Sziasztok a következő problem van golf 4 alh 1.9tdi-vel.A mil lámpa hol egyszerre,hol késlekedve kb 5-ms után jelenik meg a műszerfalon indításkor. Valamint melegen 1600-1800fordulatra felpörög.Akocsi sokkal gyengébb mint volt.Hidegen nem pörög fel.Hibakódnak irta az adagoló mágnesszelepet ill a hőfokérzékelőt ezeket cseréltük gyárira kábeleket kimértük jók.Randomszerűen jelentkezik a hiba,nem mindíg.Segítségeteket előre is köszi.
Jó azért az is valamire csak nem igazán a te autódhoz való. vcds 10.6 legalább vagy a fölött kellene keresgélni ezt meg gyorsan eladni egy 5-ösért. :) És persze csak a saját szoftverével használni!
Egy kis technikai segítség miatt fordulok hozzátok!
Vásároltam VAG-COM obd2 kábelt és programot is kaptam hozzá ( VAG-Com release 409-1 )
A problémám az , hogy csak a motor al kommunikál semmi más vezérlő egységgel ( jelen esetben kiírja a motor hibakódokat , engedi törölni , de semmilyen más funkciót nem enged ( motorban ) )
Ha van ilyesmi tapasztalatotok és megoldásotok, azt szívesen várnám.
Az max annyit lát belőle, hogy a mágnestekercs áramköre jó, vagy sem. Ettől még mechanikusan lehet hibája. Sőt, többnyire az van.
"természetesen ezek is mérve voltak 2400mbar körül volt padlónál..elméletileg az nem megy túl a határon."
Baxhatod az elméletet, ha gyakorlatilag meg mégis... illetve elméletileg is, mert ha nem lépi túl az elvártat, akkor nem is fog beírni magas nyomás hibakódot.
Kellene csinálni egy logot arrol a helyzetről amikor betilt. Legyen benne a 003, a 011, és az a csatorna, ahol a gázpedálállás is látszik. Ezt utána lehet bogarászni és így nem csak "elméletileg 2400mbar körüli".
Azért a 2200, meg a 2600 között elég nagy a különbség. A 2200 még nagyjából reális, de a 2600 már biztos sok. De hozzá tartozik, hogy tényleg nem tudom, mennyi a gyári nyomás.
Azért tilt, mert magas a turbónyomás, vagy azt hiszi, hogy magas a turbónyomás. Ráadásul talán a pd is úgy csinálja, hogy csak akkor tilt, ha ez az állapot x másodpercnél tovább áll fenn. Szóval egy gyors padlózásnál nem fog, csak tartós nagy nyomásnál (pl. 150 feletti erőltetés magas fokozatban).
Fejből nem tudom, hogy mennyi a pd turbónyomása, de az 1.4 nem sok egy kicsit? Mennyi az elvárt érték?
ezt elfelejtettem beleirni természetesen ezek is mérve voltak 2400mbar körül volt padlónál..elméletileg az nem megy túl a határon..és 4.-5. ben padlónál 150 körül ki is vágja készenlétibe és ugye akkor már vissza is esik minden alapjáratra..Sajnos lövésem sincs már mihez nyuljunk..Alapbeállitásnál is megnéztem megint a geometria rudazata mozdul rendesen..
Sziasztok! Elnézést előre is a zavarkolódásért.. Adott egy 2002 AVF 1.9 PD tdi passat..Adott volt egy hiba: p1557 töltönyomás a szabályzott határérték felett.. Mivel vezérlést is kellett rajta cserélnünk már,a turbót is levettük és a geometria részét kipucoltuk(érezhető volt hogy le volt tapadva a geometria+még a szivócsonkot és AGR-t is kipucoltuk)! Összeraktuk az autót..Tesztkör..Lassan felmelegitve..majd finoman magasabb tartományban is hajtva az autót olyan 150felett ismét letiltott.. Az N75 jó(vcds el nézve)...Vákumcsövek ellenőrizve...Légtömegmérő rossz volt(cserélve).Töltőnyomás érzékelőt is probáltam bele,de azzal sem engedelmeskedett próbaúton ismét tiltott.. Tippeket,tanácsok,kritikák jöhetnek..
Az 1-es illesztőcsatornán a bef. mennyiséget(aszem) lehet állítani (felesleges piszkálni). Az alapbeállitás a 4-es mérőcsoportjában lehet ellenőrizni az előtöltést,grafikonon amikor a befecskendezés későire vált.
V6 2.5 TDI motornál állítólag a 26262 loginnal lehet a motorvezérlőbe belemászni, ahol különböző csatornákban lehet megváltoztatni dolgokat. Én próbáltam, de ebből a loginból kidobott, viszont elfogadta a 26261-et. Ezzel együtt a továbbiakban igaz, hogy az 1-es csatornában a befecskendezési mennyiséget , a 4-esben az előtöltést lehet állítani? Várom az észrevételeteket. Köszönöm.
Hello! Bocsesz ha alapot kérdezek! Kulcs tanításhoz és egyéb komfort elektronikai beállításokhoz kell a login kód ezt hol találom vagy honnan szerehető be? Szájbarágósan ha lehetne. :) üdv
Szerintem mindegy hogy lekapcsolod-e a távnyitást. Akkor az ember odamegy és bedugja a kulcsot a zárba. Persze könnyebben megtalálja távirányító nyomkodással.
ott a link, hol kodolhatod at taviranyito nelkulive. /00016-ot kellene atirni. nem tudom mire. igaz csak MY08-tol irja. de vcds labelben mar csak van info /
a kerdesre nincs valasz a kodolas folyamatara vonatkozott.
Sajnos nem lett jó 80 fok felett sem. Nem tudom mi jelentenek az egyes bitek. Valahol van valamilyen leírás erről? Most jött az új 12.12.0-s kábelem de ott sem volt cimke.
Megy mert nekem is olyan gépen van most.Amin ez van Op rendszernek VCDS 12.12.3 van fent,Op-Com,Actia mind ezen mennek,sőt minden hivatalos ráadásul:))
Ismételten egy kérdéssel fordulok felétek egy 1.6 16v BCB Seat toledo kapcsán! Az autó évjárata 2003.
Az autó átesett egy fojtószelep valamint EGR-szelep tisztításon, fojtószelep alapbeállítása megtörtént! Viszont amint az EGR-szelepet nyitná a motorvezérlő, a motor rángatni kezd!
A kérdésem az lenne, hogy ennél a motornál tisztítás után az EGR alapbeállítását is el kellene végezni? Ez esetleg okozhat az enyémhez hasonló problémákat, vagy csak a szelep csere oldja meg?
Lefalazott EGR-szeleppel az autó rángatás nélkül tökéletesen fut, viszont a gáz útjának az elzárása miatt a következő hibakód van:16785/P0401.
VCDS 12.12 programmal miként lehet elvégezni az alapbeállítást (ha kell egyáltalán)?
Nem néztem még ilyent,nem akarlak bevinni felesleges kiadásba ha csak ezért az egy kocsiért akarod venni.De annyit tudok esetleg segiteni,ha Pesti vagy esetleg elérhető közelségbe nekem eredeti van azt kilehet próbálni vele!
Időközben sikerült megtalálnom,ki is cseréltem..Most hibakód mentes a "klima" de a probléma,hogy csak hideg levegő jön az továbbra is fent áll..Az állitómotorok működnek..A radiátor csövei melegek..A viz beáll 90 re szépen.. de meleg levegő az nem jön..
Magyar nyelvű címkéket tudsz találni hozzá, ami azt jelenti magyarul írja ki az ablakokban elhelyezett értékek megnevezését, például az előző linken, vezérlőszámaid alapján, de a programot magát nem tudod magyarosítani, ha eleve nem magyar.
Sziasztok! Audi 80 91' 2.0 ABT motor 000-ás mérőcsoportra lennék kíváncsi mert nincs hozzá címke. Sajnos itt még a többi mérőcsoport nem működik. Köszi előre is.
De neked most nem az a gondod, hogy légzsák hibát lát a vezérlő, (az ellenállás ezen nem segít, mindenképpen törölni kell a hibakódot) hanem egyelőre az, hogy nincs kommunikáció a vezérlővel. Ez lehet a diagnosztikai eszköz hibája, vagy a légzsákvezérlőé. Az előző kevéssé valószínű, ha több és a célnak megfelelő készülékkel sem áll szóba. Meg kell nézni, hogy kap-e tápot/testet a vezérlő. Ha ezek rendben vannak, akkor sanszos, hogy döglött.
Van egy a győri autógyárban dolgozó ismerősöm aki pont az elektronikák tesztelésével foglalkozik, ő azt a VW konszern autóiban 2,5 ohm-mal lehet helyettesíteni (ők is ezzel szimulálják) az airbaget és a vezérlő akkor jónak ismeri fel.Mondott még egy pár okosságot ezeket most a 4 napban lesz időm megnézni.
Igazán neked a 10.6-os verziótol lenne jó,de nem hiszem,hogy áldoznál eredetire?
A tört verziókat meg nem ajánlom,van aki azt mondja nincs vele gondja,van aki azt,hogy hibát csinálnak,vagy kommunikálnak minden egységgel ami rajta van ki irja/Ez a funkció nem elérhető/! Nekem eredeti van.
Akitől vettem az nem használta, de szerintem nem is értett hozzá. Először 64 bites win 7 volt amit próbáltam, de azzal nem akart működni, aztán 32 bitesen sikerült fel rakni a gyári programot és az illesztő programot feltenni, de kapcsolat így sem jött létre. Mi a baj a 409-essel? Milyen van még? Elméletileg ennek tudnia kéne a kocsim diagnosztizálni!
Valamit elrontottál. Akitől vetted, az nem írta/mondta, hogyan és mit kell telepíteni? A hozzá adott programot raktad fel? Egyébként minek kell 409-est venni?
Olyan problémám van, hogy vettem 1 vag com 409.1 -et és 1 Audi A8 4.2 ABZ 97' gépjárművet szeretném diagnosztizálni, de se a saját programjával se VCDS programmal nem tudok kapcsolatot teremteni! Azt írja ki, hogy Port: Ok Interface: Not found. Aki tud segítsen! Köszönöm!
