Hát az ötödik évad is csak pár rész után indult be rendesen, és amikor beindult, akkor sem ért fel a negyedik csúcspontjaihoz, de ahogy nézem, a hatodik még lassabban indul be, mint az ötödik, és nem ér fel az ötödik csúcspontjaihoz sem. Most, hogy a nyolcadik részt láttam, azt kell, hogy mondjam, hogy egyrészt most lett először mérsékelten izgi a sztori, két hónap után basszus, másrészt meg azt, hogy eddig egyetlen jelenet volt, amiért igazán megérte nézni, az éjjel tengerbefojtós, hogy ne szpojlerezzek.
A Nebraska című rész magasan (=mélyen) minden idők legszarabb Dexter-része volt, engem már az is kezdettől fogva irritál, hogy az apját folyton előszedik, de ahogy most az apját egy tök értelmetlen rész kedvéért helyettesítették, az meg végképp gáz volt. De ez a rész nem is csak ezért volt szar, hanem ezer sebből vérzett, semmihez semmi köze nem volt, mintha az évad befejezése után vették volna észre, hogy eggyel kevesebb részt csináltak, mint kellett volna, és akkor gyorsan gyártottak volna még egyet, és azt berakták a közepére, mert ugye a finálé utánra már nem csinálhattak még egy részt.
Szóval a Dexter egyértelműen romlik a két évvel ezelőtti csúcshoz képest, és főleg most ezzel az évaddal esett nagyon durván vissza.
Persze lehet, hogy a nekem még hátralevő utolsó 4 részben zseniálisba fog átfordulni az egész, de őszintén szólva nagyon kétlem. Annál nagyobb meglepetés lesz, ha mégis.
Érdemes megnézni a linken az ajánló utáni hozzászólásokat azért... Állítólag iszonyat szar a film, és én hajlamos is vagyok elhinni, valahogy - fene tudja, miért - én is azt hiszem. Csupán csak azért linketlem be, mert Debra szerepel benne.
a horrorért nem vagyok oda, sőt. a Dexter sztem nem az. a kedvencem a Kemény zsaruk, sztem annál jobb forgatókönyvet senki se írt, a Maffiózókat is messze megelőzi.
Debra karaktere egyébként jó, igazad van, de nekem a nő nagyon ellenszenves.
Én nemrég cuppantam rá a sorozatra, és baromi gyorsan végignéztem az összes évadot.
Csak egy apró (tényleg melléktelen) kérdés: Feltűnt valakinek hogy amikor ölni megy majdnem mindig ugyanaz a cucc van rajta? :) (Kheki, felül gombos hosszú ujjú pulcsi, bő, kicsit military stílusú nadrág, bakancs)
Tényleg? Érdekes ez a jogdíjak szempontjából. Nem gondoltam volna, hogy engedélyezik ezt az igen jó zenét ilyen vásári műsorokra. (Nem nézem sajnos a Való világot, így ezt nem vettem észre)
Az 5. évadot még nem néztem meg, itt van, de csak akkor akarok belekezdeni, ha elég időm lesz, mert tudom, ha rákattanok, akkor minden más háttérbe szorul.
(Amikor a Bonest vagy a 24et néztem, felkeltem hajnalban és végignéztem 12 részt egyben :D észleltem, ha szóltak hozzám, de válasz helyett felhangosítottam a tvt... )
Szerintem a 2. és a 4. legjobb, nem tudok választani, a 2.nál csak ismételni tudom Cooper ügynök véleményét, attól feszült végig, hogy egy hajszálra van a lebukástól.(mikor Doekes próbál kiszabadulni,lerágtam a körmöm..)És a csavar a végén, mikor elintézi Lilát...zseniális.
4.ben meg J.Lithgow kinézetre is félelmetes, és valahogy ebben Dex is kezd állatiasodni. (Ritát nem bírtam, idegesítő volt, ahogy Dexre mászott, sztem nem életszerű, hogy felhívogatta minden piszlicsáré dologgal, ..pl. menjen el a gyógyszertárba, mert a gyerek belázasodott, hozzon gyógyszert...ha kisgyerek van otthon, legyen lázcsillapító is.. de ez csak privát vélemény:) Mondjuk azok a részek, amikor trinity meg Lundy ügynök valami téren keresztezik egymást...vagy mikor Trinity becsenget az újságíró csajhoz és kiderül, h a lánya...zseniálisak!!!
3. Nekem bejött a Miguel Prados vonal, tetszett, h Dexnek meg kell küzdenie azzal, hogy Prado kicsúszik az irányítása alól.
