Keresés

Részletes keresés

topikolos Creative Commons License 2010.01.19 0 0 37970
Ha a gletteléssel van a baj, akkor az az üvegfátyolnál is lesz.
Előzmény: Abigél (37969)
Abigél Creative Commons License 2010.01.18 0 0 37969
Nekem is jobban tetszik a sima falfelület, de sajnos én mégnem találkoztam azzal a festővel, aki úgy tud glettelni, hogy az nekem is megfeleljen. Főleg a plafont, hát az rémes.

Ez az üvegfátyol szimpatikus lenne,. de csak akkor, ha teljesen szakszerűen kiviteleznék. Szóval továbbra is keresek szakembert, akkor mostmár erre.

Ezt már diszperzittel festett, elvileg glettelt (csak rondán) falra is rá lehet tenni?

Előzmény: Törölt nick (37964)
Ak76 Creative Commons License 2010.01.18 0 0 37968
Sziasztok'

Egy picit most eltérek a témátol, volna nekem 36odb mátraterm 1o es nf téglám eladó annyiért amit én fizettem erte.sajna nincsen rá szükségem már 237db áron'
Pitylogós Creative Commons License 2010.01.18 0 0 37966

Hátja, a fűrészporos tapéta legalább annyira OUT a lakberendezésben, mint a sárgák/narancssárgák.

Ennek ellenére sokan egyszerűen nem tudnak másban gondolkodni: a "ház" színe mápedig sárga. kívül-belül. punkt um.

Előzmény: Törölt nick (37964)
caterina3 Creative Commons License 2010.01.18 0 0 37965
Köszönöm szépen! :-)
Előzmény: Törölt nick (37962)
Abigél Creative Commons License 2010.01.18 0 0 37963
Szia!

Hát, én is félek egy kicsit, de abból indulok ki, hogy a fűrészporos tapétával is szoktak falat is, plafont is tapétázni, és végülis elég jól néz ki. Namármost, ha valami semleges mintát választanék, pl ezt itt:

http://www.tapetamintak.hu/tapeta.php?id=2141

Akkor az hogy nézne ki vajon a falakon és a mennyezeten?

Mi az az üvegfátyol tapéta?

Utánanézek majd, de esetleg személyes tapasztalat is érdekelne.
Előzmény: Törölt nick (37961)
Abigél Creative Commons License 2010.01.18 0 0 37960
Sziasztok!

Tervezzük a házunk felújítását és üvegszálas tapétát szeretnénk felrakni.

Azt szeretném kérdezni, hogy szokták-e ezt mennyezetre is rakni, mert ha igen, akkor feltétlenül szeretnénk oda is azt tenni.

A lehető legsemlegesebb hatást szeretném, semmi csíkos, vagy ilyesmi mintát nem akarok. pl valami finoman rücskös ("szőtt") minta jöhet szóba.

És ha a mennyezeten és a falon is üvegszálas tapéta van, akkor ezeknek egyforma legyen a strukturája, vagy jobb, ha különbözik?

Még egy kérdés: hol keressek olyan kivitelezőt, aki szakszerűen és szépen megcsinálja? Sajnos korábbról nagyon rossz tapasztalataim (is) vannak a "mestereket" illetően :-(

Az e-mailem publikus, ha tudtok jó tapétázó mestert, akkor kérlek ajánljatok.

Köszi

A.
caterina3 Creative Commons License 2010.01.18 0 0 37959
Az Újlipótvárosban sajnos nem lehet Dunát rekeszteni velük, az egész XIII. kerületben nincs egy se! :-) Megnézem a X. kerületit, hogy mennyire van messze, köszönöm szépen!
Előzmény: Dunit (37958)
Dunit Creative Commons License 2010.01.18 0 0 37958

A laposvasnak  3 mérete van :  vastagság , szélesség és a fm, azaz mennyit vásárolsz..

Amúgy általában  építőanyag telepeken. Felénk Dunát lehet az ilyenből rekeszteni.

