,hogy ne legyen egy éves
csuszás ?-miért hagytátok a t.Varga Úrnak,hogy a szomszédos családiházban kelet-
kezett károkat csak akkor volt hajlandó kijavittatni,amikor már nagyon szorult a hurok??- mi ugyanis perre mentünk az építési engedélyben meghatározott dolgok
nem teljesítése miatt.
De szeretnélek megnyugtatni,két közgyülésünk napirendi pontjaiban szerepelt a játszó
tér,sőt 2-szer körlevélben is nyilatkozhattak a tul-ok,csupán 2-3 tulaj tartott rá igényt.
/ arról nem beszélve,hogy ezen igénytartók fszt-i tul-ok,tehát saját kerttel, van aki
dupla kerttel rendelkezik, de kb 500 m-re van tőlünk egy uniós normák szerint épített
játszótér,sőt ha minden igaz a Tétényi u.-Zsombor u sarkán elsőként egy olyan korszerü játszótér lesz megépitve -az országben egyedülálló lesz - ahol a mozgáskorlátozott gyerekek is játszhatnak. /
Különben nagyon szivesen találkoznék Veled végérvényesen tisztázni a két tház
közötti problémákat.

Csíki Joli az SZVB elnöke
Előzmény: AH12 (678)
AH12 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 678
Kedves Springmill és Zsombor utcaiak!

Ritkán olvassuk ezt a fórumot, mert van saját, belső levelező listánk. A játszótér-téma felmerülése várható volt.
Egy éve folyt egy levelezés az Áfa-emelés kapcsán a két ház között. Éppen egy éve volt egy lakógyűlés, ahol sok Andor utcai lakó kétségbeesve kérte a Zsombor utcai lakókat, hogy írják alá a papírt, mert nem lesz használatba vételi engedélyünk.
Akkor a TI SZVB tagjaitok is ott voltak a kerti gyűlésen, és azt mondták, nem járulnak hozzá semmihez, mert "nem tesznek szívességet a TPD-nek." Hiába mondtuk, hogy ez nekünk fontos, nem a kivitelezőnek, azt mondták, sajnálják, de nem... Mellesleg megjegyzem, a képviselőtök arra sem méltatott, hogy visszahívjon, amikor kerestem...
Keresd vissza, akkoriban én többször írtam Nektek.

Mikor a gyűlésen elhangzott, hogy "sajnáljuk, nem tudunk nektek segíteni", akkor egy idősebb SZVB tag-hölgynek is elmondtuk, ha nem segítetek, akkor nem várjatok a későbbiekben tőlünk sem segítséget. Éppen ezt hoztam fel példának, hogy a játszótér a miénk, de lehet közös, ha megegyezünk. Azt mondta az idő hölgy, hogy "nem egyezkedünk Veletek, ebből a házból senki nem fogja a Ti játszótereteket használni". Ti a Zsombor utcai játszóteret használjátok.
Erre közel 60 tanú van, így gondolom ők egyet is értenek abban, hogy most mi sem tehetünk mást. Sajnáljuk azokat, akiknek gyerekük van, és máshova kell hordani játszani.
Köszönjétek meg az SZVB tagjaitoknak (Csík Jolinak?) a közbenjárást!

Sajnálom, tényleg.
Üdv
Audrey
Andor utcai lakó
TopicTomi Creative Commons License 2010.05.07 0 0 677

Jó estét mindenkinek!

