Keresés

Részletes keresés

Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.28 0 0 240
Mennyire kell becsomizni, hogy ne likadjon ki a fólia?
A sütőben se lenne jó, de a parázs alatt ... :-((
Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.28 0 0 239
:o))

Már csak agyagot kell beszerezni. A többi megvan.

Előzmény: Törölt nick (238)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.28 0 0 238
Na es a hangulat? A fust ? ...fuldoklas?...szunygok?
Előzmény: Mulan (237)
Mulan Creative Commons License 2002.05.28 0 0 237
Jó is az, csak ritkán van tűzrakás. Így azután én szoktam szimplán a sütőben csinálni ilyen fóliabatyus akármit:-)
Előzmény: Törölt nick (234)
Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.28 0 0 236
Ez is egészen apró, de ha lejön a héjja, akkor kicsit megkapirgálom :o))
Előzmény: Mulan (232)
Mulan Creative Commons License 2002.05.28 0 0 235
Én is főleg csak a "bő zsírban sütés" céljára használok olajat - de arra elég sok fogy.

Tepsist mi csak felkarikázottból szoktunk:-)

Előzmény: Cicóka_ (233)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.28 0 0 234
Bocsi, nem volt szandekos atveres. Anykamekkal regebbne sokat tabortuzeztunk a telken es mindig volt betyar-batyu, anyu igy hivja.

Alufoliaba husidarabok, szalonna szeletek, kolbaszkarika, vekony szeletke krumpli, hagyma, fuszerek. Jol becsomizva az izzo parazsba dugta es amig a tarsasag szalonnat sutogetett, ezek a batyuk is megsultek. Ha akarod teheted agyagba is...=O)

Előzmény: Cicóka_ (230)
Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.28 0 0 233
Sajnos mi kicsit (kicsit nagyon :-(( )egészségtelenül táplálkozunk, nagyon kevés olaj fogy.

Anyukám tepsis krumpliját szeretném felidézni.

Előzmény: Mulan (231)
Mulan Creative Commons License 2002.05.28 0 0 232
Ja, én az olyan apróra gondoltam, amit nem kapargatunk, csak megmosom, megtörlöm, és héjastul sül (meg evődik)
Előzmény: Cicóka_ (230)
Mulan Creative Commons License 2002.05.28 0 0 231
Én olajban szoktam sütni, nem tepsiben - de nagyon szeretjük:-)
Előzmény: Cicóka_ (228)
Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.28 0 0 230
Helló :o))
Jaj köszi a gyors választ. Lassan megyek kapirgálni a krumplit :o))

Azzal az agyaggal kicsit átvertél. Azt hittem becsomagolni alufoliába, agyagba elásni, fölötte tüzet rakni :o))
Azért amit készítettél se lehetett rossz. Nyami-nyami

Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.28 0 0 229
Sziaszia!

Romai talban retegezem a krumplikarikakat, hagymaval es szelet husokkal, so, bors, orolt komeny vegul keves olajat tejfollel jol eldolgozva raontom, nem sajnalom...
Lefedve megy a sutobe, altalabna 1 orat adok neki mert hideg sutobe rakom. Utanna leveszem a tetot es piritgatom meg vagy felorat. Nagyon finom! Vendeg ele is jo,mert mindjhart a romai talban mehet az asztalra...nem mutat rosszul. =O)

Aprokrumplit is rendszeresen sutok tepsiben, lerakom, so, bors, ez esetben petrezselyem , beboritom baconnal es alufoliaval lefedem. Jo felora eleg neki a mar forro sutoben, folia le rola es meg piritgatom. Az ilyen aprokrumpli meg olyan vizes, szepen megparolodik a sajat leveben.

Előzmény: Cicóka_ (228)
Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.28 0 0 228
Sajnos a kondérozás nem jött össze a hétvégén - többször is esett az eső, de majd ...

Sigue
Áruld el, milyen az agyagban rakott hús? Nagyon jól hangzik :o)) Fínom lett.

Apró újkrumplit vettem és tepsiben szeretném megsütni petrezselyemmel.
Már a múltkor szó volt róla, de akkor se lettem okosabb :-(
Hogy csináljam, hogy puha - de jól megsült - megtöppedt legyen?
Légyszí valaki segítsen !

