Köszönöm! Orsi, egy kis személyes továbbképzésre nem lehetne benevezni, ha mondjuk mi is a Balcsin vagyunk? Vinnék egy kis blézert, aztán néznélek, amíg megiszod, én még limonádéban utazom a következő pár évben remélhetőleg:-) (vagy babát várok, vagy szoptatok, vagy ha éppen egyik sem, akkor blézerezek, csak nem szokta a paraszt a szántást mostanában, aztán akkor meg 1/3 üvegtől fejreállok:-)
Lili nagyon édes, és a Multi-tech nagyon komolyan néz ki!!!
nem nem :D a sunshine kid háttal is beköthető - de nekem úgy nem tetszik... nem merev letalpalós mint a multitech és nem is 2 hevederrel rögzül, mint az elite, hanem 1 hevederrel... nemtom :D -
én 145ös dollárnál vettem a fiúkét és 160asnál Liliét... hát nagyon nem mind1.
a latch az olyan hogy van két bizbaszod, amit rákattintasz az isofix pontra, a két bizbaszt összeköti egy heveder, ami átmegy az ülés alsó részén, beletérdelsz, meghúzod (kicsit hasonlít a hátsó 2 pontos biztonsági övre, csak ezt azzal szemben atomra meg lehet tépni), és ennek van 3. isofix rögzítési pontja is, amit én a csomagtartóban rögzítek a kocsim tetejébe. (ez ugye autófüggő, hogy van-e, volvot nem tudom, subarukban van :) )
Ezt a Sunshine-t néztem az ebay-en, de nem értettem a rögzítést, hogy mi ez a latch-dolog. Akkor ez egy rugalmas isofix-et jelent? Ebbe elvileg mehetne már 1 éves is? Ha javulna a Ft, elgondolkodtatna, a matrica nem érdekel. Ja, ez viszont előre nézős, ugye?
Lili egy britax two way elitben ill a multitechben pontosan 1 évesen kb. 1 hét különbséggel készült a két kép, ideiglenesen használta a tesók elitjét amíg meg nem jött a multitech.
sunshine kid radian 80, mind a 3, így a 2 db majdnem 6 évesem is még belső öves ülésben van, és a 3ból 2 isofixszel bekötve (köszönhetően az amerikai latch rögzítési módnak, az európai merev isofixszel nem lehetne ennyi ülést isofixre kötni, hacsak nem különállóak hátul az ülések... de az enyém nem olyan :s)
Nekem a multitech egy toyota corollába van bekötve, az azért nem egy nagyon nagy kocsi, az anyósülés mögé, menetiránynak háttal. Én az anyósülés háttámláját a lehető legfüggőlegesebb állásba tettem, így elég jól hátra lehet tolni ezt az ülést is. Így a férjem lába is elfér. Igaz, Európa-körútra nem megyünk mostanában, de 3-4 órás utakon sem okoz gondot.
(Viszont nem kapott valami jó minősítést ez az ülés az ADAC teszten ...)
