Már több, mint 10 éve írta VW konszernes fórumon egy gumival és flottalezeléssel foglalkozó ismerősöm hogy a VW alufelnik télen-nyáron használhatóak és hatalmas pénzkidobás a téli gumiknak acél szettet venni. Ezt több használó is megerősítette utána pedig ez Skoda volt és nem Audi fórum. Nem tudom elképzelni hogy pont az Audira tennének gyengébb felületkezelésű felniket.
Igaz nagyon régen nem láttam Audi árlistát de se azon se más VW konszern modellen nem találtam felni bevonatra opciót. Van pár fajta alufelni de azoknak csak egyfajta cikkszáma van. Tehát egy fajtát gyártanak belőle. Volt alkalmam erről a hivatalos alkatrész katalógusból is meggyőződni.
Valaki megtenné, hogy megméri milyen széles az autó behajtott tükrökkel? Sehol nem találok erre vonatkozó adatot a garázsom befogadóképessége viszont erősen korlátolt.
lövésem sincs,hogy a 2012-es autómon milyen alufelnik vannak,de az előző tulaj cserélgette rajta a szetteket és most 7 év után olyan oxidáció van a peremükön,hogy a 4-ből kettővel már gumishoz kellett mennem,ahol hosszas vizsgálat után vették csak észre a minimális szivárgást,amit a felni felcsiszolásával szüntettek meg
Szerintem gyarilag es nem soallo. Meg a "picit" dragabb audiknal is felaras extra. Igaz mint megtudtam lehet utolag "bevonatoltatni" a felnit, h valoban ellenalljon a tel viszontagsagainak.
Nekem, a szervizvezető Cegléden azt mondta erre a gyári 16" felnire, hogy sóálló festéssel van ellátva, én pont ezért tartom meg télinek, bár a felni belsejében nincs SR jelölés.
Sziasztok! Az új KIA Ceed-hez forgalmazott 16", 17", ill. 18" gyári alufelnik alkalmasak-e téli használatra is? Sehol nem találtam olyan tájékoztatót, hogy ezek felületkezeltek lennének NaCl ellen, azaz SR3 bevonattal lennének ellátva. A felhívott két márkakereskedés egyike sem tudott erre a kérdésemre határozott válasszal szolgálni. Akinek van erről információja, esetleg írásos dokumentációja, az legyen szíves megosztani.
Köszönöm szépen a gratulációját, és tényleg nagyon jó érzés CEED tulajdonosnak lenni.
Az eredeti felni meg van, azt téli garniturának számom. A mérete mindkettő felni esetében 16''-os.
Korábban ígértem, megosztom veletek, mennyi idő egy alapmotorral szerelt Platinum felszereltségű, új CEED gyári rendelési ideje. Az én esetemben így alakult:
Szóval,
Megrendelve: 2019. Március 04. Átvétel: Augusztus 12.
Készpénzre lett vásárolva, tehát ez volt a nyers megrendelési idő.
Az első benyomásaim:
Gyanítom, egy turbómotoros változat más kategória, de nekem bőven kielégítő és bármennyire is kétségbe vonható az állításom, van benne dinamizmus így is, nem olyan harmatos az a 100 lóerő, kipróbáltam 4 nem igazán mondható sovány emberrel, és van benne erő ennek ellenére is.
Gyönyörű motorhang, példás zajszigetelés, a lengéscsillapítás szinte a mi utainkhoz van hangolva, a gyári audiorendszer bőven kielégítő, kárpitosmunka extra minőség, LED fényszóró pazar, kiváló megvilágítás.
A felniket kicseréltettem, az alapverzió nekem nem volt annyira izgalmas, ugyanakkor téli verziónak tökéletes lesz.