Előzmény: Törölt nick (220)
Mulan Creative Commons License 2002.05.28 0 0 227
Miből csinálod az erdeigyümölcs öntetet? Van lefagyasztva mindenféléd?
Előzmény: Kardszárnyú (224)
IV.kercsaj Creative Commons License 2002.05.28 0 0 226
Az érdekelne, hogy mennyi rizshez mennyi vizet és tejet (és majd mennyi tojást) adsz. Én nagyon nem szeretem a rizsfelfújtat, de már 3× csináltam, mert a barátom imádja :-) Azért tudom, hogy kb. hogy kell kinéznie, de amit én csináltam, az egészen más állagú lett, mint amit étteremben láttam (abban a rizsszemek szépen elkülönültek, szárazabb volt és sokkal sárgább is volt, mint az enyém... OK, ez elsősorban a tojássárga erősségétől függ, de tényleg sárgát tettem bele, és mégis nagyon sápatag lett :-( Ha meg több ts-t teszek bele, akkor meg nincsenek különálló szemek.
Előzmény: Kardszárnyú (224)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.28 0 0 225
Mara es holnapra megint levest kert a ferjem. Hmmm...kezdem azt hinni, hogy kulonlegesen jo leveselet tudok fozni. =O)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.05.27 0 0 224
Holnap gombakrém leves lesz, rizsfelfújttal és erdei gyümölcsöntettel.)
Mulan Creative Commons License 2002.05.27 0 0 223
Én meg azt hittem, valami újfajta nokedli köretnek:-)
Előzmény: Törölt nick (222)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.27 0 0 222
kimaradt egy vesszo ahonnan kell. =O)
kulonben sem fam terem, hanem bokron, ez olyan! =OD
Előzmény: Mulan (221)
Mulan Creative Commons License 2002.05.27 0 0 221
Elárulod mi fán terem a zsírospiskóta szilva? (Milyen alanyra oltják?.)))))
Előzmény: Törölt nick (220)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.27 0 0 220
Szombaton agyagban rakott hus zsirospiskota szilvaval.
Előzmény: Fabyen (219)
Fabyen Creative Commons License 2002.05.27 0 0 219
Sziasztok!
Ma a hétvégi maradékot ettük.
Holnap savanyúbablevest, vagy gulyáslevest kéne főzni. Mellé palacsintát, vagy pogácsát sütni.
Palacsinta akkor lesz, ha a férjemnek lesz kedve sütni. :)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.05.24 0 0 218
Tényleg rizs lesz hozzá, zöldséggel keverve!
De lehet, hogy inkább a currys rizs mellett szavazok!)))))))))))
Majd kiderül!)))))))
Előzmény: sneci (217)
sneci Creative Commons License 2002.05.24 0 0 217
ehhez currys rizst ajánlanék, "savanyúságnak" meg szilvabefőttet.
Előzmény: Kardszárnyú (216)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.05.24 0 0 216
Megforgatom fűszeres lisztbe,(fűszerek: minenből egy kicsi:paprika, fokhagyma, majoranna, őrölt bors, őrölt kömény,só)
Kivajazott tálba egymás mellé teszem a husikat, ráteszek egy kis sonkát, + felkarikázott hagymát.
Reszelek rá sajtott, egy tejfölt kis olajjal elkeverek, és azt is ráöntöm.
Majd forró sütő, és kb 1 óráig sütöm.
Hát ennyi.))))))))
Előzmény: Fabyen (215)
Fabyen Creative Commons License 2002.05.24 0 0 215
Nyakon öntöd valamivel, vagy csak simán sütöd?
Előzmény: Kardszárnyú (214)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.05.24 0 0 214
Kitaláltam mi lesz a csirkéből!)))))))))))))))))A csirkét jénai tálban fogom megsütni.

Fabyen Creative Commons License 2002.05.24 0 0 213
Nagyon csendben van, biztos eszik. :)
Jó étvágyat Sigue!

Nerdy,mit főzöl a hétvégén?

Előzmény: Nerdy (212)
Nerdy Creative Commons License 2002.05.24 0 0 212
szerintem is
Előzmény: Fabyen (211)
Fabyen Creative Commons License 2002.05.24 0 0 211
Így könnyű. :)))
Előzmény: Törölt nick (210)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!