Keresés

Részletes keresés

Prissy04 Creative Commons License 2015.09.15 -3 0 21099

Sziasztok, október 3-.án utazunk Rómába, azt szeretném tőletek kérdezni, hogy tudtok-e arról valamit, hogy a mostani Európai helyzet bármi befolyással lehetne akár az utazásra ?( fokozottabb ellenőrzés, hosszabb út stb.) Mármint őket annyira nem érint az ügy ugye?

Előre is köszönöm :)

Jahno Creative Commons License 2015.09.15 0 0 21098

Nagy kerekűre szavaznék, ami terepre való.

"Repulotol nem feltem, ha baja esik kifizetik."

Nekem ez Ryanairnél bőrönddel nem jött össze. Legközelebb saját biztosítóval intéztetem, de hát na.

Előzmény: Magika200 (21097)
Magika200 Creative Commons License 2015.09.15 0 0 21097

Nagyon koszonom mindenkinek a hasznos infokat! :) nagyon sokat segitetek vele. Meg az nem tudom, hogy babakocsibol milyet vigyek? Esernyo kocsi kicsi, de a kereke is. A sport nagyobb, de a kereke meg kicsi. Van haromkereku aminek nagy a kereke. De az mar nagyobB meret, viszont mindenhol elgurul, meg a hoba es homokban is. Repulotol nem feltem, ha baja esik kifizetik. Mar harom gyereket kiszolgalt igy sem egy szep ujszeru darab. 

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.15 0 0 21096

Nyilván az aktualitásokat, nyitvatartási időket stb tételesen ellenőrizni kell. Pl a hajózás olyan, mint a kutya vacsorája: vagy van, vagy nincs. Nem néztem utána, hogy jelenleg mi a helyzet.

Előzmény: Törölt nick (21095)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.15 0 0 21095

Pont a Róma topikkivonatomat gyomlálgatom, így találtam rá Manipura egy remek bejegyzésére, ahol összefoglalta a gyerekprogramokat, idézem:

"Közlekedés: 10 éves kor alatt kísérővel ingyenes, felette teljes árú bérlet, jegy kell.
Múzeumok: az állami múzeumok 18 éves korig ingyenesek,a regisztrációs jegyet ki kell váltani.A többi múzeum fizetős, esetleg csökkentett árú jegy van.

Gyerekkel szabadtéri programokat (Gianicolo,Villa Sciarra,Villa Torlonia,Villa Doria Phampilj,Tevere part,hidak, Tivoli,Forum,Ostia Antica, tenger, Castelgandolfo) terveznék.

A Borgheseben klassz sétát lehet tenni, csónakázó tó és Állatkert van.      

A vízzel működtetett óra (Hydrocronometer),ami  egy Giacomo Della Porta által épített palota udvarán található a Via del Gesu 62 alatt. Van egy másik a Borghese parkban is.

Állatkert: a Via Portuensén van egy Szafaripark is valahol Fiumicino mellett. Ez kedden zárva.Palónál pedig van egy madárrezervatum.

Van egy madárház a Villa Sciarrában a Trasteverén, mellette játszótér is van.

A vidámparkokat is felkereshetitek!Az EUR negyedben a legnagyobb, a Luna Park a Via delle Tre Fontanén. Itt is lehet csónakázni, minigolf hullámvasút óriáskerék. A  Colosseum környékén is van egy, a Parco Oppio.

Giannicolon a  panoráma mellett  pontban déli 12-kor van az ágyúlövés, és itt fent keressétek meg Türr István tábornok szobrát.(wc a Garibaldi teraszos résznél a lépcső aljában.)

Quirinale őrségváltása változó időpontban van, nyáron 18.00-kor, télen 15.15kor, (télen vas. 16.00).

A Largo Argentina cicáit elvileg egy Trasteverén lévő menhelybe vitték, de talán akad ott még 1-2. A napsütötte kövek romok között gyíkok és madarak is vannak bőven.

