Fiba Cup-ban már legjobb 4-ben van a Nanterre, a Chalon-nak otthon 3 ponttal kell vernie a Cibona-t, hogy ők is ott legyenek. Elég komoly csapatokkal bírkózott a Körmend és az Alba.
A személyes kedvencem Pázsitka. Már középiskolásként szembesültünk vele, hogy miskolciként gyakran aljas módon csal bármilyen nyíregyházi csapat ellen, aztán később az A-csoportban is pár hetente hivatásszerűen borzolta a Bujtosi publikumának az idegeit. Később szerencsére már csak a zsűriasztalnál tűnt fel a kecskeszakálla.
Az eddigi ellenőrök ugye sem hibáztak. Patyolattiszták.
A klub eddig nem hibázott mert volt 3-pecsétes papírja is. Szóba sem kerülhet az eddigi mérkőzések eredményeinek megváltoztatása.
Win-win.
Ami ugye furcsa:
Nem tudom miért gyakorlat a dupla igazolás kérése a sportorvostól vizsgálatkor (ha-ha), mikor vannak már egész jó minőségű színes fénymásolók is, ha az igazolás elvesztése esetére kell egy másodpéldány.
A klub cserélgeti a mérkőzések között az igazolásokat... egyszer ezt a stócot viszik, máskor a másikat..
A hazai, Körmend elleni meccsen nem tudom, mi volt a probléma, mert ott összességében - az ide-oda billegő játékvezetést egészében nézve - ők jöttek ki jobban, szerintem.
Itt, ezt az esetet láttam a közvetítésben is. Akkor is faultnak tűnt, de többször visszanézve látszik, hogy a két védő között testtel lökték arrébb, szabálytalanul akadályozták dobási kísérlet közben Duvnjakot. Szerintem fault és dobás lett volna a helyes ítélet, függetlenül attól, hogy komoly sérülés lett a dolog vége.
Az már egy másik dolog, hogy izomszakadást szabályos védekezés következtében nehéz begyűjteni, szerintem. Persze ez sem szentírás.
De persze értem, reális a kiesés, kell a narratíva amit el tud adni a MAFC családon belül, hamár visszavette erővel a karmesteri pálcát és plusz légiós is érkezett.
Pedig már kezdtünk bizakodni,hogy kapunk még egy esélyt(ha elvették volna a pontokat a Berénytől,és így mi is kaptunk volna plusz egy győzelmet...de nem is mondom tovább)
...és a Jászberény így is elvitte a mixemet! Legalább 6 pontos pécsi győzelmet tippeltem, ami papíron normál esetben is működhetne, erre nem játszott Bojics mellett Sztamenkovics és Cseh Gyuri sem, két méter felett egy fő Czirbusa volt a Berénynek és így húztak le több lepattanót a PVSK-nál... Meg is érdemelte volna a Berény a győzelmet így látatlanban.
Tehat hibazik a sportorvos alapbol, hibazik a klub, nem nezi meg az igazolast valoban van-e rajta pecset. Meccsrol meccsre igy adja le a meccsekre. Azutan hibazik 12 esetben a merkozes ellenore.
Ebben az esetben eleg ciki lenne a felelosseget masra kenni, mint az ellenorokre. Amennyiben rendesen vegzik a munkajukat, mar az elso esetben kiderult volna a gond, semmibe nem kerult volna potolni. Kivancsi leszek az ilyen alkalmazottak kapnak-e valamilyen buntetest?
Mondjuk ha azt nézzük, hogy a pontlista 3. helyezettje Sherman Gay (Rudy Gay unokatestvére), aki a ZTE csapatában sok évvel ezelőtt kb. esett kelt azon a pár meccsen, ami jutott neki... a lepattanók tekintetében Wally Judge szintén 3. helyen áll az egész ligában, illetve a 43 éves Damon Williams a maga nagyon komoly 4.4-es meccsenkénti gólpassz mutatójával 7. helyezett tud lenni az lehet feleslegessé teszi a mosolyjeleket... ;)
A magyar bajnokságban négy meccsen lépett pályára, összesen 39 percet kapott... őt valamiért valószínűleg Kmézics nem is akarta használni, ha tippelnem kellene akkor az általa elképzelt délszláv stílusú kontrollált játékba nem igazán illett bele... a Kataja csapatában ő a hatodik észak-amerikai és az edző is honfitársa, s az ottani ligára és az összes csapatra is az amerikai stílus jellemző (a 10 csapatban kb. 60 külföldi van és 4-5 az, aki nem amerikai)... nyilván az, hogy játszik és ez a stílusbeli különbség sokkal jobban fekszik neki... egy ex-"labdazsonglőr" a menedzsere a srácnak egyébként, bizonyos E.J. Kusnyer...