itt vagyok. délután jövök, csak a gyerekekért rohanok. ez a műanyag gyeprács tetszik, de hogy lehet olyan kiskocsit eszkábláni, ami felvisz mondjuk 3-4 cementeszsáknyit (150-200kg)?
"probaltad mar? mi a feneert emelnek fel a lapatot az en maradek 0.7m3 soderemert, amit mar kicsit benott a gaz, amikor max 2000 forintot sporolnanak azon, amit igyisugyis ki kell hozatniuk a tuzepessel?"
építkezésen a pénz sosem elég, kérdezd meg nagyivót v egy másik kőművest, nálam 1-1.5 m3-t boldogan eltalicskáztak 50 m-re (ingyen adtam).
Használt gyeprácsért boldogan eljöttek Jászberényből a 18-ba, mert a fuvart meg tudták oldani, de az újnak az árát nem (ez sem volt nagy mennyiség, de egy kocsi alá pont elég volt...)
Tényleg a lámpatesteket felraktad már, v csak azóta is ott állnak vhol? :)
(Utólag néztem meg amit kaptam cserébe, nagyon kellemes volt, köszi...)
Műanyag gyeprács 500 Ft/db, 7 db/m2, tehát 3500 Ft/m2. 50 méter, 2x70 centis sávban az 70 m2, 245 000 Ft. Lehet, hogy mégis csak az a megoldás, hogy egy sávos legyen, egy kocsival, felső csörlővel?
Gyeprács? A felvonót meg valahogy úgy, mint az "önvontató" siklópályák szoktak lenni. (Kommandó) Két kocsi összekötve, egyik húzza a másikat, és csak rá kell segíteni a motorral.
Nem véletlenül írtam a sífelvonót. Nagykerekű kocsi elmenne a gyeprácson is, az meg csak olcsóbb, és esztétikusabb, mint a beton. Vitassuk meg, találjuk ki, bár az olvtársnő kicsit eltűnt.
" de furi, hogy utólag a tervező csak úgy betesz egy falat " Nem betette,,, kivette a falat és mindjárt maradt a megrendelő zsebében fél milla,,, másra Az egészben az a baj, hogy ezt a kivitelezőnek kellett mondani, nem mindjárt úgy tervezte.
hmm. nem talaltam meg. pedig meg a spamfoldert is nezegettem. tenyleg sajnalom, mert mult penteken hoztunk sogorral a boltbol, es nekem tok mindegy lett volna hogy honnan hozzuk...
Betonoztuk haver kocsibejáróját, és kicsit keveset rendelt (vagy inkább túl mélyen ásta ki...), és pont jól jött, hogy egy házzal odébb maradt még egy kis gazzal benőtt sóder :)
probaltad mar? mi a feneert emelnek fel a lapatot az en maradek 0.7m3 soderemert, amit mar kicsit benott a gaz, amikor max 2000 forintot sporolnanak azon, amit igyisugyis ki kell hozatniuk a tuzepessel?
a tetoacs cucca semmi mas, mint egy zartszelvenybol hegesztett letra sin, es azon csapagyakon gurulo kocsi, amit egy mezei barkacsboltos drotkoteles emelo huz fel.
50-60meter meg zartszelvenybol is eleg sokba kerul, meg azt festeni, vedeni az idojarastol nem ket filler.
szerintem neked egy betonbol megcsinalt "jarda" kell, amin akar betonbol, akar vasbol van egy vezetosin. ezen egy kiskocsi mezei bolti kontenerkerekekkel, meg plusz par kerekkel, ami a vezetosinnek tamaszkodik, nem engedi oldalra elkovalyogni. ezutan mar csak azt kell kitalalni, hogy hogyan barkacsolod meg az emelot, hogy raferjen a dobjara 50 meter kotel.
nem irigyellek. lakatost, aki megcsinalna fem sinnel talalnal konnyen. de 50 meter fem sinre ramegy a gatyad, es 10 ev alatt szeteszi a rozsda. komuvest viszont, aki a palyat precizre megcsinalja, meg lakatost, aki a komuvessel egyuttmukodik, na azt nehez talalni.
nem ismerem a szitut, de furi, hogy utólag a tervező csak úgy betesz egy falat, mert ő úgy gondolja...ez normális dolognak tekinthető? gondolom volt az építtetőkkel is vmi egyeztetése a tervezőnek..
