Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 21073

:))))

Előzmény: Törölt nick (21071)
geodo1 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 21072

:))

Előzmény: Törölt nick (21071)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 21071
Most meg dupláz. Semmi kétség, kikukázom.
Előzmény: Törölt nick (21070)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 21070
Nem említettem volna?
Homlokomon is tábla (mint a számháborúban) "rádiókabaré" felirattal.
Előzmény: asztalosistvan2 (21064)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 21069
Na, bocs, ezt Jankának szántam, csak a hülye telefon....
Előzmény: Törölt nick (21068)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 21068
Nem említettem volna?
Homlokomon is tábla (mint a számháborúban) "rádiókabaré" felirattal.
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 1 21067
Na, na, na, hátrább az agarakkal!
Az általaúd kért infókat én sem a kútfejemben tárolom.
Én is a fórum keresőjét és a guglit használom.
Volt időm és kedvem, no meg arany szívem (by Geodo) és kikerestem neked.
Közben kaptál egy jelzést, hogy a saját utad megszervezése nem
csak a repjegy megvásárlásából és a szállásfoglalásból áll.
Itt nem szoktuk egymást megfenyegetni.
asztalosistvan2 Creative Commons License 2015.09.10 -2 0 21066

Mindegy. Szerencsere a roman forumtarsak jobban fogadjak ha valaki kerdez vagy esetleg segitsegre szorul...

Ne aggodj, ki is lepek errol a topic-rol, majd a softpedia forum tobb segitseget nyujt. Nem fenyegetozok, de lehet egyszer az eletben majd te szorulsz segitsegre es en is majd kigunyollak, kicsufollak mindenki elott...

Goodbye!

Előzmény: Törölt nick (21065)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 1 21065

Na most azért elszakadt a cérna. Komolyan meg vagy sértve? Komolyan fenyegetőzöl? Felteszel olyan kérdéseket, amelyekre a topicban millió választ találsz, a netről nem beszélve. Van, aki ezredszerre is veszi a fáradtságot és leír neked mindent. Közben a háttérben folyik egy másik beszélgetés, hátha értesz belőle. De nem. Akkor kicsit egyértelműbb leszek, igen én, mert itt én vagyok a "feketeseggű" és erre besérülsz. Ami a kisebb probléma. De hogy fordul a kocka? Mi van? Egyszer majd én kérdezek valamit és Te fogsz kioktatni? 

asztalosistvan2 Creative Commons License 2015.09.10 -2 1 21064

Köszönöm a flegmatikus rosszindulatusagot. Nem baj, még fordulhat a kocka... 

Előzmény: Törölt nick (21060)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 21063

Annyira hülye vagy, visítva röhögök :) 

Előzmény: Törölt nick (21062)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 21062

Ráérésem mérsékelt, mert lassan indulok, hogy megnézzem neked az Accademia szombat esti nyitvatartását:))))

Előzmény: Törölt nick (21059)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 2 21061

Egész délelőtt várom a villanyóra fényképezőket. Addig elütöm az időt. Mellkasomra táblát akasztottam nagy "I" betűvel, mint információ, hátamra hasonlót, nagy "G" betűvel, mint Google.

Előzmény: geodo1 (21056)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 1 21060
Előzmény: asztalosistvan2 (21058)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 2 21059

Pont ezt akartam írni! :) Nagyon ráérsz Cscs drága? Kérdezzek még valamelyik topicban? :) 

Előzmény: geodo1 (21056)
asztalosistvan2 Creative Commons License 2015.09.10 -1 0 21058

Nagyon szepen koszonom a hasznos informaciokat. Ami meg erdekelne, ilyesmi hogy Lidl, Penny Market vagy hasonlok hogyha vannak Romaban. 

Amikor Milanoban voltunk, rogton a hotel mellett ott volt a Penny Express, igen orvendtunk neki (nagyon jo arban volt minden termek).

Ugyanakkor a vendegloknel eszleltem hogy ha a bartol kered az italt, pl. 1,5 euro egy pohar asvanyviz. Ha a pincer hozza ki neked, akkor 2-2,5 euro ugyanaz a pohar viz (legalabbis Milanoban talalkoztam ilyesmivel). Gondolom Romaban is hasonloan tortenik ez...

Előzmény: Törölt nick (21055)
aldilá Creative Commons License 2015.09.10 -1 0 21057

I Love Italy... Borzasztóan negédes név. Inferno nevű hotel vajon lehet Rómában. Odamennék.

geodo1 Creative Commons License 2015.09.10 0 1 21056

szíved arany..

Előzmény: Törölt nick (21055)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 3 21055

1. Manipura augusztusi szösszenete Ciampinoról: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=135941005&t=9188752

2. Termini környéke olyan, mint általában egy pályaudvar környéke. Van ez is, az is.

3. Írj a Booking ügyfélszolgálatának, vagy hívd fel őket.

