Urak. 6Baros c16se nyomozás a vègère èrt... Rèszben öngól lett valamilyen szinten... Bontóból lett vève a komplett motor. Valamikor valaki egy 1.2-es főtengelyel rakta össze.... Dugattyú teteje 3-4mm-el lejebb volt a blokktól FHP-n. Egyszerűen senki nem vette èszre össze rakásnál :(
A fene tudja, én szétszedtem dib-dáb darabokra, golyónként elmosogattam, megszárítottam, új zsírral összeraktam és nem kellett kúpos cucc, használhattam a gyári harangot ami picit talán jobb minőség mint az utángyártottak.
Az enyémnek ugyanilyen a vége egy ügyes kis pajszerral ki lehet pattintani, de láttam már aki egy határozott mozdulattal kihúzta. Az olaj témához nem tudok szólni.
Az autószerelőm évek óta ilyennel jár. Tavaly nyáron ültem benne legutóbb, akkor volt benne 420 ezer km, éppen akkor jött vissza vele dél-Spanyolországból. Nem tudom, mennyit sportolt vele, lehet, hogy az övé egy különlegesen fejlett példány.
Szereltem már féltengelyt , és sok mást is. Van azért tapasztalat. Egy gumiharang csere nem a világ.
Pl. egy lancia ypsilonból simán ki lehetett húzni, a lagunámból már fogta a belső gumiharang is a féltengelyt stb. azoknak van olajleeresztő csavarjuk itt nincs.
Szóval más és más.
De nem akarok úgy hozzáfogni hétvégén, hogy nem jártam előtte körbe a témát.
Azért, ha valaki leírja megköszönöm.
A menetét tudom, csak az érdekel, hogy a váltó felől, fogja-e biztosító a féltengelyt, vagy nem.
Autó: Chevrolet Aveo 2011, 1.2 benzin 86 LE A12XER motorkód.
A bal oldalon ( váltó) kellene külső gumiharangot cserélnem, amihez ugye le kell vennem a külső csuklót.
A kérdésem:
Ki tudom venni a difiből a féltengelyt ehhez a művelethez egyszerűen? Mert képeken úgy látom, hogy belül is egy seeger gyűrű fogja a váltóban, vagy nem? Egyszerűen kicsúszna?
Gondolom az autó alatt is kioperálhatnám a külső csuklót, de jobb lenne kiszedve.
A váltón nincs olajleeresztő csavar. Ha megdöntöm, akkor is kifolyik az olaj?
Milyen olajat kell venni hozzá, nincs leírásom, és hol lehet feltölteni, és meddig?
Az autóknál viszont megszoktam a minden motoros dolgot.
Nem is tudom mikor volt utoljára olyan autónk aminek mechanikus ülése volt vagy mechanikus váltója . 10-15éven belül biztos nem.
Van egy boltbajárós gyereket iskolába vívő meg minden vackot ezzel fuvarozó öreg 16 éves v6 automata lagunánk is de abban is motoros memóriás bőr belső van.
Fater vett egy ilyet. 117e km Mo-i egy tulaj volt, eléggé rendben van. 2014-ig márkaszervízbe hordta 85e km-nél volt ott. Ecu szerint is annyi a km, számlák is vannak, szépen megy, nagyon egyben lévőnek tűnik, remélhetőleg 60-80ezret tud vele még menni. Sér mentes, szépen jár a motor(már amennyire egy ilyen dízel szépen járhat), váltó szépen vált. Kíváncsi vagyok mi lesz a baj vele ha lesz. Semmilyen hibakód nincs benne egyik vezérlőben sem.
DPF-et hol lehet megnézni melyik mérőblokkban a telítettségét?
A jó állapotért cserében full fapad. Kéne bele egy motoros bőr belső meg egy navi.
Motoros ülést könnyű ezekbe beépíteni(memória nincs)?
Ha tényleg ennyi van benne akkor 200-ig elmegy nagyobb hiba nélkül? Fater lassan megy, nem nyomja már egy autónak se.
A java már többet ment sokkal, előjönnek a hibák. A motor javíthatatlan tud lenni könnyen. Konstrukciósan zűr az egész. Lemez kipuf csonk repedezik, pd elem elfárad, elolvasztja a dugattyút, vízpumpa tömítés okosan a motorolajba tud engedni, elég kicsi a turbó és könnyű kihajtani a lelkét ha valami kicsit nincs rendben (egr, befecskendezés).