- a terdfal olyan magas legyen, amilyen csak lehet. inkabb laposabb teto, de magasabb terdfal
- a feljarot jol ki kell talalni, hogy hasznalhato legyen
- ket generacios hazat ne epitsetek! van mar egy csomo, es arulnak is egy csomot. es nem veletlenul arulnak sokat. azert, mert a kutyanak sem kell. meglehetosen forgalomkeptelen hazat kapsz a raepitessel.
Azt hiszem teljes emeletet nem építhetünk rá, mert 5 méter a megengedett magasság az utcában és azzal már túllépnénk. Én 1 méteres térdfalra gondoltam, csak akkor nem lesz térdfal, ha az anyagiak, vagy a födém nem engedi.
Csinált a kollégám egy ilyet fél éve, ellentmondóak a tapasztalatok. :-) (Kb 100 nm-es "kockaház" fa födémmel.) A födém kérdéses... A statikus a jelzett munkánál 15 cm-es betonborítást írt volna elő, ám a födém szintjében 25 cm eltérés volt a legmagasabb és legmélyebb pont között, így a legmélyebb pontra (egy szoba közepe) 40 cm beton került volna... Így ki lett szintezve élére állított 20x 7,5 cm-es padlókkal a födém, ez kapott deszkaborítást majd laminált padlót. Ha az építéshatóság engedi, akkor érdemes térdfalat rakni. Ha szabad, akkor pedig legjobban a teljes szint ráépítése éri meg. (A fal magasabb árát kompenzálja az olcsóbb tető és a több hasznos nm.)
Már bedobtam a "Tetőtér beépítés yes or no" topicba, de ott semmi mozgás, úgyhogy titeket zaklatlak ha nem baj.
Szóval mi a párom szüleinek a tégla családi házának kb. 100-110 nm-es tetőterét szeretnénk beépíteni - (ha lehet térdfallal, de nem muszáj) valószínűleg a tető teljes cseréjével.
Érdekelne mindenféle tapasztalat a részetekről, mik a nagy buktatók, mit ne csináljak semmiképpen, mire kell odafigyelni, hitelt hol és hogyan adnak.
A födémet statikussal mindenféleképpen meg fogjuk nézetni, mert fa födém, nem tudom mit lehet vele kezdeni, mit bír ki-nem szívesen cserélném, max. kiváltanánk egy másikkal. A kis súly miatt beszéltem már telefonon készházas céggel, azt mondták foglalkoznak ilyesmivel is, illetve néztem acél szerkezetes könnyűszerkezetes házas céget is, ahol írták külön, hogy építenek be tetőteret. Nem zárkózom el semmitól sem szóba jöhet az ytong vagy akár a tégla is.
Kérem akinek van konkrét tapasztalata, ötlete az ne tartsa magában, minden érdekel a témában az ismereteim pedig csekélyek...
szerintem :) én tuti nem szedném ki a kádat én már láttam élőben ilyen műveletet hááát szerintem több bajjal járt mint haszonnal nálam nem véletlenül nem lett kiszedve igaz kapott egy festést a kád ami ugyan nem lett tökéletes de jobb lett mint volt és elég sok kellemetlenségtől kiméltem meg magam
Érdemes e koszorút rakarni, a bontás ütemében? Vagy az hatalmas költség?
Az alapproblémám az, hogy szeretnénk építeni egy új épületet a telekre, és ebben laknánk addig(4-5 év), de ha ez annyira nem rossz, akkor nem bontanánk el utánna, hanem megmaradna. Ezért dilemmázom azon, mekkora felújítás éri meg. Ez egy vegyesfalazatú 50 év körüli ház, az ablakokat már kicseréltük. Gondolkoztam egy injektálós vízszigetelésen is..... Mert elég hűvösek a falak, és hajlamosak penészedni is.
Köszönöm a válaszokat. Valami hasonló munkára gondoltam én is. Az hogy a szobákban felnézve itt-ott hasas a plafon, jelentheti azt, hogy vigyázva kell rálépni? A felújítási munkáknál elkerülhetetlen lesz a padláson járás....
ha lába van és nem beépitett egyszerübb lenne 2 autós hidraulikás emelővel megemelni alá padlólapozni leereszteni azt ahol az emelő volt azt a 2 kockát utólag lerakni
H az ajtón ki kell hozni akkor általában nem megy simán csak élire állítva és oldalt mikor a kád nyílása pl az egyik ajtótok felé néz . A gurtnit nem lehet szokásosan párhuzamosan vezetni mert a kád éle is a gurtnival párhuzamos és leugrana róla így hát a két ágat keresztezni kell a kád alul levő pereme alatt.
Akkor csak az marad hogy felállít, kievez vele. majd mikor minden kész beevezni vele. Ha ez lesz a megoldás akkor érdemes beszerezni egy gurtnit azt a felállított éle alá keresztezve és akkor a fiúk dereka is megmarad. épp elég gond a ballanszot tartani.
Ha csak odébb szeretnétek tenni ideiglenesen, akkor arra elég lesz 2 ember. Legfeljebb 20 centinként rakják odébb, közben meg-megpihennek. :-) Tizedikről lift nélkül lefelé sem szívesen vinném. :-)
Széttörni nem szeretnénk, meg szeretnénk tartani továbbra is, nagyon szeretjük, azt is, hogy lábas kád, és azt is, hogy öntöttvas! :-) Jó állapotú. Csak kövezni szeretnénk a fürdőszobában, és gőzöm sincs, hogy lehet ezzel a kedves monstrummal. :-) Körbekövezzük? :-))
Két erős embernek menni fog. persze kritikus az ajtótoknál és a deréknak. Én pédául szét szoktam törni egy samuval.Vigyázat az öntöttvas, és a zománc repked mint a repesz!!!!
Hát szerintem se sok mindenre jó, tulajdonképpen kátránypapír egy kis palazúzalékkal, de ez nem az én ötletem volt. Bár meggondolandó, hogy ez a ház megér e nagyobb befektetést.
Sziasztok! Van valakinek valami információja arról, hogy hozzávetőleg hány kiló lehet egy kb. 180 cm hosszú és elég széles fazonú, régebbi öntöttvas kád? Azért lenne izgalmas ez az adat, hogy egyáltalán megpróbáljuk-e megmozdítani. Mert száz kilóval mondjuk még nagy eséllyel megküzd a férjem meg a barátja, de ha mondjuk kétszáz, akkor reménytelen nekifogni. Több ember meg nem is fér hozzá.