Teljesen egyetértek Jolikával, senkinek nem szabad elfelejteni, hogy ez egy Társasház, benne van a nevében, hogy nem egyedüli, hanem Lakó-Társas Közösségről van szó, a hangsúly pedig a Közösségen van! Közösen kell vállalnunk mindent, ami költség és a Közös tulajdonnal kapcsolatban felmerül. Sajnos, vagy nem sajnos, sok ilyen dolog van egy házban, főleg egy olyan szinten felszerelt házban, mint amiben élünk. A kezdetektől fogva lakom itt és mindig azt gondoltam, hogy egy ilyen környéken, egy ilyen nívós házban csak olyan emberekkel lakhatom majd együtt, akik nem csak magukra, de környezetükre is igényesek lesznek. Ezzel szemben Jolika által jelzett költség hátralékokon felül azt is tapasztalom, hogy a lakók egy része abszolút érdektelen a körülötte lévő környezetre. Összekoszolják a lépcsőházat, leverik a vakolatot a falról, tönkreteszik a garázsajtót, összehányják a liftet, rágót ragasztanak a lift kezelő panelére, már csak azt hiányolom, hogy a lábtörlőre ürítsenek. Egyszerűen szégyen, hogy ilyen emberekkel kell együtt laknunk, tisztelet a kivételnek, mert szerencsére a Lakók egy része tudja, hogyan kell Közösségben, az elvárt és elvárható módon élni. Nem célom bölcselkedni, de remélem mindenki, akire vonatkoztathatóak a fenti sorok, elgondolkozik azon, hogy a nemtörődömsége kihatással van más emberekre is. Nem tudom elfogadni, hogy mások miatt ne legyen víz, áram, vagy éppen fűtés...teljesen nonszensz, hogy ilyen mértékű tartozást halmoztunk fel...

Üdv, TT. 

Előzmény: Csíki Joli (676)
Csíki Joli Creative Commons License 2010.04.20 0 0 676
T.Tulajdonostársak !
az I.né-s egyenlegközlők ellenőrzésekor szomorú tapasztalataink voltak.
Egyesek nemtörődömsége veszélyezteti a ház működését.
Vannak akik féléves tartozást halmoztak fel,ingyen használják a melegvizet, a fütést, és a többi szolgáltatásokat,nem tudom hogyan képzelik el a tisztességesen fizetők
pénzéből élősködni ?!
Olyanok is vannak akik még sohasem zárták 0-ra az egyenlegüket,pedig lassan már
két éve,hogy itt lakunk .
Mit szólnának ahhoz,ha a szolgáltatók kikapcsolnák a villanyt a gázt, nem működ-
nének a liftek,nem lenne folyosói világitás,melegviz,fütés ?-ez a lehetőség sajnos fennáll,hisz a tul-ok tartozása márc.31-ig 920.000.-Ft,nem tudjuk kifizetni a közüzemi dijakat,a szerződés szerinti kötelezettségeinkről már nem is beszélek !
Örülnék ha valaki elárulná ilyen fizetési morál mellett hogyan lehet gazdálkodni ?
Az árak szinte hónapról-hónapra emelkednek,és a szolgáltató kőkemény késedelmi kamatokat számol fel !
Miért jó az,hogy a meglévő tartozásukat megfejelik az ügyvédi - és fizetési felszólitásokkal ill. a mindenkori jegybanki kamattal ?
Jó lenne,ha mindenki kötelességének érezné a költségek befizetését és nem
azokat kihasználni akik ezt komolyan veszik !!!!

Csíki Joli az SZVB elnöke
Tazsa08 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 675
Kedves Joli! Kerdeztem a lakogyulesen, ugyanis voltam. Ha megnezed figyelmesen a bejegyzesemet, az meg a lakogyules elott irodott! Nem hulyesegek egyebkent a kerdeseim, hanem jogos felvetesek, amik szerintem nemcsak engem erdekeltek! Nem akarok veszekedni, a lenyeget ugyis megtudtam es nagyon kivancsi vagyok majd a folytatasra.
Csíki Joli Creative Commons License 2010.03.03 0 0 674
Kedves Tazsa08!
Ezek szerint nem voltál a közgyülésen,mert akkor nem tennél fel ilyen értelmetlen kérdéseket.
Honnan veszed ,hogy a "fantasztikus proximity" semmire sem jó?-mivel tudod alátá-
masztani ?
Már kétszer is megpróbáltak behatolni a lph-ból a garázsba,megrongálták a szerkezetet,de a SIKMÁGNES lezárt és akkor se ki,se be nem lehet közlekedni.
A garázs egyetlen gyenge pontja a szekcionált garázskapu,ennek érdekében lesz telepitve a kamera rendszer - vandálbiztos,éjjellátó webkamerákkal - ami teljesen
zárt rendszer,csak a közösképviselettől egy ember tud hozzáférni és csak akkor,ha valamilyen esemény történik.Tehát alaptalan a feltevésed a sugást illetően.
A telepitésen kivül más anyagi vonzata nincs,karbantartást nem igényel.
Megkérlek,ha valamivel nem vagy tisztában inkább kérdezz,és ne etesd a hülyeségeiddel a tulajdonosokat.