Eltelt egy pár hét de nem jutottam előre. Egyszerűen az AIRBAG vezérlővel nem épül fel a kommunikáció. Próbáltuk 3 féle kábellel, VAG-COM-mal WV-tools-sal, egy kézi szkenerrell egy szerelő valami Delphi-s cuccal is. Azt mondta nézzem meg még egyszer a csatlakozást az utasoldali légzsáknál mivel az volt szétszedve hátha valami nem O.K. bár nem értem mi köze van a kommunikációhoz.A vezérlő csatiját nem húztuk szét esetleg mozgassak meg minden csatlakozást levett akkusarunál ?
Más :
A motorvezérlőben voltak hibák. Az egyik, hogy amikor a kulcsot belerakom elég gyakran nem érzékeli és valami olyat írt, hogy a kulcs jele gyenge. Az elemnek van köze hozzá nemcsak a kis világítást hajtja meg, azt hittem valami passziv RFID szerűség a kulcs ? Olyat is írt hogy nincs lambda szonda fűtés bár ha jól tudom ez max hideg motornál problémás.
Ha bárkinek van ötlete szívesen veszem. Előre is köszönöm a tanácsokat.
Adott egy Seat Toledo 2003-as, 1.6 16v BCB-motorkóddal és a kérdésem az lenne, hogy milyen kábel-szoftver kombinációval lehet a hibakódokat kiolvasni, mert az ELM327 nem viszi!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy adott egy 2002 vw passat avf motorkód. Terhelésnél a légtömeg 3000 fordulat körül már van hogy felmegy 1100-1250re.. ugye az előirt 1050 körül van..Domboknál főképp felugrik a nagyobb terhelésnél.. Az autón érezni is az erőtlenséget.. Arra lennék kiváncsi szerintetek ez még belefér vagy ajánlatos cserélni a légtömegmérőt? Üdv.
De van a felső sorba a végén egy olyan fül "Kapcsolatok" azt lenyitod,ott találsz telefonszámokat,e-mil elérést,és ott lehet kérdezni,de ahogy ott irva van alvázszám,ajánlatos,de ha motor kód is van kéznél a kérdezésnél akkor még jobb:))
Nem. Inkább fordítva. Egy egységre adhat több hibakódot. Ebből következően most sem tudni mi nyűgje a kormányszög jeladónak, mivel a konkrét hibakódot nem tudjuk. Ergo azt sem tudjuk, mi lesz ha cseréled, illetve egyáltalán kell-e cserélni.
Vásároltam egy Golf 5 1.9pdtdi-t, aminek az ESP lámpája és egy kormánykerék régebben ritkán, mostanában egyre gyakrabban jelez, és ilyenkor a kormány pl. kereszteződésben nem tekeredik vissza alaphelyzetbe (ha nem világit akkor igen).
Kiolvasták a computert, "kormány szög jeladó hiba"-t mondott a srác.
3 kérdésem lenne.
Mennyire vehetem a computer diagot biztosra (esetleg több hibát ir ugyanarra a hibakódra)?
Van összefüggés az ABS jeladó és a kormányszög jeladó között?
Ha kicserélem a "kormány elfordulás jeladót", ki tudja / mennyiért újra tanitani (Gödöllő, BP, környéke)?
Leirom a teljes előzményt, lehet semminek nincsen hozzá, de érdekel a véleményetek (tudom, hogy látatlanban nem lehet diagnosztizálni).
- Bal oldali féltengely gumiharang ki volt szakadva, elég sok zsir ment az ABS jeladóra (gumiharangot kicseréltem, mindent kitakaritottam).
- Összes szilentet, kormányösszekötőt cseréltem, futómű állitás.
- Bal hátsó fék be volt rohadva, kicsit fogott (ez is javitva).
- Akku csere volt az autóban.
- Lehet hülyeség, de esős időben illetve amikor jól kimostam nagynyomású mosóval, akkor napokig nem jött a hiba.
Aki esetleg találkozott már ilyennel, leirhatná a megoldást, illetve ha tudtok megbizható szerelőt, aki tud segiteni, azt is.
Audi A 6 2,5tdi afb motor 99'.Kormánymű csere alkalmábol elszakitották a átvezető szalagot a kormányban .Ezután kompletten kormányszög jeladóval együtt cserélték.Kaptam a feladatot hogy illeszteni kell a kormányszög jeladot.Két hiba volt a tárban a szögjeladó nincs illesztve illetve az ABS modul nincs kodolva .AZ ABS-t nem bántották mégis a kodolása 00000.Összeraktam a kódot a segédletből ,de nem hajlandó elfogadni egyik kodot sem .Következetesen 00000.A kormányszög jeladó érzékeli az elfordulás szögét,látszolag elfogadja az illesztést de visszadobja a kodolás hiány miatt.A z abs egységgel néha nehéz felvenni a kapcsolatot,de általában létrejön a kapcsolat.Lehet cserélni kell az abs vezérlőt?
Megoldva a golf 4 egr probléma.A meat doria egr szelep kicserélve pierburgra ,egyből lehet illeszteni és hibát törölni.Ami azonnal látszik a min V érték 1.7ről lement 1 volt alá a max az uj szelepnél is 4 volt körüli.
Megserteni nem akartalak. De igaig mindenki mondott ezt azt. Itt meg egenesen hat valszeg ecu hallott. Beszeltem is egy helyel ahol felujjitjak vagy csere de bontotban rizikos. De meg megvarom amig megjon a hibakodolvaso. Utana pontosabb lesz minden h merre menjek tovabb.
Olyan sokat nem en pakoltam bele. De meguntam a banant es elmentunk venni egy gepet a heten megjon mert csak wv szistemhez van gepem . Akkor mindenkiderul.
Na vegre ugymond egy ertelmes valasz. Nem az en autom en csak vizgalodok rajta h mi a franc lehet vele. No akkor ujjabb kerdes honnan es h lehet javitatni ha lehet javittatni? Vagy csak csere?
opel astra H hoz keresek diagnosztikai keszuleket. 2000-es evjaratu es Z16XE motorkodos. Gond vele h hidegen beindul de melegen leall es meg ki nem hull nem lehet ujra inditani. Kellene valami amivel lehet eloadatokat is nezni ja es nem horror az ara.
Kibontottuk a csomagtérzárat, átnéztük, ott minden rendben volt.
Reggel visszadugtuk az ajtókárpit ledjét és elkezdtük próbálgatni.
- zárásra villog a led -> alapból reteszelve zár -> OK
- újra zárásra led elaludt -> reteszelést oldott -> ajtó belülről mégsem nyitható -> hiba
- nyitásra gombok feljöttek - > ajtók továbbra sem nyithatóak -> hiba
Arra jutottunk, hogy talán mégsem elektromos jellegű a hiba. A kocsi gazdája épp hozott egy VAG -ra specializálódott záras szakit, aki kb. 1 perc alatt körbenyitotta az autót, mókolt valamit a zárakon és jó lett. Szerinte a lakatos rosszul szerelte vissza a kilincseket.
A lakatos összeszerelés után állítólag 2-3 alkalommal kipróbálta a nyitás-zárást, akkor működött.
Minden esetre fura, hogy kvázi egyszerre szorult be mindhárom - előzőekben működő - ajtó.
A hibakódok valószínűleg régiek voltak, csak a "Convenience System Data Bus in Emergency Mode" és a JH ajtózár hibáját írja vissza.
A kocsi elektromos hálózata elég kotvány (valami titkos kapcsoló a hátsólámpa mögött, össze-vissza toldott kábelek, kiberhelt utólagos riasztó, kókány testpont, 50x leszerelt ajtókárpitok) ráadásul kiderült, hogy eredetileg automataváltós volt a kocsi.
Adott egy B5 Passat, melyen volt egy kis lakatolás és fényezés (semmi komoly). A kocsinak távirányítója nincs, mindkét ajtózárja ledugózva, a gazdája a csomagtartón keresztül szokta nyitni - zárni a járművet. A JH ajtó már kehes volt, sehogyan sem volt nyitható.
Ma teljesen "megvadult" a komfortmodulja (gondolom).
# csomagtérről nyitva kizárja az ajtókat (gomb felugranak), de egyik ajtó sem nyitható.
(120kg -os kolléga a csomagtartón mászott ki)
# csomagtérről zárva visszazár (gombokat lehúzza)
# csomagtérről vezérelve fel és lehúzza az ablakokat
# tükörmozgató motorok állandóan zúgnak (halkan)
Ha jól gondolom valamiért nem reteszeli ki az ajtókat.
Van valami módja, hogy kézzel vagy bármilyen módon kinyissuk a vezető oldali ajtó reteszelését?
A klíma és motorvezérlőben letárolt hibakódok tömkelege.
A komfortmodulban az alábbi letárolt hibák voltak:
6 Faults Found:
01329 - Convenience System Data Bus in Emergency Mode
35-00 - -
00929 - Locking Module for Central Locking: Front Passenger Side (F221)
54-10 - Incorrectly Equipped - Intermittent
01331 - Door Control Module: Driver Side (J386)
49-00 - No Communications
00929 - Locking Module for Central Locking: Front Passenger Side (F221)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
00944 - Heated Exterior Mirror: Passenger Side (Z5)
35-00 - -
00931 - Locking Module for Central Locking: Rear Right (F223)
27-00 - Implausible Signal
Hibakód törlés után csak az alábbi maradt:
1 Fault Found:
01329 - Convenience System Data Bus in Emergency Mode
35-00 - -
Ha valakinek van ötlete merre induljunk, kérem ne tartsa magában.
Köszi ezt megnézem akkor én is. Most van egy olyan hibám, hogy a műszerfalon a vízhőfok nem akar 70 fok fölé menni. Egyenlőre a termosztátra gyanakszom, hogy nyitva maradt és nem tudja lezárni a rendszert ezért nem tud felmelegedni a víz. De lehet hogy a jeladó lesz a ludas mint nálad.
Asam csomagos autóknál ahol nincs mérőcsoport csak 'Kijelölt mért értékek',ahhoz lesz valamikor felugró buborék?Amiben adatok vannak(Pl:alapjárati érték tól-ig.)
Ha van az adott motorhoz címke, akkor vagy az ablakok alá van odaírva a tól-ig határ, vagy ráhúzott kurzornál megjelenik egy buborékban. Ahol folyamatosan változnak az értékek az üzemi helyzetnek megfelelően, ott az egyik ablakban a megvalósult érték, a mellette lévőben az elvárt látható.
