Keresés

Részletes keresés

ronya1 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 49454

azért ha nem is tudsz valamit megcsinálni látod hogy nem olyan mint amit elvárnál

pl ha csináltatsz egy kéményt és ferde mint az orosz sarló akkor gondolom nem nyugszol bele hogy nem baj ha ferde mert én még ferdébbet csinálnék.......

Előzmény: antalijozsef (49453)
antalijozsef Creative Commons License 2017.05.09 -4 0 49453

"Nálad a mennyiség elnyomja a minőséget." 

Nem igaz amit írtál!

A gyűjteményemben vannak "olcsóbb" és "drágáb" kések is:

"Kocsis,Nagy I,Belencsák,Bodnár,Révész,Opinel,Victorinox,Fox,CRKT,Cold Steel,Byrd,Spyderco,Emerson,Extremaratio,Buck,Gerber,Manguszt,Laetherman,Zepter,Linder,Sanrenmu,Enlan,Haller,Mikov,Wenger,Ganzo,Harnds,Land,Kershaw,Zsolt,Zob,Ontario,Real Steel,Szalontai,Papp,Madaras,Suci,ESEE,Roven,Kilden,Fallkniven,Puli,Nieto,Falcon,Hibben,Mora,Martini,Mantrack,Extol,Grabendolch,Dixon,Tóth L,Nagy A,Eka,Moop,Fiskars,Móka Miki,Kizlyar,Ronin,Szasza,Kilden,Kabar,Le Goff,Puma,Sog,Glock,Angelo,Shivwork, Hogue"

Amelyikről jókat olvastam, megtetszett vagy kiakartam próbálni és hozzá tudtam jutni reális áron, megvettem kíváncsiságból, egyikben sem csalódtam. Nem mindenki akar több tízezer forintot kiadni egy késért, az olcsó és használható kategóriát keresi. Nem érdekli, hogy nem pontosak az illesztések, nem záródik középre, észre sem veszi. Ezek a Nagy István kések is ide tartoznak pl. egy maskara, szalonnázó kb. 9.000Ft-ba kerül.

Akinek jobb minőség kell mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, meg van rá a lehetősség.

Akkor jön a síránkozás, hogy hónapokat kell várni a késre!

http://www.kesekollok.hu/kesek/zsebkesek

Nem illik ilyen módon kritizálni egy készítő munkáját!

Idézem Kocsis Ferit:

"Aki tudja, csinálja.

Aki nem tudja, tanítja.

Akinek az sem megy, az meg kritizálja."

Javaslom próbáld ki, készíts egy bicskát és rakd fel ide a képeket róla! :-))

Neked milyen minőségi darabjaid vannak, ami elnyomja a mennyiséget?

Előzmény: pnm (49452)
pnm Creative Commons License 2017.05.08 0 1 49452

Pontatlan illesztések. Nálad a mennyiség elnyomja a minőséget. Ez van :)

Előzmény: antalijozsef (49450)
Shownomercyy Creative Commons License 2017.05.07 0 0 49451

beljebb csiszolva még ez is sokkal jobb mint elsőre látszott :-)

Előzmény: Shownomercyy (49449)
antalijozsef Creative Commons License 2017.05.07 0 0 49450

Nem értek egyet avval, hogy " trehány kivitel"!

Kérlek olvass vissza nem szeretném még egyszer leírni!

http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9004699&aq_ext=1&aq_text=Nagy%20Istv%E1n

Előzmény: Galben (49445)
Shownomercyy Creative Commons License 2017.05.07 0 0 49449

sziasztok 

edzettetek már aeb-l acélt acélfólia nélkül ? 

én tegnap igen de a kemence is nagyon lassan melegedett sajnos és tul sokáig volt bent a kés amire egyáltaláb elértem az 1060 fokot aztán még negyed óra és szerintem igen sok szén kiégett belőle aztán nem lett túl kemény :-/

elvileg az írja hogy 850 fokra előmelegíteni aztán megvárni amig átmelegszik aztán utána felnyomni 1060 fokra aztán utána negyed óra ha nem akarok folyékony nitrogénezni 

az nem megoldás hogy felmelegítem a kemencét 1060 ra aztán ugy beteszem és akkor csak összesen 15-20 percig ég belőle ki a szén ? 