Tisztelt Tulajdonostársak !
A csatorna - és ételszaggal kapcsolatban az éves bejáráskor - több más probléma
leírása mellett - a szakvéleményben egyértelmüen lefektettük.
Ennek érdekében ezen a héten 5-én a beruházó és a közösképviselet részéről
egy szakcsoport fogja feltárni a hiba okát,és intézkedni fog a megszüntetéséről.
Addig is szives türelmüket kérem.

Csíi Joli gondnok
Előzmény: Tazsa08 (671)
Iza104 Creative Commons License 2010.02.26 0 0 673
Szia!
Ez nálam is probléma, bár nálam a konyhai szellőzőn keresztül jön a szag, valószínűleg az alattam lakótól. Ilyenkor nekem is be kell kapcsolnom a szagelszívómat. Esetleg ezt is jelezhetnénk a MOTA felé, mint garanciális problémát...
A csatornaszagos aláírásgyűjtés is hatékonynak látszik.
Előzmény: mösz79 (672)
mösz79 Creative Commons License 2010.02.26 0 0 672

Szisztok!

Mostanában egyre többször érzem, ha valamelyik szomszédom süt-főz. Iyenkor ha hazaérek, tele van a lakás éelszaggal, ami valószínű a wc elszívóból ömlik kifelé. Régebben másnak is volt hasonló problémája, és kérdezném arra akkor született-e valami megoldás?

Tazsa08 Creative Commons License 2010.02.24 0 0 671

Kedves Lakótársak!

Ha a fantasztikus proximity ezek szerint semmire nem jó, miből gondoljuk, hogy a kamera védelmet nyújt a betörők ellen. És ha kiderül, hogy nem, akkor jövőre már egy egész biztonsági szolgálatot fogunk megrendelni 24órás biztonsági őrrel? Nem túlzás ez a nagy félelem?

És mi véd minket attól, hogy nem lesz visszaélés (pl.egy jó kis füles a kedves betörőnek, hogy az xy lakó most ment el nyaralni)???

Nem beszélve a költésgekről...

Gondoljunk erre is!

Előzmény: Törölt nick (670)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.22 0 0 670
A 25.-ei lakógyűlésen újra előkerül a kamera-téma, remélem leszünk elegen a szavazáshoz!
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.22 0 0 669
Szia Iza!

Örülök, hogy nem csak én szívok ezzel - már azt néztem nem lehet-e, hogy nálam lehagytak valami szellőzőt az ablakokról...

Nálam is 73-74% körüli a pára reggelre, pedig reggel-este szellőztetek. Én is vettem Ceresitet és szerintem sem ér fabatkát sem.

Végül most feladtam és vettem egy páramentesítő gépet, mert elegem volt, hogy ömlik reggel az ablakokról a víz (szó szerint csorog a párkányról a padlóra) illetve a sarkok elkezdtek penészedni.

Nem olcsó, akciósan is 30 ezer volt, de pár óra alatt kb 2l vizet szedett ki tegnap is és ezzel lement 53%-ra a pára. Tavasszal, nyáron nem lesz gond, mert bukón lesznek az ablakok, de 1-2 téli évad még biztosan lesz amikor járatom a masinát.
kiszmatka Creative Commons License 2010.02.13 0 0 668
Sajnos az értékeinkre saját magunk sem tudunk vigyázni, nemhogy az idegenek /lásd: az A lépcsőház kukatárolója, nem először firkálják össze az ajtót belül és a falakat is filctollal/.
Iza104 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 667
Nem lehet kiírni újra a szavazást? Hátha csak figyelmetlenek voltak az emberek. Az sem volt egyértelmű, hogy ez mennyibe fájna nekünk, esetleg belefér-e közösköltségbe. Vagy volt erről infó csak én nem figyeltem jól?

