Csak annyira bontja meg, mint pl egy rosszul szigetelt épület 10 cm -es szigetelése mellett megmarad a pl tessaer ablak. Teljesen azonos hőszigetelést egy ép. szerkezeteinél nehéz produkálni, az össz szerkezet szigetelése képez egy " hőháztartást" Egy ytongból épült ház, porotherm, monolit vagy E gerendás födémnél szerinted mennyire " bomlik majd a hő háztartás"? Miért nem használnak pl. ytong béléselemet? Ha figyelmesen visszaolvasod, a meglévő épületre nem javasoltam szigetelést
Nekem a vályoggal az a bajom, hogy ha a belső hőmérséklet jó is-télen- a fal tapintásra jéghideg. Ha a külső fal mellett fekszem az ágyon(lányon), akkor érzem a derekamon a hideget. Gondolkoztam egy plusz szigetelésen a falakra, de nem igazán lehet. Az ablakokat kicseréltük, és már ez miatt penészedik minden sarok.
Köszönöm a tanácsokat. A fűtés valóban dilemma lesz. Főleg, hogy a régi ház jelenleg parapetes konvektor. De az le lesz cserélve radiátorosra.
Hogyan lehet alábetonozni a régi háznak? Ha kiszedem alóla az 50cm földet, nem fog megrogyni? Szakaszosan? Betonozni lehet e úgy, hogy egy előző adag már megkötött és melléöntöm a frisset? Összekötnek egymással? Jó sok kérdés tudom, de szeretnék tájékozódni, és ha hívok egy szakit, ö egyféle szemléletet tár elém. Pedig sok van. Köszi
Az szerinted milyen problémát okozhat, ha a ház egyik fele jól szigetelt, a másik nem? Én azt gondolnám, hogy a régebbi részen jobban kell fűteni (illetve csak annyira, mint eddig), míg az új részen kevésbé, a fűtést úgy kell tervezni. (?)
Az új és a régi találkozásnál vályogház alá is betonozd az új vb. alapot min. 50 cm-t A tartófal minél olcsóbb tégla és a lehető legvastagabb szigetelés rá Minél sűrübben bekötni az új falat a régihez, lehetőleg vb.vel Az alap pihenhet, ha jó a beton, akár éveket is. A fal tetejét takarással védhetet az időjárástól. Födém, tető egyszerre
Üdv Mindenkinek. Remélem jó helyen kérdezek. Véleményekre lennék kíváncsi, azzal kapcsolatban, hogy egy meglévő vegyesfalú(tégla vályog), házhoz szertnénk hozzáépíteni. A régi ház alatt nincs masszív alap. Milyen technikák vannak arra, hogy a z új épület és a régi ne váljon el idővel? Illetve a mai építőanyagok közül, melyiket érdemes párosítani a régivel? Vagy erre felesleges figyelni? Ami még fontos a kivitelezés szempontjából, hogy nem egy lendületből építenénk fel az új részt, hanem ahogy gyűlik a pénzünk haladnánk vele. Ez talán azért érdekes, mert nem minden építőanyag szereti a "félkész" állapotban való pihentetést.
Bocs, de nem írtad, hogy nem a tied. " A többi felületet én festetni szoktam diszperziós műanyagfestékkel, vagy mészfestékkel " Lehet, hogy rosszul értelmeztem,,,,
Láttam már ilyen olajfestékkel festett falat, gondolom átkenték vagy 3 sorral. Ha egyébként száraz a fal csak a pára csapódik le rá akkor nem rohad be a festék alatt. Nemigen szokták csinálni, mert szebb a csempe.
Vágnék 110 cm hosszú 6-os betonvasakat és minden vízszintes fugába tennék kettőt de úgy, hogy a falba fúrnék 6-os furatokat és beütném a pálcákat. A szélső sor függőleges fugába is beállítanék 2 db betonvasat és lefúrnám a padlóba.
Én amikor üvegtéglát raktam jó cementes malterba raktam, de rakhatod ragasztóba is. Azért ha nem lesz a plafonig rakva csak módjával dőljetek neki.
Üvegtéglával kapcsolatban lenne kérdésem: Adott az, hogy szeretnék egy meglévő falra merőlegesen , az adott szoba elválasztásához egy kb 1m re kinyulő 2m magas üvegtégla falat építeni. Hogyan rögzítsem illetve ha üvegtégla ragasztóval ragasztom akkor az a legbiztonságosabb? Vagyi, ha neki dől valaki nem fog eldőlni? Hogyan rögzítsem a padlóba illetve a falba?
A födém az nem csak az ami a fejem fölött van? Mert itt nem arról van szó nálam hanem a főfalak alatti, illetve a földszinti padló vízszigeteléséről.
Gondolom azért is kell talajvíz mentes területen is a bitumenes lemez, mert ha nem is érintkezik közvetlenül vízzel a szigetelés, ha nem lenne ott, a talajpára télen bemenne a falazatba, ott kicsapódna, eláztatva a falat.
Ha öregszik a bitumen gondolom repedezhet ( a vékonyabb könnyebben vagy hamarabb), és akkor átszivároghat a víz rajta (ha van ott), viszont ha csak talajpára van, akkor annak a mennyisége ami átjut a kis repedéseken-ami a bitumenben van az nem számottevő ezért nem baj ha vékonyabb a szigetelés.. De ezt csak gondolom:). A valóság lehet hogy más.
Egyáltalán pl egy főfal alatti sávalap betonrétege alulról kapillárisokban felszívja a vizet? Átengedi a párát? Vagy nem, és a bitumenes lemez csak azért van ha repedések vannak,lesznek a betonon akkor védjen a pára ellen?
Sokat kérdezek bocs:). De a lényeg hogy szerintetek nem gond hogy a vékonyabbik lemezt tették be. Megnyugtattatok.
olyat is láttam,hogy tejeszacskókat raktak alá,mert elfogyott a bitumenes csik. ha nincs viz a födémen,akkor nincs is mit szigetelni.
voltam olyan helyen is,ahol fal alá egyáltalán nem tettek,mondván,hogy a pince fala alulról,és a falak oldalról szigeteltek.más kérdés,hogy a talajviz annyira megemelkedett,hogy a pincében épp állt a viz,a fal meg szivta föl a vizet :O