Keresés

Részletes keresés

oregmedve Creative Commons License 2001.02.06 0 0 3
Szia,
csak annyi, az a szo, hogy 'csincsilla', az egyik lexebb szo a magyar nyelvben!

Amugy tenyleg csinos allatok, bar nagyobb tomegben meglehetosen budosek.

Udv,
oregmedve

Baxter Creative Commons License 2001.02.06 0 0 2
Nahát, nem hiszem el, hogy senkinek nincs itt csincsillája :(
Azt hiszem, ma megkísérlek beszerezni egyet, bár egyelőre fogalmam sincs, miben fog lakni...
Original Ganjaman Creative Commons License 2001.01.10 0 0 1
Komolyra fordítva a szót:

Egy ismerősöm néhány éve tartott belőlük pár százat, de ő haszonállatnak (ti. a préme miatt). Egyszer segítettem etetni őket, és akkor az egyik megharapta az ujjamat, így félbeszakadt ígéretesnek indult kapcsolatom a csincsillákkal.

Amúgy az apró, zugméretű állatkereskedéseket tudom ajánlani, szerintem ezek tulajdonosai igazat mondanak a kérdésről, ugyanis inkább fanatikusok, mintsem haszonlesők (gondolom ezért is nem futja nekik szebb üzletre, de ez más topic-ra tartozik).

OG

P.S. A Csillákkal viszont semmi bajom, sőt!! :-))

Original Ganjaman Creative Commons License 2001.01.10 0 0 0
Szerintem a legcélszerűbb 0 db csincsillát tartani.
Baxter Creative Commons License 2001.01.10 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Mostanában sűrűn álldogálok a közelben lévő állatkereskedés kirakata előtt, és nézegetem a csincsillákat (lehet, hogy nem is így kell írni, nem tudom). Kedves kis jószágnak tűnnek, mint egy nyuszi és egy nemtommi keveréke; erősen godolkodom rajta, hogy be kéne szerezni egy ilyet. Felmerül azonban egy csomó kérdés ilyenkor, amit inkább tapasztalt jószágtulajdonosoktól kérdeznék meg, mint a kereskedőtől - neki nyilván az az érdeke, hogy eladja őket. Szóval például olyan kérdéseim lennének, hogy milyen, mekkora kalickában kell tartani, elvan-e egyedül, vagy párban célszerű őket venni, mennyi a várható élettartamuk, milyen törődést igényelnek, stb stb. Körülnéztem a tasztalon, de csak degus meg tengerimalacos topicot találtam, azokat meg nem akarom szétoffolni :) szóval ide várom mindazokat, akiknek tapasztalatai vannak csincsilla-ügyben, vagy hozzám hasonlóan csak többet szeretnének tudni róluk!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!