Köszi mindkettőtöknek az együttérzést és a segítséget. A bizti megvan, csak a hátsó ködlámpa nem ködöl, meg van egy kis váltógond, de majd megoldódik. Fiaim már most nagyon szeretik és én is meg a párom is bizalommal vagyunk felé.
Nem vagyok szaki, így nem tudom, hogy a 10+ év, ill. a különböző használati módok mennyire hozhatnak elő ilyesmit. Az szembeötlő, hogy majdnem dupla futásom van, de ilyen gondom még nem volt (kopp-kopp).
Ugyanolyan autóm van ,nyáron vettem. 2001 1598cm3 75le ALM. Azóta kutatok kezelési leírás után ,de sehol nem találtam. Szóval sok sikert! Ha mégis ráakadnék egyre gondolok rád. :)
azzal kellett volna kezdeni a szerelőnek hogy mechanikusan megméri az olajnyomást.De valószinű ezekhez a motorokhoz nem ért,???mert akkor azzal kezdte volna.Ezért a problémáért az olajpumpa a ludas és sokszor előforduló hiba.
Segítséget szeretnék kérni most vásároltam egy 2001. évjáratú 1,6 benzines 4 ajtós cordobát. Sajna semmi kezelési doksim nincs hozzá. A bizti tábla helyét és kiosztását szeretném megtudni. Kezelési könyvnek is örülnék vmilyen formában.
Nagyon szimpi a kis seat. Ugyanennyi idős octi mellé került, páromnak -vagy Nekem-, csoporttársnak.
Egy BBY motorkódú 1.4 16V 2004-es Cordobám van. Elvittem a szerelőhöz, mert kigyulladt az olajnyomást jelző lámpa. Ő kicserélte a gombát. De másnap reggel megint olajnyomás hibát jelzett. Mire odaértem, már a motornak is furcsa kerepelő hangja volt. Ő azt mondta, ebben a hidegben az olaj vizkozitásával van probléma (olajcsere 2014.07.10. azóta 4000km-t mentem). Lecserélte V540-re, majd délután felhívott, hogy amíg alapjáraton 30 percig járatta az autót, egyszer csak megállt. A vezérműtengely olaj hiányában megállt és cserélni kell házastól, az egészet. Én nem vagyok autószerelő, de szerintem, ha megméri az olajnyomást már akkor kimutatható lett volna, hogy nincs elegendő kompresszió és nem történt volna ez. Van valaki hozzáértő, hogy most hogyan tovább? Esetleg tud valaki alkatrészt?
Köszönöm! Idő közben ismerősök útján sikerült 2 alu öntvény kilincsre szert tennem, viszont a következő alkatrészek még hiányoznak. Vezető oldali hangszóró takaró rács, ill. a fűtés visszavezető cső.
Pár napja a váltó az 1. fokozatot akadva ,veszi ,és váltáskor hallható és érezhető a motortérből egy koccanás! Gondoltam gumibak ,de megnéztem és nem az.
A bal féltengely tövénél van egy tartó konzol ,az tört el. Az alkatrész pontos nevét valaki tudja? Sehol nem találok ilyen tartót ,név hiányában nehéz is... :)
Sziasztok! A héten vettem egy 2000-es 1.6 ALM motorkódú cordit. Láttam, hogy a kilincs letörés típus hiba. Valami próbált már fémből csinálni vagy csináltatni?
most így olvasva a problémát az enyém is olyan, hogy hideg indításnál kopog csörög valami míg nem melegszik be....benzines a kocsi de az emberek nagy része azt hiszi dizel :D
helló mindenkinek! egy 2008 -as cordobám van és sajnos, sajnos bepárásodnak a hátsó lámpák :S , eleinte csak az egyik oldallal volt baj de most már mind a két oldalt párásodnak.... szervizbe nem szeretném elvinni mert kitudja megoldják e a bajt vagy sem.... valakinek valami ötlet? :)
Az autó korát figyelembe véve nem éri meg a biztosítónak a javíttatás, hanem a totálkáros autó "árát" téríti inkább!
Pl.: a Te autód kb. 600 e Ft, ha 450 e Ft-nál több a javítás. akkor gazdasági totálkárra veszik fel és a totál kárt fizetik. Ekkor a "roncsot eladhatod vagy javíttathatod (saját forrásból).
Megtörték a 2001-es Seat Cordobám (ezüst metál). A teljes bal oldal le lett zúzva egy sávot váltó kamionos által. Egyenlőre a karosszéria elemek árait szeretném felmérni, hogy mire a kárszakértő megnézi és a rendőrségi papírok is lezárulnak pontosan el tudjam dönteni, hogy elfogadom-e totálkárt. Lezúzott elemek: bal első sárvédő, mindkettő bal oldali ajtó, hátsó sárvédő "negyed" (ez kérdéses még). Még sérült a küszöb is.
Akinek vannak ilyen bontott alkatrészei kérem juttassa el az infót nekem.
Ezt szerintetek fel tudom majd tenni (jobb első ajtóra, hangszóró borító panel). Szinte minden pöcke le van törve. Tegnapelőtt kaptam postán egy bontóból...
