na túl vagyunk a vetésen, a fotómasinát persze leejtettem, úgyhogy nincs fotó ... de nem is nagyon volt mit fotózni, egy olyan vető volt, ami felül egy nagy beöntőből állt aminek az alján egy kis henger szortírozott, alul pedig egy nagy henger, ami rácsosan volt kialakítva, és kicsit belevágott a földbe. biztosan láttatok már ilyet, csak nekem volt új. semmi motor, hanem egy nagy dög kézzel tologatható gép. most már csak öntözni folyamatosan, én még ihgazgattam volna a földet, de már túlspilázom a dolgot szerintem :))
sziasztok, segítségeteket szeretném kérni, valószínüleg gombás a füvem, mellékelt képről remélem kivehető(ha ez egyáltalán gomba)..milyen szerrel kezeljem? úgy olvastam szellőztetés után jó műtrágyázni(ilyenkor milyen típust ajánlott?? konkrétan) és az idén kell-e műtrágyázni ezen kívül? köszi a helpet
Vagy elmennék egy olyan céghez aki megtervezi neked ha tőlük veszed az anyagot hozzá, vagy sokat olvasnék erről a témáról mielőtt belekezdenék saját kezüleg.
Tudni kéne mekkora terület, milyen fekvésű, a kút vízhozamát is jó volna tudni, de elhívhatod Kovács Katit is, biztos segít. Ha lenne egy rajz úgy könnyebb lenne. www.youtube.com/watch?v=c_7w1lRq3dU&feature=related
Házunk lassan elkészül. Van 420 nm kert benne, aminek az öntözését kellene megoldani. Van jó hozamú fúrt kút, meg elég nagy akna, amiben a gépészet elfér.
Meg kellene terveztetni az öntözőrendszert és mivel nem dúskálok a pénzben, gondoltam magam kivitelezném.
Jelentem végeztem a szellőztetéssel, starter + fűmag kiszórásával. Az idő java a vágógereblyézéssel telt, utána már felszabadultan szórtam a cuccokat. Vizes földre ment ki minden, majd kicsit később jöhet az esőztetés.
Talán még egy kis meszezés vagy mohastopolás elkelne a néhány megmaradt moha miatt.
Remélem mindenki sikeresen elvégezte az előre tervezett munkát!
Ami vegyszerről itt noname eszmét cserélünk az Mo-n, egyik sincs a pázsitra engedélyezve, kivéve néhány lebutított gyomirtóaszert, az más hogy nemzetközi szinten hol tartanak mások és ebből következően mi sok mindennel kalózkodunk úgymond.
Ebből következik hogy nem ajánlhatnak semmit ők sem.
Szóval semmmi érdekes, csak a rohadt nagy bűró és ...
köszi a választ gondom csak az hogy késes szellőztetőt tudok csak kérni, bérelni meg nem tudom lehet-e rugósat veszprém közelében sok réti perjés fűmaggal szoktak felülvetni? vagy inkább azt szórjak ami vetve volt? ennek most van itt az ideje ha jól gondolom
Nagyon sok jó dolgot ajánl a kezdőknek, de a növényvédelemnél felsorol 5 gombabetegséget és a végén megjegyzi mind az ötnél, hogy nincs rá megfelelő szer!!! Ez több mint érdekes.
Pár hete kértem segítséget a cserebogár pajorok ellen. Kezeltem a drágákat Roviciddal, Fokszimmal és egy hete végre Gallitionnal is (szerbiából mind). Talán(!) sikerült kinyírni Őket, most nem találok a fű alatt, illetve az az egy, ami meglett, az is bebarnulva ,,alukált" már a fű alatt. Sikerült cirill Galitiont betankolni, a kiszórton kívül 3 khóg pihen a polcon, gondolva a jövő évre is.
A kihalt egy része elkezdett újtóra kihajtani, de vannak fűmentes foltok. Gondolom ha kiszórtam tartsam nevesen folyamatosan. Most azt szeretném kérdezni, hogy mikor pótoljam a füvet? Tavasszal ettől függetlenül lehet gyepszellőztetést végezni majd, nem ártok vele a frissen vetett fűnek?
Segítségeteket előre is köszönöm és további szép hétvégét!
vedd meg mindkettöt, mert hat ket kezed van,meg tudod viharlampa:))) En a hengerkesest vennem,mert a tudosok szerint jobb, föleg ha preciz munkat akarsz. Off a kertes temaban van megint par ötletem.On
hmm mit találtam... BOSCH ASM 32, és nem is irreálisan drága. elgondolkodtató, hogy rotak 34-et vagy ezt vegyem majd meg, amitől félekj az a max. 32mm-es vágási magasság, ellenben műanyag gyüjtős, hengerkéses elektromos cucc, nem hangzik rosszul. na megyek is megsimogatom még kicsit a körömet, legyen teljesen egyenes :)
A gyomstop menjen még szeptemberben. Tavaszal, amikor látod hogy van gyomod, akkor adj inkább substral műtrágyás gyomirtót, mert a dikamba is elsősősorban levélen át hat, de valameddig a talajon is működik a csirázó növények ellen.
A műtrágyát október második felében november elején elég ha kiadod hogy a tél alá menjen addig hat fog az előző szórás is még. A hartása 2-3 hónap akkor elketyeg tavaszig. Március elején meg úgyis indítasz.
Szellőztetés. Még mély szellőztetés nem kell, mert a fű most megint sűrűsödik és nem érdemes ritkítani, viszont a feltett képedet megnézve a gereblyés szellőztetőt már ráengedheted a nyári hulladék és az elszáradt levelek kiszedésére. A talaj nedvesség annyiból érdkes, hogy amikor a gereblye fog beakad a talajba, (de ne akadjon bele) nem törik el mint a száraz talajon.
Szellőztetéskor nem szoktam külön odafigyelni a talajnedvességre. Mivel azonban minden általam kezelt gyep vagy automata locsolású, vagy kézi de rendszeres, ezért száraz talajt még nem szellőztettem. Persze rötön nagy eső után sem, tehát nem is tudom, milyen az, amikor sáros lenne esetleg, valószínűleg jól szétdózerolná az egészet a gép. Tavaly lazítottam október végén egy gyepet, már hideg, nedves idő volt, elég sokat kellett utána tisztítani a gyepszellőztetőt. Ezért nem ajánlom nagyon vizes talajon csinálni.
Mikor? Hát minimum ősszel is meg tavasszal is, de én 3-4x is szoktam évente, mindig trágyázás előtt. Szóval tavasszal szellőztetés, ősszel lazítás, közbe meg szellőztetés(ek).
Én a 15-0-28-as kondit szórom majd ki, ebből van nekem most vagy 5 zsákkal.
szia samubá 3 hete kapott 25g/m2 sportsmastert (16+6+25+te), októberben még ebből adok ki akkor gyomstoppozzak? tavasszal a dicambás substralra gondoltam szellőztetés témában mit javasolsz? lehet már a több mint 1 éves füvemet?