na, látod ez egy olyan ülés, ahol _olvasni_ kell az adac tesztet, mert olyan miatt kapott "kielégítő" minősítést, ami pl. nekem nem szempont (nagy helyet foglal,nehéz... stb) http://www1.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/2008/recaro_polaric.asp?ComponentID=231412&SourcePageID=217557
viszont amit tudj, hogy ez az ülés nagyon nagy. Már bármelyik 9-18as ülés is sok helyet foglal, de ez annál még többet, tehát mindenképp nézd meg, hogy fér be a volvotokba
(én a multitechet egy nagyméretű subaruba kötöttem be a vezető mögé, de oda akkor a férjem nem tudott beülni kényelmesen)
multitechről olvastam hideget meleget, igen, :s mert van az adac teszt, ami leírja amit - tulajdonképpen, hogy menetirány szerint nem lehet jól bekötni ill. nagyon nehéz (ezt én is tapasztaltam, mikor ezt teszteltem), de van egy másik teszt, csak nem tudm, hirtelen hol, ami viszont háttal bekötve nagyon jónak írja (de én azt az ülést atomstabilan be tudtam kötni, és a fejrésze nagyon jó)
1 évest? :D megnézed a lányom benne 1 évesen? :D :D
britax first classról nem tudok semmit
(csak most azt nem értem, hgy neked a multitech miért lenne jobb, mint a besafe? a besafe itthon kapható, háttal isofix... és ha meg is kell fordítani, akkor meg multitech vs. multitech menetirány szerint... szerintem a besafe jobb - legalábbis, ha a besafe front crash tesztjeiből indulok ki)
Na bejött a finn Britax, valamit elbénáztam. Már teljesen kompromisszumkész vagyok, úgy érzem, az isofixet áldozzuk fel inkább, mint a háttal ülést. A Mult-itech jól beköthető? Egy évest is betennél már bele? És tesztelték valahol? Illetve majd mindjárt jól megguglizom. Vagy erre írtad, hogy olvastál róla hideget-meleget? A Britax First Class itthon is elérhető, azt azóta sem próbáltad? Köszönöm:-)
marad hát a kompromisszumos megoldás? :(. akkor pörgök tovább a besafe v römer körben..:(.
tanácstalananyu, én is benne lennék közösködésben, de semmi kontaktom nincs oda északra, és ha jól értem ott sincs olyan, ami iso-s is, meg övvel is beköthető háttal.. hm.
hétvégén kipróbáljuk a besafe-et, milyen ótóban gyerekkel együtt, mennyit nőhet még, miegymás..
addig is nagyon köszönöm, ha valaki megosztja velem az arra vonatkozó tapasztalatát, ha van, h mindkét irányban szállították a gyermeket, és (igen v nem) reklamált...
finn britaxot épp tegnap néztem, nem tudom, hogyhogy nem jön be neked.
De a te problémádra ott sincs ugye megoldás, mert olyan ami előre és háttal is isofixes csak a wavo van a talpával. (De a fejproblémádra - mert ha jól értem a wavoval ez a fő gond - nem lenne jó egy fejszűkítő? Anno a britax two way elitet használtam én azzal)
de ugye a hökkebökke britax ülések főleg övvel+hevederrel rögzülnek (a multitech és a two way elite is), tehát azok se isofixesek
Hát, szerintem nem maradtunk le semmiről:-( L, én egyébként benne lennék valami közösködésben is, ha megtalálnánk valahol Lappföldön a tutit, bár nem hiszem, hogy ekkora méreteknél még össze is lehetne csomagolni, hogy szétdobjuk a postát. Nekem még a finn Britax oldal sem jön be, Pepperkakor Jokkmokk vonalon olvasgatok (szóval svédül), a svéd Britax bejön.
háttal isofix és övvel is beköthető? na, ilyenről nem tudok.
ha háttal és övvel akkor concord ultimax, van más is a piacon én még a beebconfort iseos neot próbáltam, az egy rémálom. Bekötni és használni is, rossz helyen megy az öv - mármint gyerek ki és bepakolás szempontjából rossz helyen -. (ill. ezen túl a finn britax modellek, ha van kapcsolat)
most már eléggé meg vagyok zavarodva...olyan ülés létezik, amelyik isofixes, de övvel is beköthető menetiránynak háttal??? mert nem az a lényeg, hogy énautómban nincs iso, hanem, h a besafe combi övvel csak menetiránnyal egyezően köthető be. ha övvel beköthető volna háttal, nem lenne probléma..
tehát milyen háttal beköthető ülések vannak ebben a minőségű kategóriában?? (9-18 kgig) reménykedem, h lemaradtam valamiről :)
nem a hordit nagyon bután használják sokan :S (nem mondhatom, hogy a legtöbben, pedig így van) és a "nem fér el a lába" az egyik leggyakoribb ok, amit én hallok... de amúgy olyan cifrákat olvastam bő 6 évnyi gyerektémás fórumozásaim alatt, hogy néha ketté áll tőle a fülem is.
