Keresés

Részletes keresés

zordonC3 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 38289
"Ha ezzel megvagy fogsz egy jó hosszú vízmértéket és megnézed vele hogy Anno a mester mennyi pálinkát fogyasztott.Ezt úgy látod meg hogy minél görbébb a fal annál több volt a pia."

Hááát az a bajom hogy ha a mester annyi piát fogyasztott mint a konyha felújításánál akkor nagy gáz lesz :D A kiállásra rápróbáltam egy csaptelepet, elsőre ráment, de persze kb 110 cm magasan van, nekünk meg kádunk lesz, tehát a függőleges fordulónál ki kell szednem a csőből.

A vízvezetékek különben 1x éve nyomás alatt vannak, vakdugóval a végükön, szivárgás nincs (még látszik a bevésett cső míg le nem vakolom).

Vannak "standard" csapmagasságok kádtöltő / zuhany csaptelepnél? Sima mezei nem whirlpool akril kádunk lesz, még filózom hogy a kádból jöjjön ki a csap vagy a falból? Előbbi esetén nem kell szép kiállás (a kád mögött lenne, nem látható, sőt nem is csempézett helyen), de nem bízom az akril kádra csaptelepet szerelünk megoldásban. A falinál viszont nagyon számít a kiállás magassága, jelenleg 65/70 centi lenne (ezen a magasságon jönnen vízszintesen a csövek).

Van erre szabály?

A másik hogy a csövek fekete vattaszerű/szövetszerű izébe (hőszig) vannak tekerve, gondolom nem érdemes szétszedni a rendszert és ezt a polifoam szerű hab szigetelésre cserélni (nagyobb macera végigbontani 10m vezetéket mint amennyit nyernék vele).

Azért a vakolással is bajban vagyok. Tudom hogyan kell, a ház falán kb 10m2 felületet vakoltam le több rétegben alapvakolattal, glettelni is sokat gletteltem, de ez fürdőszoba lesz. Kell speciális vakolat? Ha végigvakolom, két menetben csináljam? (felső fél centis réteg legyen a simítás mint a glettelénél az utolsó kör?)
Előzmény: csabapeca (38278)
nagy ivó Creative Commons License 2010.02.08 0 0 38288
" Pucér falra amúgy sem lehet csempét ragasztani. "
A ragasztó elötti korszakban csakis így készült, és akkor a görbe vakolatért nem köpködött a burkoló
Ahol nem történt átalakítás,ott mégy mindig a falon van
Előzmény: csabapeca (38278)
nagy ivó Creative Commons License 2010.02.08 0 0 38287
Inkább 2,5-3 m-es vízmérték, ami megmutatja a hibát. Ami magas abból le, ami alacson oda alapozó majd ragasztó lehúzva.
A padlopont is el kell húzni kicsit, hogy pontosabban peálljon
Előzmény: halaloszto (38270)
wartburger Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38285
És melyik az? Mert rákerestem a "Házépítés, Lakásügyek" fórumcsoportban és az első amit feldobott az pont ez a topic.
Én is olvasom ezt a fórumot, de engem nem zavar!
Előzmény: zordonC3 (38284)
zordonC3 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38284
Ez nem az a fórumtopic, ahová hirdetni szokás, úgy gondolom 468 hozzászólás után illene tudnod. Tudom, ne legyen önkéntesrendőr, de ezért kár volt bejönnöm ide (láttam hogy van hozzászólás de csak a hirdetésedet találtam). Örülnék ha nem rabolnád több ezer ember idejét, van erre külön topic.
Előzmény: pyf (38283)
pyf Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38283

Üdv mindenkinek!

Van egy eladó Alföldi Saval mosdókagylóm. Teljesen új, a Szatmárinál vettem pár hónapja, még a matricák is rajta vannak.

A szélessége 56 cm, a gyári típusszáma:  7020 35 01.

Mivel a lakás közelgő eladása miatt már nem kezdek neki a fürdő felújításának, így már nem is fogom beépíteni, nincs rá szükségem többé. Az ára szaküzletben 11.000 Ft-tól indul, én 6.000-ért megválok tőle.

Elvihető Budapest XI. kerületből. Ha valakit érdekel, kérem, email-ben jelezze (a mail-címem publikus). Bár a fórumon is szívesen válaszolok, csak épp elég ritkán nézek be. De majd igyekszem.

