Aki ismer,az tudja hogy mire számíthat....:-) Aki nem,az csak nagyon óvatosan közelítsen...! Lesz itt MTZ,Gépészet,Humor,Szex....szóval minden ami fontos...:-) Téma korlát nincs !!! Lopott pénzen gazdagodott milliárdosok,és sértődősek kíméljenek a jelenlétükkel !!! A Topik nyitót kritizálni,csak nagyon nagyon indokolt esetben szabad..!:-))) .....ez csak 1 próba...meglátjuk...ha nem megy becsukom a boltot,és megyek máshová "vásárólni"...
Na végremá' csináltá' valamit !...:) Ezzel a fával még idén akarsz fűteni ?(Sisteregni fog vaze !) Javarészt fűzfának nézem ,..talán még van benne kőris meg éger is.... Patakparton,..vagy vizenyős helyen van a területed ?
Egy kis vitába keveredtem valakivel, ez ügyben....de úgy látom,hogy nekem volt igazam !:-) A képek is, engem igazolnak......Köszönöm a segítséget !
Más: A féket,megcsináltam rendesen....de...csak az első fékezésig működött..:-))) Túlságosan ráállítottam,már egészen a pedál felső harmadánál fogott.....(Azt hittem,hogy úgy a jó.....) Rátapostam,beragadt....hátra menetben sem engedett...aztán mérgemben,hetedikben teljes gázzal nyomtam neki ...füstölt utánam a gép !:-))) Aztán 3km után kiengedett...de még ,mindég melegedett,és büdös volt...A rugóknak,és a féktárcsáknak szerintem annyi.....kezdhetem elölről az egészet..:-( ...úúútálom már.............Lehet hogy inkább,hívok 1 szakembert....:-)))
Képzeld nem hagyott nyugodni az eset és utána néztem és megtaláltam,hogy valamikor-vagy valahova szállított 50-esek között is volt olyan -csak én nem tudtam róla-amit te emlegettél! Egyik képen a rögzítőnyelv rúdja látszik a másikon pedig az oldó pedál.Pedig már az 1967-eseket is ismertem .Ezek a képek pedig 1972-ből származó könyvből valók.
Na én mentem .........utolsó csinálja meg a pénztárzárást ....meg a standolást vagy mit. Kulcsot leadni Freddy Asszonykájának ,...majd holnap Ő nyit !!........:))...:) .............Ja ezeket majdnem elfelejtettem:
Így van,mert ebbe a bibacott tájba bele vagyok szerelmesedve,legyen az Balaton,vagy a Tisza,de akár a püspökladány-hajdúszoboszlói határban levő csatornák,vagy a Tokaji hegy,akármi.
a Dél-Dunántúlon már nagy rész olaszoké beerdősítve,de sok feldolgozó van olaszok kezén.A fakitermelést nagyon nem szeretem a füst miatt,pedig rengeteget kivágtam már.Azt a nagy tölgyet,ami le lett szoknyázva és lentebb van a fényképen,no az az enyém volt.5 ilyen fám volt.No ennek afának a kivágásához három vezetőt hegesztettek össze és a lánckenéshez kannából borították a fáradtolajat.
Lehet de pontosan ezt nemtudom! Azt tudom hogy az első kisfülkés 80asoknak még még ilyen felhuzós hülyeség volt a kézifékjük mikor benyomtad a pedált azt a kart meg felkellett huzni. De hogy az 50esé is ugyvolt e azt nemtudom de lehet az is valami hasonló elven működött.
Nem a 45-ösre gondolsz? Mert azon volt úgy ,hogy benyomtad a lábféket és egy pedállal-nyelvvel kitámasztottad és bent maradt.Induláskor csak ráléptél a másik végére a nyelvnek és felugrott a pedál-kioldott.
Az MTZ vel csináltam,a képen a gyomírtózatlan Laurát sarabolja a fiú.A kerék azért nem egyforma,mert így vettem és nem akarok atrakira komolyat költeni.Úgyis eladó lesz majd,műszaki most jár le és nem is vizsgáztatom.Közútra nem jár egyáltalán.Azért nem egyforma a kereke,mert az előző tulajnál összetört a jobboldali felni ,ami szétvégta a vadiúj sárkidobós Taurus gumit.Másik virslit vettek rá...,de ez jól is jött most a szedésnél,mert a krumplit nem taposta a bakhátban.A motorja is fel volt most,mielőtt vettem újítva.
Nem-nem, én nem vagyok gazdálkodó,...vállalkozónál dolgozom főállásban ,mint fakitermelő. Hétvégén meg magamnak járok csinálni ,és azt eladom ide a környékbe ....:) Ügyes gyerek a fiad ! Azt sajnálom én is hogy így a porig rombolják a mezőgazdaságot,...de a erdővel is ugyan ez van.....Kegyetlen világ lesz itt,semmi jövőképe az embernek,...csak a kilátástalanság. :((
Az én fiam 7 évesen kezdte a mezőgazdálkodást T 25-ösön,abban az évben már talajmarózott is.:o)
Volt fent video a 8 éves kori MTZ-s szántásáról,de van két féreg -még az agroinformról-,akik mindenféle mocskoskodást írtak kommentnek hozzá,ezért levettem.
Ugyanígy voltam én is,csak nem trakival(akkor még nem voltak magánzóknál),hanem állatokkal,növényekkel,tehát a fiú is tisztára ugyanez+ a gépek.Szép szakma ez,csak az a baj,hogy Magyarországon kell belőle megélni.Itt mindenki csak a parasztot akarja lerabolni....
Neked főállás a gazdálkodás?Ezekből a bükkökből lehetne kandallófát csinálni...Ilyen helyen nagyon jó ténykedés lenne a faipar.
Visszakaptad a régi neved vazzee !? .....én még nem...:-(
Miskolcon voltunk a Metróba délután....aztán előkészületek a holnapi fakitermeléshez,faszállításhoz !:-) Ellenőrzés...légnyomás a gumikba,fűrészek reszelése,feltöltése, olaj -benzin szerszámok berakása,akkumulátor töltés....Még csak most estem be...fürdeni is kéne....meg izééé......áááá..ma nem dugok....holnap kemény meló lesz ...kell az erő..!