Fiúk,kinek van Ursus motorja? Van egy rakás bontott alkatrészem hozzá. hengerfejek szelepfedelek , bontott motorok ,Azért ide írom mert majdnem Zetor!!
Megkoptak az elemek és indítási fordulaton nem tudnak "produkálni" kellő mennyiséget.Aztán a fejszelepek sem lehetnek már a toppon! Sok múlt azon ,hogy milyen tüzelő anyaggal fűtöttek !!!! :-)
Köszi kislegény sokat segítettél! Még egy kérdésem lenne. Van a 6211 zetoron nyomatéknövelő. Nem sok mindent találtam róla. Azt az infót kaptam, hogy ha nem tudom jó e akkor inkább ne használjam mert ha nem jó akkor a váltót is szét kell szedni másképp nem oldható. Így nem merem használni mert nem tudok róla semmit. Hogy működik? mikor kapcsolható, és hogyan? hogy oldható?stb...
Ha egytengelyes pótkocsira gondolsz akkor szerintem egy 5 tonna teher bírású még belefér. Pl. : AP 500 - as pótkocsi még nem nagy utána ha sárba kell menni akkor sem. 6350 kg az össztömege. De ha két tengelyest akarsz utána akkor valami könnyűt kell nézni ami mondjuk össztömegbe is csak max 4-4,5 tonna. És akkor azt még keresztbe is elviszi akármilyen sárba vagy akármilyen hegyre felviszi.
Üdvözletem! Érdeklődnék 6211-es zetor után milyen pótkocsit lehetne venni amivel elbír télen is, erdőben is sárban is ...stb. Nincs ilyen gép a környéken és nem tudom mivel bírhat. Köszönöm a tapasztalt válaszokat!
Nekem 3011 van és én jobbnak gondolom mint egy MTZ az alkatrészek olcsóbbak és minőségre talán jobbak mint az MTz alkatrészei .Van azért ennek is már olyan alkatrésze amit nem érdemes megvenni sem olyan szar de ami még eredeti zetor az jó ! Az Agrobíró a fő beszállitó emailben kell rendelni és a magyar postával jön amit feltudnak adni !
Na de WAZZE! Valakivel összekeversz, mert én sose voltam Zetorellenes. Az a mádi ördög volt :D . Attól, hogy MTZ-im vannak még szerethetem a Zetort szerintem, annál is inkább, mert anno száz éve az iskolában olyanokkal gyakoroltunk, vizsgáztunk és a kényelme verhetetlen volt. A vételi lehetőségek miatt van MTZ.