Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Nem játszom a fontos csávót , de annyi dolog van a fejemben az elmúlt öt évben ,hogy sorra elfelejtek dolgokat. A többiek által felsoroltakat is mind láttam , de olyan hülye lettem e tekintetben ,hogy minden csak utólag ugrik be.
Erre a filmre viszont tökéletesen emlékszem ,ahogy Halász Jutka szúrja a makulátlan, korai Barkáccsal. Micsoda élet ,és utcaképek! A reptéri jelenetekről nem is beszélve. Mint tujuk nem vagyok kicsit sem komcsi ,de BUDAPEST VIRÁGKORA 1960-72-ig volt.
FERIHEGY1-től mindig könnybe lábadok (ez kicsit családi is,meg hát a számtalan gyöngyszem-találkozórótktól . Soha, sehol másutt nem volt hasonló hely, ahol egyszerre ennyi "minket érdeklő" dolog legyen egy térben és időben. Képzteljétek ,ha még lett volna egy vonatállomás is odaépítve NOHABBAL, SERGIO-val, meennnyyapicsába...!!!!), lettlégyen az bármilyen képi forma.
Te meg össze akarsz velem veszni?!! Nem FÉLSZ? A legfájóbb pontjaimat rugdalod? Muszáj az ITALO -t emlegetni ,szenvedjek még a BMW-s emléketől is , ami kb TÍZSZERESE A LEÍRTAKNAK. Nem fájdította eleget MOTORKAMI a szívemet ,amikor megnyitotta e topicot? Kb 3 hete vagy fuldoklok a röhögéstől, vagy telesírom a kispárnám a nosztalgiától....
Na,pár órára mennem kell. Még OFF: Gondolom , nincs köztünk olyan akinek nem hever az éjjeliszekrényén a VETERÁN. Valamit majd esete mondanék...
Itt egyébiránt nem félrebeszéltem, a "Nápolyt látni, és..." című filmre gondoltam, amiben Halász Jutka és Bujtor István házaspárt alakított, és a művésznő Barkassal nyomta az ipart a Fősped színeiben :)
Milyet üt a régi tábla! Képzelem ,milyet csajozhatott a töpszli digó kujon a kép készültét követő görbe éjszaka, a RENDEZ -VOUS discóban! És MICSODA ZENÉKRE !!! (Tudod, ami előtt a TU-s 123-as porladozott...)
Elnyomom a cigarettám ,és úgy éljek, felkutatom egy ismerős számát. Neki valamilyen rokona a főnökök egyike volt a Boldizsár utcában ,a '60-70-es években. Csak tud valamit...
Nem tudom, mekkora segítség a két színész neve, akik ezen járműveket vezették a szóban forgó filmekben.:) Támpontként tehát: Zenthe Feri bácsi és Bujtor István.
JÓ,renden.! Tényleg a "kisablakos" múmia-VOLVO... Egy parkolóban keirngenek, ilyesmi rémlik... Anno,kiskoromban láttam csak ,amikor először nyomták a TV-ben '77-körül ,aztán még egyszer ,vagy 25 éve.Ezért nem ugrott be rögtön. Biztos VJ-VK-VM-es öreg tábla...
Van itthon is szép állapotú 6.9. Épp a múlt hónapban járt nálunk egy forgalomból kivonás végett. Természetesen nem eladó. Rendelési hely egyébként Dubai. A tulaj nagy MB gyűjtő, jó fej.