Én mindjárt veszek egy Ultimaxot, aztán egy év múlva újra jövök dilemmázni.
De amíg lehet, hordizunk, az én nagyobbikam madárcsontú, és még belefér a hordiba!!!! 13 kg, olyan 98 cm, és a feje búbja már túllóg, de az még szabályosan belefér a használhatóságba. A lábai mondjuk viccesen túllógnak, de még beköthető lenne elvileg minden szempont szerint. És már 3 éves múlt. Természetesen nem hordozóban utazik, és az átlagnál vékonyabb, a hordozónk meg a lehető legtágasabb, amit láttunk, de azért általában nem hiszem, hogy mindenki addig használja a hordit, amíg csak lehet (a fentiek alapján mi sem:-)
sose lázadt a lányom, pedig nem egy szótlan típus :D szerintem nem kombinálnak ill. nálunk ez amolyan alapszabály, nem utazik senki elöl, mert én azt mondom, és ő meg háttal, mert én azt mondom :D demokrácia van, csak az én szavam erősebb :D :D
Áááááá, nem kerestem én a spanyol vigaszt:-) Van nekem itthon jó kis hazai:-D
De viccet félretéve: tényleg nem gondoltam, hogy találok valami hihhhhetetlen zseniális ülést, inkább csak azért lesegettem alaposabban, bővebben, hátha valami elkerülte a figyelmem itt a topicban, vagy hogy valami új szempont is képbe kerül számomra, ahogyan nézegetem a kínálatot, hátha eszembe jut, mire van és mire nincs szükségünk, milyen elvárásaink vannak, szóval érted... Pár éve már megfutottuk ezt a kört, csak akkor még ez a menetirány szerinti fordítottság nem került képbe, és akkor két elvárásom volt: 9-18-as, tehát nem valami multi csoda, és isofixes. Meg a lehető legjobb teszteredményű. Akkor három modell volt a piacon itthon, megnéztük, választottunk, szeretjük, előtte elolvasgattuk a teszteket, és döntöttünk. De most nagyon tökölök, akciós az Ultimax, és nekem tetszik. Férjemnek viszont nem, ő isofixeset szeretne, és pártolja a háttal utazást, de ő reálisabb: mivel a nagyobbik menetiránnyal szemben utazik, nálunk hamarabb eljön a lázadás valószínűleg, mint ott, ahol a gyermek abban a boldog tudatban leledzik, hogy utazni csak háttal lehet a kicsiknek.
éértem, köszi.. sajna a dilemma továbbra is fennáll..., főleg amit írtál, h ugye megtapasztalja a menetiránnyal egyező ülést, és utána vajon? mert most elvan háttal ugye, mert nem tudja, h lehet másképp is :). sajna csak a férjem ótójában van isofix, de napközben én is kavircolnék vele...
ahogy én néztem a besafe háttal beköthetőse olyan kiképzésű, amilyen a britax finn ülések is, vagyis direkt van hely a gyerek lábának hagyva. de értelemszerűen a gyerek korával előre haladva a hely kisebb lesz. (viszont itt is az a véleményem, amit hordozó ügyben sokszor sok helyen leírtam, hogy az, hogy a hordozóban a gyereknek nem fér el a lába, nem indok a megfordításhoz, mivel egy balesetnél nagyon nem mindegy, hogy a gyerek lába törik - ami igen, egy hordozóban törhet is akár - vagy a gerince)
nehogy magadra vedd, de meglepődtem volna ha megleled a spanyol viaszt :) :)
sajnos lábelférés ügyben én nem tudok nyilatkozni, mert a lányom 2 évesen fordítottam a hányások miatt.
amúgy azt gondolom, hogy ha egy gyerek utazik menetirány szerint is, akkor utána nehezebben lesz el már háttal. Amíg csak háttal van ez nem gond, mert nem tudja, hogy van máshogy is, de a máshogy után már necces lehet háttal.
