Keresés

Részletes keresés

botsinkai Creative Commons License 2010.02.21 0 0 38472
Kérdés, hogy mit szeretnél belekötni. Nem mindegy, hogy vegyestüzelésű kazánt, kisteljesítményű kandallót, vagy konvektort, stb.

További kérdés a magasság, hogy falon kívül vagy belül szeretnéd vezetni, stb.

Kész kéményt tekintve a Leier olcsóbb, mint a Schiedel.
"Hagyományos" kémény béléscsövezés nélkül is drágább, mint egy ugyanolyan paraméterekkel rendelkező készkémény. (Decemberben futottam egy kört ez ügyben).

Ha nem kell engedélyeztetned, akkor vannak olcsósító megoldások.
Előzmény: veteraan (38471)
veteraan Creative Commons License 2010.02.21 0 0 38471

Üdv Mindenkinek!

Elindulok  a kispénzű építkezők tövisekkel kirakott utján.

Első nekifutásra kerem a véleményeteket kéményépítés terén.

Köszönettel:

Pacsirta36 Creative Commons License 2010.02.21 0 0 38470
Nagyon köszönöm a válaszokat! :) Igen, az én fejemben is megfordult, hogy spontán kimegyek az üzletbe, és a pénztárnál megkérek valakit a cserére.
Az időm és az állapotom miatt gondoltam, hogy érdemesebb lebonyolítani a cserét, ha már előre egyeztettünk.
A VII. kerületben lakom a Rózsa utcában, itt is dolgozom, a Szövetség utcában, meg sem álmodtam, hogy valaki eljönne az ajándékutalványért.
Címet azért nem írtam, mert én szívesen kimegyek a Mester utcai Praktikerbe, ahol az ajándékutalványt kaptam, és megvárom, hogy a pénztárnál minden gördülékenyen megy-e, mert hallottam ezt-azt, ajándékutalványok kapcsán, és nem szeretném, ha valaki rosszul járna, ha már segíteni szeretne nekem jó szívvel.
Még egyszer köszönöm a válaszokat, a tanácsot, és a segítséget.

Évi
digium Creative Commons License 2010.02.20 0 0 38469
Szerintem egyszerűbb lenne, ha bemennél egy áruházba, majd ott keresel olyan vásárlót aki ezen érték felett vásárol és hajlandó beváltani. Többször segítettem így másokon én is.
Előzmény: Pacsirta36 (38467)
topikolos Creative Commons License 2010.02.20 0 0 38468
Egy közelítő helyet írjál esetleg, gondolom személyesen lenne érdemes lefolytatni egy ilyen cserét.
Előzmény: Pacsirta36 (38467)
Pacsirta36 Creative Commons License 2010.02.20 0 0 38467
Szép napot, és mielőbb beköszöntő (építkezési munkálatokhoz kedvező) tavaszt kívánok!
Eladnám 10.000,- Ft értékű Praktiker ajándékutalványomat, az árára most nagyobb szükségem lenne, most a babavárás vége felé.
Kérem, aki ilyen összegű bevásárlást tervez a Praktikerben, és szívesen kisegítene ezzel a lehetőséggel, jelezze nekem az alábbi e-mail címen: pacsirta36@gmail.com .
Hálásan köszönöm előre is.

Évi
vt75 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 38466
"kezdem nem latni, hogy mi fogja tartani a plafont, es felette a szigetelest..."

esetleg az Erő? :)
Előzmény: halaloszto (38444)
bypa Creative Commons License 2010.02.18 0 0 38465
Én tudom, hogy hogy kell, ne nekem mondd

Capri: Akkor már a másik oka is megvan hogy miért kell rést hagyni...
Előzmény: halaloszto (38464)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.18 0 0 38464
azert kell a res, hogy ne fekudjon fel a gipsz az aljzaton. a C profilon legyen a suly, ne a gipszen, mert az alja megrepedhet ha feszul.

odaloksz egy hulladek csikot, arra teszed a lapot, csavarozol, hulladek kivesz, kesz.

vajk
Előzmény: bypa (38463)
bypa Creative Commons License 2010.02.18 0 0 38463
Nem zár légmentesen sajnos.

Így tanították a szárazépítő tanfolyáson. Kiömlő víz vagy csőtörés esetén biztosan jó, a többi okot nem tudom.