Köszönöm ,megpróbálom.Öszintén szólva nem igazán hiszek benne.Alapbeállitás csak álló motornál indul.Ha 50fok alatti a motorhőfok akkor 5*huzza meg a tekercset és ha akkor 74/3-as ablakban lévő feszültséget kiteszed a "vagscop"-ra akkor láthatová válok a felrajzolt fűrészfog.Ekkor állapitja meg a két szélső helyzethez tartozó feszültség értéket.Nem tudom ekkor ha még gázt is nyomok ..........nagy keveredés lesz.De megprobálom.
Szia Először takarítsd ki a fojtószelepet annak csinálj alapbeállítást.Az EGR csövét a fojtó alatt takarítsd ki be szokott rakódni . Üzem meleg motornál csináld.73-as csatornán illeszd újra a potméterét az EGR szelepnek.Aztán 74-es alapbeállitás (padlógáz--elengeded 1x vagy 2x és ok lesz).
Golf 4 axp motorkodos 1,4.Kollégám egr hibát állapitott meg potenciométer jel hiba.Minden mérés nélkül csere.A cserével is potméter valószinütlen jel.Ekkor kapcsolodtan be.Potméter 5v tápot megkapta ,a leosztott jel szépen változott müködtetéskor .Ekkor jött a szikra alapbeállitás kell.!!74-es ablak 1-2 ablak min max érték ,3-as ablak aktuális érték.Alapbeállitás nem indul!!.kutakodás után kiderült ha ME 7.5 vezérlő akkor 50 fok alatti vizhőfok kell.Megvártam mig 50 alatti lett-alapbállitás indit -végrehajt-hibakod törölhető-lámpa kialszik-öröm boldogság.A nagy örömben mégegyszer elinditottam az alapbeállitást ami error hibával megált.Azota itt tart a dolog.Min -max ablak üres,akku saru le ,járatás ,meghajtás,negyedik teszter sem képes alapbeállitást csinálni ,miközben élőadatban folyamatosan változik a leosztott feszültség.A potméter hiba még kiegészült egy nem végrehjtott alapbeállitás hibával is.Köszönök minden hozzászólást.
Hiába küldenék programot, azok azzal a csatolóval nem működnek. A 409-es verzió volt az utolsó szoftverkódos változat, utána hardverkulcsosak. (ezeknek a szoftvere szabadon letölthető)
Kérlek segitsetek 2003-as auy motorkódos Sharanomhoz szeretnék vásárolni vag-comot, hiba olvasás és törlésre szeretném használni, de annyi féle van a neten, hogy nem tudom melyik lenne a jó válsztás.
Egy haver cserélt motort egy A6-os audiban (r5 2.5 TDI) A régiben nem volt immo az új motorhoz viszont van. A kérdés: ki lehet kódolni az immo-t a motorvezérlőből? (csak, mert a lustaság fél egészség)
Benzinnyomásméréssel kezdtünk. A gyári 4Bar helyett 3,8, de az konstansan. Padlógáznál is és állóhelyzetben is. Gondolom ez az 5% még belefér.
Akkor kiszedjük és kitakarítjuk.
Amúgy a fojtószelep mechanikája milyen? Az nem tud megszorulni és odébbugrani néhány foggal és azért van benne ez a hiba. (vagy a poti a szelep tengelyén van, és ha a motor véletlenül át is ugrik, a pozíciómérés attól még marad helyesen.)
Találkozott már valaki olyannal, hogy a Skoda Roomster (2008) egyik oldalról sem lehet az elektromos ablakot vezérelni?
A hibatárban semmi nincs. Ha lehúzzuk a kábelköteget a vezérlőről, ami az ablakokat vezérli (2 csatlakozó van a vezérlőn. Az egyik a zár, a másik az ablak), akkor sincs a hibatárban beíródás.
A gombok állapotát nem ismeri fel a mérési blokkoknál. Gyanítom, hogy valahol vagy egy GND szakadt meg, vagy egy táp vezeték. Hátha találkozott már valaki vele, vagy hátha valamilyen típus hiba.
Felülről nem látod, hogy alul mennyire koszos. Valami oka biztosan van, hogy ennyire ki van nyitva. Meg kell keresni az okot. Elsőként mérjetek üzemanyagnyomást!!
Viszont én csak a takarításra írtam, hogy azért nem csináltuk meg, mert szemre nem tűnt szükségesnek. De ha azt mondod, hogy az nem jelent semmit, mert a szabad szemmel tisztának tűnő szelepen is lehetnek olyan lerakódások, amik becsapják az alapbeállítási procedúrát akkor megpróbálom, hátha.
Ugyanaz mint a másikkal. Ha működik jó, ha nem akkor ugyanúgy jártál, mint a vag-com-mal. Ez is kínai klón, ráadásul Kínából jön, így még gondok is lehetnek a vámon.
Újra segítséget szeretnék kérni tőletek. Írtam már itt korábban a skodámról (Fabia, 2008, 1.4 BXW) aminek 90ezer kilometernél kellett egy hengerfej generál. A motorja mechanikailag most már jó, csak nem indul. Hidegen és melegen indul, de köztes hőmérsékleten nem.
Élőadat nézegetése közben egy kirívó paraméter tűnt fel a szerelőnek, hogy a fojtószelep majdnem kétszer annyira van nyitva, mint a szokásos: alapjáraton 14-15% között mozog.
Végignéztünk több nem indulást is. Ilyenkor a vezérlő az indítózás alatt kinyitja fix 15%-ra a fojtószelepet (ami az én esetemben csupán az alapjáratnak megfelelő levegő), és ez mellé adagol 10ms feletti benzint. Ettől persze túlszívatja, és addig nem is indul, amíg ezt le nem csökkenti 2-3ms-re, csak közben eltelik 5-10mp indítózás.
Fojtószelep alapbeállítást csináltunk többször is, de semmi változás.
Szóval van-e valakinek ötlete, hogy a fojtószelep cserén kívűl mivel próbálkozzunk? A fojtószelepet még nem takarítottuk ki, de szemre teljesen rendben van.
Lehet, hogy mégsem lett jó a hengerfejezés? (Bár néha csinálta már előtte is) Sőt, új kora óta néha lefullad klímával, ha túl alacsonyról ejtem vissza a fordulatot. Lehet hogy az is erre vezethető vissza?
Akkor ez nem az "igazi" csatoló. Megeshet, hogy a beállításaival kell játszani, de nem tudom, hogy mit és hogyan, sosem volt a közelemben ilyen. Az ELM-mel biztosan reménytelen. Octaviában nem volt 6Q0-ás vezérlő.
Elszórakoztam vele de nem sikerült.Sok vezérlővel felépült a kapcsolat mint pl a 01-Motor, 03-ABS, 17 -Műszerfal, 25 - Inmobiliser de a 15-ös Légzsákok-kal nem sikerült. A légzsák vezérlő VAG száma nem a bűvös 6Q0-val kezdődő hanem megnéztem a középkonzol alatt és ezt olvastam le róla : 1J0 909 609. Olvastam valahol hogy a légzsák hibatörléshez nem minden klón kábel használható.Lehet ilyen az enyém is . OBD II van ráírva és a kínai lemezen is a 409.1 VAG-COM van rajta. Eljátszottam a gyújtás levesz majd amikor a 30 sc-et leszámolta akkor vissza és újra de akkor sem ismerte fel. Ezek szerint vagy másik kábel kell vagy elviszem valahová töröltetni vagy megvárom míg kiég az izzó. :-) Azért köszi hogy válaszoltál, üdv : Tom
Nem igazán vagyok profi diagnosztikában ezért szeretnék kérdezni. Van egy e-bay-es kábelem és egy Octavia I (99 év). Fűtőradiátort cseréltem benne és le kellett húznom az utasoldali air-bag csatiját. Mindezt levett akkusarunál csináltam de mégis világít a légzsák lámpája. Kérdésem, hogy a vag-com 409.1 (crackelt verzióval) tudom-e ezt törölni. A progi a legnagyobb magyar torrent oldalról származik angol nyelvű és az ott leírtaknak megfelelően végeztem az okosítást és autó nélkül egyenlőre elindul és megismeri a kábelt. Meg tudom oldani problémát a fentiekben leírt rendelkezésre álló dolgokkal vagy inkább felejtős ? A válaszokat előre is köszönöm :
Az a problémám vele hogy a pendrive írt mappákat nem kezeli cd-ként ahogy a termék leirásában van.
Egy termékismertető oldalon azt írták hogy vannak olyan tipusú lejátszók ahol a cd tárat engedélyeztetni kell.Létezik ez ennél is,ha igen melyik programmal?
Na, én ebből csak az alsó részt láttam, azt ahol egy téglalap alakú foglalattáblában vannak a biztik, illetve csak ahhoz fértem hozzá, mármint bontás nélkül...
A cam, és az általam is megadott linken ott a teljes procedúra és a szükséges feltételek leírása a vag-com-hoz. Igaz angolul, de ha nem megy, akkor a google fordító érthető fordítást csinál róla.
Előfordul, hogy a vezérlő megmakacsolja magát és elsőre nem megy, ilyenkor kitartás kell és ismételni.
Valakinek van ötlete, hogy hol találom azt a relét? A kormányoszlopnál csak biztosítékok vannak. (mármint azon a helyen amit a gyors ránézésnél észrevettem... Egyébként azóta megint semmi baja.
Nekem is tele volt vele a tö....m.ott égtem vele,az egyik haver ügyfelének a barátja volt a kocsi tulaj,először azt hiték azért nem tudják megcsinálni mert az övék kinai,azért szóltak nekem,én is ugyan úgy jártam a hivatalossal:))
Csak a tényeket irtam le,tudom hihetetlen,és még azt se foghatod rám,hogy bevagyok rúgva,35-éve még szilveszterkor se ittam semmi alkoholt,Cavinton még nem kell,orvosilag megvan álapitava:)))
Nekem is furcsa volt a dolog,hogy pont azért nem engedi az alapbeálitást megcsinálni ami miatt hiba kód van benne.
