Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Mindmáig vlágoskék-metál él az emlékezetemben. Volt még egy hasonló, "tucatautót" formáló matchboxom, egy Monteverdi High. Lehet ,hogy azzal keverem. Sanos rég elvesztek, így sose tudom már meg... Az egymást követö alvázszám nyilván az csehszlovák elvtársak szigorú porciózásával magyarázható. Ellenben ,hogy a két "tesó" mindmáig fut ,az felettébb izgi!
Legelső beszámolómhoz még adós voltam ezzel a képpel , ami végre előkerült a kocsimról . Éppen esküvői üzemmódban az autó , s persze a kérdés , hol készült a kép ? Szerintem nem nehéz a válasz ...
Akkor még Skodák :
CE 24 47 Skoda Felicia ' 61 május 21 , átrendszámozva ' 72 11 09 : IS 86 25 .
CH 06 79 Skoda Octávia Super ' 62 .
CE 11 70 Skoda Octávia Super ' 61 .
CE 41 29 Skoda Felicia ' 61 .
CE 57 53 Skoda Felicia ' 61.
CB 53 74 Skoda Octávia Super ' 60 .
CB 96 32 Skoda Felicia ' 60 . Ez a kocsi manapság elméletileg a SKODA - 1 rendszámmal van forgalomban . Illetve még egy érdekesség , a kocsi karosszéria sorozatszáma ( ma alvázszámnak mondanánk ) 6933 . De itt van ( volt ) pár éve még Budapesten a 6934 karosszéria sorozatszámú Felicia is . Mekkora a valószínüsége annak , hogy azok a kocsik , amig egymás után készültek a gyárban , ugyan oda kerülnek , és majd 50 évvel késöbb még mindig egy városban vannak ....
Ez lesz a tökéletes megoldás :-) Viszont még mindig függőben van egy feladat, a Volga taxi és a Wartburg "filmje" még nem lett helyesen megválaszolva. Szabad a gazda?
És mennyire yampi,ahogy kezdődik! Szúrják lefelé a Nagypolákkal, a Mészároson, kockakő burkolat stb. No meg a bukfenc a rakpartról,háttérben a facsaró új ICS-sal..