Olyan topicot szeretnék ezzel összehozni,ahol mindenféle régiség szóba jöhet.akár az őskortól a komunista rendszerig...Ha valakinek othonában olyan régiség hever amiről fogalma sincs,hogy mi lehet,akkor itt ha közli akkor mi beazonosithatnánk stb...De ha csak valaki dicsekedni szertne ereklyéivel az bátran itt megteheti..Az öskövületen át a numizmatikán keresztül minden szóba jöhet ami antiknak számit..
Van nekem egy könyvem. "Neuestes Handbuch der Böhmischen Kochkunst" a neve és Marie Soucek írta. 1908-as kiadás. Német oldalon 250 Euró-ért kínálják, csak azt nem tudom hogy az eredeti, vagy valami másolat. Rakok fel képet az enyémről, kérlek szakértsétek meg :)
ez egy asztali olajmécses volt, a ma már hiányzó kis hengeres lyukon lehetett beönteni az olajat. Sárgarézből készült. Az oldalán lévő R betű a mesterjegy lehet
Sziasztok!Lenne egy kérésem,mert én nem vagyok ebben olyan járatos.A barátom jópár éve találta ezt a tárgyat a holt-tisza parton a földben,de nem tudjuk mikor és mi lehet.Jó lenne ha valaki hozzá értő naggyábol egy körvonalas leírást tudna adni rólla.Előrre is köszönöm a választ.
Üdvözlök mindenkit. Anyagi okok miatt el kell adnom a családi bútoraimat.Tükör mérete:240cmx130cm Vitrin mérete:190cmx120cm melyben található 40db kristály megvilágítva és egy váza.
Ja szóval ha valaki tudna róla valamit mondani nagyon hálás lennék. Valószínű hogy angliába gyártották mert angol a felirat kétoldalt: The new shutle sewing machine - ez meg németül: geschutzt (?)
sziasztok! van egy régi singer varrógépem, most újítgatom fel. Akép kedvéért összeraktam, de az asztallapot le akarom cserélni mert megette az idő... Több tucat singerrel foglalkozó honlapot, fórumot, blogot és több száz képet végignéztem de sehol nem láttam hasonlót. A középső tartó elem allul középen van és a tetején hátrafele dől, de a minta a legérdekesebb, a singer felirat fölött két oroszlán fogja a singer-címert. Sajnos a gépen a serial számnak csak a ,,hűlt helyét,, találtam.
képen látható tálnak az eredetét szeretném megtudni, vagy hozzáértő szakembert aki megvizsgálná. ( A mütárgy kb. 90 éve a család tulajdonába van ha valaki tud róla valamit kérem irjonelöre is köszönöm)
képen látható tálnak az eredetét szeretném megtudni, vagy hozzáértő szakembert aki megvizsgálná. ( A mütárgy kb. 90 éve a család tulajdonába van ha valaki tud róla valamit kérem irjon a gyusza76@gmail.com-ra elöre is köszönöm)
Érdeklődni szeretnék, hogy van- valakinek régi divatlapja.....( 1940 előttiek )
Olyanokra gondolok, mint a Magyar Úriasszonyok Lapja, vagy A Bazár, Magyar Divat......
A cím nem kikötés, csak példa..... bármilyen divatlapot szívesen fogadok, ha 1940-es éveket megelőzően készült. Továbbá érdekelne ugyancsak a kornak megfelelő divatkellék...legyező, kesztyű, táska, ékszer, napernyő, sétapálca, kalap, stóla, fűző, komplet ruhadarab/öltözék, és bármi, ami az öltözködést kiegészítette. Leginkább női viselet érdekelne.
1900 körül készült, ónémet fazonú bútor, szecessziós stíluselemekkel. Mivel nem egy különleges darabról van szó, az árat erősen befolyásolja az állapot. Jó lenne egy fotó a teljes bútorról. A másik ajtó betétje helyén mintha tükröt látnék. Esetleg háromajtós a szekrény?
Segítséget szeretnék kérni. Van egy régi szekrényem, amit örököltem. Hogyan tudhatnám meg hogy mennyire értékes ?Nem tudom fénykép alapján lehet-e róla valamit mondani.
A képen látható tálnak az eregetét szeretném megtudni, vagy hozzáértő szakembert aki megvizsgálná. ( A mütárgy kb. 90 éve a család tulajdonába van ha valaki tud róla valamit kérem irjon a gyusza76@gmail.com-ra elöre is köszönöm)