Keresés

Részletes keresés

diamac Creative Commons License 2010.01.17 0 0 615
Lehet valahol valamit félre értettünk :)

A legegyszerűbb sarkos megoldás a derékszögben lévő anyagban, árban, munkában.
(604, 603-as hozzászólásomban a képen).

Következő drágább, bonyolultabb a 45' sarokszekrény.
(605 hsz) Erre írtam nem értem miért olcsóbb az Rs-ben mert drágább a vasalat, korpuszban van amit 45'-ban kell vágni és a munkalap is spéci kell hozzá

A legbonyolultabb amikor nem egyformák a szárak itt spéci pántalátétek is kellenek sok számolás ... Van aki nem is vállal ilyet mert problémás és a legdrágább is.

De mindegyiket meg lehet csinálni :)
Előzmény: Axióma (614)
Axióma Creative Commons License 2010.01.17 0 0 614
Azzal, hogy a spec. meretu sarok derekszogu kivagassal meg nehezebb ergo meg dragabb (a 80x100-ra irtad sztem). A standard derekszogu meretileg stb. nem jon nalam ossze.
Meg mindig varialgatok, most a tuzhely felettit, mert ugye elsore azert lett felemas, mert nem volt egyforma magas. Most viszont az ajtozott resz egyforma, ha bele lehet vagni egy 90x60-asba is a kihuzhatos 50-es szagelszivot, akkro az jobban nezne ki, mint a mostani. Foleg ha a tuzhely miatt megis kell alul nyerni 5 centit, azaz 35-os maradna csak a fiokos, akkor mar ugyse stimmel semmivel, de meg 40-essel is azt gondolom.
Előzmény: diamac (613)
diamac Creative Commons License 2010.01.17 0 0 613
Mondjuk me'g inkabb megerositettel, hogy a diag.sarok volt a legjobb megoldas...

Mivel erősítettelek meg?

Közben eszembe jutott, hogy van nékem egy festékes színmintám is és gyorsan megkeresve itt a száma:

NCS 0060-Y20R

Ha bemész egy jobb festékboltba kérdezd meg van-e NCS mintájuk, ott megnézheted a színt :)

Itt a neten rákerestem de az árnyalat nem egyforma.
Előzmény: Axióma (611)
Axióma Creative Commons License 2010.01.17 0 0 612
Bar a mosogatogep fele lehet csalni, ott ugye nem lesz masik ajtohoz valo tavolsag amihez a szem alkalmazkodna.
Előzmény: Axióma (611)
Axióma Creative Commons License 2010.01.17 0 0 611
Ja, ertem mar, font egybe de kulon ajtokkal nyitva akartad! En azt hittem, hogy kulon szekrenyek a kulon ajtoknal, es csak az egyikhez tartozik a sarok ugy ahogy a 60x120 sarokalsonal.
Mondjuk me'g inkabb megerositettel, hogy a diag.sarok volt a legjobb megoldas... (persze a merettel gond lehet, ha azert 92x92 az RS-ben mert ahhoz pont stimmel a 45-os ajto - nyilvan ahol csak raszter szerinti frontok vannak ott ez problema). Lehet hogy meg kene venni azt es utana kinyitni a hatuljat, meg kicserelni a ket polcot hogy vegigerjen a falig. Vagy nezni masik ceget mas elemvalasztekkal...
Előzmény: diamac (610)
diamac Creative Commons License 2010.01.17 0 0 610
A programban nincs teletetős de egy kis furfanggal csinálok ilyen képet . Bár szerintem konyhában csak különálló módban érdemes beépíteni de nézzük meg így is :)

A 45' sarok szekrény nem tudom hogy lehet olcsóbb hiszen spéci pánt, munkalap kell hozzá és a frontnál is nehezebb kisakkozni, hogy a luftok egyformák legyenek a többihez képest.

Persze lehet 80x100-as sarkot csináltatni de az még a 45'-nál is több figyelmet kíván ez tényleg csak egyedi lehet.