érdekes egy cég,nekem visszadátumozott szervízhez kötötték a garanciás műszerfal púposodás kijavítását,még ha a kocsi mellett állnék se bíznám rájuk,annyira nem zavar az a nüansznyi esztétikai hiba,összevissza hazudoznak,először elhajtottak,hogy még 2-3 éves autón se foglalkoznak ilyen problémával
Nekem is hasonló problémám volt,DPF tisztítás,Kipufogó hőmérő csere,aztán elegem lett ,elvittem szakszervízbe.Ott a villanyász megrángatta a vezetékeket,és az egyik kipufogó hőmérő vezetéke a csatlakózó motor felöli oldalán el volt szakadva,de belül,kívülről nem látszott.Meg lett forrasztva.
Az nem úgy működik, hogy van egy éles limit, amit ha nem érsz el árban, akkor hetekkel előre le vagy foglalva, de ha átléped, akkor eltűnik minden kuncsaft. Addig kell emelni az árat, amíg a következő pár nap be van telve, de egy hét múlvára legyen simán időpont.
Szerintem csekkold végig a motortól a hátsó dobig a kipuff rendszert. Leömlő nincs elrepedve? Katalizátor összezuhanva? Én legalábbis ezen témákban nézelődnék, ha szagot éreznék, rezonancia lenne.
A meglévő tapasztalt fórumozókat szeretném kérdezni a következő hibáról, hátha volt már ilyen valakinél.
Az autó 2014-es Ceed II. 1.6 CRDI 128LE. 3 hónap alatt 3-szor kezdett el villogni a check-engine lámpa. Ki lett tisztítva kb. egy hónapja a DPF szűrő, volt izzító gyertya csere de a probléma nem szűnt meg. Eddig volt, hogy "elfelejtette a villogást egy idő után, majd újrakezdte. Reggel mindig melegítem a motort kb. 5 percig, ilyenkor az indítás után mindig kellemetlen dízel füstszagot érzek. Amit még tapasztalok, hogy indítás után jobb oldal felől halkabb búgó hang hallatszik. majd később elhallgat, van amikor szakaszosan hallható.
Az autó alapjárata hidegen és melegen is egyenletes. Ici-pici ingadozás mintha lenne reggeli első induláskor, de nem számottevő. Ami még hallható, hogy gyorsításkor egy adott fordulatszámnál mintha a kipufogó berezonálna, majd emelkedett fordulatnál elhallgat. ?tudócső lehet lyukas?)
Szerintetek miért villoghat állandóan a motor-check lámpa? A kézikönyv regenerálásról ír, de itt nincs emelkedett alapjárat, semmi hasonló.
Rövidre sikerült a Cee'd-es kalandom, pedig nem pont ilyennek terveztem. Nem, nem volt semmi baj az autóval, sőt. Írtam már korábban, hogy annyira bejött, hogy elkezdtem gondolkodni a hat és fél éves JD-m fiatalításán. Először Stonicot nézegettem, de a puritánabb belső miatt kiesett. Majd az új Ceed-re kértem ajánlatokat. De azért az a váltás, már a fájdalomküszöbömnél nagyobbat harapott volna a költségvetésből, hitelre vásárolni viszont semmiképp nem akartam. Aztán elkezdtem nézelődni az 1-2 éves, keveset futott JD-k között. Szinte mind kölcsönzőktől visszakerült autó volt, nagyjából 4 millió körüli árcédulával.
Ennyiért viszont a konszernen belül találtam egy szalon állapotú, féloff, 1.4 szívó PD I30-at, comfort felszereltséggel.
Ami pedig a JD eladását illeti. Azt gondolom igenis el lehet adni a szívó 1.4-et is. Jól belőtt árral pár nap alatt elviszik.
Más.
Maradt a régiből egy fél éve vett Cee'd grafikás, gumi csomagtértálca, mert amikor elvitték, akkor még azt hittem JD lesz az utód. Ha valakit érdekel jelezze. Küldök róla képet is.
Nekem a Pappasban akkor kezdett megrendülni a bizalmam, mikor a váróban a kávéautomata mellett ültem, odajött két szerelő kávézni, és az egyik megkérdezte a másikat, te, hogy is kell levenni a kuplungot, a már nem tudom miről is volt szó. Ráadásul 37e ft-ot számláztak 5 liter Lukoil olajért. :)