Programot nem érdekli mi a hiba kód csak a lényeg,hogy ne legyen a vezérlőbe semmi hiba kód,ez is alap feltétel.Tudom nem bikkfa,de ezt szokták mondani,hogy bele ég:))) Semmi más hiba nem volt minden más feltétel megvolt,a 4-es ablakba minden más 0-la volt csak a vezérlőre utaló volt egyes,mikor megnéztem azt irta ki a vezérlőbe lévő hiba kód miatt nem engedi,ujra próbáltam törölni nem engedte.
Én már bele futotam egy Polonál ahol mindig azért nem engedte,az alapbeálitást,mert előzőleg négyszer csináltak tisztitást,és nem lett megtanitva,hanem hagyták magátol tanulja meg.Az ötödik alkalomal került hozzám,mert 500km-er után se tanulta meg.A hiba kód alapbeálitás hinya volt ezért nem végezte el a procedúrát,annyira bele égett a hiba kód!Aztán márka szervizbe azt ajánloták a tulajnak ki kell cserélni a vezérlőt mert hibás azért nem lehet törölni.
Lényeg beirtam a fórumba is annó,és senki nem válaszolt rá,vagy nem tudták,vagy nem akartak.
Olyankor mi van ha nem tudod végre hajtani a procedúrát,mert nem tudod törölni a hiba kódot a vezérlő egységből ami az alapbeálitást hiányolja,és emiatt a feltételek nem 100%-ba teljesülnek?
Igen szerintem is reteszes mert beugrott egy eset. Szólt a zene benne vagy valami hangos környéken voltam) és azt hittem h még nincs beindítva de be volt. Erre rá akartam indítózni és "nem engedte" a gyújtáskapcsoló
Szerintem annak mechanikus reteszes a gyújtáskapcsolója, ha rá lehet indítani visszafordítás nélkül, akkor hibás a kapcsoló. Gyújtás levétel nélkül bizonyára azért nem indul, mert az immot a gyújtásráadás aktiválja.
Ja, de mi a frászkarikáért nem lehet egy nyamvadt gyártási évet leírni???? A Passatosoknak ez a "b" betűzés a rögeszméjük, mindha valami titkos info lenne a gyártási év. ):-((
Valaki tudna segíteni hogy VW Bora 1.6 16V aus motorkódnál a gázpedál alapértékeket írja hibának akkor mire kell és hol beállítani Vag com 409-1 van nekem.Köszi
Van olyan autó, amelyiknél elektronikusan van tiltva az újraindítás, az ilyet lehet indítani a kulcs visszafordítása nélkül is. Valószínűleg az immo akadályozta meg a motor indulását. De ez csak tipp. Titkolt típusra nehéz válaszolni.
Na, gépre tettem az A2-est és ezt találtam: (az első hibakódot lehet, hogy én kreáltam tegnap este, amikor beindult és gyorsan, még járó motornál megnéztem, hogy a gólyaláb kivételekor megbontott csatlakozók jól lettek-e visszatéve)
Address 01: Engine Labels: 045-906-019-AMF.lbl Part No: 045 906 019 G Component: 1,4l R3 EDC G000SG 1281 Coding: 00002 Shop #: WSC 04653 WAUZZZ8ZZ1N042451 AUZ7Z0Y1733030
4 Faults Found: 19561 - Valve for Intake Manifold Flap (N239): Open or Short to Ground P3105 - 35-10 - - - Intermittent 17957 - Boost Pressure Regulation Valve (N75): Open or Short to Ground P1549 - 35-10 - - - Intermittent 19463 - Camshaft Position Sensor (G40): No Signal P3007 - 35-10 - - - Intermittent 17849 - EGR Valve (N18): Open Circuit or Short to Ground P1441 - 35-10 - - - Intermittent Readiness: 0 0 X X X
Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a múltkor amikor a szűrőcserés lelevegősödésnél sokáig kínoztam, hogy beinduljon, akkor kissé lemerült az akku és szerintem az is okozhatott pár hibakódot... Most töröltem az összeset és nem íródott vissza egyik sem és a motor is küllőre indult és a szokásos Doxa, vagy mivel 3 hengeres ezért inkább Zinger módjára kerregett.
Egy gyűrű van rajta és nem is a szelepen hanem a szűrőn. Ez valami fura megoldás mert nem a szűrőben tömít hanem a szűrőn van egy kicsi perem, rajta egy gumigyűrűvel és arra kell rányomni a műanyag szelepet aminek a belső pereme tömít, de tényleg nem valami magas az a perem... ...de valami azt súgja, hogy nem tömítetlenségi probléma van mert a sikertelen indítások után, amikor beindul, akkor egy pöccintésre szépen jár.
Lehet h nem ide tartozik vagy azonnal tudjátok a magyarázatot rá, de leírok egy esetet hátha segít valamit
Egyszer állok a lámpánál és lefulltam véletlenül. Reflex szerűen ráindítoztam gyújtás levétel nélkül. Tudtommal gyújtás levétel nélkül nem lehet újra önindítozni védelem gyanánt. Na de nekem valamiért engedte. Viszont nem indult be pedig 2-3 másodpercig köszörültettem(pöffenés sem volt). Ezután gyorsan gyújtás le és fől és indult is.
Nekem látványosan a szűrőcsere óta ilyen, egyszer már a feleségemnek is csinálta (most derült ki...) neki akkor egy gyújtás levesz, pár 10 másodpercet vár és egyből indul dolog megoldotta, és most is ilyesmi volt, igaz most kb 20 percet állt. A múltkor a feleségemnek állítólag az első indításra valami fura hangot adott és gyorsan leállt, és most nekem is mintha egyet pöffent volna az első indítási kísérletnél, azután a másodiknál csak forgatta az önindító és semmi. A várakozás után meg szinte csak meglökte a lendkereket és már ketyegett is. (egyébként ez is módosított programmal megy, Doni csinálta, de már nagyon régen és pár héttel ezelőttig, az ominózus szűrőcsere utáni lelevegősödésig nem csinált ilyesmit! De, most biztosan nem az a baja, mármint a lelevegősödés, mert akkor nem indulna pöccre!)
Na, nekem is lenne egy igen hasonló kérdésem, mint az előző hozzászólónak.
Van egy 2001-es AJM-es Golf 115 pacival tuningos. Egy baja van, időnként nem indul, bármeddig tekertetik. Ha leveszik gyújtásról és ismét próba, pöccre indul és semmi gond. Akár hidegen, akár melegen eljátssza. Úgy 10-20 alkalomból egyszer.
Meglestük diaggal, kétszer el is csíptem a nem indulásos esetet. Számomra az a furcsa, hogy a logok szerint ilyenkor nem ad anyagot. Van másik autós logom, ahol próbálkozik.
Létezhet, hogy valami reléféleség nem mindig kapcsol (akár az ECU-ban)?
Üdv mindenkinek! (elsősorban Donihoz szól a kérdés, de persze bárki segíthet)
Adott egy 1.4TDI AUDI A2 kb 2 hete olajcsere alkalmával üzemanyagszűrő is lett cserélve (már szinte kilyukadt, olyan rozsdás volt, még az is megeshet, hogy az eredeti volt rajta) és mivel ebben az a típusú szűrő van amibe a résolaj vissza van vezetve egy hőszelepen keresztül (aminek nem látom az értelmét, mert maga a szűrő a lehető legtávolabb van a motortól, a bal hátsókerék előtt egy qrva nehezen hozzáférhető üregben, tehát télen szinte hideg üzemanyag jut csak el oda...) szóval csak harmadik összerakásra nem levegősödött le. De addig soha nem csinált olyat, hogy nem indult volna egy pöccintésre.
...és akkor a probléma: ma egyszer csak nem indult! Mintha egyet pöffent volna az első indítási kísérlet alatt, de a második kb 10 másodperces indítózásra meg sem nyikkant! Már láttam lelki szemeimmel, hogy mekkora ívben vágom ki belőle azt a szelepes szűrőt, kötöm rövidre a csöveket és teszek valahova a motortérbe egy sima "egybe-egyki" üzemanyagszűrőt. De úgy kb 20 perc múlva, amikor ismét indítani akartam, egyből bepöccent és nem mutatott levegősödési tüneteket. Még nem néztem, hogy van-e hibakód, mert rám esteledett és esni is kezdett, de MIL például nincs! Így első blikkre, mi lehet a baj? Mi tud ilyen hibát produkálni, ami lelövi az üzemanyag ellátást és 20 perc után meg úgy szól mint egy Doxa? (A héten kerékcsapágyakat kapott és a gólyalábak kivételéhez pár csatlakozót le kellett húzni, köztük a légtömegmérőét is, de mind a helyére és rendesen lett visszadugva, ezt már ellenőriztem)
Nem értesz hozzá. Fogadd el, hogy nem így lesz megjavítva az autód, hogy 'nézd meg a 4-es csatornát, és ott fogod látni a nemtudoménmit'. A diagnosztika elég bonyolult valami, nem véletlen, hogy sokan nem értenek hozzá. Aki meg ért hozzá, az nem kérkedik vele, mert tudja, hogy nem csodatevő, csak támpontot nyújt a hibafeltáráshoz. Kaptál egy linket a lehetséges hibaokokkal. Menj rajta végig, valamelyik ok fennáll Nálad is. Hogy melyik? Fogalmam sincs, és így, neten keresztül nem is hiszem, hogy lesz. Tippelgetni lehet, de attól nem leszel okosabb, max megnyugszol, szerencsés esetben beletrafál az illető, de ez nem autójavítás, hanem lutri.
A hibás lambdaérték 2 dolog lehet: fals érték, ergo rossz szonda, vagy ha valós, akkor meg találd meg, hogy mi miatt rossz az érték. Ennyi.
Érdemes Novoth Tibi írásait olvasgatni, hogy mennyit lehet szívni egy ilyen hibafeltárással. Pedig neki szinte mindene megvan hozzá. Te meg elvárod, hogy mi megmondjuk a tutit vakon. És ez nem feltétlenül a pénzről szól itt. A való világban igen. Ha valaki pénzt kér tőled olyanért, amit nem csinált meg, nem kell kifizetned. Ja, hogy egy normális szakember nem annyiért dolgozik, amennyit Te fizetni szeretnél? Hát van ilyen. Meg olyan is, hogy bemész a cukrászdába fagyit venni, és ha rossz a fagyi, többet nem mész oda. Vagy előtte inkább megkérdezed másoktól, hogy jó-e a fagyi. De jó fagyit csak cukrászdában fogsz kapni. ;)
Az információ pénz. Nem tudom mit kell ezen elégedetlenkedni. Azért fizetsz valakinek, mert olyat tud, amit te nem.