4. Okostelefonhoz hülye vagyok, majd válaszol nálam illetékesebb.

5. Jegy mindenhol használható, jegypénztárban, vagy dohányboltban (tabaccheria) tudod megvenni.

6. Nincs különösebben veszélyes hely, vagy ha van, ti arra tuti nem fogtok járni. Zsebesekre mindenhol fokozottan kell ügyelni, főleg tömegközlekedésen és turistalátványosságok környékén.

7. Itt találsz 3 napos programtervet és nagyon-nagyon jó információkat: http://roma-szenvedely.eu/

A Vatikán egy város, nincs zárva hétfőn. Ha a Vatikáni Múzeumokra gondolsz, az is nyitva van és természetesen a San Pietro is. Hétfőn nagyobb a tömeg, pont azért, mert sok más látnivaló zárva van.

Látnivalókról részletes információ belépőkkel, nyitvatartással: http://www.060608.it/

8. Időjárási archívum: http://www.ilmeteo.it/portale/archivio-meteo/Roma

Előzmény: asztalosistvan2 (21053)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 3 21054

Szia!

Az oldal bal oldalán találsz egy keresőt. Beírod a szükséges címszavakat rányomsz a keresés gombra, a találatokat elolvasva minden kérdésedre választ kapsz. Pl. a "transzfer ill. Ciampino" szavakkal tudsz tájékozódni a bejutási lehetőségekről.

Előzmény: asztalosistvan2 (21053)
asztalosistvan2 Creative Commons License 2015.09.10 -1 0 21053

Sziasztok. Nemreg foglaltam le a repulojegyet oktober 11re, 14.ei visszautazassal.

Szuksegem lenne nehany infora. Esetleg ha volna olyan forumtars aki akar privat uzenetben (mail-ben) segiteni tudna, nagyon ertekelnem :)

Esetleg a kerdeseim feltennem itt is :

1. Ciampino repterre erkezunk (Marosvasarhelyrol, WizzAir jarattal). Ha jol latom, legjobb megoldasnak szamit a TerraVision Transfer, ami 4 euro/fo...?

2. A Gara Termini mellett foglaltunk hotelt, booking-on : I Love Italy a neve, valamint itt ket kerdes merulne fel : 

a. Milyen a kornyek? Gondolom (ugyanugy mint Milano-ban), itt talalhato a legtobb hajlektalan meg minden fele...

b. Booking-on talaltam 1 jo ajanlatot, allitolag le kellett volna vegye a penzt a card-rol amikor foglaltam, de meg mindig nem vontak le :( Ez esetben hivjam a booking ugyfelszolgalatot vagy meg varjak a dologgal?

3. Ha jol olvasom, hetfon minden muzeum meg stb zarva van. Ez igaz? Mi az amit megis hetfon meg tudnank latogatni?

4. Milyen alkalmazast hasznaljunk okostelefonra? Rome City Guide-ot szemeltem ki de...lehet van jobb is?!

5. Hogy van a metrojeggyel? Honnan kell megvenni (egyszerubb legyen), valamint hasznalhato minden kozlekedesi eszkozon (villamos, autobusz stb) ?

6. Mi az amire oda kell figyelnunk? Kulonosebb veszelyes videk esetleg a latvanyossagok korul...?

7. Latnivalok : ez a 3 nap alatt (figyelembe veve hogy hetfo a masodik nap) miket lehetne meglatogatni, mit javasoltok? A Vatikan is zarva van hetfon? Ugyanakkor mire kell ott figyelni, esetleg mennyi a belepo (ha tudjatok) ?

8. Az idojaras...gondolom egesz biztosra esni fog es 20 fok korul lesz a homerseklet...esetleg volt valaki az emlitett idoszakban mar Romaban?

Elore is koszonom esetleges valaszaitokat!

Manipura Creative Commons License 2015.09.08 0 0 21052

Nagyon jó volt olvasni a beszámolót, örülnék a folytatásnak.

Ugyanígy Müller75 leírását is várom, de szívesen olvasnám Speraficoo olvtárs, (meg minden fórumtárs) Rómával kapcsolatos   élményeit, tapasztalait, gondolatait.

(Hű de hiányzik Róma, és sajnos hónapokban is sok a várakozási idő a visszatérésig.)

Előzmény: castagna (20915)
aldilá Creative Commons License 2015.09.07 0 0 21051

Ha a kisvonattal jöttetek, akkor úgy vélem kaptatok két teljes jegyet Viterbo-Roma viszonylatra minden felár nélkül. A "nagy" vonaton, ami Braccianón át jár, és rövidebb az út, ha jól emlékszem, 4,90 a Viterbo-Ostiense jegy. Igen, kábé úgy járt el a kalauz, ahogy egy tudatlan turistával illik. Bravo.