Leonardo Da Vinci műveinek és tanulmányainak kiállítása. 2 is van, egyik a Flavinio megállónál, a Popoló közelében, a másik a Centro Storicoban a Pal. Cancelleriaban.

A suttogós trükköt is kipróbálhatjátok a San Giovanni in Laterano Bazilikában.

Idén újraindították a hajózást, hop on hop of is van.

EUR-ban lévő múzeum (Museo della Civilta Romana), és itt van egy nagy vidámpark, csónakázó tó, stb.

http://www.timeelevator.it/pageing.html 4D-s időutazás, ez is egy jó program lehet. every day 10.30 a.m.-7.30 p.m., shows every hour. foglalni ajánlott.

http://zoomarine.it

Nagyon korrekt, minden úgy van és olyan, mint a weboldalon. van egy naptár, amire ha rákattintasz kiadja lent az aznapi attrakciókat, buszjáratot, nyitva tartást, stb. Egész napos program, van műugró-, fóka, papagály- ragadozómadár-, delfinshow, simogatás, fotózkodás, csúszda, hullámvasút többféle, napozó-strand medence, 4D mozi, több étterem, csomagmegőrző, dinoszaurusz park is közel a bejárathoz.

http://zoomarine.it/Documents/Zoomarine.pdf     pdf térkép letölthető
kb. 27.- € a felnőtt, 20.- € 10 évesig.

Előzmény: Magika200 (21088)
Manipura Creative Commons License 2015.09.15 0 0 21094
Rómában november a legesősebb hónap. A tengernél metszö lehet a szél.
Olvasd el Muller 75 beirasait, ok is 4 eves gyerekkel jartak nyári idöszakban babakocsival Rómában, nem túl sokat kell visszaolvasni.

Útitervek, ötletek - Róma-Szenvedély

http://roma-szenvedely.eu/utitervek/
3 gyerekkel egy apartmant bérelnék, saját reggelivel, saját ritmussal, sok játékkal...

Nagy bevállalás, legyen szerencsetek az időhöz es a programokhoz is.
Előzmény: Magika200 (21093)
Magika200 Creative Commons License 2015.09.15 0 0 21093

3 gyerekkel 5 nap romozas boven eleg lesz. :) ezert is gondoltam tengerpartot. Ha itthon megyek el egy hetre 3 gyerekkel az 2x annyi, mint mondjuk Roma repulovel Szallassal. Igy maradt Roma. Jo lesz, csak a maradek napot szeretnem a gyerekeknek meg felejthetetlenebbe tenni. :)

Előzmény: Jahno (21092)
Jahno Creative Commons License 2015.09.15 0 0 21092

Én matekozom, de szerintem Róma nem arról a fajta kikapcsolódásról és pihenésről szól. Most jöjttem Szlovéniából, volt kis fürdés, néztem a tenger, KV, fagyi, sör, sétálgatás. Aztán Balatonfüred 4 nap fekvés, kis csavargás, családi bohóckodás. Itt előbb el íbro képzelni. Rómában jönni-menni kell, kövek, romok, oszlopok, katakombák, akármik. Nehéz vele azonosulnom :-/ Igaz a tengerrel még nyáron is.

Előzmény: Catella (21090)
Magika200 Creative Commons License 2015.09.15 0 0 21091

8 napra megyunk, abbol 5 nap Roma belvaros, es 3napra gondoltam a tengerpartot. Szerintem az 5 nap boven eleg lesz nekik, mert egy nap Vatikan, majd colosseum stb... Gyerekek kicsik meg, 4,7,11 evesek. Roma lett a valasztas, mert a legnagyobb mar evek ota mondogatja, hogy Romat szeretne latni es a wizznel nagyon akcios volt. Ferjemmel mar voltunk, lattuk Romat 10 eve. :)

Catella Creative Commons License 2015.09.15 0 0 21090

November elején szerintem már hűvös, szeles az idő, ami tenger mellett még bántóbb lehet. Én sem tudok tippet adni.

