Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Pár régi zalai Ikarus, csak úgy hangulatfestőnek, mivel a rendszámuk nem olvasható. (Ez a kép nem elsősorban miattuk készült, hanem az osztálytársaim megörökítése céljából :-)
Sajnos korántsem páratlan a gyűjteményem, ezért valahogy a Cyklon kompresszor is kimaradt belőle :-( Ha pár napra felköltöznék a padlásra, valahol a régi újságokban azért biztos találnék valamit, de így első nekifutásra csak ezt találtam a Mélyépítőipari gépek c. könyvben.
Nem volt szándékos, hogy a topik indításával érzelmi viharokat váltsak ki író- és olvasó társaimból, ilyenre nem gondolhattam. De igazából örülök neki.
Sajnálom, én sem tudok segíteni. Pedig valószínű anno ültem is rajt, 6 évig buszoztam Zalaegerszegre. Süldő gimnazista korunkban egyszer heteken keresztül azt játszottuk, hogy hányan férünk el a 630-as hátsó ötös ülésén. Aztán amikor ez kényelmetlenné vált, jött a kiszorítósdi, öten ültek rajt, bevágódott a hatodik, a másik öt meg próbálta kiszorítani. Egy alkalommal a sarokban ülő betámasztott a sarokablaknak és mivel a másik oldalról jött az ellenerő, menetközben az íves üvegdarab eltávozott a helyéről. Persze a buszsofőr tudta kik voltak a tettesek, hisz mindennap ott ültünk hátul, be is vasalt tőlünk 67 forintot a károkozásért. Aztán ezt a 630-as Ikaruszt váltotta le egy ilyen Bözsi, ami egy klasszissal finomabb gép volt.
Ebben sajna nem tudok segíteni, nagyvasakban kevésbé vagyok otthon, Zala meg elég messze innen(Bp). Viszont itt van még két betű- három szám, no és a kép hangulata sem rossz, szerintem EE 184, Mercedes
Hogy korrekt legyek: három lentebbi képet <a href="http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9020005" target="_blank">ebben a topikban</a>, pontosabban <a href="http://forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=75291710&t=9020005" target="_blank">itt találtam.</a>
Annyit segítek hogy ex zala volános gép aminek a rendszáma GC-vel kezdődik. Ui:valakinek nincs képe erről a buszról fénykorában Engé vagy Motorkami esetleg?.