és akkor csak vékonyan megy ki belőle amit lelehet csiszolni könnyen 

J.C.G. Creative Commons License 2017.05.07 0 0 49448

Ez érdekesen hangzik. Biztos jó téma lenne itt. :D

Előzmény: ronya1 (49447)
ronya1 Creative Commons License 2017.05.07 0 0 49447

alig birom visszafogni a véleményezést, már 2x vesén is vágtam magam hogy ne kezdjek el véleményt írni ;)

Előzmény: H_G (49446)
H_G Creative Commons License 2017.05.06 0 0 49446

Nem az igaziak, elég trehány kivitel. Ha egy nagyobb üzletben/vásárban van időd végignyitogatni huszat, talán találhatsz elfogadhatót, de én egyszer föladtam ezt a kisérletet, mindnek volt valami kis hibája.

Természetesen vannak jobb vételek, csak nem magyarok. (Dixon van ennyiért, de az modern tömegáru-hangulatú.) Opinel verhetetlen, és van kefével kombinált gombász célszerszáma is.

Előzmény: Galben (49445)
Galben Creative Commons License 2017.05.06 0 0 49445

Üdv!

Érdeklődni szeretnék, kinek mi a véleménye a Nagy István féle bicskákról.

egész pontosan ez fogta meg a fantáziámat: http://www.nagyistvanerd.hu/zsebkes-horgasz-1-penges-agancs-nyellel.70.html

Amolyan erdőbe járós, gombázós bicskának szánnám. Van valakinek tapasztalata ezekkel a bicskákkal? Mennyire bírják a strapát? Illetve ebben az árban esetleg van e olyan ami sokkal jobban megérné ettől? 

(Tudom, pár oldallal visszább  eléggé ki lett beszélve ez a téma, de konkrétan ezt a bicskát nem láttam megemlítve, ezért is kérdezem)

Ha valaki netán válaszolna azt előre is köszönöm :)

bku Creative Commons License 2017.05.06 0 0 49444

A Nagykőrösiben találsz 2-3 késest! Nagy Zoltán, Tapodi, Polyák. Minden hónap utolsó vasárnapján tartják. Nem tudom milyen messze laksz, megéri-e sokat utazni.

Előzmény: farkzoli (49433)
kocsisferi Creative Commons License 2017.05.06 0 0 49443

Rendben. :)
Meg iszunk 1-2 sört.

Előzmény: ronya1 (49440)
kocsisferi Creative Commons License 2017.05.06 0 0 49442

....egy mondatnál bővebb terjedelembe...

jav: ...egy mondatnál bővebb terjedelemben.... ;)

Előzmény: kocsisferi (49434)
ronya1 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 49441

Pár éve dunaföldváron amikor voltam akkor volt késes-bicskás árus is

Mostanában nem voltam, nem tudom mi a helyzet

Előzmény: farkzoli (49433)
ronya1 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 49440

Ok

Akkor majd erre visszatérünk 50 év múlva és kiértékeljük a dolgokat.

;)

Előzmény: kocsisferi (49434)
Szilar6d Creative Commons License 2017.05.06 0 0 49439

Most letörtem :-) pedig kezdtem már valakinek érezni magam! :-)

Előzmény: Dragomirov (49438)
Dragomirov Creative Commons License 2017.05.06 0 0 49438

Ne bízd el magad - ez a lavina már elég régen elindult, csak néha pihenőt tart. :-)

Előzmény: Szilar6d (49437)
Szilar6d Creative Commons License 2017.05.06 0 0 49437

Hát nagyon sajnálom, nem gondoltam volna, hogy egy mondattal "Remélem ülsz, kb szeptember, rengeteg a megrendelés!"

ilyen lavinát indítok el! Még egyszer elnézést!!

navaro55 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 49436

"amúgy tuti ellenségnek vagyok nézve hogy leíron a nézeteim, pedig nem"

Egyáltalán nem!:)  gyakorlatilag egy terméket egy készítőtől reklámozunk, ha tetszik ha nem:) így is lehet....senki nem írt semmi rosszat, véleménye meg mindenkinek lehet.

Előzmény: ronya1 (49425)
navaro55 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 49435

"Igen, most a kínálathoz képest túlkereslet van a tradi bicskákra. Kb 2 éve tart ez."

Ennek örülni kell, akkor megy a üzlet.

Amúgy meg a negatív reklám is reklám! és nem is kicsit, ha valaki érti hogy mire gondolok:)

Előzmény: kocsisferi (49415)
kocsisferi Creative Commons License 2017.05.06 0 0 49434

No, kipihenve reagálok, egy mondatnál bővebb terjedelembe, mert fél szavakból nem akarod érteni.