vhogy úgy tűnik, tanácstalananyukával járunk hasonló cipőben. hm. és Orsi hozzászóláát olvasva, valszeg nincs olyan ülés, ami minden elvárásom kielégítené, hisz olyat szeretnék, ami menetiránnyal megegyezően és háttal is beköthető mindkét módon. s persze baromi biztonságos, és kényelmes :).
mi is autós gyerekülést szeretnénk venni (a fiam 1 éves lesz), és 2 típust néztem ki, de képtelen vagyok dönteni!
mivel úgy tudom, h 3-4 éves koráig a menetiránynak háttal bekötés a biztonságosabb, BeSafe Combi (nemtom mi a pontos típusneve) mellett tettem le a voksom, ugyanakkor azt is olvastam, h a gyerek hosszúságától függően meg kell fordítani, mert eccercsak (és ez nem 3 éves kor) nem fér el a lába.....hm??? van-e valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? mekkora gyerek nem fér el már benne fordítva bekötve- és így az isofix előnyeit is élvezve? másik kérdés ezzel kapcsolatban, h mivel 2 autónk van, csak az egyikben van isofix, míg az én fapadosomban csak menetiránnyal egyezően tudnám bekötni..nos ha ezt megtapasztalja a gyerkőc, és így nyilván jobban kilát, stb, nem akar-e inkább mindig így lenni eztán? tehát parázom, h akkor a másik autóban nem lenne el háttal már. (hosszabb utakra nyilván ezzel a biztonságosabbal mennénk)
a másik gondolatom a römer isofixese..
be ne hozzatok egy harmadikat, mert...:)))).
köszönöm, ha megosztjátok velem a tapasztalatokat, ha van.
römer v besafe combi, römer v besafe combi, besafe combi v römer....ááááá.
na ezt pont elolvastam, merthogy engem is érdekelt :) és mivel a 3 pontos öv fogja a vállat, ezért nem tud csavarodni, amit a régi - csak ahasánmegyátazöv típusúban még simán megcsinált. de ehhez az kell, hogy ugyanúgy meg legyen húzva az öv, mint egy hordiba, tehát kvázi odaszögeled a mózeshez. A másik nagy előny, hogy oldalütközésnél nem tud csúszni a gyerek - amit a régi típusúban ugye vígan megtett és verte oda a fejét a mózes végéhez -
ez a fejvédelem érdekes dolog, meg a dönthető ülés is merthogy egy csomó ölésnek nincs az a típusú fejvédője, mint ami az ultimaxnak van 1-2 römernek van, és mégis jók. de értem amit mondasz.
Köszönöm a Wavot, igen, ezt néztem korábban, csak azért ejtettem ki, mert olyan semmilyennek tűnik a fejvédelme, hiába írja a szövegesben, hogy milyen szuper, hátrányt nem is hoz a biztonságnál, de ránézésre pl. az Ultimax sokkal jobban béleltnek, puhábbnak, jobban támasztónak tűnik. Arról elhiszem, hogy nem biccen a baba feje, erről nehezebben. És én még nem is újszülöttet akarok beletenni. Olyan ez, mint a Römer beköthető mózese szuper eredményeket hozott a teszteken, amit nem is értek, mert nincs kagylóforma, és nem háttal fekszik a baba, tehát az erő az csavar rajta szerintem egy erős fékezésnél is, nem vagyok szakértő, még mániás sem, de a teszteket mindig elolvasom, és láttam azt a kisfilmet az adac-nál, amit már nem találok, hogy a beköthető mózesben hogyan csavarodik a bébi. Erről meg olyan nehéz elhinnem, hogy ez annyival jobban véd a komolyabb övek miatt.