90' saroknál fent nem tud felfelé nyílni az ajtó csak a simán de ott egy fogantyúval egymás után nyitható a két szárny és persze a fogó lehet úgy mint a többin.
Előzmény: Axióma (609)
Axióma Creative Commons License 2010.01.17 0 0 609
Ha azt veszem, hogy a kovetkezo gep (remelem nem romlik ez addig el, de pl. kovetkezo lako) beepitett, akkor a bumszlisag is eltunik.
Előzmény: diamac (604)
Axióma Creative Commons License 2010.01.17 0 0 608
Egy aprocska kerdes: telitetos mosogatoelem nincs a keszletben? Annyira jol elethu amit csinaltal, azzal me'g megneznem (van pont ilyen meretu megveheto, mondjuk nem egy minoseg mert vekony anyagbol, cserebe jo olcso).
Előzmény: diamac (605)
Axióma Creative Commons License 2010.01.17 0 0 607
Hat igen, ha design-t nem csak funkciot nezunk, akkor ezt atlos sarokkal meg elfogadnam, csak akkro 80-as sarok maradna csak ami mar nem elerheto. Mondjuk persze a tuzhely bal oldalan levo fiok keskenyitesevel lehet meg hozzaferest adni, marmint igy derekszogesen, de akkor azzal a vasalatos egybenyiloval (csinaltatni lehet gondolom 80x100 sarkot is).
A mosogatogepnek sok latszik a fehersegebol, az teny, de csak sok egybefuggo, ha a korpusz feher lesz akkor szummaban ugyanannyi.
Fent viszont nem lehetne a lapos 60x60 (vagy az alsora rimelo mas meretu) sarokelem felbehajtott ajtoval? Ja persze akkor sem felfele nyilik de a fogantyukat lehet azert annak kinezonek felrakni:) Persze ez mar reszletkerdes...
Ezen azert meg elgondolkozom, es nem az olcsobb munkalap miatt:)
Előzmény: diamac (604)
Axióma Creative Commons License 2010.01.17 0 0 606
Nekem meg mindig ez tetszik a legjobban:) Ferjem tovabbra is "Nekem aztan oly mindegy!" felkialtassal nezegette...
Előzmény: diamac (605)
diamac Creative Commons License 2010.01.17 0 0 605




45' sarok lent és fent :)

Holnap délelőtt jön a másik oldal is :)
Előzmény: Axióma (602)
diamac Creative Commons License 2010.01.17 0 0 604



Itt átkerült a mosogatógép erre az oldalra cserébe lehet fiókos a másik oldalon

szerintem elég bumszli ezen az oldalon :)
Előzmény: Axióma (602)
diamac Creative Commons License 2010.01.16 0 0 603