Ez a hivatalos, gyári kép. Az ajánlat azonban csak a mosdókagylóra vonatkozik, a csaptelep és a szifontakaró nem része annak!

fefefe Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38282
én az utóbbi időben a murexin st-12-t és a ceresit padlopon express-ét használtam, mindkettő teljesen ok, a nevéből is látszik, a padlopon hamarabb volt járható (kb 3,5 óra után)
laminált került rájuk később.
Előzmény: halaloszto (38263)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38281
tobb helyiseg, osszesen 70m2.

vajk
Előzmény: csabapeca (38280)
csabapeca Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38280
Hány négyzetmétert kell rendbe (szintbe) raknod?
csabapeca Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38279
Na ja!És természetes táplálékforráshoz juttatja a növénykét is. :-)
Előzmény: botsinkai (38277)
csabapeca Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38278
Ahol nincs habarcs a téglák között azzal nem érdemes foglalkozni.A kiálló habarcsrétegeket viszont le kell csapkodni.Vésővel,vagy kőműves kalapáccsal az már csak ízlés dolga.Ha ezzel megvagy fogsz egy jó hosszú vízmértéket és megnézed vele hogy Anno a mester mennyi pálinkát fogyasztott.Ezt úgy látod meg hogy minél görbébb a fal annál több volt a pia.Na ezt kell következő lépésként a vakolással korrigálnod.Pucér falra amúgy sem lehet csempét ragasztani.A vakolás fogja meghatározni hogy szép lesz-e a csempézésed vagy sem.Csak függőleges falakon fognak "futni" a fugák.Amíg nincsenek függőben a falak el se kezd a csempét mert csak károd lesz.
Amikor megnézed a falat meg kell nézni a csapok,csövek kiállásait is.Ez kb. úgy néz ki hogy a legkiállóbb rész + 0.5 centi (ehhez e ponthoz vakolsz).E mérethez kell hogy jók legyenek a csapok,csövek kiállásai.Ha nagyon bent vannak még a vakolás előtt be kell tenni toldókat.Ellenőrizni kell hogy a csap kiállása 15,5 centi egymástól és hogy vízszintbe is vannak és síkba is.Ez vakolás után már nem módosítható!Sokan vannak akik azt mondják hogy az excentrikus közdarabbal ez elcsalható,de szerintem megéri az elején rendesen megcsinálni.
A lefolyó(k) csöveit padlófűtésnél érdemes a vízcsőhöz is használt filccel betekerni,és úgy bebetonozni.Nyomáspróba az jó ötlet!Ha meg tudod csinálni (legalább 3 napig rajta hagyni) mindenképpen jó választás.
Előzmény: zordonC3 (38268)
botsinkai Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38277
Kameruni törpekecske a tetőre kikötve megoldja ezt az esztétikai problémát. :-)
Előzmény: csabapeca (38276)
csabapeca Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38276
Nem,dehogy is sajnálom.De ha ügyetlenebb madarak laknak a környéken együtt fog díszelegni a búza és a kukorica.Az meg elég rosszul mutat.
Előzmény: botsinkai (38260)
zordonC3 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38275
Történetesen egy szaniter központnak fejlesztettünk reklamációs rendszert nem is olyan régen (gy.k. az országban a legnagyobb szaniteres cég ha forgalmat nézünk).

A lenti weblapon lévő árakról csak annyit ahahahahahahahahaaaaaa :)

Úgy én is tudok árazni hogy 2x túlárazom aztán áthúzom vonallal :D

A cím: Győrladamér, Ország út ... :)

Há' logikus hogy egy mucsájröcsögei cég majd lealázza a magyar piacot és hatalmas raktárkészletet tart. Kontakt: mobiltelefon :D
Előzmény: halaloszto (38274)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38274
Aki szemelyesen is el akarja ezt mondani neki, az megtalalja a telefonszamat a weblapjan, mert a barom a ceges email cimevel regisztralt az indexen...

vajk
Előzmény: digium (38272)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38273
Hazugsaggal bemutatkozni egyetlen cegnek sem tul jo belepo.
Vennetek valamit egy olyan cegtol, ami hazudott mar a bemutatkozas pillanataban?

vajk
Előzmény: Lázpedál (38271)
digium Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38272
Reklámnak több topikban is szuper! Örülünk, hogy vagy nekünk. :(
Előzmény: Lázpedál (38271)
Lázpedál Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38271

Sziasztok!

egy kis reklámot csinálok nekik:

Létesült egy oldal, amelyen magyarországi kereskedők hirdetik elfekvő, kifutó, kiállított, illetve enyhe szállítási sérült termékeiket (természetesen korlátozott mennyiségben) melyek lényegesen a piaci ár alatt vannak.

Magam is így újítottam fel a lakásom és (nem vicc) százezreket spóroltam!

www.szabadar.hu

Az oldal még feltöltés alatt, de már van miből válogatni, akinek aktuális.

