Más nevében nem tudok válaszolni, de mint az előttem hozzászóló is jelezte több mindentől függ. -Burkoló anyag minősége, mérete, -Mintába kell rakni v. nem,Burkolandó felület ninősége -stb.
ha nem sürgős,akkor éppen saját házamhoz készitek blogot.jó részletes lesz,először a szövegeket csinálom meg,aztán jönnek képek,csicsák.terv szerint 2 hónapot adtam rá:)
Ez fáraóhangya... Nekem már volt hozzá "szerencsém". Anyukámnál évekig nem tudtuk kiirtani, majd lakásfelújításnál találtuk meg a fészküket a konyhában a csempe alatt... Próbáld meg megnézni, hogy hová viszik a kaját, és célirányosan kipusztítani őket. Máshogy nekünk sem sikerült, pedig elég sok szert/csapdát kipróbáltunk.
Bizony hangya az. Behurcolhattad a tüzifával vagy a kertből gyümölcsökkel. Az az érdekes, hogy egész évben láthatatlanok, csak évenként egyszer vagy kétszer rajzanak.
Porszívóval gyérítheted a csapatot, lehet kapni hangyaírtószert (spray vagy tasakos) vagy féregirtó vállalkozót is hívhatsz.
Még nyáron kértem tanácsotokat házvétel/házépítés kapcsán. Házat azóta nem találtam, ami ínyemre való lenne, ezért erősen az építésen töröm a fejemet. Viszont nem látom egy az egyben a házépítés folyamatát, technológiáját. A műszaki dolgok közel állnak hozzám (gépész terület), meg a házépítés témakörből is sok dolgot megtanultam már, leginkább a felújítás részét, illetve a házépítés néhány részfolyamatát, de nagyon hiányosak az ismereteim és szeretném kiművelni belőle magamat. Tudtok ajánlani valami linket, vagy könyvet, egyebet, amiből megismerhetném, hogy hogyan készül el egy ház nulláról a végéig (teljes szerkezetkész állapotig)?
Azt szeretném kérdezi, hogy magyarországon van termesz?
Az az helyzet hogy a mult héten a fürdőszobában a kádnál a csempén találtam egy csapat apró fehéresvöröses hangyaszerű állatot, tegnap pedig a nappaliban a szőnyeg alatt, ( találtam ott morzsát is gondolom azért).
Van valakinek tippje milyen állat lehet ez?
És hogy került be?
Behozhattam a lakásba a fával, amit a kandallóhoz hoztam be és tároltam?
Nagyon régóta olvasom ezt a topikot, rengeteget tanultam és köszönet azoknak, akik tudásukat és tapasztalataikat megosztották.
Szeretnék segítséget kérni.
Kinéztem egy kis házat, viszont mire sikerült szakit találni (nemrég költöztem fel BP-re, az is 3 hét múlva ment volna felmérni a dolgokat, felújítási, átépítési költség szempontjából) pont aznap foglalózták le a házat, mikor kiment vona:(
Ha valaki tud olyan szakit, aki meg tudja nézni egy ház szerkezeti állapotát és fel tud mérni egy átépítés/felújítás költséget, az légyszi a domino74@gmail.com-ra küldje el az elérhetőségét. Olyan szakit szeretnék aki 1-2 napon belül ki tud jönni megnézni, ha ismét találok árban és helyben megfelelő házat.
Továbbra is alacsony költségvetésű felújítás a téma a nálam.
Az a terv, hogy a fűrdőben linóleumot rakunk le a köre, viszont van ilyen lefolyó a padló közepén...jelenleg lepukkant padlólap van lerakva...
Szerintetek mit tudunk ezzel kezdeni? Nyílván letakarni nem lehet, de vajon körbe lehet valahogy úgy ragasztani, hogy az esetleges víz ne szívárogjon és rothadjon alatta?
Távtartóval gondoltam az üvegtéglához ragasztani, alul ha szakaszosan ragasztom kifolyik ha lecsapódik valami kondenzvíz. Alatta meg ott van a párkány, az esővízzel együtt elfolyik. Esetleg ha biztosra akarok menni, hogy a vihar nehogy kirángassa az üveget körbegittelhetem a kávában a vakolathoz. Vagy csinálok valami léckeretet tiplikkel rögzítve, bár a hungarocellbe nem sokat ér a tipli esetleg beragasztva.
A két üvegfal közé alakíts ki egy kifolyót az esetleges pára lecsapódás miatt Volt, hogy az egy réteg üvegtégla elrepedt, nem bírta a külső-belső hő különbséget.
Jó, hogy megírtad,azt hiszem kipróbálom ezt a homokfúvott üveget a lépcsőházba az üvegtégla fal elé. Van neki hely mert eddig külső falsíkban volt, most meg a hőszigetelés vastagságával beljebb van. Nyáron a lemenő nap pont telibe éri, úgy fűt mint a cserépkályha, télen meg amikor jó lenne a meleg persze nem fűt, mert nem éri a lemenő nap. Amúgyis gondoltam bevágatni oda egy üveget mert hideg az üvegtégla, csak eddig sima üvegre gondoltam.
Azért csak módjával bosszantsuk a szomszédot, mert ha visszabosszant akkor már a harcot nem lehet abbahagyni. Újabb és újabb eszközöket kell bevetni és hamarosan bennelesztek az újságban.
De ha jól értem, akkor neki a nappalija-konyhája van ott, oda meg csak nem akar homokfúvottat, de még csak tükrös fóliát sem, mert az egyik a kilátásból vesz le, a másik a fényből. Mégiscsak a csúzli lesz a jó megoldás, esetleg az 500 W-os halogén lámpa. (Rá kell kötni a nappali világítására. Amikor meggyújtja bent a villanyt, kint felkapcsol az 500 W. Az még szalagfüggönyön keresztül is nagyon szar. :-) )
A tüskékhez kötözöl egy szál vasat a faltól 10-15 cm távolságra, ez egy erősített keretet ad a betonnak. Arról volt szó, hogy ez egy megállapodott lakóház ahol mozgás nem várható, csak a biztonság kedvéért kellene a falhoz kötni mert meg lesz bolygatva a padló alatt a föld. Én más erősítést nem látok indokoltnak. Természetesen ha meg lesz bolygatva a talaj, vissza kell döngölni.
A homokfúvott üvegezéssel is lehet szellőztetni, ráadásul a nap sem melegíti fel annyira, mint a sima üveget. Nálam az osztott erkélyajtón felül 4-16-4es üveg van, alul ugyanaz, csak homokfúvott. Napsütéskor a homokfúvott felület hideg, a normál meg tolja be a meleget,
Erre írtam válaszul:
Ennyit jelent,hogy homokfúvott a felület? kifelé vagy befelé van a homokfúvott oldala?