Pár napja éppen egy megrendelő rajzát nézegettem ahol szintén nem kell a padlástér, de a tervező berajzolt egy középső falat a 8 m-es külméretre Amikor visszaküldtem a tervezőhöz a fölösleges fal miatt, arra hivatkozott: hogy ne kelljen statikus a 7,4-es belmérethez, amit rácsos tartóval játszva áthidalnak alátámasztás nélkül. A statikus aláírása 40000 Ft-ba került, amit az alappal, fallal, spórol, az meg fél millió
Házépítés elött állunk és a tetőszerkezetnél megakadtunk. Mivel mi nem szeretnénk tetőtérbeépítést, ezért spórolás miatt fafödémben gondolkodtunk, pontosabban szeglemezes tetőben. A kivitelező ajánlotta. Azonban a tervező azt mondta, hogy szerinte betonfödémmel csináljuk, mert a nagy nappali mérete miatt nem ajánlja a fafödémet.
Adott egy 7.7m X 6m-es nappali, ami egy netto 142nm-es házban lenne.
Vajon igaza lehet a tervezőnek? Csak azért nem hiszek neki feltétel nélkül, mert előszőr ő is azt mondta, hogy jó lehet szeglemezessel, de közben ő megrajzolta a tervet betonfödémmel és félek, csak azért mondja, hogy ne kelljen újrarajzolni a tervet neki.
Én gondolom, hogy a betonfödém jobb, de - kérdezem én - akkor is szükséges- e ha a tetőteret nem szeretnénk beépíteni, csak max a kéményseprő menne fel és 1-2 könyebb nem használatos dolgot raknánk fel a tetőtérbe. A kivitelező azt mondta, hogy ha betonfödémet rakunk, akkor az kb.1.5 millió többlet költséget jelentene. Ezt, ha nem szükséges, nem fizetném ki.
Szívesen venném segítő véleményeteket, tapasztalatotokat!
Saját sípálya a gyerekeknek, vazze? Te aztán tudsz élni! :-) Egyébként viccen kívül: egy házi sífelvonó nem lenne jó? Nem te lennél az első. (A kommenteket nézd, a Metroból származó csörlő + maszek lakatos megoldást ajánlja valaki.)
nem tudom, melyik topikba való a téma, úgyhogy ide írok. :-)
Szóval valamilyen sínes teherfelvonót keresek építkezéshez. Adva van egy telek, amely 22%-os emelkedésű, kb 50-60 méter hosszan kellene egy teherfelvonásra alkalmas szerkezetet odaépíteni, amely aztán nem kerülne lebontásra (később a élelmiszer, stb feljuttatását oldanánk meg ezzel). Minden megoldás, ötlet érdekel, információ házi ezermesterekről, stb. Ácsok használnak esetleg ilyesmit.
Üdv! Tudnátok javasolni olyan megfizethető, de azért jó minőségű ragasztót, amivel padlóburkoló lapot, illetve csempét lehet ragasztani fára? (És tutira fönt is marad. :-))) És az sem lenne hátrány, ha még hőálló is lenne. :-)) (Egy közvetlenül a gáztűzhely mellett álló tálalószekrény oldalát szeretnénk leburkolni, illetve a pultját. A Mapeinél már futottam egy kört ez ügyben, de az ő ragasztójuk irreálisan drága, kb. 10 ezer forint/nm-re jön ki.
Utólagos engedelmeddel ezt betettem a (Nagyon) elvont viccek topikba. Ma jött rá reagálás: Műszaki ember számára csak egy lyuk létezik... a többi mind furat.
Ja, és persze nem megy a plafonig az üvegtégla fal, kb 2,0 m magas csupán. Lehet rá tenni párát kedvelő növényektől használati eszközökig mindent.
A tálca részét én úgy oldottam meg, hogy téglából, csempézve készült egy 10 cm mélységű, szintén L alakú falacska. Az üvegtégla erről indul, a "bejáratnál" meg ez a küszöb.