Keresés

Részletes keresés

stigglinnc Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26536

Lacikám, Lacikám...

Az üvegmozaik a barkácsboltpkban a legdrágább, bár igaz, hogy ott legalább lehet kisebb mennyiségeket is venni.

A fuga 5 kilós csomagolásban szokott lenni max., legalábbis én még csak ilyet láttam, de mivel ez sokáig elég, nem is vennék nagyobb kiszerelést, mert megdöglik, mire a végére érek.

A többi stimmel, esetleg még azt tenném hozzá, hogy eleinte, falicsempe esetén, én jól boldogultam a háztartási harapófogóval is. A vidiabetétes tényleg tovább tart, de ezt egy kezdő ráér beszerezni, ha már kiderült, hogy függő lett :-)))

Előzmény: Törölt nick (26530)
stigglinnc Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26535

A Bécsi úti Praktikerben vettem, akciósan, kb. 6000 Ft volt 2 éve (már amennyiben a tárcsás, csempe vizesvágóra gondolsz, szerintem te arra:-)))

A Crystal üvegcsiszoló (ami szintén "vizes") a Kőris utcából van, 35000 volt.

Előzmény: smoncus54 (26529)
cicó Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26534
Én például azt nem értem a bahamabézs hogy lett mostanában rózsaszines:) De lehet csak a Sopro-hoz voltam szokva azért csodálkozom...
Előzmény: stigglinnc (26532)
cicó Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26533

Nehogymár megvetess vele egy 25 kilós zsák fugát :DDD

Egyébként melyikre gondolsz, aminek az a neve, hogy Praktiker  például?

Előzmény: Törölt nick (26530)
stigglinnc Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26532

Köszi!

Bár, mint tudjuk, ezek a virtuális v. próbatáblán v. csomagoláson feltüntetett színek jó ha megkozelítik a valóságost... azért majd körülnézek. A Bécsi úti Praktikerben tényleg elég sokféle szokott lenni,

Előzmény: cicó (26528)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26531
A vizesvágó 10-15 között szokott lenni barkácsboltban.
Az üveg csiszoló valamivel 40 alatt van, üveges kereskedőknél. (pl crystall 2000s)
Előzmény: smoncus54 (26529)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26530
Üdv közöttünk

Első körben sík tárgyat javasolnék (pl. edényalátét)
Ha már amúgy is barkácsboltban jársz, ott is érdemes megnézni az üvegmozaikot. Legtöbbször tartanak, elég olcsón, de rendszerint csak valami keveréket. Tehát 2-3-4 féle barna vagy kék vegyesen.
Fagyálló szürke fugaanyag 1200-1300 szokott lenni a 25 kilós barkácsbolti, ha az ár a lényeges (bocsánat, ez inkább a lányoknak szól :-)))
Szerintem is az első fogó a vídiabetétes legyen. Bár nem a legkényelmesebb, de viszonylag olcsó és sokoldalú.
Esetleg morzsi üveg is lehet a kezdés :-))

Ha elárulod merre vagy helyileg, esetleg némi anyaggal is tudunk segíteni.
Előzmény: pkeroka (26514)
smoncus54 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26529
Stigi, a vizesvágódat hol vették és mennyiért?
Előzmény: stigglinnc (26527)
cicó Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26528

Nemtom merre mész, ha minden igaz  az Obiban  tartanak Mapei-t és Cimsec-et is ha emlékeim nem csalnak...meg nézz be a Bécsi úton a nagy Praktikerbe is...

Cimsecből itt a képen a Melba elég reményteljesnek néz ki :)

http://www.royalkeramia.hu/htmledit/upload/images/cimsec_fugaszinek.gif

Előzmény: stigglinnc (26527)
stigglinnc Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26527

... még az is lehet, de nekem meg kényszrítő okok miatt ki kell tennem a lábam itthonról és egyúttal akkor már beszerezném azt a bizonyos Camel és Caramel közötti fugát, ha fellelném valahol, de túl sokat nem akarnék próbálkozni, ha nem muszáj:-)

cicó Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26526
Mermivan?:)) Valami küldöttség érkezik?:DD
Előzmény: stigglinnc (26525)
stigglinnc Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26525

SOS!!!

HOLNAP (du.)

BP-en hol lesz a legnagyobb választék fugázóban? Szín, márka, stb...

cicó Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26524
...és ha nincs fűtés a szobában akkor is bizonságos, nem fagy szét :)
Előzmény: stigglinnc (26522)
cicó Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26523
Az a kék most is látszik, de mivel az irisz köré nem raktam fehér üveget muszáj volt körbefesteni fehérrel...
Előzmény: stigglinnc (26521)
stigglinnc Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26522

Beltéri cuccokhoz ez teljesen OK és igazán baráti az ár, köszi az infót! A színe is jó.