De ez sajnos tipikus magyar mentalitás, ha ingyen nem segítenek neked, akkor rohadt szemét mindenki. :]
Ne a fórumon akarj megoldást találni egy hibára, keress normális szerelőt. Én tudok ilyet, még gondolkodtam is hogy elküldöm a számát, de ezek után Isten ments...
Az injektor.hu-t ismerem, ritka kivétel a magyar színtéren. Legtöbb cikküket elolvastam már, sokat tanultam belőle(többet mint ebből a fórumból...) bár a lambdaszonda oszcilloszkópos mérésénél eléggé ködösítenek, máshonnan azért meg lehet tudni milyen jelalak a normális.
Először is 5 perces munkáért nem kérek semmit.Másodszor idegeneknek már nem javitok kocsit,csak ismeretségi körbe és bartelba,egymásnak segitünk alapon.Ha nem tudod mi az a bartel akkor elmagyarázom neked:)) De régen se voltam az a lehúzós,még mindig megkeresnek olyanok akiket még a 90-es évek elején ismertem meg ha használt kocsit vesznek menjek velük megnézni,vagy hova lehet bevinni ahol rendesen átnézik.Hogy megnyugtassalak itt nem csak olyan szerelők vannak akik itthon melóznak hanem sokan vannak akik kint vannak már családdal együtt,és külföldön élnek,ott csináltak egzisztenciát,itt hagyták a saját válalkozást,mert többet keresnek kint alkalmazott ként az ilyen megjegyzés tevő fogtechnikusok miatt:))
De azért lásd a rosszindulatú megjegyzésed ellenére itt van egy oldal amit megnézhetsz hátha ragad rád a koszon kivül más is:)) http://injektor.hu
De legalább te megmondod őszintén, hogy vagy nem tudod mi a baj, vagy b@szol segíteni, mert te is abból élsz, hogy 5 perces munkáért 2 órás munkadíjat (óránként 6ezer....) akassz le az elromlott autó után. Nagyon hasonlít a jelenlegi autódiagnosztikás autószerelő társadalom a 15 évvel ezelőtti informatikusokhoz, akik megtartották azt a kevéske tudást maguknak, és senkinek nem akarták továbbadni, vagy segíteni másoknak, helyette jól lehúzták az embert.
Nem kéne általánositani az autószerelő szinvonalat!!!
Én már nyugdijas vagyok és még mindig nézem a neten az ujdonságokat,tanulom tőbbé kevésbé napi szinten képbe legyek,de még igy is vannak olyan esetek amik kifognak rajtam vagy más kolega is jár igy. Kicsit gondolkozz el azok az emberek akik 20-30 évet nem csak dolgoznak,hanem a szabad idejükbe saját nehezen megkeresett pénzükön különböző hétvégi tanfolyamokra járnak,előfizetnek diagnosztikai szoftverekre,drága pénzért,akkor nem az lesz az első bejön valaki aki megveszi a kinai klónt két forintért,aztán beteszi mit olvasott ki rögtön válaszolnak neki.Van neked is lehetőség a netten ugyan úgy ahogy nekünk,szabad időbe éjjel,netten rákeresni.Ha már a VCDS(Vag-Com) amit használsz,ott van a www.roos-tech.com vagy más oldalak lehet ott böngészni,ha nem vagy megelégedve a segitséggel.Hátha megtudod tanulni értelmezni is amit látsz!
Miért nem tudja megmondani senki, hogy melyik jelet kell nézni, és mekkora érték legyen? Tudom, hogy a lambda factor-nek 1 körül kell lennie, plusz-mínusz 0,05, de ilyen lambda jelet 4 helyen is találtam.
Egyáltalán mire van ez a fórum? Vagy ti se értetek hozzá, vagy ennyire nem vagytok képesek, hogy megmondjátok...
A szívó oldalon nincs tömítetlenség, már végigfújkáltam féktisztítóval, megnéztem minden bilincset, csövet...
Hm, random elolvastam 20 oldalt ebből a topicból, van 100 kérdés, válasz egyre sincs :D néha jönnek ilyen megmondóemberek, hogy vidd el a kocsit egy "hozzáértő" szerelőhöz, aztán ennyi... ez nagyon hasznos, tükrözi a magyar autószerelő színvonalat.
Miért azzal kezdenéd a maradék 10 hiba közül, amihez nem értesz, és nem is tudod, hogyan lehet 'tesztelni'? Ezzel a háttérrel inkább javasolnám a szívórendszer átnézését. Szívócső, kartergázcső, meg az egyéb köcölékek átnézését, tömítetlenség után kutatva.
Az meg, hogy kontárokhoz hordtad eddig, az sok mindenkit minősít, de itt azért van pár ember, akit minimális utánolvasás után is könnyen kiválaszthattál volna. ;)
Ha egy nyilvános fórumon adott volna egy őszinte választ azzal lezárhatta volna, de számomra érthetetlen a kommunikációja és az üzletpolitikája, ezzel csak azt érte el, hogy teret adott a találgatásoknak ahelyett, hogy tisztázta volna a helyzetet, ahogy a legtöbb cég szokta akik kommunikálják a döntéseiket az ügyfelek és az érdeklődők felé.
I begin with a question! You really need two pieces of ID? One has only to be with your face to the other half of the data. Do not you think that your behavior may play a role in the mechanics of attitude.
hát eddig négy 'szerelőnél' voltam, többet egyikhez se megyek, a kávéfőzőt nem bíznám rájuk. Szerintem egyiknek sincs elektronikai végzettsége. Nah mindegy , azért jöttem ide hogy tanuljak, mert azt hittem itt talán vannak hozzáértő emberek.
Szakember? Magyarországon? :D Hol élsz te? A legtöbb szobafestő-mázolóból "képezte át" magát... egy rohadt kábelük nincs a kocsihoz, csoda hogy a gépet be tudják kapcsolni.
End ---------------------------------------------------------------------
A lambdaszonda hibát már sokszor töröltem, rögtön visszaírja. Végigpötyögtem a csoportokat, olyan 4 helyen volt lambda factor, mind 0,97 vagy 1,00 kétezres fordulaton is, meg sem moccantak a mért értékek.
Knock sensorból 4 volt egy csoportban, egy eléggé eltér a többitől: 0,64 0,62 0,66 0,74
Meg lehet állapítani vcds-el hogy mi a hiba? Vannak vmilyen tesztek erre?
Nekünk is segítenek de a múltkor már elszakadt a cérna és mi is írtuk nekik hogy addig jó az ember ameddig vásárol több ezer euróét programot. Nagyon nem tetszett nekik. Mondták naponta 2000 (kettőezer) mailt kapnak. Igazából engemet az nem érdekel. Jocó meg minket is töröl mindig a Skype-ről miután beszéltünk vele. Igaz nagyon ritkán kérünk tőle segítséget. Hisz tudod szoktalak hívni ha valami nyűgöm van.
Így akarod látni a helyzetet. Ha Te, vagy bárki más magát supportnak hívja, akkor tegyen meg mindent azért, hogy úgy is nézzen ki, vagy ha nem, akkor ne nevezze magát annak.
Veszekedéstől függetlenül. A múltkor nekünk az Abritus nem válaszolt 2 napig. Mi is szóvá tettük nekik. Persze kifejezték nemtetszésüket az írt mailra. Itt nekünk ha segítség kell az mondhatnám azonnal kell mert nincsenek itt órákig napokig az autók. Még az a jó a legtöbb emberrel Skype kapcsolatban vagy telefonon azonnal tudunk beszélni. Ami nagyon jó dolog.
Sziasztok! Vásároltam egy VAG KKL 409.1 es kábelt, 2002 Golf IV esem van, azt szeretném kérdezni hogy tudnám használni a kábelt hibakódok olvasására és törlésére? meg maximum tesztek és mért adatok megjelenítésére, a Notimon Win 7 fut 64Bit. ha a letöltöm a VCDS-Lite ot a hivatalos oldaláról akkor működni fog? vagy regisztrálni kell hogy működjön?
Nem akarok beleszólni ebbe a csetepatéba, de valaki tudna segíteni, hogy az Audi extrák 3 jegyű kódjai alapján hol tudnám megnézni, melyik mit jelent? :]
1, A HGJ kérdésnél konkrétan leráztál, hogy vegyem meg a vezérnél, mert Te nem tudsz adni EU-s adószámomra, élő cégemre számlát róla. Ez kamu.
2, a kriptes címkét megértem, bár a címke gyártás volt az irányom, hogy segítsek a ross-technek, ahogy azt tettem régebben is, miszerint sok címkét gyártottam, és sokat fordítottam. Ott a nevem mindegyikben, tudhatod.
3, amíg kis takony cég volt, addig jól jött a segítségem, most meg mindent, értsd mindent megmagyaráznak valami marhasággal, (pl. nem angol autoscant küldök) hogy épp miért nem tudnak segíteni.
Mégis hogyan gondolod, a dolgok megbeszélését?
-kétszer hívtalak, nem vetted fel, vissza sem hívtál
-skype-ról töröltél,
-vcds.hu fórum megszűnt
Hja igen, írhatnék mailt is, de mivel Te nem igazán akarsz velem beszélni, minek erőlködjek?
Maradt itt a fórum, ahol megint csak a Te vamzerkedésed miatt tudja a ross-tech, hogy le "kis taknyoztam"őket, de az eredeti kérdésemre nem reagáltál a részecskeszűrős témában, csak arra írtál, amibe beleköthettél.
OFF - Én MINDENKINEK válaszolok telefonon. Ami a skype-ot illeti: ott naponta
törlök legalább 10 bejelentkezőt és ha nem látsz a partnerlistádon jelentkezz és ott vagyok. De ha felhívsz akkor ne hagyjál faképnél, ha rákérdezek. Elutasítást csak az enkriptelt címkére kaptál, amit nem kaphatsz meg Te sem és más sem. Ami a HGJ licenszes csatoló romániai importját illeti - a labda a Te feleden maradt és ott van azóta is. Sajnálom, hogy ezt itt publikusan kell tálalni, de Te akartad így. És Neked lett nagyobb a gallérod, nem nekem. Egyébként a RT-nél sem díjazták a "takony cég" minősítésed. ON.
