Történetesen egy szaniter központnak fejlesztettünk reklamációs rendszert nem is olyan régen (gy.k. az országban a legnagyobb szaniteres cég ha forgalmat nézünk).
A lenti weblapon lévő árakról csak annyit ahahahahahahahahaaaaaa :)
Úgy én is tudok árazni hogy 2x túlárazom aztán áthúzom vonallal :D
A cím: Győrladamér, Ország út ... :)
Há' logikus hogy egy mucsájröcsögei cég majd lealázza a magyar piacot és hatalmas raktárkészletet tart. Kontakt: mobiltelefon :D
Létesült egy oldal, amelyen magyarországi kereskedők hirdetik elfekvő, kifutó, kiállított, illetve enyhe szállítási sérült termékeiket (természetesen korlátozott mennyiségben) melyek lényegesen a piaci ár alatt vannak.
Magam is így újítottam fel a lakásom és (nem vicc) százezreket spóroltam!
"Különálló berendezés egy jármű részére Kb. 700 m-rel a tengerszint fölött III-as hóterhelés besorolási övezet, 200 kg/m² "
Átlagos 20 négyzetméterre ez 4 tonna. Persze nyilván ez a méretezési határ, de még a sátrakat is 80 kg/nm elviselésére méretezik, azzal is másfél tonna 20 nm.
"Örülhetsz hogy a nagyja munkát előtted már a régi tulaj megcsinálta.A kád 3 méteres lefolyó szakaszra elég 1 centi lejtés is"
Szifont (padlóösszefolyót) nem tudom tervezzek-e.
Azért a nagyja munkát itthagyta az ebadta előző tulaj :) km tömör tégla fal, kiállnak belőle 3-4 centire (!) a habarcsrétegek, gőzöm nincs mi legyen a rétegrend a csempe alatt.
Annyit megtettem ma, hogy a téglaközökbe ahol nem volt, habarcsot tömködtem (főleg a válaszfalon, helyenként tört téglát is betettek :()....
A következő a vakolás lesz és úgy a csempe? Az egyenetlen aljzat miatt direktben nem burkolható csempével a tégla, vagy a gatyám rámegy a ragasztóra.
A padlószinten járólap lesz, flex ragasztóval természetesen, valószínűleg a csempét is azzal teszem fel az esetleges repedések elkerülése végett.
Apropó, beton, ha bent van a csöve a kádnak, akkor azt betonozzam is bele a padlófűtésbe ugye?
Ugyanis jelenleg hőszig, fémrács, padlófűtéscsövek, rajta beton az eddigi rétegrend, de ahol a szennyvízcsövek mennek, egészen a padlófűtéscsövekig nincs beton, látszódnak a fűtéscsövek szürke csövei.Ahogy eldőlt hogyan lesznek a csövek, vízszivárgáspróba, és zutty rá beton ugye?
Jó pofa megoldás,csak eléggé meg kell lejtetni.Mert ezt a kavicsot pár évente illik nagynyomású mosóval átveretni hogy a szél által felvitt por kövek között ne tudjon egy folyamatos nedves sárréteget alkotni.
Minden nagyon jó úgy ahogy van.Örülhetsz hogy a nagyja munkát előtted már a régi tulaj megcsinálta.A kád 3 méteres lefolyó szakaszra elég 1 centi lejtés is.A padlószifonba én nem kötném bele a kád csövét emeleten.Ha teszel egyáltalán.
Azért gondoltam a kavicsra, hogy ne doboljon rajta az eső.
A csarnokos megoldással az a gond, hogy iszonytosan drága, illetve nagyon vastag. Mivel az építménymagasságunk kötött, így muszály a szarufák közé szigetelni, nem mehet föléjük.
Természetesen ha lehetne, én is egyszerűen valamelyik bevált megoldást alkalmaznám...
Lenne pár "amatőr" kérdésem, amit most a hétvégén kellene eldöntenem.
A házunk két szintes, mindkét szinten padlófűtés (betonba ágyazva), sima 7x11-es alapterületű nyeregtetős ház (1991-ben épült, vegyes falazat, km tömör tégla a többsége).
A tetőtében egy pici, 10m2-es fürdőszobát fejeznénk be, amit a tulaj 15 éve elkezdett és abbahagyott. A szanitereknek kialakította a helyet (csövek belevésve a falba, hősziggel betekerve, WC-nek a szennyvízcsatlakozás ki van alakítva), de pl. nincs vakolat, csak csupasz tégla falak a fele részen (másik felén kész a vakolat).
Első kérdésem. Látatlanban: lehet a tetőtérben sarokkád az elemeleten? (200L max) Statikailag elég biztosíték hogy padlófűtés van (beton a padló)
A másik a kb 1993-94-ben felrakott fém vízcsöveket (hideg, melegvíz) vegyem ki a falból, és legyenek műanyag csövek, vagy hagyhatom őket? Hibátlannak tűnnek, SOHA NEM voltak használva (nyomás alatt voltak, de a vakdugóik miatt nem volt vízáramlás), a vízvezetékrendszer legfelső pontja. Van értelme a kész vakolatot visszavésni, a nem vakolt részeken is kiszedni ezeket a csöveket? Levettem a vakdugókat, rátettem egy golyóscsapot próbának, a hideg és melegvíz is tisztán jött belőle (rozsda, szemcse gyakorlatilag semmi).
Lenne még egy harmadik :)
A pici fürdőszobában a WC vastag csövére van kötve a mosdó leendő csöve, és a kád leendő csöve a padlóba bevésve. A kád csöve kb 3m hosszú (egyenes), a mosdó 1m, a WC 20 centire van a függőleges lemenő műanyag szennyvízcsőtől.
Mekkora lejtés kell a függőleges szennyvíz leszálló vezetékig a WC, csap, kád oldalról?
Bocs , hogy így beleszólok. A lindab lemezre miért kell kavicsterítés súlynak vagy csak nem tudod mivel legyen kitöltve. Ezt a dolgot ipari csarnokokban úgy oldják meg : Tartószerkezet(ott pl betongerenda) Trapézlemez Felette a hőszigetelés, ami lejtősre van kiképezve, ezzel biztosítják az elvezetést És a legtetejére hegesztett fólia ami tetőre való. Ezzel rendszerben vannak beépíthető csapadékvíznyelő gallérok.
Persz, nyilván hossztoldás nuku, egymás mellé meg 2 borda átfedés.
A meghajlásra nem is gondoltam... Egy elég masszív, statikus által megtervezett favázra menne rá, el kéne férnie a körben látható attikában, és a hátul futó vályúba kell lejtenie.
Mellékeltem egy elképzelt metszetet is, nyilván a bordák a vályúra merőlegesen futnának.