Előzmény: cicó (26520)
stigglinnc Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26521

Azon a képen, amit én itt látok, minden rendben van a babán és körülötte. A szem fugázás előtt gyönyörű kék volt, most meg szinte fehér, de persze lehet, hogy "életben" nem :-)

Előzmény: cicó (26503)
cicó Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26520

Nekem a legújabb felfedezésem a Baumaxban kapható, (legalábbis én ott vettem) noname szürkezacskós fuga ami nem flexibilis de az van ráirva, hogy fagyálló...valami 7-900 forint egy 5 kilós és teljesen pöpec, jó vele dolgozni.

További előnye, hogy a sima szürkéje annyira semmilyen semleges szürke szinű, hogy mindenhez passzol :)) ( ez a szürke van a babás képen is)

cicó Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26519
Óóóó már mikor :)))
Előzmény: stigglinnc (26518)
stigglinnc Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26518

Megnéztem Antallaci oldalán a beszerzőhelyeket, a Vízkeret elköltözött a XIII. ker. Balzac utcából???

stigglinnc Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26517

(Most, hogy visszaolvastam az utolsó két hsz-omat, magamnak is úgy tűnik, mintha nem bíznék benned vagy túl negatív lennék, pedig csak a tapasztalat beszél belőlem, hidd el:-))

stigglinnc Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26516

Ha 1/6-ig dolgozol, akkor előtte talán eljutsz a GM üvegezők Kőris utcai boltjába, ami igen drága, de egy helyben kínálja mindazt, ami kellhet neked a mozaikozáshoz. Asszem 8-kor nyitnak, de nézd meg a honlapjukon.

(Én semmiképpen se javasolnám, hogy bármiből egyszerre nagyobb mennyiséget drágán beszerezz, mert kiderülhet, hogy idővel, lelkesedéssel, türelemmel mégsem bírod a mozaikozást.)

Előzmény: pkeroka (26511)
stigglinnc Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26515

Én elsőre valami tökegyszerű, akár mértani ábrát ajánlanék, csak azért, hogy ráérezz a különböző anyagok és szerszámok tulajdonságaira, viselkedésére. Ezt persze nem kell megfogadni, volt már, hogy valaki az első művével remekelt (majd szív a következőknél:-)))

Vegyél egy egy kis flakon vízálló Palma Fa ragasztót, bármilyen márkájú (az első azért ne Mapei Ultracolor Plus legyen) középszürke, flexibilis fugázót, vedd meg az asszimetrikus pofájú csempetörő fogót ott, ahol a legolcsóbb (én a Bricostore-ban vettem olcsón), kunyerálj ismerősöktől, kollégáktól néhány csempemaradékot  és csinálj egy kaspót.

Hidd el, bármilyen is lesz, te szeretni fogod és rengeteget tanulsz, miközben készül.

Amíg az ember nincs benne manuálisan a mozaikozásban, rengeteg kérdése merül fel, arra többféle választ kap és ezekbe csak belezavarodik.

Kezdd el és haladj az egyszerűtől a bonyolultabbig, közben az is kiderül, tényleg a te műfajod lesz-e, vagy túl pepecs, időigényes és drága elfoglaltságnak tartod...

Én azért remélem, hogy nem így lesz:-)

pkeroka Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26514

Köszönöm cicó, nagyon érthető amit mondasz! Ez az indigó tök egyszerű, de persze eszembe nem jutott volna! :)

Fugázáshoz milyen anyagot használtok? Azt olvastam valahol, hogy elsősorban nem fehéret, hanem inkább szürkét használtok, az valahogy természetesebb, ugye? Színezni mivel tudom? És milyen márkát vegyek? Láttam kisebb, 2 kilós kiszereléseket, elsőre talán az is elég :)

Néztem ezt a fogót, amit mondtál, ez más néven a törőfogó? Ilyesmit láttam OBI-ban, ezt ott is megvehetem, ugye?

Ragasztáshoz jó az általatok belinkelt honlapon is említett palma fa ragasztó?

Most több kérdés nem jut az eszembe! :)))

Előzmény: cicó (26513)
cicó Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26513

Minta átrajzoláshoz használj nyugodtan indigót, ez csak fehér vagy átlátszóbb üvegeknél jelent problémát, egyébként teljesen jól működik.

A fóliás módszernél ha olyan egyenes falú kaspóval dolgozol mint amit én csináltam és mutattam az előző linken akkor semmi probléma, csempénél kirakod, felülről rásimitod a fóliát és át tudod vinni. Mozaiknál vagy üvegnél rakhatod rögtön a fóliára "fejjel lefelé".

Viszont ha hagyományos cserépformájú az alap akkor két probléma van, egyrészt a görbülete, másrészt hogy lefelé szűkül a forma. Ezt a sík asztalon nem fogod tudni úgy modellezni, hogy stimmeljen amikor fel akarod ragasztani.