Teljesen megértelek, mi a kocsivásárlásnál néztük a biztonságot első körben, minden mást utána. Még régebben találtam valami isofixes Britax ülést talán a svéd vagy a finn honlapon, ami a hordozó isofix talpára rögzült, de már nem találom, meg az még mindig csak háttal van, ugyi... Olyan jó babakocsikat meg gyereküléseseket tudnék tervezni, hajjajj, legalábbis az igényeimet jól el tudnám mondani. A babakocsizást már feladtam, nincs tökéletes kocsi, de a gyerekülés nem feladható dolog.
És a Britax First Class? Vadásszak egy olyat valahonnan, vagy vegyem meg ezt az Ultimaxot már, aztán csá.... Hűű, de nem szeretem ezt, mindjárt elolvasom a szövegest az Ultimaxról, régebben olvastam már.
itt vannak az árak http://www.mywavo.com/kindersitz/component/page,shop.browse/category_id,4/option,com_virtuemart/Itemid,54/ 220 az ülés 98 a háttal alap 67 a menetirány szerinti és az ülést forgatod rajta
ez a wavo g0/1 az a variálható ülés http://www1.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/kindersitztest_ergebnisseite.asp?ComponentID=276014&SourcePageID=276093&IDModell=50
na, azért fizikus nem vagyok :) az erőharang diagrammokat én is csak láttam, tehát az alapján tudom azt, hogy mennyiben dolgozik másként egy isofixes mint egy nem isofixes
én ülésbuzi vagyok nincs ezen mit szépíteni... amikor a fiaim 1 évesek voltak a britax fixwayen kívül nem volt háttal beköthető isofix ülés az európai piacon, annak az ára valami 300 eur lett volna, iker gyerekekre való tekintettel ez ugye helyből 600 eur, így lett nekünk britax elite, mert az csak 200 eur volt /db :). Háttal beköthető, nem isofixe. Lili lányom 1 éves korában sem volt annyira menő még ez a háttal bekötés, megint európa, megint finnország, britax multitech (ami azóta egy furcsa ülés lett a szememben kicsit, mivel olvastam kimagasló tesztet is, és olvastam leminősítést is, magam sem tudom, milyen az ülés). Az sem isofix, enneben háttal beköthető.
Nálam ebben a listában úgy nézne ki, hogy 1. hordi 2. háttal beköthető 3. menetirány szerint isofix ülés. Mivel használt háttal beköthető isofixes ülés nincs a piacon - mivel nemrég jött ez a típus ki tömegesen -, így ezzel költséget csökkenteni nem lehet.
van egy német ülés aminek a talpa cserélhető - még iiiildivel néztük anno -. Megkeresem neked, ha gondolod. Tehát az olyan, hogy isofix talp háttal, arra rá az ülés, és van hozzá menetirány szerinti isofix talp is. de! hogy ne legyen minden szép, anno ezzel az volt a gond, hogy ennek a letalpalórésze - ami a römer hordinak is - az fix és autótípusonként változó (tehát nem az van hogy kihúzod és valahol rögzül), emiatt nem biztos, hogy 2 kocsi között mozgatható. Ezen túl ez az ülés nem isofix módon nem köthető be.
mindezek ismeretében továbbra is a hordi-háttal nem isofix módon- menetirány szerint isofix módon tűnik nekem a legjobb választásnak.
ADAC teszt: én el szoktam olvasni azért magát a szöveges leírást is, mert a pontozás - szerintem - csalóka. Tudni kell, hogy egy ülés miért kapott rosszabb értékeket. Számomra pl. nem számít hogy a huzat mennyire nehezen vehető le - persze számít mert 3 év alatt állandóan hánynak a gyerekeim, de a biztonságot nem befolyásolja -, és én csak a biztonságot nézem. Az ADAC ezzel szemben teljesen jogosan kompletten az ülés használati értékét minősíti, amiben nemcsak a biztonság van benne -sőt -. Tehát az ultimax esetén is érdemes lenne leolvasni hogy mi miatt lett az közepes - ha jól emlékszem -, én erre már nem emlékszem.