A X. ker ben pl. a Vasló  !

Előzmény: caterina3 (37957)
caterina3 Creative Commons License 2010.01.18 0 0 37957
Sziasztok! Tudna valaki segíteni nekem? XIII. ker. Újlipótvárosból könnyen elérhető vastelepre lenne szükségem. :-) M3 bevezető szakasza is szóba jöhet... Egyszerűen csődöt mondtam ez ügyben, nem találok a neten, ami meg volt régebben a XIII. ker.-ben, az megszűnt. :-( Kettő darab 80 cm-es lapos vas kéne, nem szeretnénk lemenni érte a térképről...
zmrzlina23 Creative Commons License 2010.01.18 0 0 37956
Lezárásként: én egy (sajnos rohadó) faházzal kapcsolatban kérdeztem először.
Egészségedre :D
Előzmény: nagy ivó (37955)
nagy ivó Creative Commons License 2010.01.18 0 0 37955
Ytong válaszfalról volt szó, ebbe keverted bele a faházat.
Már arra gondoltam, hogy vagy nekem kéne többet innom, vagy neked nem
Előzmény: zmrzlina23 (37952)
halaloszto Creative Commons License 2010.01.18 0 0 37954
"
3. Lombtalanítás nincs tavasszal ? Akkor ingyenes a sít elszállítás. Különben konténeres a történet és fizetős. Nincs hivatalos és ingyenes lerakóhely. A lerakóhelyeken a szemét lerakásért fizetni kell. "

soha nem volt olyan, hogy lomtalanitaskor szabadna sittet kitenni. kulon ki szokott irva lenni, hogy sitter nem visznek el.

vajk
Előzmény: memorix (37950)
Erzsébeti Creative Commons License 2010.01.18 0 0 37953
"A színe is eltérhet... általában ilyenkor a teljes nyílászárót szokták cserélni... nagyon sokszor költséghatékonyabb...
"

bejátszik még az is, hogy ha utcafronti akkor engedélyköteles az ha nem pont ugyanolyan ablakot rakatsz be...
De a lakóközösség is beleugathat akkor is ha a belső udvarra néz...
Azért van mivel pöcsölni egy cserénél, és most nem a műszaki dolgokra gondolok...

Az ablakszárny legyártása, és beszerelése, és a passzítás nem piszlicsáré dolog. Szakma ez kérem!...:)

A lomtalanításkor külön ki van emelve, hogy építési hulladékot tilos kirakni!!!
Gondolom ez a veszélyességi dolog miatt van...
Előzmény: memorix (37950)
zmrzlina23 Creative Commons License 2010.01.18 0 0 37952
Keveredett az ytong a faházzal :) Vagy rosszul értettem?:
Előzmény: nagy ivó (37948)
Erzsébeti Creative Commons License 2010.01.18 0 0 37951
"Az egyik dupla ablakom külső keret tisztára el van rothadva...."

pl. én csinálok ilyet.
Az ár egyedi, de irányárként számolj ezzel:
1 szárny kb. 13.000-15.000 ft+üveg.
Problémák lehetnek a pántolással (ha muszáj az eredeti pl.) de a kilincsek is tudnak meglepetést okozni, főleg ha valami egyedi spéci mintájú van fenn. Van rá lehetőség, hogy akár a teljesen egyedit is másoljuk, természetesen egyedileg legyártva azért van ára a dolognak...

erzsebeti kukac freemail pont hu

A sitt (építési hulladék) úgy tudom veszélyes hulladéknak minősül.
Meg ne próbáld olyan helyre rakni ahová az nem való.
Ha rendelsz egy konténert akkor az ő dolguk, hogy hová viszik.
A belvárosban külön engedély kell, hogy lerakhassák amíg megpakolod.
Ha csak úgy partizánkodsz akkor könnyen a nyakadba kaphatod a köztereseket!
Vigyázz, mert az engedélyezés elhúzódhat 30-60 napra is!