Két zölddel jelölt pöcök sértetlen csak, de azok ha jól látom, csak megvezetők és nem rögzítők.
2002-es Seat Cordoba-m van. 1,4 es AUD motorkóddal. A probléma a következő. Gázadásra folyamatos rezonáló illetve kopogó hang jön elöről. Gázelvételkor abba marad de halkan hallani illetve érezni lehet. Sebességre fokozódik azt vettem észre. Alacsony sebességnél nem igazán lehet érezni. Érzem a kormányon és a váltón illetve a pedálokon a rezonanciát. A váltót megfogva gázadáskor megmozdul és folyamatosan érződik rajta ez a kopogás.
Egy ideje így használom nem változott semmit, nem erősödött illetve nem gyengült. Pár alkatrész ki lett cserélve pl. : egyik oldali féltengely csukló, lengőkar szilentek, motortartóbak (2 db) , stabilizátor. Voltam több szerelőnél konkrétat nem mondtak. De két egymástól független is azt mondta hogy szerintük a váltó a hibás. Nem akarom elhinni hogy ha tényleg a váltóban van gond akkor nem hullott volna szét az egész 20000 km alatt.
Valaki találkozott esetleg ilyen vagy hasonló hibával? Hogy oldotta meg?
2002-ben volt modellváltás, az újabb kasztnist vadászod, ugye? Nekem olyan van, 2004-es, most múlt 10 éves, 255 ezer van benne. Tavaly és idén is felmerült, hogy lecseréljük, de mivel megbízható, nem szól a csere mellett semmi. Amivel gondom volt eddig: 200 ezernél feladta a kormánymű, fel kellett újíttatnom, majd az is beadta a kulcsot, így vennem kellett egy bontottat (bő 100 ezer volt ez a két akció). Ugyancsak 200 ezer körül tönkrement a bal külső féltengely csuklóm, na, azzal szívtam, mert gyári hibás alkatrészre cserélték, így azt is újra ki kellett (20-25 ezerből megvolt).
Nekem 1.4 75 LE-s benzines van, nem versenyautó, de cserében 6 liter alatt elmegy vegyesben. Ha lehet, a 3 hengeres 1.2-eseket kerüld, mert a láncos vezérlésről sok rosszat lehetett hallani (nyúlik, ugrik).
Vétel előtt ne sajnáld átnézetni, dugj a szerelő zsebébe pár ezrest és súgd a fülébe, hogy úgy nézze át, mint ha Ő maga venné saját részre. ;-)
Ha van kérdésed még, szívesen válaszolok (de sztem a többiek is!).
Ha normális az eladó akkor elviszitek valamilyen szervizbe és ránéznek pár ezer forintért.
Vezetett szerviz könyv, jó ha van! Ha valaki 12 évesen el karja adni 100 e futott km-el akkor az komolytalan, hacsak nem 80 éves, első tulaj. 12 évesen akár 240 e km lehet benne és az üzemszerű, de legalább 160!
Festést érdemes méretni, ott kiderül volt-e újra fényezve.Nekem jóformán nincs fényezetlen elemem, pedig nem volt törve a kocsi(14 éves)! Rohadhat a hátsó sárvédő ív ilyen korban érdemes megemelni és alá nézni.
keréktő csapágy volt-e cserélve, vagy bármilyen nagyobb alkatrész. Kipufogót már legalább 2-3 alkalommal javították nagy valószínűséggel, lehet hogy 4-szer is eddigre!Nekem ég a 2-3 évente cserélendő kuplung bowden ami az eszembe jut. Motortól (AKK) függően szintén 2-3 évente olajcsöpögés miatti tömítés csere történik nálam.
Ezekkel a motorokkal ne akarj előzgetni! :) 1,4 60 LE esetleg 75LE az alap motorok. Függően, hogy újabbik vagy régebbi model, mivel 2002- ben volt modell váltás.
Ha normálisan volt szervizeltetve, nagy gondod nem lehet vele. Olajcsere volt-e évente, vagy 10 e km-enként ha nagyobb futású a jármű. Sok baj nincs vele megbízható, nem adnám oda egy golfért! Nekem jobban bejön. Egy komolyabb hibám volt, a leállás néhány km után, azt orvosolták azóta jól megy.
Évi minimum 100 e Ft a karbantartásra, szervízre és okés az autó.
Hamarosan tervezek egy seat cordoba 2002 évjáratú autó vásárlást és tanácsotokat kérném hogy mi az amit érdemes megnézni jobban odafigyelni mikor megveszem illetve hogy milyen motorral nézzem? Annyira nem értek hozzá de gondoltam hogy keresek egy szerelőt akit elviszek magammal hátha ő majd segit kideriteni a hibákat. Szóval a lényeg hogy milyen motorral érdemes venni? 1,4 16v benzin az elég vagy még azzal ne nagyon előzgessek esetleg diezel mennyi kilóméter a megengedett a számlálón?
Szóval ilyen dolgokra lennék kiváncsi és nagyon megköszönném ha valaki kicsit segitene elindulni nekem.