A világ változik, s követjük.

Az internetes jelenlét erősítésének akkor lenne értelme, ha a portéke hegybe-halomba állna, s a kutyának nem tudnánk eladni.

Nem ez a helyzet.
Sőt  gazdasági jelentőségünkhöz, kapacitásunkhoz képest  túl sokat szerepelünk a világhálón. (A különböző fórumokon, facebook csoportokban ez a jelenség tulajdonképpen önjáróvá vált. Itt is Te említetted a nevem.)
Ebben a tartalmi környezetben a hozzászólásod, amire éppen válaszolok, "Nyuszika, megint nincs rajtad sapka"jellegű csupán.

Kézművesek vagyunk. Bár valameddig növelhető a kapacitásunk , de véges.  Az internetes jelenléten tudnánk erősíteni, de az adott kapacitáshoz pont elégséges (túlzott) ez a szint.
Gondolkozunk azon, mit hogyan csináljunk, s azt valósítjuk meg, amit elterveztünk.
Részemről a tanácsokat köszönöm, nélkülük is elboldogulok.

farkzoli Creative Commons License 2017.05.05 0 0 49433

Szevasztok, az "országos állat- és kirakodóvásár" az "országos kirakodóvásár" nevű eseményeken milyen sikerrel lehet bicskakészítőket találni?

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-orszagos-allatvasar-es-kirakodovasar.html

ronya1 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 49432

mindenhol vannak rokon gyerekek, telefonok, internet stb

akarni kell, vagy nagyon akarni

csak a művészek nem akarnak mást csak alkotni ;)

ami jó is csak mint írtam rohan a világ 

a pénz meg olyan hogy másodlagos másodlagos, de ha a művész éhezik az neki sem jó....

a fejlesztésben igazad van, sajna elég nagy a bizonytalanság, nagyon sokszor önhibáján kívül szopóágra kerül az ember

ha eszközállományban van a fejlesztés akkor még nincs is olyan nagy hiba ha van ingadozás

Előzmény: HerrLaca (49430)
kocsisferi Creative Commons License 2017.05.05 0 0 49431

Na Gyerekek!

Én abbahagytam ezt az eszmecserét.
Aki tudja, csinálja.

Aki nem tudja, tanítja.

Akinek az sem megy, az meg kritizálja.

Jó éjszakát mindenkinek!

HerrLaca Creative Commons License 2017.05.05 0 0 49430

És gondolj bele abba is,hogy lehúz a szerszámok mellett x órát az ember majd még videókat tajkol ,meg hasonlók.Kinek van ehhez kedve?Pláne úgy ,hogy így is többet akarnak a népek mint hallani ugye?  Azalatt megcsinál egy bicsakot. Ha meg fejleszt (főleg hazánkban) akkor ha majd nem kell ennyi mi a retket csinál az ember a felvett munkaerővel, a többletköltségekkel? Az érem két oldala,de szerintem ennek még a kettőnél is több van:)

ronya1 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 49429

nincs olyan hogy túl publikálás, esetleg olyan hogy nem készültünk fel rá ;)

nagyon jó példa a tradícionális íjászat, mostanában elég nagy sikere van a fiatalok körében is, persze ez nem teljesen az mint a bicska hiszen nincs és nem is lenne értelme mondjuk bicska célbadobó versenynek, de a tradi íjak elég jól teljesítenek

akár sportként akár csak kézművesipari díszként is

Előzmény: kocsisferi (49427)
HerrLaca Creative Commons License 2017.05.05 0 0 49428

Ugyan már:) Értem én mit akarsz mondani és értelek is. De valamit el kell fogadni .Legalábbis szerintem és ez szigorúan magánvéleményem.  Egyszemélyes műhelyek vannak, vagyis a kézművesek többsége szerintem kb így lehet.  És tudod mit? Nem pénz a fő mozgató rugó. Persze jó ha van:) Az alkotás, a szabadság,hogy akkor és olyat készítesz amihez éppen kedved van amit megálmodtál. Akkor fog kisülni belőle valami jó. Ha ez nem találkozik az igényekkel ,vagyis a mennyiségi igényekkel akkor felmegy az ára a produktumnak. Most éppen 3 vasat készítek valami délamerikai krapeknak,olyanokat  amiket  már csináltam.Ne tudd meg milyen nyögvenyelősen megy. Nincs nagy kedvem ugyanazokat elkészíteni. Persze a pínz az nagy úr:) Szóval lehet csudi weblap,meg csudi minden,de ha a pólgár csak ennyit tud  akkor minek a cicoma. Ha jó a megítélése a produktumnak akkor weblap nélkül is jönnek a kérések,ha vacak akkor gyárthat az ember xarásig ,nem kell a kutyának se.  Kocsis úr portékája gondolom azért keresett mert jó. Minek reklámozná külön:)

kocsisferi Creative Commons License 2017.05.05 0 0 49427

Vágod, hogy a mostani probléma legfőbb oka a túlpublikálás?