Szóval szervezni, szervezni, szervezni!!!:))
Előzmény: wawabagus (37949)
memorix Creative Commons License 2010.01.18 0 0 37950
1. Keres asztalost hátha valaki elvállalja. Az ablak üveget nem biztos, hogy át tudja rakni, így várhatóan a kiszállítási, egyedi ár, üveg ár annyiba lesz mintha új ablakot vettél volna.

A színe is eltérhet... általában ilyenkor a teljes nyílászárót szokták cserélni... nagyon sokszor költséghatékonyabb...

Kis, pepecselős munkára nehezen találsz mestert, próbálkozzál a környéken asztalost keresni... telefonkönyv, tudakozó, séta a környéken, ismerősök, kocsmába informálódás, boltba informálódás, templomba informálódás ,stb...

2. Általában nem. Ahhoz kőműves kell . Azért meg lehet kérdezni , hogy elvállalná -e ha ő csinálna természetesen a + munkát ki kell fizetni...

3. Lombtalanítás nincs tavasszal ? Akkor ingyenes a sít elszállítás. Különben konténeres a történet és fizetős. Nincs hivatalos és ingyenes lerakóhely. A lerakóhelyeken a szemét lerakásért fizetni kell.
Előzmény: wawabagus (37949)
wawabagus Creative Commons License 2010.01.18 0 0 37949

Sziasztok!

Lenne 3 darab kérdésem, hátha tudtok tanácsot adni.

1. kérdés.

Az egyik dupla ablakom külső keret tisztára el van rothadva. Régi épület és eléggé nem standard méretű az ablak...Létezik olyan hogy régi ablak keret újra gyártás? Az benti keretet szerintem még fel lehetne tuningolni. De ezzel a külsővel valamit tuti csinálni kell. Hol találok szerintetek szakembert ehhez? Milyen ára lehet számítani.

2. kérdés

A vízvezeték szerelő meglehetősen szétrombolta a fürdőt, mivel az összes csövet kicserélte. Na mármost a falban hatalmas lukak tátonganak...

A kérdésem az lenne, hogy egy burkolónal lehet dolga, hogy ezeket a lukakat megszünteti, betonoz...ilyesmi?

3. kérdés

Sittet és régi bútort le lehet magán módon szállítani valami hivatalos lerakó helyre?

Nagyon köszönöm a tippeket!!

Y

nagy ivó Creative Commons License 2010.01.17 0 0 37948
Szerinted ennek mi köze a 10 cm-es ytong válaszfalban levő ajtónyílásra adott válaszomhoz?

" Amit a
"- veszel 10*10 cm gerendákat nem első osztályút ez a fal szerkezeti fő elemei kb 50 cm egyenesen felállítva" kolléga mondott, az faház. Itt a
" veszel 20*20 as... " soknak tűnik.
Ytongnál más, bár max 20*10 -esre gondolnék, sőt 10*10 cm elég lehet (+ purhab, ha kell.) Vagyn nem???

Előzmény: nagy ivó (37946)