A fenti szekrény valóban nem tud felfelé nyílni ott a két ajtó egyszerre nyitható. Főzőlap és az elszívó között majd 70 cm van most.
Párkányléc csak díszítést szolgál de mivel nem tetszik levettem.
Előzmény: Axióma (602)
Axióma Creative Commons License 2010.01.16 0 0 602
hu, nagyon koszi:)
Valaszok:
1. mosogatotalca ket dologra van hasznalva: egyreszt belerakjuk a szennyes edenyt amig a ferjem ra nem szanja magat a bepakolasra, masreszt meg valahol vizet kell venni teahoz vagy leonteni a teszta fozovizet. Egyszeruen nem mosogatunk kezzel! A sarkon van most is, es meg kulon kenyelmes is, hogy a mellette levo atjaron csak atnyulok es berakom a mosogatoba a tanyerokat, bogreket. A mosogatogeptol meg konkretan 30 centire van (ha kinyitva van, de hat bepakolni ugy kell). Amugy igen, 60-as, sztem csak 45 es 60 letezik.
2. Ezt nem biztos hogy sikerult dekodolnom: "De egyébként ha 90' sarok van akkor még lehet a mosógép mellé balra is elférne bár minimálisat becsúszna a fordulóba cserébe a másik oldalra akár 80 cm széles fiókos is elférne elnyelni mindent." Marmint a nem atlos sarok, es megse sarokra hanem a mosogatogep melle a vizet? Ott meg kiallas is van, de akkor nem teljesul a konyha kotelezonek tekintheto sorrendje (tisztitas, feldolgozas, fozes, vagyis pont a mosogato es a tuzhely kozott kene merheto mennyisegu szabad pultnak lennie, ami 60 centinel ami a mosogatogep felett van nem nevezheto tulsagosan megfelelonek. A 80 centi plane nem tudom hova, az L rovidebb szarara? Csak mert akkor 30 max. 40 centis ajton at kene elerni a sarokban levo nagy helyet?
3. a paraelszivo nem johet ennyire le, mert gaz van, nem elektromos, annak 75 centit kell hagyni tudtommal. "Mellette" (pulttol 50-tol 80-ig) azert lenne ures polc, mert jobbnak lattam ha a ket ajto egyforma magas (esztetikailag, meg ha nem is vagyok benne jo:) ), na meg egy csomo minden nem baj ha ajto-fioknyitas nelkul is keznel van fozeskor (liszt-cukor-griz, meg persze papirtorlo, ilyesmi). Inkabb forditva, nem latom hatranyat, hogy ket 60-as ajto legyen de a tuzhely melletti felhasznalhato reszt odavegyuk. Nem tudom (nem volt soha), hogy milyen hatekony egy szagelszivo, lehet hogy nagyon koszolodni fog...
4. a sarokban azok a polcok csak 20 melyseguek, en ugyan egy sarkot tettem oda megnyujtva, de lehet hogy csak sima polcok kulon csinaltatva (a fenyt nem akarom elallni, na meg ugyis nehezebben elerheto resz, csak uresen nem tetszene az a resz azert talaltam ki).
5. parkany szerintem tok felesleges, vagy hat nem tudom a celjat, en ugy gondoltam, hgoy lezarja az egyseget. De mivel ez majdnem a plafonig fog erni (sot, a ferjem kerdezte, hogy akkor mar miert nem fentrol a plafontol indulunk), ezert sem latom ertelmet. De nem is tulsagosan tetszik... spot biztos nem lesz benne, majd vonalizzo, annak lehet hogy kell majd olyan takaro, de ez meg a jovo zeneje, egyelore az alapokkal legyunk tisztaban:)
Ja a mikronk remelhetoleg ennyire nem fog kilogni, 32-33 mely, bar nem neztem a beepitesijet hogy hatra is kell-e hely vagy eleg fent-oldalt.
A felso athidalo sarok vagy eleve nem nyilhat felfele (utkozes miatt) es azert rajzoltad nyithatonak, vagy ha igen, akkor a kicsi is ugy kene felfele. Ha nyilo akkor a masik iranyban, igy sztem fele annyira lehetne hozzaferni (fogantyuk utkozese miatt nem nyithato 90 fokban sem).
Előzmény: diamac (599)
Axióma Creative Commons License 2010.01.16 0 0 601
Az nem fontos annyira, azzal ne szenvedj.
Előzmény: diamac (600)
diamac Creative Commons License 2010.01.16 0 0 600
Találtam napsárga színű frontot persze nincs benne a progiban de majd holnap a világosban színt keverek :)
Előzmény: diamac (599)
diamac Creative Commons License 2010.01.16 0 0 599
Látom közben beindult az ötletgyártás is :)

Axióma az én rajzomon is változtattam kicsit meglátjuk mit szólsz hozzá :)

Nekem a mosogatótálca nem szimpatikus a bútor szélén. Egyrészt jó dolog lehet mindkét oldalra pakolni de a nagyobb baj, hogy messze van a mosogatógéptől így a pakolásnál a padlón, konyhapulton a csepegő edények nyomot hagyhatnak.

A mosogatógépet én 60cm szélesre tippeltem ha esetleg 50 lenne akkor meg lehetne nézni, hogy az ajtó mellé menjen.

De egyébként ha 90' sarok van akkor még lehet a mosógép mellé balra is elférne bár minimálisat becsúszna a fordulóba cserébe a másik oldalra akár 80 cm széles fiókos is elférne elnyelni mindent.
Ezzel a megoldással jó pár ezrest spórolhatsz és a munkalap felülete is sokkal jobban használható persze Neked kell eldönteni :)

A páraelszívó mellett az az üres szekrény az nyitott pakolós marad?

Megrajzoltam a konyhád de kimaradt 30 cm így módosítanom kell az egészet. A színeket is állítani kell még :) Azért ha valami nagyon nem tetszik akkor megírhatod :)




Előzmény: Axióma (598)
Axióma Creative Commons License 2010.01.16 0 0 598
Koszi. Sztem megprobalom eloszor azt az extra melysegut...
Előzmény: fefefe (597)
fefefe Creative Commons License 2010.01.16 0 0 597
ha rakatsz vízvetőt (én már nem rakok, inkább szépen szilózok), akkor az sem néz ki szerintem idétlenül, ha nincs olyan nagyon megemelve, csak a vizvető magasságával, így talán elfér az üvegtéglád alatt. Persze mindez csak akkor, ha számít, hogy a 60 mély munkalapból meg lehessen oldani. (a hulladékot is kalkuláld hozzá, mert a sarokelemnél is, meg a felső kis 3szögnél is elég sok kukáznivaló esik le kétoldalt.
Előzmény: Axióma (595)
fefefe Creative Commons License 2010.01.16 0 0 596
keresztben - ha jol emlékszem - egyszerűen egy élére állított deszka vagy butorlap-darab van. a falon a saroknál szintén két léc, a felső 3szög ezekre fekszik fel. masszív, 70 kilót tuti elbírt ;-)
egyébként "asztalos kategória": saját készítés volt, a bútorlapok le lettek vágatva méretre, meg fóliáztatva, aztán a többi sk.
Előzmény: Axióma (594)
Axióma Creative Commons License 2010.01.16 0 0 595
Egyebkent ez asztalostol vagy boltbol? :) Ha utobbi, melyik?
Előzmény: Axióma (594)
Axióma Creative Commons License 2010.01.16 0 0 594
Ott hatul keresztben felhuztal egy majd 1m faldarabot, es azon ul?
Előzmény: fefefe (593)
fefefe Creative Commons License 2010.01.16 0 0 593
pl. így is lehet...