Előzmény: pandabarát (21049)
papanick Creative Commons License 2015.09.07 0 0 21050

Köszönöm mindenkinek. Legalább tudom, hogy érdemes menni, jól gondoltam.

Majd meggondoljuk, mi úgyis elég spontán szoktunk utazni. Ha idén nem akkor jövőre, legalább van mire hivatkozni.

pandabarát Creative Commons License 2015.09.07 0 0 21049

Ketten voltunk, és ezek szerint kiegészítőket adott. Nem értettük a monológját, de úgy tünt, hogy nagyon méltányosan jár el. És tényleg.

Előzmény: aldilá (21045)
Manipura Creative Commons License 2015.09.07 0 0 21048

:)))

Nagyon köszönöm. Közben én is megnéztem pár youtube klipet. Az igazi részletek a televíziós felvételeken látszanak, amikor nem osztott képkockás felvételen mutatják.  Ott sok a duma. Láttam olyan felvételt is, ahol a főtéren forgatják. Varázslatos.

Előzmény: aldilá (21046)
aldilá Creative Commons License 2015.09.07 0 0 21047

Róma fárasztó, néha meggyötör. Viterbó is csodás - és pihentet.

Előzmény: papanick (21043)
aldilá Creative Commons License 2015.09.07 0 0 21046

Hihihi, miközben írtam, illesztettem feltetted a nagy kérdést. Belenéztem a streamingbe meg a barátok elláttak. Idén sem sikerültem odaérni, hümm-hümm, nagyon sajnálom.

Előzmény: Manipura (21044)
aldilá Creative Commons License 2015.09.07 0 1 21045

Téves azt hinni és írni, hogy a csak Rómára érvényes bérlettel el lehet szabad utazni Viterbóig. A csak Rómára szóló jegy vagy bérlet csak Róma közigazgatási területén belül jó, legyen szó regionális buszról vagy bármilyen vonatról.

A Flaminióról induló keskeny nyomközű vonatokon Sacrofano megálló a határ, addig jó a római jegy.

http://www.atac.roma.it/files/doc.asp?r=1641

Én a római bérletemet rendszeresen használom vidéki utazásokhoz is, de mindig kikalkulálom, milyen kiegészítő jegyre van szükségem, buszra is. És akadtam már olyan kalauzra, aki bravózott, hogy milyen ügyesen kitotóztam a különbözetet, és olyanra is (Velletri irányába), aki azt mondta, hogy ezt a kiegészítési módot a szabályzat nem engedi. Annyit, mondtam, hogy tudtommal szabályos  és soha egyetlen kollégája sem mondta, hogy ne lenne az... Azt felelte, tévedtek. Nem büntetett persze.

Ami azt illeti, az alanti sztori kallere sem bírságolt (az 50 eurónál kezdődik per koponya, valaki nyári tivolis kalandja is erről szólt, remélem annak a nyomorultnak azóta is hasmenése van...), nem tudom, hány főről volt szó, de 13 euróért vagy kiegészítőket adott, vagy 3 db egész jegyet sejtésem szerint.

Viterbóba a kisvonattal a táj miatt szép utazni. A trenitáliás is lassú  (az úthossz nagyobb részén csak egy vágánypár van, sokszor vár szemből jövőre), engem idegesít a 2-2,5 órás út itt is, gyakoriak a késések is. Viterbóba érdemes a Saxa Rubra állomástól Cotral-busszal menni 70-80 perc a menetidő, legalább óránként járnak, kicsit olcsóbb a jegy is, és le lehet róla szállni akár a Porta Roma, akár a Porta Fiorentina közelében is (a végállomás messzebb van a Centrótól, nem érdemes kimenni oda) és az ellenkező oldalon vissza, Rómába is.

Viterbóról jut eszembe: a múlt héten megvolt az idei Santa Rosa ünnep is... Talján barátaim küldtek képeket az új Macchina di S. Rosáról. Csupa fehér, lenyűgöző!

Előzmény: papanick (21040)
Manipura Creative Commons License 2015.09.07 0 0 21044

Jártunk páran Viterbóban.

Ha még nem  végleges a döntésed, mazsolázz: kedvcsináló beszámolók interaktív térkép és a városka honlapja.

http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9188752&aq_ext=1&aq_text=Viterbo*

Én visszavágyom, és  fájdalom de a Santa Rosa gyönyörű ünnepe  idén is  nélkülem zajlott. :(

Aldilá nézted esetleg élőben vagy indiretta Tv-n esetleg híradásokban?

Előzmény: papanick (21043)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!