Ez az oka a  "túlkeresletnek".

kocsisferi Creative Commons License 2017.05.05 -1 0 49426

A kereslet ráadásul a piactérnek csupán az egyik tényezője.
Ha adott vállalkozás kapacitásának nagy részét nem annak a terméknek a készítésére fordítja, amelyikre látszólag túlkereslet mutatkozik, (Nehéz megítélni hogy tényleges túlkereslet van-e, vagy csak a visszhang nagy.) annak is megvan az oka.
Más terméket még mindig jövedelmezőbb készíteni.

Persze a piac idővel rendbe teszi magát.

Egyébként annyi jó tanácsot olvastam itt.

Bárki beballaghat a kormányhivatalba, kiválthat egy vállalkozói igazolványt, befektethet 10-20 millát, s megmutathatja, mennyire életképes az ötlete. ;)

Előzmény: Dragomirov (49424)
ronya1 Creative Commons License 2017.05.05 0 1 49425

csak azt nem veszitek figyelembe hogy a világ változik, és az utóbbi időben(sajnos) hihetetlen gyorsan

szóval ha nem fog változni a 150 éves trend akkor meg fog szűnni

nekem nemrég volt 18 éves a gyerekem, látom hogy teljesen más dolgok érdekli(és a többi korosztálybelit)

azok a dolgok amik amikor én voltam ennyi kb minden fiúnak volt(csúzli, kés-bicska, légpuska stb) nekeik teljesen kimarad max a wow-ban vannak mindenféle harci eszközök......

szóval ha az én korosztáyom(40év körüli) kihal utána ezek a hagyományőrző dolgok ha nem is teljesen de eléggé el fognak sorvadni 

pl ha valamit meg akar csinálni(a mai fiatalok), egyből a net és keres valami tutorialt(oktató-bemutató videó) komolyan mondom olyan szinten hogy néha még én is csak pislogok, pedig ezek a netes dolgok nem állanak távol tőlem

nézegettem mostanság pár kés-bicska készítői oldalt, hát (a mai fiatalos szemmel) siralmasan egyszerű 

nem mondom hogy egyből webshop legyen az oldalon(bár ez is "csak" évi 30-40 ezer) de valami sokkal inovatívabb dolgot is lehetne kitalálni, videókat csinálni(mondtam már hogy ezek mindent videón néznek már meg?????) 

pl a sokat fikázott cold steel gyártó videóit rengetegen megtekintik vannak 10 milliós nézettség felettiek is

mielőtt bárki lefikázná ezeket a dolgokat ennyi nézettség már komoly összegeket hoz a konyhára, ebből simán fenntartható a webes kiadások

szerintem sokan kíváncsiak lennének hogy is készült el egy kocsis bicska-kés-bármi

tesztek, összehasonlítások, praktikák stb

egy farkas bertalan videóra közel 300 ezren voltak kíváncsiak, bár egy tóth árpád szintű kézműves videók eléggé alacsonyan teljesítettek (készítés ezer alatt , fenés 5ezer felé)

szóval csak kellene a korral valamilyen módon haladni

legelőször is a webes felületen érdemes változtatni, sokkal több ember megszólítható mint mindenféle vásárokon fagyoskodni ázni-fázni

egy dizájnosabb oldalon képek, mozgóképek, videók minél többet, pár reklám itt-ott és több ismerettség lesz egy év alatt mint 10év piacozás alatt 5 városban 

fórumokban képek videók elhelyezése

ez a jövő, vagyis már a jelen......

és hozzá tartozik az idő is, pl nekem természetes hogy ha valami épp nincs majd lesz, régen is így volt, bár nem örülök neki ;)

de a fiatalok nem egészen így vannak ami kell az most kell és ha itt nincs nézi ott és már rendel is

igaz mostanság egyre több cég is átveszi ezt az (idióta) mentalitást

amúgy tuti ellenségnek vagyok nézve hogy leíron a nézeteim, pedig nem

Előzmény: HerrLaca (49420)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!