Én több órás szellőztetéssel sem bírom 70-80 % alá nyomni a páratartalmat, pedig általában napi 1-2 órát nyitva van az ablak, és nem csak résnyire! Viszont emiatt nálam legalább nincs penészedés. Vettem Ceresit stop párát, de halottnak a csók... Annak viszont örülök, hogy csak 1 radiátorom megy 3-ason, a hőmérséklet viszont a hosszas szellőztetések ellenére sem megy 21 fok alá.
Előzmény: Törölt nick (666)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.11 0 0 666
Abszolút egyetértek és csatlakozom hozzád. Nem hiszem el, hogy a lakók fele lusta volt szavazni. Tényleg megvárjuk míg újból feltörnek pár tárolót/kocsit, esetleg lakást?

Más.

Ti is szenvedtek a trópusi páratartalomtól? nálam reggelre ömlik az ablakokon a víz és már penészedik néhány sarok. Nyáron ez nem gond, de most télen nincs sziszegőn az ablak és 30-35 fok a hőmérséklet különbség. Viszont ez akkor sem állapot.
TopicTomi Creative Commons License 2010.02.09 0 0 665

Üdv mindenkinek!

 

Lassan 3 hónapja, hogy nem szólt hozzá senki ehhez a fórumhoz, nyilván kevéssé érdekes már, miután átadásra kerültek a lakások és mindenki megszokta a kis otthonát. Ez örömteli, nem úgy, mint az a hozzáállás, amivel ma szembesültem a Közös Képviselet által kihirdetett, kamera rendszer kiépítéséről szóló szavazás eredményét illetően. Mélységesen elszomorít az eredmény, amely azt mutatja, hogy a Zsombor u. 37. A és B lépcsőházában lakó emberek nem kis %-a teljesen érdektelen a saját és vagyona biztonságát illetően. Szeretnék gratulálni mindazon lakótársaknak, akik képtelenek voltak venni a fáradtságot arra, hogy egyetlen aprócska szavazattal kinyílvánítsák véleményüket, akaratukat, ebben a mindenkit érintő, igen fontos kérdésben. Nem kívánok nekik semmi rosszat, távol álljon tőlem, csak annyit, hogy emlékezzenek erre a lehetőségre akkor, amikor nem kívánatos személyek betörnek az otthonukba, ne adja isten elviszik az értékeiket, ellopják az autójukat a mélygarázsból, vagy a ház elől és erre vonatkozóan semmilyen támpontjuk nem lesz majd. Nem tisztem senki zsebében sem turkálni, nem is szándékozom, de abban biztos vagyok, hogy könnyebben finanszírozható lett volna ezt a rendszert megfizetni, mint pótolni azt a kárt, amelyet bármelyik lakótárs elszenvedhet, ha illetéktelen személyek jutnak vagyontárgyainak közelébe.

Csíki Joli Creative Commons License 2009.11.19 0 0 663

Kedves Törpöl !

Álarc mögé bujva bármit lehet írni bárkiről,még a hazugságokat is.
Én vállalom a kilétem,és nagyon szivesen elmondom Neked az igazat,csak azért,hogy
legközelebb gondold meg a meggondolatlan véleményed.
Annyit ezért előre bocsájtok: nem önhatalmuan zártam le az ajtót,csak azt kellene megértened,két önálló telken lévő,társasházról van szó.Az,hogy a telekhatár közös
semmire nem jogosit fel bennünket,olyannyira,hogy az Andor u.-iak az alakuló közgyü-
lésükön nem szavazták meg a játszóterük használatát,sőt azt kérték a beruházótól
hogy a két telket elválasztó keritést teljes mértékben zárják le.
Arról aztán végképp nem tehetek,hogy T.Varga Csaba átvert bennünket / nem csak
ebben a dologban /olyan dolgokat foglalt irásba,amihez nem volt meg a jogköre.
Röviden ennyit,de bármikor hajlandó vagyok a bővebb felvilágosításra.
csiki joli gondnok
Tazsa08 Creative Commons License 2009.11.10 0 0 662

Sziasztok!

Most akkor volt Andor utcai közgyűlés vagy nem? Mert ha nem, akkor még van remény!

Köszi

Előzmény: Törpöl (661)
Törpöl Creative Commons License 2009.11.07 0 0 661
Csíki Jolán ÖNKÉNYESEN lezárta. Kulcs nála van , el kell tőle kérni, és neki oda kell, hogy adja, nem tarthatja magánál>
Előzmény: Tazsa08 (660)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!