Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
azért ha nem is tudsz valamit megcsinálni látod hogy nem olyan mint amit elvárnál
pl ha csináltatsz egy kéményt és ferde mint az orosz sarló akkor gondolom nem nyugszol bele hogy nem baj ha ferde mert én még ferdébbet csinálnék.......
Amelyikről jókat olvastam, megtetszett vagy kiakartam próbálni és hozzá tudtam jutni reális áron, megvettem kíváncsiságból, egyikben sem csalódtam. Nem mindenki akar több tízezer forintot kiadni egy késért, az olcsó és használható kategóriát keresi. Nem érdekli, hogy nem pontosak az illesztések, nem záródik középre, észre sem veszi. Ezek a Nagy István kések is ide tartoznak pl. egy maskara, szalonnázó kb. 9.000Ft-ba kerül.
Akinek jobb minőség kell mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, meg van rá a lehetősség.
Akkor jön a síránkozás, hogy hónapokat kell várni a késre!
én tegnap igen de a kemence is nagyon lassan melegedett sajnos és tul sokáig volt bent a kés amire egyáltaláb elértem az 1060 fokot aztán még negyed óra és szerintem igen sok szén kiégett belőle aztán nem lett túl kemény :-/
elvileg az írja hogy 850 fokra előmelegíteni aztán megvárni amig átmelegszik aztán utána felnyomni 1060 fokra aztán utána negyed óra ha nem akarok folyékony nitrogénezni
az nem megoldás hogy felmelegítem a kemencét 1060 ra aztán ugy beteszem és akkor csak összesen 15-20 percig ég belőle ki a szén ?
és akkor csak vékonyan megy ki belőle amit lelehet csiszolni könnyen
Nem az igaziak, elég trehány kivitel. Ha egy nagyobb üzletben/vásárban van időd végignyitogatni huszat, talán találhatsz elfogadhatót, de én egyszer föladtam ezt a kisérletet, mindnek volt valami kis hibája.
Természetesen vannak jobb vételek, csak nem magyarok. (Dixon van ennyiért, de az modern tömegáru-hangulatú.) Opinel verhetetlen, és van kefével kombinált gombász célszerszáma is.
Amolyan erdőbe járós, gombázós bicskának szánnám. Van valakinek tapasztalata ezekkel a bicskákkal? Mennyire bírják a strapát? Illetve ebben az árban esetleg van e olyan ami sokkal jobban megérné ettől?
(Tudom, pár oldallal visszább eléggé ki lett beszélve ez a téma, de konkrétan ezt a bicskát nem láttam megemlítve, ezért is kérdezem)
Ha valaki netán válaszolna azt előre is köszönöm :)
A Nagykőrösiben találsz 2-3 késest! Nagy Zoltán, Tapodi, Polyák. Minden hónap utolsó vasárnapján tartják. Nem tudom milyen messze laksz, megéri-e sokat utazni.
"amúgy tuti ellenségnek vagyok nézve hogy leíron a nézeteim, pedig nem"
Egyáltalán nem!:) gyakorlatilag egy terméket egy készítőtől reklámozunk, ha tetszik ha nem:) így is lehet....senki nem írt semmi rosszat, véleménye meg mindenkinek lehet.
No, kipihenve reagálok, egy mondatnál bővebb terjedelembe, mert fél szavakból nem akarod érteni.
A világ változik, s követjük.
Az internetes jelenlét erősítésének akkor lenne értelme, ha a portéke hegybe-halomba állna, s a kutyának nem tudnánk eladni.
Nem ez a helyzet. Sőt gazdasági jelentőségünkhöz, kapacitásunkhoz képest túl sokat szerepelünk a világhálón. (A különböző fórumokon, facebook csoportokban ez a jelenség tulajdonképpen önjáróvá vált. Itt is Te említetted a nevem.) Ebben a tartalmi környezetben a hozzászólásod, amire éppen válaszolok, "Nyuszika, megint nincs rajtad sapka"jellegű csupán.
Kézművesek vagyunk. Bár valameddig növelhető a kapacitásunk , de véges. Az internetes jelenléten tudnánk erősíteni, de az adott kapacitáshoz pont elégséges (túlzott) ez a szint. Gondolkozunk azon, mit hogyan csináljunk, s azt valósítjuk meg, amit elterveztünk. Részemről a tanácsokat köszönöm, nélkülük is elboldogulok.
