Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Ez egy olyan könyvből van amit '75-ben, óvodás koromban szó szerint ronggyá forgattam ,a fedele rég elveszett a címét sem tudom. Megkértem az otthoniakat ,scanneljenek. Akkoriban ezek voltak voltak az új ,vagy újszerű dolgok.. Aztán még ezek....
nos, hogy valami topikba illő is legyen, elhatároztam, hogy a saját kedvemben fogok járni ma délután, és töltök fel 2 Fiatot, ha már más nem teszi remélem, ragadós lesz a példa :)
Köszönöm szépen ,de volt faternak egy pár funky válogatás LP-je ,onnan vette át anno a testvérem a jobb számokat kazettára. Az LP is megvan valahol , de jó pár éve,tök véletlenül CD-n is összejött. Törtek is az emlékek felfelé szépen ,sorban!
A Marina? Sokak által ma már talán nem is ismert Vico Toriani kedvenc szállodája volt. Gyakran parkolt előtte egy - állítólag - speciális építésű Mercedes-szel. Persze annak nem magyar volt a rendszáma :)
és ma éjjelre az utolsó feladat, bár ez nem lesz túl könnyű falat: CB 79-92 Skoda Felicia a könnyítés annyi, hogy az autó korának megfelel a film kora is
Na ezért már megérdemled ,hogy olyan ívben kukorodjak eléd a Marina elé a W116-tal, jövő ilyenkor, (reméljük picit előbb!!!) ahogy a boldogult ZENTHE FERI'bá tette az ominózus munkagéppel '76 nyarán!!!
Tiszta szerencse ,hogy nem egy jó csaj vagyok! Ha így lenne ,hanyatt-homlok menekülnék ennyi "kásakerülgetés"-től! Próbálj már rá a rimára ,ne habozz ,mert más intézi el!
Köszi! Cserébe ha megint lesz dolgom a Széchenyi Könyvtárban, legközelebb végignyálazok egy- két "VÁROSI KÖZLEKEDÉS"-t, és megkérem szépen a szolgálatban lévő hölgyeket ,scanneljenek egy kevéskét a nékünk kedves témakörben. Természetesen minden géposztályban, mkp-tól a szippantóig.
Szerintem a filmet nem láttad, mert nem gondolom, hogy elfelejtetted volna, Dorcika a végén porrá töri ezt a szegény Trabit(+no meg saját magát), egy Cs-344-esen :(
1,Szégyen ,de nem láttam ,vagy ha igen régen ,és a szivaccsá vált agyamból kifacsarodott.
2, Micsoda?! Nyilván a gangsterváltás után nem, de '81 őszén ,amikor a bratyómnak meglett a jogsija meg az ezerhatosa, iszonyú raj volt még 2-3 éven át..
(Pont a minap láttam ,hogy fent van a YOU TUBE -on az a szám, amit folyton üvöltetett az első időkben. Teljesen belém vésődött 12éves koromban,ahogy nyomja ,és közben ez megy a fémes Pioneer magnón a TS-X "hangfalakon át, zöld WUNDER BAUM-szaggal körítve.Ez lett nekem az örök "zsigulizene". Érdekes ,gyerekkoromban a LADA szót ki sem ejtettük. "JOHN DAVIS AND MONSTER ORCHESTRA :AIN'T ENOUGH FOR YOU" A 8:57' .es verzió szól a legjobban a Y.T -on ,ahol a képen egy bajszos ürge van.
Az biztos ,hogy amikor az egy településsel arrébb nyaraló ,nálam egy-két évvel idősebb iskolatárs-nőimhez átugrottam ,igencsak metálos volt a szörprájz. 1983 augusztust mutatott a naptár és én nagyon úgy éreztem ,hogy én vagyok a JANI...
3, Annyit segítek első körben ,hogy az egyik mellékszereplő a már akkor is irritáló LORÁN LENKE.