Köszi Orsi, már majdnem végigolvastam az egész topicot, de még mindig kicsit tanácstalan vagyok. Belepróbáltuk a bébit az Ultimaxba, tetszett neki nagyon, és nekem is, szépen feküdt benne, stabilan fogta az öv, és az ára is tetszett. Terveink szerint 1 éves koráig-kicsit tovább marad a hordozóban, de utána kölcsönadjuk a hordit. Korábban kitaláltam, hogy megvesszük a Besafe Combi isofixeset, addig nyomjuk benne menetiránynak háttal, amíg csak bírja, aztán utána megfordítjuk. De úgy már nem isofixes, tehát akkor már "csak" azt tudja, mint egy övvel beköthető minőségi ülés. És tekintettel a gyerekeink átlagos-vékony testalkatára, véleményem szerint hosszabb időt töltene a nem isofix rögzítésben menetirányba nézve, mint isofix-szel rögzítve menetiránynak háttal. Nem szeretnék most 100 ezer Ft-ot adni egy ülésért, amit mondjuk egy év múlva megint cserélünk valamire, ami isofixes (és ennek megfelelően baromi drága)... Ezt azért már túlzásnak érezném. Akkor már az is olcsóbb, ha most megvesszük az Ultimaxot, használjuk, amíg elvan háttal, aztán mondjuk nem fordítjuk meg, hanem eladjuk, kipótoljuk, és veszünk egy menetirányba néző isofixes 9-18-as ülést, vagy addigra átül a nagyobbik gyermekünk 9-18-as isofixes ülésébe menetirányba nézve, a mi gyerekeink is inkább vékonyak, 4 éves korig simán használható. Az autónk egy nagyon-nagyon biztonságos modell, nem szeretném az "értékét" egy gyenge gyereküléssel rontani, és azt is tudom, a biztonságra áldozni kell, de azért nem szeretnék ennek a rabjává válni. A tesztek alapján az Ultimax nem muzsikált olyan szépen, de ránézésre, tapasztalatok alapján meg jól köthető, kényelmes. Mennyire kompromisszum az Ultimax? Bátran vegyük meg? Tudom, hogy Ti is használtátok, de azóta jöttek ki újabb dolgok, még mindig van helye a piacon, ha a legjobbat szeretném, vagy ez egy kompromisszumos megoldás? Igaz, mindig kell valamiből engedni... Most hajlok arra, hogy egy éves gyereknek inkább háttal ülni isofix nélkül, mint szemben isofix-szel. Tudom, nekem kell eldönteni, de ez nehéz döntés. Ez az erő elvezetése-dolog mennyire komoly érv az isofix mellett, ha normálisan van bekötve a nem isofixes ülés? Köszönöm, köszönöm! (egy blézerrel már jövök Neked:-)
nem isofixnak jó az ultimax, én nagyon szerettem. - abban tuti nem billen sehova, nagyon fekvős ülés - menetirány szerint pedig az övfeszítőjével aztán atom stabilan be lehet kötni
igen, az isofixnél vitathatatlan, hogy az erővezetés más, ezzel nem lehet mit kezdeni.
Szia Orsi, köszönöm! Igen, olvastam a betérdelős módszert, hogy úgy jól rögzít, és azt a negyed órát, húsz percet nem kellene sokszor ismételgetni, nem gyakran szedjük ki, de azt gondoltam, hogy jobban vezeti az erőhatásokat az isofix számottevő módon, vagy valami ilyesmi, érted... :-) Hát akkor a Ford-ot nem értem, miért így csinálja... Korábban is gond volt ez a fejelőrebiccenés, csak akkor még sokkal mélyebben aludt, ha előrebillent a feje, visszaigazgattam, nem ébredt fel rá, de most már nagyfiú, egyből felkel rá, ha visszanyomkodom. Nem isofixesből Concord Ultimaxot nézzünk? Szeretném még fordítva bekötni... Köszi!
egyébként Mo-n én most ha háttal bekötős kellene a besafe-t venném európán belül szerintem maradnék a finn britax valamelyik modelljénél világviszonlatban nem tudom :)
ford: simán lehet, ismerősnek c maxban nincs, és nem felvágás a gond.