1. Jó, jó, mert új és szokatlan, h egy sorozatgyilkosnak drukkolunk, de valahogy annyira nem hatott meg, csak az újdonság miatt néztem végig.
A 2. évadot meg már csak elkezdtem...és ottragadtam :)
SZerintem nem elég a minél nagyobb feszkó, ugyanis egy idő után beleunnál, hogy újra és újra itt a főgonosz plusz a rendőrségről is a seggében vannak és folyamatosan csak "menekül"... Ezért is volt ajó és szükséges a 3. évad... Szerintem egyértelműen a 4. volt a legjobb...
Az tény hogy Debra melodrámája kicsit sok volt, úgyértem a bőgés sok kis apró jelenetnél totál indokolatlannak véltem (pl utolós évad amikor az erőszakolós felvételekről beszélt) hiába szeretem a karaktert nekem itt-ott sok volt... Néha viszont kellett...
2. - Azért a legjobb, mert itt a legnagyobb a tét. Dexter lebukása itt a legreálisabb veszély. A kollégák a Bay Harbour Butcher személyében ő utána nyomoznak, ami azt is jelenti, hogy nincs felesleges mellékszál sem. A Lila-Dexter kapcsolat is nagyon intenzív, Dexter itt roppan meg legjobban érzelmileg, amihez még hozzájön a Doakes-dilemma. A 3. évadban Miguel Pradót könnyen kinyírhatta, mert rá is igaz lett a kód, de Doakes-szal nem tud mit csinálni. Ezért lett ennek az évadnak a második fele a legkiszámíthatatlanabb, amikor tényleg nem lehetett kitalálni, hogy mi lesz a következő részben, hogy oldódik meg a helyezet.
1. - Azért a második legjobb, mert itt is nagy a tét: a gyilkos első pilanattól fogva játszadozik Dexterrel, aki csak fut az események után, ki van szolgáltatva. Debra közben gyilkossal kavar, aki ugye Dex tesója. Ennél drámaibb már nem nagyon lehetne a sztori, csoda, hogy nem fordult át paródiába...
4. - Az a csavar viszi el a hátán az egész évadot, hogy Trinity-ből Dexter mentora lesz. Az egyik legerősebb karakter, egy zseniális színész (Lithgow) alakításában, de az egész undercover Kyle Butler-operáció baromi izgalmas.
5. - Stiles karakterével sikerült új témát behozni. Prado is együtt gyilkolt Dexterrel, de az ő motivációi nagyon mások voltak. Negatívum: Jordan Chase nem elég erős főgonosz + nyomtalanul elsikkadt a rituális gyilkosok szála + a Quinn szálat is túl gyorsan elvarrták: egy vérbeli rendőrt miért nem izgatja, hogy vajon mit dobált Dex és bnője a tengerbe hajnali 3kor?
3. - Itt volt a legtöbb felesleges melodráma és érdektelen mellékszál. Debra szerelmi ügyei ilyen mennyiségben már unalmasak. Prado karaktere nem volt rossz, de valahogy mégsem volt meg az a feszültség, ami a Dexter-Trinity viszonyban pl. igen.
Tehát: akkor működik legjobb egy évad, ha Dexter érzelmileg minél közelebb kerül az ellenfeléhez, illetve minél közelebb a lebukás lehetősége = nagy a tét. Plusz: ha a mellékszálak minél jobban simulnak bele a főszálba, és a szapanoperás betétekből (Laguerta és Debra lelki gondjai) csak annyit kapunk, amennyi tényleg szükséges.
"a többi évadban is van egy vezérfonál, ami vagy tetszik valakinek vagy kevésbé" - igen. pont azt mondja el egy ilyen lista is, hogy melyik tetszett és melyik kevésbé.
miért ne lenne értelme ezt elmondani? ha szerinted nincs értelme arról beszélgetni, hogy a sorozatban mi tetszett és mi kevésbé, nem világos számomra, hogy mit keresel ezen a fórumon. én azt hittem, egy ilyen fórumnak pont az a célja, hogy megbeszéljük, hogy tetszett-e. én mindig is erre használtam, és eddig senkinek nem volt ez ellen kifogása. hirtelen nem nagyon jut eszembe, mi mást tudnánk itt csinálni (mondjuk kapcsolódó hírek linkelésén kívül).
Igazából, szerintem azért nincs is értelme így besorolni, mert másról szólnak az adott évadok, tehát az első, persze gyengébbnek tűnhet, amiatt mert ott még csak kezdünk megismerkedni a főszereplővel, és elkezdünk szimpatizálni vele, míg a többi évadban is van egy vezérfonál, ami vagy tetszik valakinek vagy kevésbé...