A kolléga küldött neked egy link-et aminek a magyarázatát leirom neked.
Nem sértésnek irtam az előző irásomat , de ha bizonytalan vagy akkor tényleg kérj segitséget.
- Nyomd le erősen!! a fékpedált (> 50 bar) Ezután az ESP-lámpa elalszik de az ABS-lámpa még világít. -Indulj el járművel és kanyarodj jobbra és balra, 20 ... 30 km/h sebességgel Ha az ABS-lámpa elalszik, akkor a teszt sikeresen lezárult. Ha az ABS-lámpa továbbra is világít, akkor a teszt nincs rendben (rendszer lezárva) és meg kell ismételni. - A gyújtás ki- és bekapcsolásával valamint a fék erőteljes! lenyomásával a vezetési manőver megismételhető, ameddig a teszt sikeresen lezárul.
Sziasztok! Egy kis segítség kellene a Vag V302 diagommal kapcsolatban, miszerint melyik csatornán tudom megnézni az Ecuban tárolt km állást, ha lehet egyáltalán! Előre is köszönöm!
Csináltam egy kis bakit A4 2004 8E 1.9 PD AVF kocsinál véletlen ABS nél belekattoltam az alapbeállításba és miután kiléptem a "rendszerteszt aktiválva" hibakód ütötte fel a fejét a gépben amit nem is enged kitörölni ennél fogva az ABS és a menetstabilizátor is világít.... valaki meg tudná mondani hogy tudom leállítani ezt a rendszertesztet?! Előre is köszi!
tökéletesen működik a program ,ma is csináltam egy ilyen programozást.de majd jön .Sziszi.és jól megmondja,hogy az a másik dos-os program biztonságosabb mert azon látod mit írsz át.:-).de szerintem ez sokkal egyszerűbb és ugyan olyan biztonságos.
letöltöttem a programot ingyenes aztán regisztrálni kellett egy kódért amit e-mailbe megküldtek! program elindít kiolvas és okéz! megcsináll mindent egyedül.
Persze, hogy eltűntem, hiszem írtam is, hogy indulunk nyaralni, és a kocsit ott kellett hagynom a szerelőnél! Nemrég jöttünk vissza. :o)
Szóval azóta szétszedték, és azt találták, hogy a 8 kipufogószelep-fészekből 4 fellazult, és a betét és a hengerfej között ki tudott fújni. (remélem érthető, hogy mit akarok írni) Most gépműhelyben van a hengerfej, ahol kicserélik az összes szelep üléket. Ráadásul szerintük a dugók is jobban lötyögnek, mint amennyire 90ezer km után illene. Én nem tudom mennyit szabad lötyögnie és mennyit nem, de tény, hogy elég könnyen tudtam mozgatni őket jobbra balra. A hengerfej elkészülése után mérünk majd kompressziót és eldöl, hogy had lötyögjön tovább, vagy gyűrűzés, vagy nem tom.
De mindenesetre hihetetlen nagyot csalódtam az egész márkában, hogy 90ezer km után már ilyen állapotban van, miközben minden elvárható törődést megkapott és hajtva sem volt...
Van egy 2005 14pdtdi fabiám QG0-ás szervíz intervallumos. Az a gondom vele ha elérem az olajcserét akkor csak annyit ír ki hogy "OIL" nem számol vissza hogy még esetleg elmehetek X km-ert. Azt olvastam lehet némileg tanítani, illetve programozni ezeket a ketyeréket. Van-e esetleg erre lehetőség? Illetve be lehet-e tanítani arra, hogy a műszerfalon visszajelezze azt ha valamelyik ajtóm nyitva van?
Miért van az, hogy egy edc17 3.0 motoron nem tudtam elindítani a regenerálást? Minden - általam ismert - feltétel adott volt, de mégsem.
Az már más kérdés, hogy írok levelet a ross-tech supportnak, teljes autoscan bemásolva, korrektül leírva a probléma, erre visszaír, hogy legyek kedves az angol verzió autoscanjét megküldeni. Hát nem tök mindegy neki? Ami a lényeg, azok a számok, nem a szöveg.
Ezek is kezdenek elkurvulni a jólétükben, bezzeg amíg kis takony cég volt, addig nyalták az user seggét.
Ehhez a motorhoz 4bar-os szűrő kell, előfordul, hogy beleteszik a "mezei" 3bar-ost.
"az a baj, hogy ez a háromhengerezés az indítás után 5-10 percel jön elő, és akkor is csak az alapjáratra visszaejtés után 10mp-cel."
Ez esetben olyan helyet keress diagnosztikára ahol van oszcilloszkóp és hozzá PPS szenzor. Vallamint a szenzor jeleit tudják is értelmezni. --> Nyomáslengéseket kell/ene/ mérni a szívó és a kipufogócsőben. Ebből jó eséllyel megállapítható, a szelepek működési hibája.
Elméletileg nem cserélt semmit, csak kiszedte a befecskendező szelepeket, kimérte őket és visszatette. Majd méricsgélt valamit, amiből azt állíptotta meg, hogy öblítés gondja van, de hogy mit, azt nem árulta el, mert szakmai titok... (az a baj, hogy itt Székesfehérváron, csak néhány diagnoszta van, akiknél sorba állnak a szerelők, és emiatt akkora misztikumot kerítenek a munkájuknak, hogy hihetetlen.)
A kompresszió mérésre gondoltam én is, csak az a baj, hogy ez a háromhengerezés az indítás után 5-10 percel jön elő, és akkor is csak az alapjáratra visszaejtés után 10mp-cel. Szóval félek, hogy nem adna reális képet egy ilyen mérés. De mondom nekik.
A fojtószelepet kell még kalibrálni ennél a típusnál? nem csinálja meg automatikusan mindne leállás után? (de lehet, hogy csak keverem fater Focusával, mert az megmozgatja minden leállítás után)
Csak a legnagyobb bajom, hogy pont ma indulunk nyaralni, ezért gondoltam, hogy milyen jót teszek a kocsival ha előtte megcsináltatom a nagyszervizt, aztán tessék.
Sajnos kénytelen leszek letámasztani a szerelőnél, és szabadkezet adni neki, mert én nem leszek itthon. És pont ez a legnagyobb félelmem, hogy szívbaj nélkül megbontanák a motort és elvinnék gépműhelybe, miközben nekem gyanús ez a sok egybeesés. Ezért kérdeztem, hogy ilyen futásteljesítmény és használat mellett ti találkoztatok-e már szelepmegszorulással.
Mindegy, most már indulnom kell, de majd jelentkezem ha lenne még kérdésem.
Szia Kiderithető,hogy mi a baja: -kompressziómérés,nyomásveszteség vizsgálattal. -üzemanyagnyomást mérj,szállítással együtt. -fojtószelep tisztítás,alapbeállítás -mérőcsoportokban mért értékek ellenőrzése
Sziasztok! Legyetek a szívesen a következő diagnózist kommentálni:
Adott egy 2008-as Fabia 2, BXW 1,4-es motorral. Már kétszer kellett benne befecskendező szelepet cserélni, mert állítólag - ez a fórum szerint is - ez egy ilyen széria. Most volt rajta a 90ezres szerviz, amikor kicserélték a vezérlést. Nem sokra rá elkezdett alapjáraton újra háromhengerezni. (hibakód nincsen, és a vezérlő se veszi észre az égéskimaradásokat, de elég nagyokat böffent a motor néha-néha) Gondoltam megint egy befecs. szelep, de azért visszavittem a szerelőkhöz, akik újra megnézték, hogy a vezérlés a helyén van, majd mondták ne cseréljük ki azonnal, hanem tisztítassuk meg a szelepeket ultrahanggal, majd méressük ki is őket. Azzal jött vissza az injektrorostól, hogy mind a négy jó, szerintük mechanikus hiba, szorul valamelyik szívószelep. Ráadásul az injektor ellenőrzés óta alig lehet elindítani a kocsit, padlógázzal sokadikra kapja csak el. Szerintük ez is a szoruló szelep miatt. De ilyen hirtelen? Egyik percről a másikra?
De ezeket leszámítva, sem a fogyasztása, sem a teljesítménye nem romlott.
Raktam bele motortisztító adalékot és meghajtottam, de semmit nem változott. Egyébként rendszeresen járok vele hosszú távon, mert 45km-re dolgozom.
Szóval ismerve eme motor gyengéit, szerintetek is reális 90e km után egy hengerfej generál, vagy kérdezzem meg, hogy szerintük melyik henger és cseréljem ki én a befecskendező szelepet, hátha.
Az nem az eggyel korábbi verzióban van így? Ha nem tévedek, a B6-ban (ha azonosa 3C-vel ?? Sose fogom ezt a keverést megérteni) az irányjelző/vészvillogó a komfortmodulból működik.
Sikerült megoldani, ez egy gyári szemétség amit beleraktak, hogy ne lehessen csak úgy a tudtuk nélkül fw-t frissíteni. Szerencsére ez sokaknál előjön és van bőven olvasnivaló ezzel kapcsolatban a külföldi fórumokon.
Tehát a megoldás az első hibakódra (hátha valakit érdekel más autókon is előjöhet):
A vezérlőből ki kell olvasni a 15-ös csatornát és ami fent a countnál van beírni a kalkulátorba(érték^51666) a kapott értéket be kell írni, test save, read-nál megint 0 lesz az értéke. Ezután hibatörlés és nincs többé ilyen hiba.
A második kód a valószínütlen data set meg azért lett mert a rejtett menüben elnyomkodtam pár dolgot, nem össze vissza de a lényeg hogy bekapcsoltam az aux-ot amire berakta ezt a kódot, miután kivettem egyből eltűnt a hibakód is.
Amit viszont továbbra sem tudok az a battery level gauge akku töltöttségi szintet odavarázsolni a car menübe.
Be van kapcsolva a rejtett menübe de mégsincs ott.
A titka valószínűleg a diagnose/carmenüoperation-ban lehet ott 5-ös érték van mellette ezzel kell talán valamit csinálni, de nem tudom mit.
A régi autómon ott volt az akkukijelzés, ezen meg nincs.