sarok
Előzmény: Axióma (586)
Axióma Creative Commons License 2010.01.16 0 0 592
Ez jo otlet, koszi, en is gondoltam hogy valami zaras kell a ketto koze. Bar nekem elso gondolatom az volt, hogy egy picivel me'g feljebb emelni a tuzheleyt, es akkor oldalahoz lehet zarni, de ez vegulis tok mind1.
A sarkot igy mar lattam kepen, tudja a KitchenDraw is, es biztos nem fer el az uvegtegla alatt, de a kerdes arra vonatkozott, hogy a ketto kozott mi van, mert gondolom nem ott esik le a morzsa a szekrenybe.
Koszi szepen!
Előzmény: CD_three (591)
CD_three Creative Commons License 2010.01.16 0 0 591

 

elnezest mindenkitol, a sok kepert igy sikerult

Előzmény: CD_three (590)
CD_three Creative Commons License 2010.01.16 0 0 590
Előzmény: CD_three (589)
CD_three Creative Commons License 2010.01.16 0 0 589
csak sikerul beszurnom a kepet
Előzmény: CD_three (588)
CD_three Creative Commons License 2010.01.16 0 0 588

szia !

csatoltam egy kepet a munkalap sarok megoldasrol. ha elfer az uveg tegla alatt akor talan tudz vele mit kezdeni. A helyedben a suto melle en a munkalapra nem éldekort, nem munkalapi végzárót, hanem munkalap forditót tennek, hogy semmi potyoghasson a tűzhely es a bútor közé. errol is csatolok egy kepet.

ha neked nem is hatha valakinek segit :)

 

Előzmény: Axióma (586)
Axióma Creative Commons License 2010.01.15 0 0 587
Bocs, nem vitatkozni akarok, csak azert irtam, hogy atgondoltam rendesen, es van mellette erv is. Foleg az en spec. helyzetemben.
Előzmény: Axióma (586)
Axióma Creative Commons License 2010.01.15 0 0 586
Koszi a figyelmezteteseket. Viszont:
1. a spec. melysegu munkalap csak penzkerdes, es sajnos polcos megoldast eloben meg nem lattam, de nalam nem jatszik, mert 92 centin kezdodik az uvegtegla a saroktol 15 centire, tehat a falba nem lehetne rogziteni (na meg azt a keves bevilagitast nem csokkentenem pl. rapakolt cuccal); egyebkent a polc ilyenkor mennyivel van magasabban es mi zarja a ketto kozott?
2. Az egyenes sarokszekrenyen azt erted, hogy 60x120 mellette meg csinalsz valamit? Csak mert nalam logikusan egy 90x140 hely maradt (max. 100-ig el lehetne menni), tehat a 60x120 mellett mini darabjaim maradnanak melle szekrenynek; ha a 90x90 ket ajtoval nyilo sarkot akkor persze munkalapilag konnyebb, de mas elonyet nem latom (peldaul a front se olcso, meg a spec. vasalat sem, konkretan az rs-ben a kinezett szekrenybol - munkalappal egyutti ar! - a 45 fokos az olcsobb)
3. mar nem ott lesz a mosogato, hanem a mellette levo 50-es szekrenyben.
Egyebkent van amit evente egyszer veszunk elo (legutobb az egyik konyhaszekrenybe sullyesztettem peldaul a karacsonyfatalpat; vagy peldaul a kemping muanyag etkeszletnek is tokeletes). Persze tudni kell konkretan, mi van benne, anelkul nem megy... [aminek me'g jo helye lenne ott, az egyre tobb csaladi hazban is megtalalhato viztisztito keszulek]
Előzmény: CD_three (585)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!