mindkét irányból isofixesről nem tudok a besafe emlékeim szerint háttal isofix, menetirány szerint öves,
de, én azért azt gondolom, hogy ha valaki veszi a fáradtságot és normálisan - anno egyszer leírtam - beköti az ülést, akkor ott övvel rögzítve is nagyon jól dolgozik. Kétségtelen, hogy az isofixnek vannak amiatt előnyei, mert a karosszériához rögzít, de egy jól bekötött nem isofix is kellő védelmet nyújt - törésteszteken azért ez látszódik -. A jó bekötés nagyon fontos
Az hogy a hordozó befele lejt általános jelenség - gond -, én is tapasztaltam, isofixnál hatványozottan elő tud jönni, megoldási javaslatom nincs. (de én azt nem értem, hogy ha kisebb korban ez nem volt gond, miért most gond, amikor a fejét már tartja, ül a gyerek?)
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni. Kisebbik gyermekünk egy isofix talpra rögzített Britax hordozóban utazik, jelenleg 8 kiló, 10 hónapos. Azt terveztük, amíg a méretei engedik, a hordozóban marad, de bizonyos szinten csalódás nekünk ez a hordi: övvel rögzítve teljesen oké, de a talpra téve megváltozik kicsit a befelé dőlése, és állandóan előrebillen a gyermekünk feje. Lehet, hogy az autónk ülése is lejt kicsit befelé, de ez a probléma csak a talpra rögzítéskor merül fel, hiszen a talp maga is ék alakú, ad egy plusz lejtést befelé a hordozónak. Elkezdtünk gondolkodni a cserén, még ugyan nem sürgős, de ez a fejelőrebillenés nagyon zavaró, ijesztő. Szeretnénk, ha még menetiránynak háttal utazna jó darabig, isofix rögzítésű, menetiránynak háttal rögzíthető ülésből a BeSafe-nél találtunk modellt, X3 Combi isofix. Pontosabban nem tudom, hogy már kapható-e ez a modell itthon, azt szeretnénk, ha rögzíthető lenne mindkét irányba az ülés, ez fontos lenne, ha hányás miatt kell megfordítani később, vagy kisebb autóba tennénk be, jó lenne, ha lehetne mindkét módon rögzíteni. Illetve jól gondolom, hogy ez úgy működik, hogy menetiránynak háttal beköthető isofix-szel és övvel is, menetiránynak megfelelően meg csak övvel? Fontos, hogy rögzíthető legyen övvel is, van nem isofixes kocsi a családban (apropó, valaki nem tudja véletlenül, hogy létezik az 2 éves Ford Fusion esetében, hogy nincs benne sehol isofix rögzítési pont, és extraként sem volt rendelhető, automatikusan gondoltuk, hogy egy magas felszereltségű modellnél alapból benne van... Focusnál hallottuk, hogy ott volt, csak nem volt felvágva a huzat belül,szervízben felvágták, de itt erről nem tud senki semmit... esetleg valami ötlet? Köszönöm:-) Ragaszkodnánk az isofix-hez, de ha van valami tuti tipp, ami nem isofix-es, azért átgondoljuk. Szóval jó lenne isofix-es (mindkét irányból isofix-es létezik??), legyen övvel is rögzíthető (esetleg mindkét irányból?), és természetesen biztonságos, de ezt itt mondanom sem kell. Külföldi beszerzésben is benne lennénk, ha ott van a nekünk való legjobb. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat Nektek, néztem a német és osztrák teszteket, ha jól vettem észre, az amerikaiak annyira nem tesztelnek, inkább propagálnak a háttal bekötés mellett még nagyobb kategóriában is, de az álmaimnak teljesen megfelelő ülést nem találtam, vagy lehet, hogy igen, csak nem látom át... (gondolok itt a BeSafe bekötésére). Köszönöm szépen, sziasztok!