Előzmény: Törölt nick (38462)
bypa Creative Commons License 2010.02.18 0 0 38461
Mert a kartonfal ugye glettelt, festett, ezen nincs rés. Ahol találkozik a mennyezettel, ott is akril tömítésvan. Mivel a kartonlapokat 1cm el a földtől kell indítani, itt egy blower door teszten simán bemegy a levegő és az üreges falon át gyakorlatilag bármerre közlekedhet.
Ha netán odafent nem tudom a légzárást jól megcsinálni, mert nem figyeltem, vagy véletlenül kiszakad valahol, akkor ez csak egy plussz biztosíték. Arra gondoltam hogy egy ablaktömítéshez használatos öntapadós gumicsíkot teszek az alsó uw profilra végig a karton alá.

Előzmény: halaloszto (38458)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.18 0 0 38460
ha nem az U van a fodemhez rogzitve, hanem csak oldalrol van megtamasztva, akkor az osszekotes szerintem nem gond.

a gk boritasra en masra emlekszem, de nincs nalam a rigips doksi.

vajk
Előzmény: Masgas (38459)
Masgas Creative Commons License 2010.02.18 0 0 38459
Az egyes ponthoz:
Nem hogy 30 cm de 1m is kibír karton burkolás nélkül. Láttam egy helyen és a kartonosok azt mondták így van letervezve. Ott példul a c és az u profilt összestancolták fogóval, ezt viszont nem tudom mennyire szabályos.
Előzmény: halaloszto (38456)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.18 0 0 38458
ok. akkor keszen vagyunk.

azt mondd meg el, alul minek a zaras? a szomszed szobaba levegozik, az kit erdekel?

vajk
Előzmény: bypa (38457)
bypa Creative Commons License 2010.02.18 0 0 38457
Ne bigyózz már, te magad mondtad meg a megoldást. Mielőtt rögzítem a födémpallóhoz az uw profilt egy csík (minimum 1m széles) fóliát teszek a profil és a födém közé. Így az lelógva csatlakoztatható a 30cm-el lentebb lévő álmennyezet fóliához.
De a biztonság kedvéért a válaszfali gipszkarton lapok aljához is teszek még valami zárást, mert ez a kritikus pontja a légzárásnak, de ha elvileg fent sikerül körültekintően ragasztgatni akkor ok.

Én úgy szoktam csinálni hogy 275 ös lapokat rakok a falra állítva szépen egymás mellé. Az álmennyezet 260-on van, így a fölötte lévő részt lehet gányolni, nem kell kötésbe sem rakni, meg semmi.

Előzmény: halaloszto (38456)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.18 0 0 38456
szoval igy szokas? magamtol en is igy csinalnam, csak ezzel van ket gondom:

1. ha jol emlekszem, a CW-t az UW-be nem szokas szegeccsel/csavarral rogziteni, sot direkt hagyni kell, hogy ha pl a teto megereszkedik kicsit, akkor ne terhelhessen a falra. igy viszont a kopaszon felallo CW-nek semmi tartasa nincs, ezert a gipsznek ra kell takarnia az UW-re, hogy az UW a ket gipsz altal alkotott valyuban legyen, ez adja a stabilitast.

ehhez viszont akkor mindketoldalt fel kell vinni a gipszet 30centivel a plafon fole. tulkepp kibirhato, ha felcipeli valaki a 3meteres kartont, akkor meg egyszeru is.

2. igy vegkepp nem latom, hogyan lehetne a szobak es a padlas kozti legzarast rendesen megcsinalni. a plafon foliajat a padlason a gipszkartonhoz ragasztani eleg lehet? igy a karton resze lesz a legzarasnak.

vajk
Előzmény: Masgas (38455)
Masgas Creative Commons License 2010.02.18 0 0 38455
Hát oda, a C tartók felfutnak a "födémig", a szeglemezes tetőszerkezetig. ott egy vízszintes U profilban záródnak és ez az U profil lesz segéddeszkákkal a tetőszerkezethez rögzítve.
Ez be lesz burkolva kartonnal kicsit magasabban mint a leendő menyezet.
Erre a meglevő falburkolatra jön a 30 as menyezeti u profil a c tartókhoz csavarozva a fali gipszkartonon keresztül. Majd c menyezeti profilok függesztőkre vagy direkt vagy ellenprofilokra erre a vázra jön a menyezeti gipszkarton .
Persze idöközben fóliázás , szigetelés ezt direkt kihagytam.
Előzmény: halaloszto (38454)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.18 0 0 38454
Az almenyo mostmar nekem ok.