Jahno Creative Commons License 2015.09.15 0 0 21089

Pffff, tartósan tenger? Nekem Róma és a tenger úgy kb. üti egymást. Szállásnak airbnb, hotel.com, attól függ mik az igények. És kérdés mekkora a gyerek. Én azzal még Rómát nem akartam bevállalni. Másfelé vidámpark, csúszdapark, delfinek, állatkert, satöbbi volt a cél. Aztán lassan felnő, szerintem Párizs/Róma lesz, amit végigkultúrálódunk.

Magika200 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 21088

Sziasztok! A segitsegeteket szeretnem kerni. November elejen utazunk Romaba 3 gyerekkel. Mivel romaban jartunk mar a tengerpartot celoztam meg uticelnak. Erdemes akkor oda menni? Nem furdesre gondoltam, hanem kikapcsolodni es pihenni. Ha igen melyik reszt ajanlanatok? Illetve ha nem bookingon akarok foglalni hol tudok meg? 3gyerekkel nem nagyon tudott a booking csaladi szobat adni. Illetve ha tudtok gyerek programokat vagy helyeket irjatok meg legyszives. Varom a segitsegeteket! Koszonom.

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.14 0 0 21087

Lemaradt az idézet fele, így nincs sok értelme, bocs. Viszont Manipura mindent leírt, amit tudni érdemes. (Szóval mi lekéstük a Callixtust és a másikat láttuk.)

Előzmény: Törölt nick (21085)
Manipura Creative Commons License 2015.09.14 0 0 21086

Sokan írtunk már katakombáról

keresőszó    katakomba

http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9188752&aq_ext=1&aq_text=katakomb*    utazási tanácsok fórum beszámolók is

http://roma-szenvedely.eu/latnivalok/catacomba-dei-ss-marcellino-e-pietro/  egyébként  ez a fórumindítóban is szereplő oldal, ahol nagyon sok látnivalóról találsz leírást.

http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9056467&aq_ext=1&aq_text=katakomb*  szenvedélyes fórum beszámolók is

Előzmény: papanick (21084)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.14 0 0 21085

"Tisztán látszott, hogy a Callixtus-t lekéssük, pontban 12-kor, záráskor értünk oda. Továbbgurultunk a Szent Sebestyénbe. Húsz percet kellett várnunk az angol nyelvű vezetés kezdetéig, pont elég volt, hogy megnézzük a templomot. Be kell valljam - mértékkel ugyan, de - kedvelem a szervezett vezetéseket. Ha nem lenne ilyen gyenge az angolom, még jobban élveztem volna. Meglepően vegyes társaság jött össze, Skandinávia, Németország, Kanada és személyünkben Magyarország képviseltette magát. Nem tudom igaz-e, valahol olvastam, aki egy katakombát látott, mindet látta. Akivel később beszéltem, azt mondta nem igaz. A Callixtus a legjobb. Ezt most nem tudom eldönteni, mindenesetre a "műfaj" meggyőzött. A túra a templomban ért véget."

Idézet saját magamtól. Ezek alapján én egy alkalommal egyet néznék meg. Ha tudtok időzíteni, akkor talán a Callixtus... 

Előzmény: papanick (21084)
papanick Creative Commons License 2015.09.14 0 0 21084

A Via Appia Anticán nézeggettem a két katakombát (San Callisto, San Sebastian). Aki látta, árulja el nekem, mindkettőt érdemes megnézni, ha az egyiket láttam mindkettőt láttam, melyik a szebb. A belépő (EUR 8) nem annyira olcsó, de ha azt mondjátok mindkettő megnézésre érdemes akkor bele ruházzuk a szükséges összeget. Tudom már volt erről szó, de ebben vonatkozásban nem emlékszem rá. Kösz.

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.14 0 0 21083

Viszont nagy előnye, hogy a 9 órás nyitáshoz képest már 8-kor bemennek a múzeumba.