Ja, és ha valamit nem találtok az oldalon, akkor írjátok meg nekik és megkeresik rá a legjobb árat az országban.  :-)  Jó mi?

halaloszto Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38270
ezen en is gondolkozom.

arra gondoltam, hogy a slagvizmertekkel merve nagyon kiallo reszeket megcsiszolom, es utanna a kiegyenlito.

vagy elobb kellene onteni, es utanna ami kiallva marad, azt csiszolni?

vajk
Előzmény: nagy ivó (38267)
botsinkai Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38269
Egy kocsibeálló katalógusából:

"Különálló berendezés egy jármű részére
Kb. 700 m-rel a tengerszint fölött III-as hóterhelés besorolási övezet, 200 kg/m² "

Átlagos 20 négyzetméterre ez 4 tonna.
Persze nyilván ez a méretezési határ, de még a sátrakat is 80 kg/nm elviselésére méretezik, azzal is másfél tonna 20 nm.
Előzmény: vt75 (38265)
zordonC3 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38268
"Örülhetsz hogy a nagyja munkát előtted már a régi tulaj megcsinálta.A kád 3 méteres lefolyó szakaszra elég 1 centi lejtés is"

Szifont (padlóösszefolyót) nem tudom tervezzek-e.

Azért a nagyja munkát itthagyta az ebadta előző tulaj :) km tömör tégla fal, kiállnak belőle 3-4 centire (!) a habarcsrétegek, gőzöm nincs mi legyen a rétegrend a csempe alatt.

Annyit megtettem ma, hogy a téglaközökbe ahol nem volt, habarcsot tömködtem (főleg a válaszfalon, helyenként tört téglát is betettek :()....

A következő a vakolás lesz és úgy a csempe? Az egyenetlen aljzat miatt direktben nem burkolható csempével a tégla, vagy a gatyám rámegy a ragasztóra.

A padlószinten járólap lesz, flex ragasztóval természetesen, valószínűleg a csempét is azzal teszem fel az esetleges repedések elkerülése végett.

Apropó, beton, ha bent van a csöve a kádnak, akkor azt betonozzam is bele a padlófűtésbe ugye?

Ugyanis jelenleg hőszig, fémrács, padlófűtéscsövek, rajta beton az eddigi rétegrend, de ahol a szennyvízcsövek mennek, egészen a padlófűtéscsövekig nincs beton, látszódnak a fűtéscsövek szürke csövei.Ahogy eldőlt hogyan lesznek a csövek, vízszivárgáspróba, és zutty rá beton ugye?
Előzmény: csabapeca (38258)
nagy ivó Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38267
Nem olcsóbb egy fazék gyémántcsiszolóval átcsiszoltatni, csiszolni?
Előzmény: halaloszto (38266)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38266
koszi!

ha jol latom, ez azert ultra, mert gyorsan kot. vagy masert is? mert raerni raerek, viszont sok kell :-(

vajk
Előzmény: deltastone (38264)
vt75 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38265
mekkora lehet, egy ekkora felületnek ilyen időjárásban a hóterhelése?
gondolom több 100 kg is lehet...
Előzmény: botsinkai (38260)
deltastone Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38264
Az ULTRAPLAN vagy ULTRAPLAN MAXI (Mapei)! Előtte Primer G-vel alapozva!
halaloszto Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38263
baromi sok aljzatkiegyenlito van, amivel lehet 10-15 vagy akar 30 mm-t is kiegyenliteni. elolvastam a gyari adatlapjukat.

nyilvan ha betonozas elott lennek, akkor nem aljzatkiegyenlitorol kerdeznek, hanem betonrol.

ettol persze nyugodtan elmondhatod a velemenyedet, csak rajtam az sajna nem segit.

Tehat tovabbra is kerdeznem, kinek milyen aljzatkiegyenlitovel van tapasztalata 1cm koruli vastagsag eseten.

vajk
Előzmény: memorix (38262)
memorix Creative Commons License 2010.02.07 0 0 38262
Olyan nincs...

Az ajzat kiegyenlítő nem betonozásra való, hanem ajzat kiegyenlítésre..

Jól kell belőni a betont..a beton minimális vastagsága 5 cm az alatt törik....
Előzmény: halaloszto (38261)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.06 0 0 38261
ki milyen aljzatkiegyenlitore eskuszik?
olyan kellene, aminek 1 centi meg nem fekszi meg a gyomrat.

vajk
botsinkai Creative Commons License 2010.02.06 0 0 38260
Sajnálod tőle azt a kis zöldtetőt? :-)
Előzmény: csabapeca (38259)
csabapeca Creative Commons License 2010.02.06 0 0 38259
Jó pofa megoldás,csak eléggé meg kell lejtetni.Mert ezt a kavicsot pár évente illik nagynyomású mosóval átveretni hogy a szél által felvitt por kövek között ne tudjon egy folyamatos nedves sárréteget alkotni.
Előzmény: Pitylogós (38248)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!