Előzmény: zmrzlina23 (37947)
zmrzlina23 Creative Commons License 2010.01.17 0 0 37947
Amit a
"- veszel 10*10 cm gerendákat nem első osztályút ez a fal szerkezeti fő elemei kb 50 cm egyenesen felállítva" kolléga mondott, az faház. Itt a
" veszel 20*20 as... " soknak tűnik.
Ytongnál más, bár max 20*10 -esre gondolnék, sőt 10*10 cm elég lehet (+ purhab, ha kell.) Vagyn nem???
Előzmény: nagy ivó (37946)
nagy ivó Creative Commons License 2010.01.17 0 0 37946
Kitalálod, és nyersz egy hangszórót, de kérhetsz telefonos segítséget is
Előzmény: zmrzlina23 (37945)
zmrzlina23 Creative Commons License 2010.01.17 0 0 37945
Na most hányszor hanyas?
nagy ivó Creative Commons License 2010.01.17 0 0 37944
Állítsd be az ajtót, vágj 3 cm-es ytongot, megkened ragasztóval és felnyomod a kívánt helyre, az ajtó és az ytong közé meg púrhabot fújsz.
Vagy kifújod az egészet habbal, levágod a felesleget a fallal síkba, gletteled polisztirol ragasztóval, rá a drívit háló megfelelő átfedésekkel és megint glett, majd lehet rá vakolni
Előzmény: Csabikuci85 (37942)
wartburger Creative Commons License 2010.01.17 0 0 37943
a maradék ytongból vágjál kézifűrésszel 4cm-es szeleteket és csemperagasztóval, vagy ami van otthon ragaszd be. Ha nincs irány a barkácsáruház
Előzmény: Csabikuci85 (37942)
Csabikuci85 Creative Commons License 2010.01.17 0 0 37942
Sziasztok!
A probléma a következő. Egy családi ház felújítása során a vizes helyiségnél a régi magyar kisméretű téglából épült válaszfalat 10cm-s ytongra cseréltük. Sajnos a kőműves mesterünk nem volt képes pontosan dolgozni és mi is elkövettük azt a hibát, hogy magára hagytuk, mivel ő annyira elismert mester, hogy nem kell őt figyelni, ellenőrizni. A 210 magas nyílászáró helye így 214-re sikerült. Ő persze megmagyarázta, hogy ez így is jó lesz nekünk. Hát nem jó........megköszöntük a munkáját és többé nem hívjuk. De mit lehetne csinálni azzal a +4cm-vel??
Ha még csak 2cm lenne, akkor talán.......de 4cm az már soknak tűnik. Milyen ötletetek lenne a probléma megoldására??
zmrzlina23 Creative Commons License 2010.01.17 0 0 37941
"veszel 20*20 as vagy 20*10 es gerendát az ajtók keretének és ablakok keretének illetve a sarkokhoz és a tetőgerinc alá."

ez a méret nem stimmel nekem. Nem 10*10 cm ( talán 20*10 cm) kell az ajtókhoz, és a fő vázrészekhez?
Előzmény: Peter atyuska (37938)
zmrzlina23 Creative Commons License 2010.01.17 0 0 37940
"mire szeretnéd használni?"

nem akarok újat építeni. A kérdés az volt, a régi használható-e. Hát nem.
*Steve Creative Commons License 2010.01.17 0 0 37939
nekem hasonló szerkezetű weekend házam van de kivülről betonip lap van belül gipszkarton közte szigetelés
Előzmény: Peter atyuska (37938)
Peter atyuska Creative Commons License 2010.01.17 0 0 37938
Ne vedd meg. Több helyen az alapnál biztos megvan rohadva a fa vagy szétmállva.

Ha Ilyen szerkezetű házon gondolkodsz a következőt teheted sk magad építve:
- veszel 10*10 cm gerendákat nem első osztályút ez a fal szerkezeti fő elemei kb 50 cm egyenesen felállítva
- veszel 20*20 as vagy 20*10 es gerendát az ajtók keretének és ablakok keretének illetve a sarkokhoz és a tetőgerinc alá.
- veszel alumíniumtükrös kétoldalon 10-es bármilyen szigetelést
- deszkákat 2-5 cm vastagokat és gipszkarton táblákat a deszkák kívülre kerülnek a gipszkarton belülre, tetőnek gipszkarton rajta szigetelés és műanyag vagy alu tetőlemez (sátortető)
A deszkát kezeled és csiszolod. De kérdés mire szeretnéd használni?
Előzmény: zmrzlina23 (37936)
wartburger Creative Commons License 2010.01.17 0 0 37937
Ha fa és régóta és tartósan vizesedik, akkor az már gombás és kuka. Szerintem a szétszedés szállítás összerakás többe lesz mint az új 
Előzmény: zmrzlina23 (37936)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!