En azt nem ertem, hogy a valaszfalak teteje hova lesz bekotve, ha a plafon felett 30 centivel van a "fodem"

vajk
Előzmény: Morthond (38451)
Masgas Creative Commons License 2010.02.18 0 0 38453
Kell az egész alá különben felnedvesedik...
Persze ezt több lépcsőben kell kivitelezni
Előzmény: Notes (38452)
Notes Creative Commons License 2010.02.18 0 0 38452
Talán kicsit outsider kérdés, de alulról az egész ház alá kell vízszigetelést tenni (teljes alapterület), vagy csak a lábazat és a falak közé?
Morthond Creative Commons License 2010.02.18 0 0 38451

Mikor a sajátomat csináltam, utánanéztem.

www.knauf.hu/pdf/Álmennyezet1/Pdf/knauf_almenyezetek_1.pdf

Ebben a 3. oldalon (Acrobat szerint 5.) van egy függőleges metszet, azon jól látszik minden.

Az UD-re a CD-k támaszkodnak, de a lapokat nem csavarozzuk az UD-hez. Ha hozzácsavaroznánk, akkor lőttek a dilatációs mozgásnak.

Arra figyeltem, hogy a CD-k ne feszüljenek, hanem inkább legyen egy fél centi játékuk, hadd mozogjanak vízszintes irányban, ha akarnak.

Egyébként nem árt még elolvasni az ide vonatkozó kiadványokat:

http://www.knauf.hu/pdf/Álmennyezet3/Pdf/knauf_almenyezetek_3.pdf

http://www.rigips.hu/index2.php?pid=katalogusok

www.rigips.hu/uploads/katalogus/almennyezetek.pdf

Ja, aki mosolyogni akar egyet:

http://www.rigips.hu/uploads/

:))))

Előzmény: halaloszto (38441)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.18 0 0 38450
aha.

de akkor ezek a pallok 30cm magasan vannak a plafon alatt. akkor eddig fel kell vinni a falakat? igy tenyleg nagyon nem trivialis a legtomorseg.

le lehetne foliazni a fodem also sikjat, de csak paraateresztovel, es ugyis at lenne luggatva a fuggesztok meg rozitesek miatt.

vajk
Előzmény: bypa (38449)
bypa Creative Commons License 2010.02.18 0 0 38449
A szeglemezes tetőszerkezet részei a födémpallók, nem födémgerendák, hanem pallók lesznek élére állítva. ezen lesz colos deszkákból kialakítva egy szerelőút. És ezekre a pallókra lesznek csavarozva a függesztőpálcál, lentről pedig a falszerkezetek teteje.
Előzmény: halaloszto (38448)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.17 0 0 38448
azt hittem ertem, es megsem.

1. a leendo plafon felett 30cm-el van a tetoszerkezet alja. ezen log a plafon. tiszta sor.

2. persze mokas, hogy akkor a fal az hogyan lesz rogzitve a tetoszerkezethez, lehet hogy tenyleg sehogy? nemtudom szabad-e olyat.

3. es akkor jossz a fodempalloval. az meg mi a fene? megis lesz fodem is? akkor miert nem azon log a mennyezet?

vajk
Előzmény: bypa (38447)
bypa Creative Commons License 2010.02.17 0 0 38447
Egy szeglemezes tetőszerkezet amúgy sem járható nagyon, mindössze egy szerelőút lesz benne kialakítva, meg egy cső a csőben rekuperátor lesz fent, de az is függesztve. Padlószinttől 3 m magas falakon fog ülni a szerkezet. Ezen lesz 30cm mélyre függesztve az álmennyezet, amin a cellulóz szigetelés fog ülni. A födémpallók között pedig 10cm, rajtuk pedig 5 cm ásványgyapotot tervezek.
Előzmény: halaloszto (38446)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.17 0 0 38446
naja, de akkor total abszolut egyaltalan nem jarhato padlasa lesz...

vajk
Előzmény: botsinkai (38445)
botsinkai Creative Commons License 2010.02.17 0 0 38445
Esetleg függesztőpálcák? :)
Előzmény: halaloszto (38444)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.17 0 0 38444
milyen magasan van a tetoszerkezet a plafonszinttol?

kezdem nem latni, hogy mi fogja tartani a plafont, es felette a szigetelest...

vajk
Előzmény: bypa (38443)
bypa Creative Commons License 2010.02.17 0 0 38443
Természetesen igen, erre valók az UD profilok!
Előzmény: halaloszto (38441)
gombfoci Creative Commons License 2010.02.17 0 0 38442
köszönöm a válaszokat!
na majd meglátjuk, hogy mit alkot a tervező...
Előzmény: Peter atyuska (38426)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!