Segítségre lenne szükségem. B6-os Passat-on kellene aktiválnom a vonóhorog-visszajelzőt. Nem tudom, hogyan kell. A VAG-COM 12.12.2-es programom van (tehát a legújabb).
03389 - Data Set Implausible 000 - - Freeze Frame: Fault Status: 01100000 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 1 Reset counter: 114 Mileage: 8385 km Time Indication: 0 Date: 2014.07.27 Time: 20:25:18
Freeze Frame: Voltage: 11.90 V Bin. Bits: 010
Az első az fw frissítés után jött be, ki lehet törölni de megjelenik pár perc után újra.
Frissítés közben lefagyott a hátsó mmi egység, miután az első sikeresen frissült 0770-re, elinditottam megint és végigment a hátsó mmi frissítése is hiba nélkül.
Megnéztem az update menüben ezt az RSU9425,ifs-root-ot de az is hiba nélkül frissült az új verzióra. Minden működik, merre induljak hogy ki lehessen törölni ezt a hibakódot?
A második meg a valószínütlen adatbeállítás már előtte is meg volt, nem tudom mikortól van, mintha pár hete még nem lett volna benne semmi kód.
Ez a Bin. Bits 010 hol lehet ? Végignéztem a kódolását , de semmi olyat nem találok ami ránézésre rossz lenne.
Lehet az is, fene tudja. Valahol el kell indulni. :-) Viszont a szoruló szelep nem kapcsolgatná azt a karaktert szerintem. Bár lehet a kapcsolgatás következmény is.
Ha nem muszáj, nem túrnám le a szelepeket.
------
A 2.0 CRTDI-nek befecskendező csere után átírod az IMA kódjait?
ÜDV! VCDS-el meg tudod nézni :100-106-ig mérőcsoportban megtalálod. Várható élettartam :A szűrő soha nem megy tönkre ha minden flottul működik, csak tele rakódik hamuval amit ki kell tisztítani(van rá technológia).Ez általában 200-250ezer km. Tegnap volt nálunk egy 1.9PD Golf az 51g-on van 120ezer után(csak ide oda szaladgálnak vele.)+Passat 2.0 CR 206 ezernél:39g.
VW T4 2.5 TDI 1998 ból.Nem müködött az ABS a kocsiban.A szelepek "nagy" biztositéka potlása után a diag szerint müködik a rendszer.Viszont a viszajelző lámpa sötét.Ennél a tipusnál nem volt hely a müszerfalon igy a fütés kapcsolok felett egy üres kapcsolo helyre gyárilag tettek egy közös házba 3 izzot abs,airbag,vontatás visszajelző.3izzó 3 kapcsolo tranzisztor +a panel hátso felén egyéb alkatrészek köztük egy 8 vagy 10 lábu smd ic forma.Kérdésem :egy bosch 5.3 abs re miként lehetne visszajelző lámpát tenni ,feltételezve hogy rossz a kontrol lámpát müködtető panel.Elvágtam az abs 21 es lábán a vezetéket .Ez a vezeték indul a kontrol lámpák felé.Nem volt nálam ledes lámpa ,igy volt mérővel tudtam csak vizsgálodni.De mindig csak tápfeszt adott ki ,járó motornál csak a töltéssel lett több.Valami megoldás egy potvisszajelző müködtetésre.?
Sharan 2002, AUY és jatko 506E automataváltó, 09B 927 750 számú vezérlővel.
Ha bemelegedett, lámpánál állva, féket nyomva elkezd rángatni a váltó. Ennél, ha "D"-ben van és nyomva a fékpedál, üresbe teszi a váltót. Úgy tűnik, ez a funkció vacakol.
A VCDS-ben ehhez a vezérlőhöz nincs címke, így azt szeretném megfejteni, hogy a mérőcsoportok 4-es csatornájának 3. ablakában lévő karaktersor karakterei mit jelentenek. Odáig eljutottam, hogy a 7.-8. karakter a féklámpakapcsoló, az 5. a féknyomáskapcsoló (hidraulikus nyomás). De mi a 4. karakter? (meg a többi)
A negyedik karakter a fékpedál benyomásakor 0-ról 1-re vált néhány másodpercig, majd vissza 0-ra. Amíg 1-en van, addig felpörög a váltó bemenőtengelye (ez a normális), majd 0-ra váltva a tengely leáll (forognia kellene) Ha lehúzom a féknyomáskapcsoló csatlakozóját, megszűnik a rángatás, de üresbe sem teszi a váltót, és ilyenkor a 4. karakter sem vált 1-re.
09A-val kezdődő címkét találtam, de ezt a karaktersort nem írja le, csak annyit, hogy a váltó multikapcsolója. (ami csak részben lehet igaz)
Másik váltóvezérlővel is ugyanezt csinálja, hibakód nincs.
Egy kérdésem lenne. Ha valaki tud, kérem segítsen!
Audi A4 2007-es 2000 cm3 PDTDI autóról van szó. Részecskeszűrő-tisztítást hajtottam végre, és afelől érdeklődnék, hogy kell-e ezután indítani egy regeneráló programot. Ha igen, akkor azt lehet-e a VAG-COM-mal csinálni? Továbbá, állítólag alapbeállítást kell végrehajtani. Ezt sem tudom, hogyan kell elvégezni. Még csak nemrég vásároltam meg a programot és a kábelt hivatalosan és még nem igazán értek hozzá. A 12.12.2-es program van meg.
Egy problémában kérném a segítségeteket, adott egy 2004-es A4 avant 8E 1.9PDTDI AVF. Karosszéria munka és futómű csere miatt ki kellett szerelni az ABS kockát a helyéről.... Összeszerelés után világít az ABS lámpa és a menetstabilizátoré is! VCDS-el olvastam 2 hibát dob! Az egyik "vezérlőegység rossz kódolás" a "másik kormányzási szög szenzor nincs kalibrálva"! Valaki tudna nekem ebbe segíteni hogy hogy tudnám újra kódolni az abs kockát és kalibrálni a szenzort?!
Egy kicsit részletesebb leírásnak a örülnék a legjobban!
A légzsákprobláma igaz, a vag-com 5xxx előtti verzióira, de nem a műszerfallal van a gond hanem a légzsák vezérlővel. te is meg tudod nézni hogy jó-e, 6Q0909605A vezérlővel csinálja ezt a hibát, ki kell venni és megkell nézni milyen van az autóba, ha ez a száma akkor nem szabad bemérni a vezérlőt. (általában 2000-2001 ig gyártott autókba tettek ilyet be)
Egyébként más progival törölhető a hiba."
A kérdés: a VCDS Lite nem okoz hibát, ha fent leírt légzsák vezérlőt kérdezem le?
Elvileg nem okozhat, de remélem kapok egy kis megerősítést.
Szia Teljes terhelésnél 2-3-as fokozatban min:850-ig fel kell neki mennie,de tapasztalataim szerint 1000-1100-ra is felmegy.Alapjáraton 0,5-0,8 körül szokott lenni a pill.fogyasztás.
Valaki meg tudná mondani hogy 2004-es Ibizában hol találom a komfort modult? Sokáig nem volt időm keresgélni, a központi elektronika környékén nem találtam, Elsa néni meg tök hülye a típushoz.
Hello! Azzal fordulnék hozzátok,hogy egy Audi A4 1.9 PD TDI AJM motorkódú 2001 évjárat autómban kicseréltem a légtömeg mérőt(régi ki és új Bosch került bele!) mert lomha volt(nem ment jól,erőhiányt észleltem) és hivatalos VCDS-el kutakodva a motornál a 10 es csatornánál a légtömeg értéke padló gáznál nem érte el az előirt értéket(800 körül kellene lenni?) az alapjárati értéket mutatta,hibakód viszont nem volt! Úgy érzem az autó most jobban húz az új légtömeg mérővel,viszont a pillanatnyi fogyasztás 8 liter körül mozog.. olykor beáll normálisan 5-6 liter köré és olykor felmegy..A gép maga megtanulja az új értékeket vagy esetleg van valami teendő?
kellene 1 kis segítség, műszerfalat cseréltem octavia 1998-as 1.6 aee
miután megcsináltam a kulcsok illesztését ment is rendesen. De mivel kíváncsi vok. belepiszkáltam valahova és nincs külső hőfok kijelzésem,pedig volt előtte. Mérfőldre raktam Km helyett de azt már visszaállítottam.Van esély rá hogy visszahozzam valahogy?.
3-ért nem lehet kapni, de 7-ért már igen, 12.12 verzióval.
Amit kiolvas hibakódot OBD2-n az teljes értékű a motorvezérlőből, kb ugyanazt tudja mint más ELM 327-es obd-s hibaolvasó, majd próbálgatom toyotán, meg nissanon meg egy hummeren tudom kirpóbálni.
Bár nekem eredeti kábelem van, de a klón is legtöbbször tudja ugyanazt.
Ez a VAS 5054A foglalkoztat, hogy milyen lehet, ki fogok próbálni egyet.
3ezerért nem kap klón VCDS-t sem! Egyszerű ISO csatolót akar venni, ami a régi, (max 409-ig ) feltört VAG-COM szoftverekkel működik. Azzal nem fog OBD2-t hibakód olvasni.
Merthogy amiről beszélsz az az OBD2 kötelezően nyilvánossá tett protokolja. A VCDS OBD2 funkciójával az ilyen autók motorvezérlőjéből tudsz részlegesen hibakódokat és néhány élőadatot olvasni.
Az ebay-es vag kábelek nem eredetiek, ezért csak egy verzióval mennek amit hozzá adnak, ha netet kap akkor megöli a kábelt. Az újabb verziók tudnak OBD-n keresztül hibakódot olvasni más autóknál is, mint más filléres hibaolvasók, tehát ha csak párezerbe kerül és újabb verziójú vcds-t adnak hozzá akkor megérheti megvenni, de a teljes tudását csak vag autókon lehet kiaknázni, sima hibaolvasásra jó lehet más márkákhoz is én is tudtam vele hibakódot olvasni pl hummerből meg nissanból is, de volt amivel nem működött.
Szisztok! Lenne egy kérdésem, ez a computer volt a kocsimba, (gondolom chippes) de nem éreztem hogy "nagyon" menne, most viszont hogy szedtem szét találtam egy olyat hogy a 3 lábra ment egy vezeték ami egy kapcsolón lehetett ami a testre volt kötve, lehet hogy valami kapcsolható chip lenne?