És gondolj bele abba is,hogy lehúz a szerszámok mellett x órát az ember majd még videókat tajkol ,meg hasonlók.Kinek van ehhez kedve?Pláne úgy ,hogy így is többet akarnak a népek mint hallani ugye? Azalatt megcsinál egy bicsakot. Ha meg fejleszt (főleg hazánkban) akkor ha majd nem kell ennyi mi a retket csinál az ember a felvett munkaerővel, a többletköltségekkel? Az érem két oldala,de szerintem ennek még a kettőnél is több van:)
nincs olyan hogy túl publikálás, esetleg olyan hogy nem készültünk fel rá ;)
nagyon jó példa a tradícionális íjászat, mostanában elég nagy sikere van a fiatalok körében is, persze ez nem teljesen az mint a bicska hiszen nincs és nem is lenne értelme mondjuk bicska célbadobó versenynek, de a tradi íjak elég jól teljesítenek
akár sportként akár csak kézművesipari díszként is
Ugyan már:) Értem én mit akarsz mondani és értelek is. De valamit el kell fogadni .Legalábbis szerintem és ez szigorúan magánvéleményem. Egyszemélyes műhelyek vannak, vagyis a kézművesek többsége szerintem kb így lehet. És tudod mit? Nem pénz a fő mozgató rugó. Persze jó ha van:) Az alkotás, a szabadság,hogy akkor és olyat készítesz amihez éppen kedved van amit megálmodtál. Akkor fog kisülni belőle valami jó. Ha ez nem találkozik az igényekkel ,vagyis a mennyiségi igényekkel akkor felmegy az ára a produktumnak. Most éppen 3 vasat készítek valami délamerikai krapeknak,olyanokat amiket már csináltam.Ne tudd meg milyen nyögvenyelősen megy. Nincs nagy kedvem ugyanazokat elkészíteni. Persze a pínz az nagy úr:) Szóval lehet csudi weblap,meg csudi minden,de ha a pólgár csak ennyit tud akkor minek a cicoma. Ha jó a megítélése a produktumnak akkor weblap nélkül is jönnek a kérések,ha vacak akkor gyárthat az ember xarásig ,nem kell a kutyának se. Kocsis úr portékája gondolom azért keresett mert jó. Minek reklámozná külön:)
A kereslet ráadásul a piactérnek csupán az egyik tényezője. Ha adott vállalkozás kapacitásának nagy részét nem annak a terméknek a készítésére fordítja, amelyikre látszólag túlkereslet mutatkozik, (Nehéz megítélni hogy tényleges túlkereslet van-e, vagy csak a visszhang nagy.) annak is megvan az oka. Más terméket még mindig jövedelmezőbb készíteni.
Persze a piac idővel rendbe teszi magát.
Egyébként annyi jó tanácsot olvastam itt.
Bárki beballaghat a kormányhivatalba, kiválthat egy vállalkozói igazolványt, befektethet 10-20 millát, s megmutathatja, mennyire életképes az ötlete. ;)
csak azt nem veszitek figyelembe hogy a világ változik, és az utóbbi időben(sajnos) hihetetlen gyorsan
szóval ha nem fog változni a 150 éves trend akkor meg fog szűnni
nekem nemrég volt 18 éves a gyerekem, látom hogy teljesen más dolgok érdekli(és a többi korosztálybelit)
azok a dolgok amik amikor én voltam ennyi kb minden fiúnak volt(csúzli, kés-bicska, légpuska stb) nekeik teljesen kimarad max a wow-ban vannak mindenféle harci eszközök......
szóval ha az én korosztáyom(40év körüli) kihal utána ezek a hagyományőrző dolgok ha nem is teljesen de eléggé el fognak sorvadni
pl ha valamit meg akar csinálni(a mai fiatalok), egyből a net és keres valami tutorialt(oktató-bemutató videó) komolyan mondom olyan szinten hogy néha még én is csak pislogok, pedig ezek a netes dolgok nem állanak távol tőlem
nézegettem mostanság pár kés-bicska készítői oldalt, hát (a mai fiatalos szemmel) siralmasan egyszerű
nem mondom hogy egyből webshop legyen az oldalon(bár ez is "csak" évi 30-40 ezer) de valami sokkal inovatívabb dolgot is lehetne kitalálni, videókat csinálni(mondtam már hogy ezek mindent videón néznek már meg?????)
pl a sokat fikázott cold steel gyártó videóit rengetegen megtekintik vannak 10 milliós nézettség felettiek is
mielőtt bárki lefikázná ezeket a dolgokat ennyi nézettség már komoly összegeket hoz a konyhára, ebből simán fenntartható a webes kiadások
szerintem sokan kíváncsiak lennének hogy is készült el egy kocsis bicska-kés-bármi
tesztek, összehasonlítások, praktikák stb
egy farkas bertalan videóra közel 300 ezren voltak kíváncsiak, bár egy tóth árpád szintű kézműves videók eléggé alacsonyan teljesítettek (készítés ezer alatt , fenés 5ezer felé)
szóval csak kellene a korral valamilyen módon haladni
legelőször is a webes felületen érdemes változtatni, sokkal több ember megszólítható mint mindenféle vásárokon fagyoskodni ázni-fázni
egy dizájnosabb oldalon képek, mozgóképek, videók minél többet, pár reklám itt-ott és több ismerettség lesz egy év alatt mint 10év piacozás alatt 5 városban
fórumokban képek videók elhelyezése
ez a jövő, vagyis már a jelen......
és hozzá tartozik az idő is, pl nekem természetes hogy ha valami épp nincs majd lesz, régen is így volt, bár nem örülök neki ;)
de a fiatalok nem egészen így vannak ami kell az most kell és ha itt nincs nézi ott és már rendel is
igaz mostanság egyre több cég is átveszi ezt az (idióta) mentalitást
amúgy tuti ellenségnek vagyok nézve hogy leíron a nézeteim, pedig nem