Kisebb mintarészletekkel működhet, de kompletten nem.

Előzmény: pkeroka (26512)
pkeroka Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26512

Köszi!

Mi van abban az esetben, ha mondjuk készen veszek valahonnan egy mintát, de azt nyilván nem tudom rárajzolni a kaspóra, mert az már bonyolult nekem. Na ez a módszer nem világos annyira, hogy ilyenkor mi van. Rakhatom a mozaikot a papírra, és aztán öntapadós fóliára vagy tapétára ragasztom és úgy rakom fel a csempére a ragasztóba? Nagyjából jól képzelem el?...

Előzmény: cicó (26508)
pkeroka Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26511

Köszönöm szépen neked is!

Az ajánlott honlapot már tanulmányoztam, sokat segít tényleg! :)

Közben leveleztem az eladóval, ezt íra:

Yes, we ship to Hungary. Shipping can vary depending on the size of the tile. We can ship up to 1,000 1/2" tiles International Priority for $11.95. So the mirror mix will ship for $11.95 alone, or you could add another 700 1/2" tiles of 1/4" x 1" tiles to the package for the same price.

We can ship up to 20 pounds of glass via International Priority for $38.95.

A 20 font az kb. 9 kiló, ennek a szállítási költsége kb. 6000 forint. Az árak tényleg változóak. Az itthoni beszerzőhelyekkel csak az a gondom, hogy fél6-ig dolgozom és sehova nem érek oda időben... :(((

Előzmény: stigglinnc (26506)
barkorka Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26510
Nemiszöldfejű... :DD
Előzmény: cicó (26495)
barkorka Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26509
Wow! én meg már azt hittem, hogy a múltkori állapotában kész volt a mű. Arra gondoltam, hogy milyen jó a festett sima háttér a mozaik kontrasztjával. Erre tessék! Most nézem, hogy még azt is kimorzsiztad... :)))
Előzmény: stigglinnc (26481)
cicó Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26508

Nem baj ha kérdezel (legalábbis nekem), legalább lesz egy kis topikélet:)

Kaspómozaikozásról infók itt:

http://www.kreativ.varrohaz.hu/main.php?menu=kreativ&temaid=45&olvas=236

http://anton.extra.hu/html/hogy3.php

Mindkét helyen több mozaikkészitési leirást is találsz.

Én a magam részéről az agyagkaspót nem kezelgetném és csiszolgatnám, max akkor festeném fehérre ha világos mozaik kerül rá, mert annak megváltoztatja a szinét. Viszont arra vigyázz, hogy ezek beültetésre nem lesznek alkalmasak csak ha vízállóvá teszed.

Nyugodtan rajzold rá a mintát és dolgozz a cserépre.

A zag-zaggal üveget és üvegmozaikot lehet vágni, csempét nem, arra van a vídiabetétes illetve én a papagájfogót használom.

Egy-egy darab csempét csak a Baumax szokott időnként akcióban árulni, inkább menj be kisebb csempeszalonokba és kérdezd meg van-e törött vagy már lejárt bemutatócsempéjük és azt általában ha van ingyen oda szokták adni, annyival is kevesebb a hulladékelszállitás gondja:)

Előzmény: pkeroka (26507)
pkeroka Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26507

Szia cicó!

De örülök, hogy válaszoltál! :))) Azt hiszem, ti már nem lesztek annyira boldogok tőlem, ugyanis millióegy - nektek hülyébbnél hülyébbnek tűnő - kérdésem lesz. :))

Már olvasgattam mozaikos oldalakat magyarul, angolul, de még mindig nem áll össze sok minden, szóval tényleg előre is bocs, hogy nekem mindent a kályhától kell majd mondani..

Abban tudnál segíteni, hogy ha egy agyag kaspót akarok mozaikolni, szted hogy a legjobb megcsinálni? Először gondolom, le kell csiszolni, aztán talán valamivel kezelni is kell az agyagot (fessem le?). Utána ha kitaláltam a mintát, hogy kell, rajzoljam rá, vagy külön rakjam össze és utána egybe ragasszam fel öntapadós papír segítségével? Tényleg szorri a sok-sok alap kérdésért...

A fogókat mindjárt megnézem. Azt már láttam, hogy van törőfogó és az a zag-zag fogó, mindkettővel lehet csempét és üveget is vágni?

És még valami. Szerintetek mennyi esélyem van rá, hogy akár Praktikerben, Baumaxban ilyesmi helyen 1-1 darab csempét kapjak? Az Obiban a múltkor láttam, hogy nem árulnak, csak csomagban csempéket... Bár nem is láttam túl sok szép dolgot... Megnézem a boltokat, amiket ajánlottál. Nagyon köszi még egyszer!

Előzmény: cicó (26505)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!