Előzmény: Manipura (21082)
Manipura Creative Commons License 2015.09.14 0 0 21082

Tervezgetés közben éppen a múlt hétvégén fedeztem fel. Nem olcsó, ellenben kellőképpen csalogató. Erős a gyanúm, hogy a Giardino Vaticani vizitjét október végétől felfüggesztik, biztosítani kell a bevételkiesést.

A kupolából érdekes füstös képek készülnek majd szombatonként. 

Aki jegyet foglal, még jobban meg kell néznie, hogy az általa leginkább vágyott turnéra fizessen be. A szinte két egész napot elfoglaló  program 40 euróba fáj, és a gyerekekért is 36-ot kell pengetni.  Musei Vaticani, Cappella Sistina, Giardini Vaticani, Giardini delle Ville Pontificie (Villa Barberini a Castel Gandolfo).

Van családi jegy is. :)) ( Egy 2 gyerekes család esetében a Stazione San Pietro- Laziale Albano vasútállomás között valamint transzfer a Pápai Villához, és bent egy kisvonatos körút angol/olasz/spanyol fülessel két szülőre 2*40€ és az első gyerkőcre 36€,tehát 116 euróval könnyíti a családi kasszát.  Az a francia család jutott eszembe, akikkel egy csoportban voltam a kerti sétán. Továbbra is azt gondolom, egyik sem élvezhető gyerekkel, a felnőttek is nyűgösek lesznek.)

http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking&codiceTipoVisita=218&step=2

Előzmény: bonnita (21081)
bonnita Creative Commons License 2015.09.13 0 0 21081
decision Creative Commons License 2015.09.13 0 0 21080

Köszönöm a tippet, barátom, azt hiszem meggyőztél. Nettuno... Tetszik, tetszik... Köszönöm!

Előzmény: aldilá (21078)
decision Creative Commons License 2015.09.13 0 0 21079

Jó meleg lesz a jövő héten, s gondoltam beiktatok egy napozós, strandolós napot. Viszont az sem baj, ha egy kis "városnézéssel" párosul. Nettuno-ról sosem hallottam, de képek alapján úgy nézem nagyon hangulatos...
(Gondolom az olaszoknál nem nagyon érdemes pl fényképezőgépet a parton őrizetlenül hagyni... Bár igazából hülye kérdés, mert sehol...)

Előzmény: aldilá (21078)
aldilá Creative Commons License 2015.09.12 0 0 21078

Mi lenne a cél, mármint csinálni? Nettuno, mint hely gusztább Anziónál és csak két köpés tőle. Az olasz élményes topikban jet set nem régen írt környékbeli tapasztalatairól.

Előzmény: decision (21077)
decision Creative Commons License 2015.09.12 0 0 21077

Sziasztok!

Anzio (tengerparti rész) tapasztalata van valakinek? Vagy maradjak a jól bevált Ostiánál?
Anzio retúr 6,4EUR, Ostia persze ingyenes a hetijeggyel...

apci500 Creative Commons License 2015.09.11 0 3 21076

Kicsit olvasgattam a többi topikos hozzászólásodat. Nem találod furcsának, hogy minden autó szembejön?

Előzmény: asztalosistvan2 (21066)
Jahno Creative Commons License 2015.09.11 0 0 21075

Panorama pld. van, az már nem is jó?

Előzmény: asztalosistvan2 (21058)
Catella Creative Commons License 2015.09.11 0 0 21074

Ez csak a nyomaték kedvéért volt:)

Előzmény: Törölt nick (21071)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 21073

:))))

geodo1 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 21072

:))

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 21071
Most meg dupláz. Semmi kétség, kikukázom.
Előzmény: Törölt nick (21070)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.10 0 0 21070
Nem említettem volna?
Homlokomon is tábla (mint a számháborúban) "rádiókabaré" felirattal.
Előzmény: asztalosistvan2 (21064)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!