180 le 2.5 v6 tdi AKE motorkóddal
kipróbálni már nem tudom mert másik motor fog bele kerülni
Ebből már sejtheted hogy az olasz-francia vonal nem tartozik ide.
Azt hiszem hogy az interfészt kevered a program nevével. Talán a Fiat-ot tudod majd diagolni a megfelelelő programmal, de a Citroen-t nem. Bár ha nem szerelő vagy, akkor nem értem minek.
Nos mivel klimád dirrekt hajtásu kompresszorral van szerelve igy annak felügyeletét már nem tudja ellátni a motorvezérlő. A motorvezérlő felügyeleti szinten csak a hütőventit vezérli.
Egyszoval mivel a Klimád nem megy és a motorvezérlő is Jelzi neked a mérőcsoportoknál igy a leirtak alapján a Klimavezérlőt faggasd élőadat ügyben.
Az előző hozzászolásomban irtam neked az áram értéket is .
A motorvezérlő nem ir neked áramfelvételt a kompresszor irányábol hanem terhelés arányt. A 2 nem ugyanaz. Nem ugyanazt jelentik.
Ha mégis a klimábol vetted az áramfelvételi tiltás adatot akkor az sem kizárt , hogy tényleg amiatt nem indul el a klimád.
Két hete cseréltem egy kompresszort és az uj kompresszor nem indult el. Alapbol zárlatos volt a vezérlő szelep.
Ennyit tudok még kiegészitésként a kiegészitett irásodhoz javasolni.
szia. igen ez a motorvezérlő.a klimában nincs hibakód,csak a mérőcsoportban van egy olyan,hogy klima kikapcsolása ott az érték 12, ami azt jelenti,hogy a motorvezérlő tiltja.az áram felvétel 0amper mert nem engedi kivezérelni a 12-es tiltás miatt.sajnos nem tudom mire utalhat a 96.vízhőfok jó de annak más is lenne a hiba száma.annyit vettem észre ,hogy hideg motornál is egyből indul a hűtőventilátor 13%-on.köszönöm mindenkinek a segítséget.
Segítségetek akarom kérni most akarok rendelni egy diagnosztikai kábelt az ebyről és ez a VAG COM kábel a legnépszerűbb ezzel a kábelle csak VW csoport kocsiait lehet olvasni vagy lehet vele mást is?
Nekem privát részre kéne szóval nem szerelő vagyok egy Fiat Puntoba szertnék hibát olvasni és egy Citroen Xsarába mind kettő 2001-es.
Választ előre is köszi.
üdv
Ja még anyi hogy ami fiat programot néztem az a portoknál fel van sorolva vag com elm stb.
köszönöm,és mire utalhat ez a számjegy?a klíma nem indul ,az a furcsa hogy már hideg motornál mennek a ventilátorok 13%-on lehet,hogy a ventilátor vezérlő rossz. a klímában annyit találtam,hogy a motorvezérlő tiltja viszont a motorvezérlőben nincs ventilátor hiba.
Sikerült pár dolgot beállítani az autómon vcds-el az oldal leírása alapján.
Pl az idegesítő biztonsági öv visszajelzést kikapcsoltam(ettől még be lehet kötni az övet), meg a TV képet fel tudtam oldani, a car menü se tilt le 15kmh felett, 200-ra állítottam.
A rejtett menüt is elővarázsoltam, viszont nem tudom bekapcsolni a battery monitort ami hasznos volt a D3 A8-ban is hogy láttam hány %-os az akku. Bekapcsoltam az olajhőfokot is. Mi kellhet még a battery % kijelzéshez?
A másik amivel szívok az a telefon, ha van benne kártya ami csak egy net előfizetéses adatkártya akkor nem kapcsolódik a telefonomhoz csak audió forrásként látja nem headsetként működik mint eddig, bár ez nem vcds probléma de hátha látott már valaki ilyet. Internet meg azért kell bele hogy működjön a google maps alapú navi és legyen wifi internet elérés a kocsiban.
Ami talán vcds megoldás is lehet:
Az ACC követőradaros tempomaton hogyan tudnám beállítani hogy alapból distance 1 legyen amikor aktiválom és ne mindig distance 3 amit állandóan állíthatok 1-re?
sziasztok 3c-s passaton szeretném az acc-t átkódolni autómataváltósra. nem tudja véletlenül valaki a kódot.hivatalos kábelem van ami kiírta kodolásnál,hogy keressem meg segítségért a forgalmazót,felhívtam az m3 kft-t de az úr vagy nem akart segíteni vagy nem értett hozzá mert hosszú kodolásról beszélt meg 60ft kalibrálásról ha egyáltalán át tudom kódolni.a történet röviden:az autó automata,de a kódolás szerint kézi váltós és szeretném állóra fékeztetni az autót ha kell de mivel kézi váltós a kódolás az illesztés nem lehetséges.az úr azt is mondta,hogy ez nem lehetséges pedig német fórumon olvastam,hogy igen.lehet,hogy az újabb évjáratokon biztonsági okokból nem engedélyezik ezt a funkciót? előre is köszönök
Sziasztok! VW Passat 09' 2.0TDI,ABS vezérlő nem működik.Pontosabban a vezérlő válaszol, vezérlő adatokat kiírja ,de sem kódolni sem mérőcsoportot olvasni nem lehet(hiba:mérőcsoport nem elérhető). Van lehetőség javításra? Ha bontóból veszek egyet, az fog működni?
Egyedül 1 hiba van az autóban: 09 central electric: defekt. De annak nincs köze hozzá és működik mindene.
Amit most észrevettem ,hogy a motorvezérlő MVB 95 utolsó két ablakban mutatja az indító relék státuszát. És a kettes relé alapban 1. Indítózás közben átvált 0-ra egyszer és kb utána áll meg.
Az a kivezérlés állapotát mutatja? Alapból be kellene húznia? Nemhinném ,hogy gyújtáson behúzva tartaná amíg nem indítóznak...
Tele van a német ebay vezérlővel meg mindenféle alkatrésszel a legtöbb olcsó és nem lopott, mind tesztautóból van.
Én is vettem régen bose erősítőt az ebayról, és kulcs nélküli vezérlőt is itthoni bontóból, mindkettőt kellett vinni márkaszervízbe komponens védelem kiütésre, fel is vették az adataimat, de nem volt gond egyikkel se.
A mostani autómon meg volt sérülve a lökhárító, volt rajta egy kb 10cm-s repedés alul jobb oldalt, a radar sensor is kapott, az ember aki eladta, vett rá vadi új lökhárítót azt lefújatta és felrakatta az egyik audi szervzíben ott helyben, és vett egy bontott radar sensort pont ugyanolyan cikkszámut csak pár héttel frissebb gyártású mint az autó, ezt berakta és azt monta nekem hogy minden működik, a követőradar is. A régi lökhárítót megnéztem amikor mentem az autóért.
Én vittem vcds-t kiolvastam mindent, a legtöbb hibakód a lökhárító felrakásának napján keletkezett amikor levehették az akkusarut, meg egy visszahívási akciót is megcsináltak az autón, aznap annál a km állásnál. Miután töröltem minden hibát nem volt hibakód sehol, örültem hogy biztos megy a tempomat is. Fizetés és távozás után persze nem működött, azt írta hogy más egység hibája miatt le van korlátozva.
Magyar határnál tankolás után beindítva minden hibalámpa világított, sorra írta ki hogy ez hibás az hibás, meg is ijedtem kicsit, 5 perc után le tudtam állítani és kiolvastam, és minde kommunikációs hiba volt ésa radar sensor-ra vezethető vissza, miután minden sikerült kitörölni és minden működött jól(kivéve a tempomat), csak a komponens védelem maradt a tempomat vezérlőjében.
Bevittem, kiütötték, most hibamentes minden és a tempomat is működik hibátlanul.
Remélem most már nem lesz vele más gond.
Legközelebb meg nem hoszek egy németnek se és jobban átnézem az autót, meg kipróbálok minden egységet mielőtt fizetek.
Egy autókereskedővel beszéltem a minap.És azt állítja hogy a vcds-el edc-ből kiolvasható futás teljesítményeket is lehet tekergetni és majdnem minden kis cserkész megtudja csinálni kb.2 perc meg 10e-forint . Én ezen eléggé megdöbbentem pár éve még azt lehetett hallani, hogy lehet manipulálni, de nem érdemes mert nem kapnak annyival többet a használtautóért mint amennyiért ezt meg lehet oldani meg sok idő is stb.
Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről a dologról??
Tök hivatalosan meg lehet venni az alaktrészeket belőle, ezek nem prototípusok hanem rendes széria kocsik, amiket pl újságírók tesztelnek stb, én is vettem már ilyet a németeknél, hatalmas bontó tele volt ilyen kocsival, volt amelyikben csak pár ezer km volt, de egyben nem adják el, csak darabokban viheted el, és bizonyos dolgokat nem adnak el.
Én amit vettem régen az komplett autó - hajtáslánc , légzsákok.
Felépítettem belőle a törött S8-at és még eladtam anyi cuccot hogy ingyenbe volt az alkatrész. A mai napig ott van ez a hatalmas bontó, ez adja tovább a többi német bontónak is, viszik mint a cukrot.
Rossz volt nézni ahogy volt olyan autó ami lábon odajött, kiszereltek belőle pár alkatrészt aztán targoncával elvitték és rátették egy másik tetejére. Pazarlás ami ott folyik, nálunk az ilyen autók még simán a weltautónál eladók drágán, ott meg kidobják, vagy eladják fillérekért.
Amit lehet kapni olcsón VAS kábeleket szoftverrel az képes a komponens védelmet kikapcsolni vagy csak audi szerverre csatlakozva lehetésges?
Nem működik az ACC az autómon, azt írja hogy korlátozva más vezérlőegység hibája miatt. Egyszer meg kiírt komponens védelmet, utána meg eltűnt.
Elég érdekes, 2 nap múlva viszem márkaszervízbe, hogy nézzék meg, de jó lenne valami olyan diag kütyü amivel ezeket ki lehet belőle szedni.
A TV-t akarom még feloldani, hogy menet közben is nézhető legyen meg az öv figyelmeztetést kikapcsolni, de ezeket már megtaláltam a neten, kb 2 perc alatt vcds-el is megoldhatók.